abonnement bol.com Coolblue
pi_201807706
quote:
6s.gif Op maandag 18 oktober 2021 15:54 schreef skrn het volgende:

[..]
Ik snap het wel, en de huren zijn simpelweg te hoog. En appartementen zijn ook duur. En extra belasten van huizen is wat mij betreft ook niet rechtvaardig.

Maar ik denk wel dat belasten zien heeft, dat er meer mensen hun huis gaan verkopen. En eerder gaan samenwonen, bijvoorbeeld als twee mensen beiden uit een andere relatie komen, en allebei een huis hebben. Punt is: in deze markt is het veel en veel handiger om je huis gewoon aan te houden.
De bejaardentehuizen moeten weer opgezet worden. En dat daar mijn overwaarde dan voor gebruikt word als ik die keuze maak is dat wat mij betreft prima. Dan heb je ook verkocht en is dat bedrag in bakstenen ook beschikbaar.

Maar nu doorstromen is onbetaalbaar om wat woongenot te behouden. Maar schijnbaar zijn er ook users die van mening zijn dat je dan ook maar mbt woongenot alles moet inleveren. En dat gaat mij te ver. Daar werk en spaar je al die jaren niet voor.

Het kromme is dat het altijd over vermogen gaat mbt een eerste huis. Over bitcoin, aandelen etc geen woord van protest. Laat ik je zeggen dat bitcoin meer rendement heeft opgeleverd dan welke andere asset dan ook. Maar gek genoeg word dan over slimheid gesproken. Maar vermogen uit een eerste huis gaan de haren bij een aantal users overeind staan. Mogelijk komt dit omdat het een eerste levensbehoefte is en het inderdaad een puinhoop is.
pi_201807987
Als ik zou willen doorstromen naar een appartement van 75 tot 85 m2 met een gelijkwaardig woongenot bekijk ik even mijn situatie. Nou ja gelijkwaardig is nog maar de vraag zonder stadstuin en vergeet niet de servicekosten. Ok veel onderhoud is dan wel voorzien.

Maar dan zou ik op dit moment weer een hypotheek moeten opnemen van circa 210.000 terwijl die nu rond de 60.000 euro ligt als ik mijn spaarpolis inlos. Dan is mijn overwaarde besteedt aan inrichting, overbieden, 60.000 hypo inlossen en een appartement van zo rond de 350.000 euro kopen. Ik weet niet hoe het met anderen zit maar daar ga ik niet aan beginnen op 59 jarige leeftijd. Tja het voorstel van Knot is in dat geval nog niet zo slecht om je nog even goed in de schulden te steken.

En huren tussen de 1200 euro en 1500 is natuurlijk dief zijn van je beurs. En die 1200 tot 1500 euro is zodra ik stop met werken niet meer op te brengen zodra mijn overwaarde na een aantal jaren verdampt is. En sociale huur met wachtlijsten zit er dan ook niet in. Maw je wil niet eens oud worden :)

Het geeft dus wel aan dat het totaal geen zin heeft om zoveel overwaarde in bakstenen te hebben als je wilt doorstromen. Tenzij je gaat inleveren in woongenot wat ik niemand zie doen tenzij het gedwongen is.
  maandag 18 oktober 2021 @ 20:38:22 #103
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_201810812
quote:
1s.gif Op maandag 18 oktober 2021 16:13 schreef Cherni het volgende:

[..]
De bejaardentehuizen moeten weer opgezet worden.

E
Uiteraard die had men nooit mogen sluiten

die hadden juist volop gebouwd moeten worden, ook om de gemeentelijke WMO te verlagen
Er is nu een verdienmodel met ZZP ers opgezet waar 100.000 den mensen werk in hebben , terwijl men ook voor 50% elkaar kan helpen en voor gezelligheid en steun

Tegen deze huishoudens verdunning kun je nooit tegen op bouwen
https://www.ikwoonleefzor(...)hulp-via-de-gemeente
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')