abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_201753233
quote:
Het kabinet had de coronacrisis het afgelopen anderhalf jaar heel anders moeten aanpakken. Het ging op meerdere vlakken fout, zoals op het gebied van communicatie, het samenwerken met sectororganisaties en het uitvoeren van de vaccinatiestrategie.
Dat concluderen onderzoekers van adviesbureau KPMG. "Het deels afwijken van de opgestelde vaccinatiestrategie door de Gezondheidsraad heeft mogelijk geleid tot gezondheidsschade en onnodig lange extra druk op ziekenhuizen", schrijven ze in een rapport.

Zorgvuldigheid en snelheid
Ook wijst KPMG erop dat Nederlanders meerdere keren bij de aanpak van de crisis te horen kregen dat 'zorgvuldigheid boven snelheid' ging.

"Bijvoorbeeld bij de voorbereiding van de vaccinatiecampagne. Dat snelheid als zodanig in werkelijkheid juist een onderdeel is van zorgvuldigheid werd daarmee genegeerd en daarmee werd een schijntegenstelling gecreŽerd", aldus het onderzoeksbureau.

Moeizame samenwerking
KPMG merkt ook op dat de samenwerking tussen het ministerie van Volksgezondheid, het RIVM, GGD GHOR Nederland en GGD’en, moeizaam verliep.

"Het meest in het oog springende voorbeeld betreft de lange wachttijden voor de teststraten in het najaar van 2020. Volksgezondheid en RIVM stelden het nieuwe testbeleid op, informeerden de GGD'en relatief laat en ook de inkoop van testcapaciteit door Volksgezondheid was te laag."

Buurlanden
Ook de samenwerking met buurlanden om het coronavirus onder controle te houden ging vaak niet goed.

"Nederland zou baat hebben gehad bij het internationaal coŲrdineren van maatregelen. Toen Nederland koos voor een lockdown, konden mensen alsnog naar terrasjes in BelgiŽ en Duitsland. Wanneer Nederland het virus onder controle had, kwamen inwoners van buurlanden juist naar Nederland", staat in het rapport.

Sanne kreeg corona op festival: 'Kabinet moet fouten erkennen'
Veel jongeren waren eerder dit jaar blij dat ze eindelijk weer eens naar een festival mochten, maar ze hielden daar toch een nare nasmaak aan over. Want sommige festivals bleken een enorme brandhaard te zijn.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)ugo-jonge-mark-rutte

Hugo en Rutte die blunderen :') Je verwacht het niet Die faalhazen kunnen niet anders :(
en gewoon blijven zitten :r
pi_201753272
Volgens de onderzoekers nam het kabinet op cruciale momenten maatregelen die haaks stonden op de toen geldende wetenschappelijke inzichten

quote:
Zo koos ‘Den Haag’ voor groepsimmuniteit en een beperkt testbeleid terwijl het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) juist luidde: indammen en veel testen.
:(

De KPMG-kritiek ligt in lijn met de koers van de kritische adviseurs van het Red Team, dat er steeds op hamerde dat Nederland eerder moet ingrijpen bij oplopende infectieaantallen.

Met het rapport loopt KPMG vooruit op een onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), dat naar verwachting begin volgend jaar verschijnt.

quote:
Ook komt er mogelijk nog een parlementaire enquÍte.
^O^ _O_ _O_

https://www.ad.nl/binnenl(...)h-scenario~a16d4e19/

En Rutte en Hugo blijven gewoon zitten en willen door met Rutte 4 8)7 })
pi_201753296
Dat er fouten gemaakt zijn lijkt me een gigantische open deur, bij zo'n enorme crisis waarin we totaal geen ervaring hadden. Dat er grote fouten gemaakt gingen worden had ik je in maart 2020 al kunnen vertellen.

Ik ben vooral benieuwd of wij meer fouten hebben gemaakt dan andere landen.
pi_201753328
quote:
6s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 15:58 schreef ikweethetookniet het volgende:

De KPMG-kritiek ligt in lijn met de koers van de kritische adviseurs van het Red Team, dat er steeds op hamerde dat Nederland eerder moet ingrijpen bij oplopende infectieaantallen.


Het Red Team was toch voorstander van strenge lockdowns, om alles in de kiem te smoren? Denk dat we aan AustraliŽ wel kunnen zien dat dat ook niet echt lekker is gelopen.

Dat bedoel ik dus, als ze in AustraliŽ een rapport maken zullen ze ook vele fouten vinden. En in Zweden ook, waar men in het begin te los is geweest.
pi_201754271
KPMG-rapport kritisch over coronastrategie

Het coronabeleid van het demissionair kabinet is debet aan hogere sterftecijfers in Nederland. Dat concludeert adviesbureau KPMG in het kritische rapport Dit zijn de lessen van 1,5 jaar coronacrisis over de coronastrategie van de overheid. Grootste kritiekpunt is dat het beleid in Nederland werd gemaakt op basis van het aantal ziekenhuisopnames en niet op basis van het aantal besmettingen. Daardoor is er vaak te laat actie ondernomen waardoor er meer patiŽnten overleden

Onderzoeker David Ikkersheim van KPMG geeft een toelichting op dit rapport.

Vanavond bij nieuwsuur :7
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')