Ik zet de braadpan meestal in de oven, op 160 graden ofzo. Niet op een directe warmtebron.quote:Op zondag 10 oktober 2021 15:55 schreef mcknikker het volgende:
Zijn er mensen met meer verstand/ tips voor onderhoud van gietijzeren pannen.
Ik merk dat bij het maken van stoofgerechten de pan na 3 uur zachtjes stoven aan de onderkant aankoekt.
Ik heb eerst geprobeerd de pan met zeezout schoon te maken dit helpt onvoldoende.
Vervolgens heb ik de pan met een beetje bakingsoda en water het vuil eruit laten koken. Dit werkt iets beter, maar ben hiermee toch voorzichtig ivm roestvorming.
Na ieder gebruik olie ik de pan opnieuw in met een dun laagje.
Ik laat de pan meestal ook even op het vuur inbranden tot deze begint te roken.
Bedankt!
Als hij volledig gietijzer is, moet je hem niet met afwasmiddel of soda schoonmaken. Als je hem alleen maar met heet water en een doekje schoonmaakt, komt er vanzelf een anti-aanbaklaag op. Je kunt hem wel voordat je hem de eerste keer gebruikt een paar keer inbranden (insmeren met olie en dan op hoog vuur totdat hij stopt met roken. Vervolgens nog 2 of 3 keer herhalen.)quote:Op maandag 11 oktober 2021 08:21 schreef mcknikker het volgende:
Dank voor jullie reacties. De pan is volledig gietijzer. Misschien moet ik gewoon wat meer geduldig en minder voorzichtig zijn om de pan wat langer in heet water te laten weken.
Nou, je kunt ook overdrijven.quote:Op maandag 11 oktober 2021 08:37 schreef stavromulabeta het volgende:
Je kunt hem wel voordat je hem de eerste keer gebruikt een paar keer inbranden (insmeren met olie en dan op hoog vuur totdat hij stopt met roken. Vervolgens nog 2 of 3 keer herhalen.)
Aankoeken tijdens stoven heeft niets te maken met inbranden.quote:Op zondag 10 oktober 2021 15:55 schreef mcknikker het volgende:
Zijn er mensen met meer verstand/ tips voor onderhoud van gietijzeren pannen.
Ik merk dat bij het maken van stoofgerechten de pan na 3 uur zachtjes stoven aan de onderkant aankoekt.
Ik heb eerst geprobeerd de pan met zeezout schoon te maken dit helpt onvoldoende.
Vervolgens heb ik de pan met een beetje bakingsoda en water het vuil eruit laten koken. Dit werkt iets beter, maar ben hiermee toch voorzichtig ivm roestvorming.
Na ieder gebruik olie ik de pan opnieuw in met een dun laagje.
Ik laat de pan meestal ook even op het vuur inbranden tot deze begint te roken.
Bedankt!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |