abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_201648725
Hi allemaal,

Ik zit momenteel in een tussenjaar en ik ben me aan het ori๋nteren op andere studies. Vorig jaar ben ik begonnen aan de studie bedrijfskunde maar ik merk dat ik de studie erg breed vind. Wel merkte ik dat ik vakken zoals statistiek en wiskunde erg leuk vond (en daar haalde ik dan ook hoge cijfers bij).

Nu dacht ik dat ik in eerste instantie dat ik de studie econometrie te droog zou vinden, maar wellicht past het toch iets beter bij me dan gedacht. Ik ben bang dat ik de studie econometrie eventueel niet aan zou kunnen, ondanks ik tijdens de middelbare school altijd goed in wiskunde B was (7.8 ce). Ik vraag me dan ook af hoe jullie de studie ervaren?
pi_201648846
Nou ja de studie econometrie heeft mij wel veel gebracht persoonlijk. Soms waren er mindere dagen, soms betere maar in het algemeen was het wel gemiddeld. Wiskunde is wel belangrijk, was daar ook goed in dus dat heeft mij wel geholpen maar ja of het niveau voor jou te hoog is weet ik natuurlijk niet. Ik ben wel meer van het optimisme dus ik zou zeggen ga folders halen, ga met iemand praten van die opleiding (studieloopbaanbegeleider), paar daagjes meedraaien.. De studie zelf was net als alle andere, het echte leren begint pas in de praktijk erna bij een baan, tot die tijd is het veel geneuzel
The only thing I can really speculate on, is the very existence of my life with or without my wife in terms of the human relationships, the juxtaposition of one person to another. The form, the content.
pi_201650395
Als je wiskunde en statistiek leuk vindt en wiskunde B prima deed: ga econometrie proberen/studeren. De kans dat je het niet kan bolwerken is waarschijnlijk veel kleiner dan de kans dat je spijt krijgt het nooit geprobeerd te hebben.

Stukje kosten-baten analyse :7

En ja, die wiskunde heeft een stijle leercurve. Zelfs ik heb uiteindelijk natuurkunde gehaald met mijn 5,7 als eindcijfer voor wiskunde :P En die wiskunde is redelijk vergelijkbaar.
-----------------------------------------------------------------
pi_201736092
Motivatie is het belangrijkst denk ik, als je echt graag econometrie wilt studeren moet je niet bang zijn dat het te moeilijk is. Niet geschoten is altijd mis.
Bovendien zijn er genoeg mensen die de studie econometrie hebben kunnen halen met een 6 voor wiskunde B op het VWO.
Op vrijdag 15 januari 2016 23:58 schreef Ajacied422 het volgende:
Feitelijk heeft Shreyas gewoon gelijk.
pi_201748966
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 oktober 2021 17:03 schreef lSanne het volgende:

Nu dacht ik dat ik in eerste instantie dat ik de studie econometrie te droog zou vinden, maar wellicht past het toch iets beter bij me dan gedacht.
1. Je bent goed in wiskunde en statistiek
2. Je vindt het leuk.
3. Bij de studie Econometrie zijn die 2 vakken essentieel.
4. Als je die studie ook nog leuk vindt dan zou ik er voor gaan, want motivatie is daarin ook belangrijk.
Bespreek het met je studieloopbaan begeleider.
Kijk ook wat je toekomstige baan is, dus wat wil je worden? Ga je elke dag naar je werk met plezier, wellicht voor de rest van je leven? Hoe gaat je dagelijks werk uit zien? En maak dan de keuze. :)
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')