abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_201646027
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 oktober 2021 11:13 schreef Werkman het volgende:
Mijn vriendin heeft gisteren na jaren van ergernis op niet al te gewone manier ontslag genomen.
Ik leg dat nog wel eens verder uit op KLB maar de samenvatting voor hier is dat ze haar collega's stuk voor stuk heeft aangesproken op wie ze wel en niet mag en waarom, Haar leidinggevende een veeg uit de pan gegeven en per direct een half uur na binnenkomst opgestapt.

Wat een kinderachtige vriendin heb je zeg. Als je problemen hebt met iemand waar je mee zit, dan zeg je dat direct zodat er rekening mee gehouden kan worden de resterende tijd dat jullie samen moeten werken. Dit achteraf doen is erg flauw en getuigd dat je sociaal een waardeloos figuur bent
pi_201646180
Ooit als vakkenvuller bij de AH moest een collega weg, die het daar niet mee eens was. Die pakte op zaterdagmiddag een telefoon, drukte de code om toegang te krijgen tot het PA systeem, vertelde even wat hij van de assistent bedrijfsleider in kwestie vond, en liep de keet uit.

Nou was die assistent bedrijfsleider ook wel een aardige lambal, dus een aantal dingen waren feitelijk wel juist ook.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  dinsdag 5 oktober 2021 @ 14:07:39 #28
486785 Pensioengenieter
Geen vrije tijd meer
pi_201646207
Er was al een tijd wat wrijving met mijn leidinggevende, volgende een opleiding die boven zijn niveau was en kon dat niet verkroppen. Ik vond een andere baan en heb netjes opgezegd maar toen escaleerde de zaak volledig. Heeft hem later nog de kop gekost er kwam zoveel naar boven dat hij niet te handhaven was.
pi_201646402
Mooi die (soms wel wat kinderachtige) verhalen 8-)

Gelukkig nooit weg gegaan bij een baan waar ik het niet naar mijn zin had. Er waren altijd andere redenen om op te stappen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_201652273
Eén keer op een wat achterbakse huftermanier. Ik had al een tijdje het plan om voor mezelf te beginnen maar ik liep telkens tegen mijn concurrentiebeding aan. Op een gegeven moment zat ik bij een overheid gedetacheerd en daar heb ik me bewust in de voorbereiding van een Europese aanbesteding laten 'zuigen' waarvan ik wist dat mijn werkgever heel graag er op in zou willen schrijven.

Vervolgens heb ik na de vooraankondiging van de tender een gesprek gehad in de trant van: "Oh, willen wij daar ook op inschrijven? Dat wist ik niet. Ik heb aan de aanbestedingsstukken meegeschreven, dus wij mogen niet inschrijven. Oepsie!" Maar gelukkig was ik zo vriendelijk om per direct ontslag te nemen, mits mijn concurentiebeding zou vervallen. Mijn oude werkgever is mij nog steeds dankbaar voor mijn Samaritaanse daad _O-
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_201653069
Als ik ooit een drol in het toetsenbord van de directeur prak dan hoor je van me in dit topic. Ik betwijfel echter of dat bij mijn huidige bedrijf zal zijn, alleen maar toffe lui hier.

quote:
0s.gif Op dinsdag 5 oktober 2021 21:24 schreef stavromulabeta het volgende:
Eén keer op een wat achterbakse huftermanier. Ik had al een tijdje het plan om voor mezelf te beginnen maar ik liep telkens tegen mijn concurrentiebeding aan. Op een gegeven moment zat ik bij een overheid gedetacheerd en daar heb ik me bewust in de voorbereiding van een Europese aanbesteding laten 'zuigen' waarvan ik wist dat mijn werkgever heel graag er op in zou willen schrijven.

Vervolgens heb ik na de vooraankondiging van de tender een gesprek gehad in de trant van: "Oh, willen wij daar ook op inschrijven? Dat wist ik niet. Ik heb aan de aanbestedingsstukken meegeschreven, dus wij mogen niet inschrijven. Oepsie!" Maar gelukkig was ik zo vriendelijk om per direct ontslag te nemen, mits mijn concurentiebeding zou vervallen. Mijn oude werkgever is mij nog steeds dankbaar voor mijn Samaritaanse daad _O-
Well played :D
pi_201654787
Ik heb ooit 1000 euro netto erbij geeist wetend dat ik dat niet zou krijgen. Het was een uitzendbaan in een magazijn. Ik had al salaris ingeleverd tov mijn vorige baan. En ik had bij het uitzendbureau en tijdens het gesprek specifiek aangegeven geen zin in chauffeurs werk te hebben. Allemaal leuke beloftes die niet nagekomen werden ik kon dus de auto op. Toen er op een ochtend een spoedje klaarlag heb ik eerst even gebeld dat we even opnieuw moesten praten over een salaris als ik chauffeurswerk ging doen. Hele rel want het was een hele belangrijke klant waar het echt geld kost als het stilligt. Maar ik kreeg mijn geld niet en kon gaan. Iedereen boos omdat zij niet eerlijk waren geweest in de gesprekken.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_201654804
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 oktober 2021 11:49 schreef sirdanilot het volgende:
Ik was compleet schijtziek van mijn vorige manager, wat een kutwijf.

Maar ik heb gewoon op een normale nette manier ontslag genomen. Dat doen de meeste nette mensen.
Dan nog had ik op de laatste dag nog wel even gemeld dat het een verschrikkelijk wijf was
  woensdag 6 oktober 2021 @ 09:01:09 #34
486266 herverwijderd
het leed is al geschied
pi_201655509
Ik ben eigenlijk heel saai wat dat betreft. Een keer toen ik nog scholier was had ik een zomerbaantje bij een expedititebedrijf, en dat was gewoon ronduit kut. De mensen waren dom, ik kreeg te horen dat ik niet met het meisje dat naast me zat mocht praten want 'je kan niet praten en werken tegelijk' (ik moest van die plastic ringetjes waar de kledingmaat opstaat aan kleerhangers waar jassen aan hingen schuiven... nou nou poe poe wat moeilijk he), je mocht niet naar de wc, alleen in de pauze. Er stond de hele dag kutmuziek op en je merkte aan alles dat de mensen die daar vast werkten het ook verschrikkelijk vonden en eigenlijk lol haalden uit elkaar en anderen het leven zuur maken. Daar ben ik gewoon weggelopen nadat ik toch naar de wc gegaan was en er buiten 3 of 4 mensen me stonden op te wachten die meteen in mijn gezicht begonnen te schreeuwen toen ik van het toilet af kwam. Ik ben gewoon rechtstreeks doorgelopen naar mijn fiets zonder ook nog maar iets te zeggen.

[ Bericht 0% gewijzigd door herverwijderd op 06-10-2021 09:07:38 ]
  woensdag 6 oktober 2021 @ 10:11:13 #35
267443 Cue_
Cuecumbergirl
pi_201656315
Tig jaar geleden toen ik in een magazijn werkte, werkte daar ook een jongen van in de 20 die ervan overtuigd was dat hij miljonair zou worden. Hij ging iets doen in de IT ofzo, weet het niet precies.

Op zijn dag van ontslag kwam hij aanzetten in strak pak en ging het hele magazijn af. Wantja hij wou graag vertellen dat hij het ging maken.

Paar jaar later in mijn studentenhuis hoorde ik mijn huisgenoot met iemand praten, was zo'n abonnements verkoper voor boeken of iets. Bleek hij dat te zijn :')

Paar jaar daar weer na kwam ik hem tegen in de kroeg. Hij herkende me nog wel en ik hem zeker haha. Toen wel gezegd dat ik hem heel raar vond qua zijn vertrek en alles. Volgens mij vond ie dat zelf ook wel, maar weet het niet meer helemaal want ik was een beetje dronken. Heb nu wel ergens een foto van ons samen :+
pi_201656414
quote:
7s.gif Op dinsdag 5 oktober 2021 11:56 schreef Nobu het volgende:

[..]
Referenties, doen mensen dat nog?
Zonder ga je voor bepaalde functies niet aangenomen worden.
pi_201656556
Ik zeg altijd dat ik een vervelende mededeling voor het bedrijf heb omdat ik weg ga.
Daarna krijg ik altijd gek genoeg felicitaties.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  woensdag 6 oktober 2021 @ 11:27:11 #38
486266 herverwijderd
het leed is al geschied
pi_201656977
Ik moet nu denken aan een collega die ik ooit had. Het was echt een dead end kutbaantje, hij was ergens in de vijftig. Vervelende gast, vond zichzelf heel wat, altijd aan het opscheppen over zijn prachtige carriere in het Duitse financiële wereldje (wat doe je dan hier als je zoveel connecties en werkervaring hebt), en was meestal te druk met klagen en zeuren om een beetje werk te doen. Niemand was verbaasd dat zijn contract niet verlengd werd, behalve hij kennelijk. Heeft hij vlak voor hij voor de laatste keer weg ging een out of office ingesteld met een hele tirade tegen het management en het bedrijf en hoe slecht hij wel niet behandeld was en weet ik het wat allemaal. Het was echt :')______ en zodra men er achter was wat hij gedaan had (wat heel snel was want hij had tegen een paar collega's gezegd dat ze hem moesten mailen op zijn werkadres om te zien wat er zou gebeuren) was het ook snel gedaan met de out of office.
  woensdag 6 oktober 2021 @ 16:03:39 #39
359555 egelhond
Let' Rock Bitch!
pi_201659864
Toen ik 15 was had ik een schoonmaakbaantje in een ziekenhuis.
5 dagen per week na school van 17.00-19.00 uur. Maar de leidinggevende was er om de dag maar dat was een bitch eerste klas. Ik was er al snel uitgekeken want niks was goed.

Een vriend van mij werkte op dezelfde tijden als schoonmaker bij een metaalbedrijf dat ook nog iets dichterbij huis was. Ze hadden personeel nodig en ik kon daar dag meelopen en meteen beginnen.

Ik vond het prima. Ik tegen die bitch telefonisch gemeld dat ik niet meer kwam. Zij helemaal over de zeik want dat kon niet zomaar. Nouja had er schijt aan zei dat ik een andere baan had en morgen al kon beginnen. Dikke doei dus. Hoorn opgehangen.

Ik hoefde me niet aan te melden voor die job waar die maat van me werkte. Kon meekomen en dag meedraaien regelden ze daar wel de papieren als het nodig was. ( er was nog niks digitaals )
Nou ik met die maat van me ernaartoe. WTF zit diezelfde bitch daar als leidinggevende. Dus nu wist ik waar ze die andere dagen van de week uithing. Dit was wel erg ongemakkelijk. Uiteindelijk na een dom gesprek kon ik gewoon daar werken en heb ik dat nog het hele schooljaar uitgehouden. Het scheelde ze was 3 dagen op dat ziekenhuis en 2 dagen bij dat ander bedrijf :)
  woensdag 6 oktober 2021 @ 16:06:29 #40
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_201659900
Spectaculair weet ik niet. Ben op m'n tweede dag bij een nieuwe baan als software developer tijdens de lunch de parkeerplaats afgereden en nooit meer teruggekomen. Echt niets was geregeld daar, en had al een andere functie achter de hand, doeiii.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
pi_201661000
Ik kan me 2 situaties herinneren.De 1e:
Toen ik 14 was begon ik met een weekend/vakantiebaantje bij een auto-antiroestbedrijf. Heel toepassend werkte ik daar zwart, er stond niks op papier.Dagen dat ik werkte was van 07.00 tot ergens 's avonds want het was bijzonder druk, jaren achter elkaar.Ik heb daar echt een geweldige tijd gehad, ook omdat ze mij hebben leren autorijden en ik met mijn 14 jaar gewoon met een auto de stad in mocht om friet en eierballen te halen voor iedereen.Ook mocht ik altijd wel een auto mee om tussen de middag thuis te eten wat mijn moeder echt verschrikkelijk vond want een 14-jarige hoort geen auto te rijden. :+Na mijn schooltijd, inmiddels volwassen (qua leeftijd :P ), wou ik meer zekerheid en vroeg ik om een contract aan de bazen die maar 1x per week op die vestiging kwamen.Maar mèn wat deden ze moeilijk!Eerst wilden ze geen contract geven maar gewoon zwart blijven betalen en daar ging ik niet mee akkoord.Toen stelden ze voor om het via een uitzendbureau te doen maar ook dat wilde ik niet, daarvoor heb ik me niet jarenlang het schompes gewerkt.Na enorm veel gezeur boden ze me toen een contract aan maar ZONDER opzegtermijn.Toen was ik het zat.Ik heb het contract getekend en diréct ontslag genomen wat de bazen absoluut niet leuk vonden want het was hartstikke druk en ze konden mij niet missen.Jammer dan, geen opzegtermijn was toch echt jullie eigen voorstel.Mijn directe collega's vonden het jammer dat ik weg ging maar hebben echt smakelijk gelachen om de manier waarop.
De 2e was bij Snackboertje in Kampen, echt een vreselijk kutbedrijf.Ik werkte daar als magazijnmedewerker/orderpicker in het vrieshuis.Soms had ik andere werkzaamheden zoals bijvoorbeeld stickers van sausflessen afhalen omdat de THT verstreken was en daar moesten andere stickers met een datum in de toekomst op.Helemaal fout natuurlijk.Op een gegeven moment was mij gevraagd om op een zaterdag te werken.Ze deden alleen maar de deur voor mij open en daar stond ik dan in mijn uppie.Op een gegeven moment moest ik met de heftruck naar buiten en daar ging de heftruck stuk.Baas gebeld die 's middags langs kwam, helemaal sjagga omdat ik het had gewaagd hem te storen op zijn vrije dag.Hij zette zijn auto voor de heftruck, sleepketting er tussen en ik moest de heftruck sturen terwijl hij hem naar binnen sleepte.Maar waarschijnlijk omdat hij zo pissig was gaf hij overdreven veel gas en we raceten echt véél te snel naar binnen.Rechtdoor ging dat wel maar er kwam een bocht aan. We gingen echt veel en veel te snel en ik voelde de heftruck al beginnen met kantelen en ik ben er afgesprongen, ik zag het niet zitten om bekneld te raken onder dat loeizware ding.En inderdaad, het ding viel om.Hij nóg bozer natuurlijk maar hij ging een grens over toen hij mij er de schuld van gaf.Ik heb hem verteld hoe ik over hem dacht, ben weggelopen en nooit meer terug geweest.
pi_201661573
Aan mijn leidinggevende gevraagd of ie even tijd had. Vervolgens gemeld dat ik ontslag zou nemen ivm een andere functie. Tot slot nog een formele ontslagbrief bij HR afgeleverd.
pi_201661975
Zelf geen ontslag genomen maar wel ooit eens op een rare manier weggegaan. Ik moest weg om redenen die m´n leidinggevende destijds eigenlijk niet hard kon maken met feiten. Maar aangezien ik op een uitzendcontract zat had ik eigenlijk geen poot om op te staan.

Het team was het er totaal niet mee eens. Het ging bijna elke meeting alleen nog maar over mijn sollicitaties omdat bijna iedereen me graag wilde helpen. Leidinggevende moest vaak ingrijpen om de meeting weer op het pad te krijgen waar het voor bedoeld was. Verder heb ik ook veel oprecht geschrokken reacties mogen ontvangen. Er waren mensen die gelijk bij het horen van het gerucht dat ik weg moest bij mijn bureau stonden.

In de opzegtermijn die ze uit fatsoen toch aanhielden kon ik zo uit losse pols zeggen dat m´n leidinggevende zich helemaal niet hield in wat ze belooft, met voorbeelden hooguit een dag oud.

Aangezien ik zelf wel een dossier had waaruit bleek dat ik m´n werk prima deed, heb ik getwijfeld om er toch een zaak van te maken maar dan op basis van fatsoenlijke omgangsnormen. Maar ik heb de eer aan mezelf gehouden. En later hoorde ik van oud teamleden dat de sfeer sinds mijn vertrek enorm achteruit is gegaan. Tsja, wat wil je, als je kennelijk zomaar ontslagen kan worden?
pi_201662105
Nooit spectaculair, enige was ooit, nadat ik het een bepaalde certificering had gehaald, dat het bedrijf nodig had, ik ervandoor ging. Moesten weer iemand anders zoeken en opnieuw beginnen.

Tja, zo gaan zaken soms.
.
pi_201663550
Niet zelf ontslag genomen, maar afhandeling echt extreem bizar.
Was bezig een oud-collega binnen te halen omdat ik het niet in m'n eentje trok, maar vervolgens werd tijdens een week dat ikzelf weg was m'n opvolger geïntroduceerd. Vervolgens hielden ze zich niet aan de maand opzegtermijn uit m'n contract en dachten ze met een 2-week's notice (was een Amerikaanse toko) ervan af te komen zonder afkoopsom.
Vriendelijk uitgelegd dat dat hem niet ging worden en ze aangeraden een lokale arbeidsrechtadvocaat in de arm te nemen en tot ze met een redelijke VSO kwamen, ik geen overdracht aan m'n vervanger zou doen. Zelf advocaat ingeschakeld, maar enorm circus geworden. Waren overduidelijk niet van plan om een afkoopsom te betalen, want ze vonden dat daar iets tegenover moest staan. Dat dat m'n vertrek buiten een rechtbank om was snapten ze niet. Dus eerst wilden ze dat ik 4 maanden langer door zou werken (advocaat had 4 mnd geëiste). Toen dat hem niet werd boden ze me aan om me dan 4 maanden in te huren als ZZP'er. Maar dan wel voor m'n bruto-salaris.
Uiteindelijk heeft m'n advocaat de zaak maar aangemeld en toen kwamen ze opeens wel over de brug. Heeft 2 maanden gezeik gekost en voor hen dus 2 maanden twee toch niet goedkope krachten op dezelfde functie.

Grappig genoeg hebben ze na m'n vertrek m'n ex-collega nog een aanbod gedaan en waren ze redelijk gepikeerd dat die er geen zin meer in had.
  woensdag 6 oktober 2021 @ 20:46:26 #46
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_201663620
Bij mij zeiden ze destijds een paar dagen van tevoren dat ze mij mijn vrije dagen niet lieten opnemen, dus ik moest nog een maand werken. Ik ben toen de laatste dag naar hr gestapt en heb mijn gelijk gekregen. Bleek dat ze binnen 2 werken hadden moeten aangeven dat ik mijn vrije dagen niet kon krijgen. Dus toen was het ineens spontaan mijn laatste dag. Dus ben vrij plotseling vertrokken :D
Mijn manager vond t niet cool, want dat was nogal wat gezichtsverlies natuurlijk...
Wakadoodle!
pi_201663842
Dat was denk ik toch wel die keer dat ik diverse sterren uit Hollywood heb laten overvliegen, de burgemeester heb uitgenodigd, een vliegtuigshow heb georganiseerd, die 40 luchtballonnen tegelijk liet opstijgen, die allen als opdruk hadden 'IK NEEM MIJN ONTSLAG EN BEDRIJF XXX IS EEN KUTBEDRIJF'.

[ Bericht 0% gewijzigd door Maharski op 07-10-2021 01:17:19 ]
Eens kijken
pi_201665922
quote:
0s.gif Op woensdag 6 oktober 2021 17:33 schreef vannelle het volgende:
bij een auto-antiroestbedrijf
Ik weet een leuke (matige) grap voor als je bij een auto-antiroestbedrijf werkt.
Het gaat zo.

Je loopt naar het kantoortje waar zo'n kansloze directeur kost wat kost een vast contract probeert te vermijden.

Je gaat uiteindelijk akkoord om het dan maar zonder opzegtermijn te doen en tekent het contract.

Dan neem je direct ontslag en begint keihard op het contract te stampen!!!!

hehehe. Gozer helemaal flippen natuurlijk (mijn contract wat doe je?)

jij zo van ja was toch zonder opzegtermijn he! hehehehe
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
  woensdag 6 oktober 2021 @ 23:45:43 #49
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_201666000
Mijn collega had ooit een miljoen in de loterij gewonnen.
Die was naar de manager gestapt hem in zijn bek gespuugd.
Daarna naar de kamer van de directeur en daar op zijn bureau zitten scheiten.
Toen riep hij "Zo die is er uit. En ik kom vanaf morgen niet meer werken."

Paar maanden later won ik ook een half miljoen
Dat was mijn kans.
Eerst de manager in z'n bek gespuugd en toen door naar de directeur.
Nadat mijn keutel op zijn bureau lag vol trots geroepen:
"Zo die is er uit. En ik kom vanaf morgen halve dagen werken!"
Tot nooit .......
pi_201666594
quote:
0s.gif Op woensdag 6 oktober 2021 23:45 schreef Speekselklier het volgende:
Mijn collega had ooit een miljoen in de loterij gewonnen.
Je had #24 niet gelezen?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')