abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_204918275
Ik ging uit eten in Noorwegen. In Geiranger, bij het Uitzichtpunt (maar dan in het Noors) om precies te zijn.
Geiranger ligt aan een fjord en best afgesneden van de buitenwereld. Denk aan: zeker een half uur met auto of boot voor je bij het volgende dorp bent. En dan hadden wij nog geluk dat de besneeuwde pas net open is gegaan, anders bleef het bij optie veerboot.

Het is ook nog voorseizoen, dus dat maakt dat niet alles open is. Zoals het eerste restaurant waar we heen wilden. Bergweggetje getrotseerd om bij een briefje uit te komen dat ze die dag gesloten waren.
Dus op naar het Uitzichtpunt, wat wel open was.
De dame aan de receptie keek bedenkelijk, er waren al wat gasten binnen en er kwam een grote groep eten (van maar liefst 10 mensen…). Ze ging aan de chef vragen of we er nog bij konden.
Gelukkig kon dat, het restaurant bleek niet eens halfvol, je kon merken dat ze aan het opstarten zijn en het graag goed willen doen.

De kaart was simpel.
Voor: tartaar (hebben we niet genomen)
Hoofd: vegetarische risotto
Na: panna cotta met gele bramengelei en poederchocolade.

Ik vond de risotto wel spannend, want ik houd niet zo van kaas. Maar hij was geweldig!
De ober kwam vooraf nog vragen of we er misschien vlees bij wilden, een paar gasten hadden hier een voorkeur aan gegeven. Sure.

En wat was het lekker! Perfect gegaarde rijst, veel groenten erin, niet teveel kaas, stukje bief was perfect gegaard, groene asperges niet te dradig (want dat maak ik weleens mee) maar smaakvol met een bite.

Toet:

Zachte zoete panna cotta met frisse braam en chocolade. Prima afsluiter.

De ober stond bijna te dansen toen we hem zeiden de chef te complimenteren.

Kosten op (inclusief glas fris en tafelwater): 55 euro. Wat voor Noorse begrippen niet te duur is. Zeker gezien de kwaliteit van het geserveerde.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_204918855
quote:
1s.gif Op maandag 30 mei 2022 21:46 schreef Cat-astrophe het volgende:
om te compenseren hebben we op de terugweg een To Good To Go box opgehaald Cat-astrophe in CUL / Too good to go ervaringen #15 Veel voor weinig! , waarmee we een dag of twee een basis hebben voor alle maaltijden :+
Haha, wij gaan binnenkort op fietsvakantie om het bespaarde aan decadent eten uit te geven _O-
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_204966756
Waar?
Restaurant Concours, Utrecht

Wanneer?
Afgelopen week

Wat at je?
Het 6 gangen menu.

Een amuse, rechts iets met asperge (die ik er niet heel erg in proefde) en links iets met een meringue met aardpeer, die wel duidelijk naar aardpeer smaakte.


Gebakken makreel met wortelpuree en gefermenteerde makreel in een rolletje van granny smithappel.


Een beignet van doperwt met rettich en een bolletje cremé van iets waarvan ik alleen nog weet dat ik het wilde onthouden omdat het zo goed smaakte maar ik uiteraard vergeten ben.


Zeebaars en kokkels met een krokantje van zeewier


Een ravioli gevuld met iets wat ik ook alweer vergeten ben, daarbij wat zalmkuit. En links een 'cappuccino' van schaaldierbouillon en een schuim van venkel. Heerlijk.


Het hoofdgerecht: Lam met een agv'je. Niet revolutionair, wel lekker.


Het dessert: 50 tinten venkel.

Impressie?
Tijdens de lockdown hadden we twee keer een thuis-uit-eten-menu van Concours dat uitstekend beviel. Maar we waren er nog nooit echt geweest, ondanks dat het restaurant er al de nodige jaren zit. En het viel niet tegen. Lekker eten, genoeg aandacht voor groenten en vriendelijke en attente bediening, die ook eerlijk aangaven als ze iets niet wisten. Het eten had wellicht iets spannender gekund maar alles was vakkundig en correct bereid en uitgeserveerd. Eigenlijk niets op aan te merken.
Het restaurant zelf was ondanks een doordeweekse avond gezellig druk. In combinatie met de vrij krappe opstelling en redelijk harde achtergrondmuziek was dat iets waar mijn hoofd na 2 jaar prikkelarme lockdown weer aan moet wennen. -O-

Kosten?
Het zal iets van een dikke 200 euro voor 2 personen inclusief wijn geweest zijn.

Cijfer?
8,5
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  maandag 6 juni 2022 @ 10:42:50 #94
63722 z80
I fink you freaky
pi_204974948
Waar?
Namaste Krefeld (Duitsland)
https://restaurant-namaste.de/

Wanneer?
Afgelopen zaterdag

Wat at je?
Buffet.
A la carte is daar ook mogelijk. Maar om uit te proberen en een goed uitziend buffet, voor het buffet gekozen.
Niet alles staat op de foto. Er waren ook nog pannen\bakken met een deksel.




Links hiervan het desert. Bestaande uit fruit, gries cake, Kheer en ijs.

Buiten op het terras.


Buiten mag er in Duitsland nog gerookt worden. Dus ja er staan asbakken op tafel. Binnen en onder een overkapping mag er niet gerookt worden.

Het eten smaakt goed. Is goed gekruid en ziet er kleurig uit. Ruime keuze. Zowel in vlees, vis, vegetarisch en veganistisch. Niet op de foto een Indisch broodje dat vers klaar gemaakt wordt. Een opgeblazen zoet bolletje.
En bij het buffet staat zelf gebakken linzen brood. Heel dun en knapperig.
Enige nadeel. Het is aangepast aan de Duitse smaak. De peper ontbreekt dus. Er staat 1 gerecht met een bordje extra pittig. Maar zo zou eigenlijk 80% van de vlees gerechten moeten zijn.

Kosten?
22,90 voor het buffet en nog geen 4 Euro voor een halve liter witbier.

Zeker de moeite waard om nog een keer naartoe te gaan. Zeker zolang ik nog gebruik kan maken van een 9 Euro kaartje. Namaste zit ongeveer 30 minuten lopen vanaf het station.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zaterdag 11 juni 2022 @ 12:26:32 #95
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205020544
Wanneer: 9 juni 2022
Waar: restaurant Lev. by Mike in Winterswijk.
Wat:

Naar aanleiding van de opening van een expositie in de synagoge van Aalten hebben we daarna, samen met mijn broer en schoonzus gegeten bij Restaurant Lev. by Mike in Winterswijk.
Het restaurant is gevestigd in het gebouw bij het Strandbad Winterswijk.



Nadat we eerst een heerlijk glas Cava getrakteerd kregen van broer en schoonzus werd ons het concept van het verrassingsmenu uitgelegd: het menu bestaat uit 4 gangen, die elk weer uit 2 gerechtjes bestonden. In totaal dus 8 gerechten. De gerechten hebben allemaal de grootte van een tussengerecht en worden bereid met ingrediënten uit de regio en het seizoen.

Voorgerechten:


Regenboogforel gerold in huisgemaakte lardo van black angus rundvlees, bulgur, zoetzure radijs, rucola,aardappelchip en een crème van tuinkers.
Prima begin van de maaltijd.

Steak tartaar met Amsterdamse uitjes, een pomme soufflé gevuld met rauwe sla en zonnebloempitten en met mosterdmayonaisse.
De sla in de pomme soufflé was wat droog en onaangemaakt. Het zogenaamd gebarsten en gerestaureerde bord was wel erg leuk.

Tussengerechten:

Gegrilde dorade met drie bereidingen van bloemkool en een crème van de stelen en de bladeren. (wat aan de bittere kant), beurre blanc en beurre noisette. Lekker visje wel.

Kruidenrisotto met groene asperges en rucola met een schuim van groene kruiden en een krokantje van schapenkaas.
Als tussengerecht eigenlijk iets te veel risotto. Verder wel erg smakelijk.

Hoofdgerechten:


Vegetarisch gerecht: gepofte bospeen met doperwtencrème, rode wortel, bimi en een saus van vadouvan.
Prima.


Steak van Black Angusrund en 'Naegelholt' van Achterhoeks rundvlees (Naegelholt is een streekproduct uit het oosten van Nederland, het woord bestaat eigenlijk uit 2 woorden 'Naegel' en 'Holt'; naegel is in het oosten van het land een spijker en holt betekende een stukje vlees. Vroeger was er nog geen koeling en moest men vlees conserveren om het langer te kunnen bewaren, vaak ging men het zouten om daarna te laten drogen aan een spijker boven de houtkachel in de keuken, de Naegelholt wordt uitsluitend gemaakt van de malse delen van het rund, de rosbief en biefstukdelen, deze krijgen een bijzondere kruidenmelange, volgens oud recept) en daarbij asperges van een zorgboerderij uit de buurt, aardappelpuree en een jus van rode port met dragon.
Lekker gerecht, maar de steak had iets minder ver doorgebakken en iets meer medium-rare mogen zijn.

Nagerechten:
Zoet:

Parfait van bergamot met aardbeiencrème, aardbeien en grapefruit.

Cheesecake met passievruchtencreme, brownie-ijs, amandelschaafsel, passievruchtensaus en gel.
Lekkere zoete toetjes allebei.

Daarnaast was er voor de dames nog een kaasplankje om met elkaar te delen:

o.a. een venegriekgeitenkaas, een blauwschimmelkaas en een schapenkaas.

Bij het eten dronken we 2 glazen lekkere Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc en na afloop namen we allemaal nog koffie/espresso/cappuccino.

Totale kosten per 2 personen 120 euro.

Het concept van 2 bordjes per menugang is soms wat onhandig en het is onduidelijk wat in welke volgorde of misschien door elkaar gegeten moet worden.
Alles was wel met zorg klaargemaakt.

7/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 12-06-2022 11:36:54 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205022473
quote:
7s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 12:26 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 9 juni 2022
Waar: restaurant Lev. by Mike in Winterswijk.
Wat:

Naar aanleiding van de opening van een expositie van een tentoonstelling in de synagoge van Aalten hebben we daarna, samen met mijn broer en schoonzus gegeten bij Restaurant Lev. by Mike in Winterswijk.
Het restaurant is gevestigd in het gebouw bij het Strandbad Winterswijk.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Nadat we eerst een heerlijk glas Cava getrakteerd kregen van broer en schoonzus werd ons het concept van het verrassingsmenu uitgelegd: het menu bestaat uit 4 gangen, die elk weer uit 2 gerechtjes bestonden. In totaal dus 8 gerechten. De gerechten hebben allemaal de grootte van een tussengerecht en worden bereid met ingrediënten uit de regio en het seizoen.

Voorgerechten:

[ afbeelding ]
Regenboogforel gerold in huisgemaakte lardo van black angus rundvlees, bulgur, zoetzure radijs, rucola,aardappelchip en een crème van tuinkers.
Prima begin van de maaltijd.
[ afbeelding ]
Steak tartaar met Amsterdamse uitjes, een pomme soufflé gevuld met rauwe sla en zonnebloempitten en met mosterdmayonaisse.
De sla in de pomme soufflé was wat droog en onaangemaakt. Het zogenaamd gebarsten en gerestaureerde bord was wel erg leuk.

Tussengerechten:
[ afbeelding ]
Gegrilde dorade met drie bereidingen van bloemkool en een crème van de stelen en de bladeren. (wat aan de bittere kant), beurre blanc en beurre noisette. Lekker visje wel.
[ afbeelding ]
Kruidenrisotto met groene asperges en rucola met een schuim van groene kruiden en een krokantje van schapenkaas.
Als tussengerecht eigenlijk iets te veel risotto. Verder wel erg smakelijk.

Hoofdgerechten:

[ afbeelding ]
Vegetarisch gerecht: gepofte bospeen met doperwtencrème, rode wortel, bimi en een saus van vadouvan.
Prima.

[ afbeelding ]
Steak van Black Angusrund en 'Naegelholt' van Achterhoeks rundvlees (Naegelholt is een streekproduct uit het oosten van Nederland, het woord bestaat eigenlijk uit 2 woorden 'Naegel' en 'Holt'; naegel is in het oosten van het land een spijker en holt betekende een stukje vlees. Vroeger was er nog geen koeling en moest men vlees conserveren om het langer te kunnen bewaren, vaak ging men het zouten om daarna te laten drogen aan een spijker boven de houtkachel in de keuken, de Naegelholt wordt uitsluitend gemaakt van de malse delen van het rund, de rosbief en biefstukdelen, deze krijgen een bijzondere kruidenmelange, volgens oud recept) en daarbij asperges van een zorgboerderij uit de buurt, aardappelpuree en een jus van rode port met dragon.
Lekker gerecht, maar de steak had iets minder ver doorgebakken en iets meer medium-rare mogen zijn.

Nagerechten:
Zoet:
[ afbeelding ]
Parfait van bergamot met aardbeiencrème, aardbeien en grapefruit.
[ afbeelding ]
Cheesecake met passievruchtencreme, brownie-ijs, amandelschaafsel, passievruchtensaus en gel.
Lekkere zoete toetjes allebei.

Daarnaast was er voor de dames nog een kaasplankje om met elkaar te delen:
[ afbeelding ]
o.a. een venegriekgeitenkaas, een blauwschimmelkaas en een schapenkaas.

Bij het eten dronken we 2 glazen lekkere Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc en na afloop namen we allemaal nog koffie/espresso/cappuccino.

Totale kosten per 2 personen 120 euro.

Het concept van 2 bordjes per menugang is soms wat onhandig en het is onduidelijk wat in welke volgorde of misschien door elkaar gegeten moet worden.
Alles was wel met zorg klaargemaakt.

7/10
Wat een mooie opmaak op de borden _O_ Ik hou er wel van dat het geen overdreven presentatie is, maar wel met zorg samen gesteld. Op een normaal bord. En niet 'op een bedje van stenen' of andere creatieve ondergrond. Het ziet er allemaal smakelijk uit en de prijs valt me eigenlijk ook mee.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_205023285
Het is fenegriek ;)

Ziet er lekker uit allemaal hoor :9
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_205024724
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 april 2022 20:47 schreef Cat-astrophe het volgende:
Binnenkort meer sperma schaduw foto’s!
In mei weer naar Sabero** en in juni naar https://under.no/ *
Afgelopen dinsdag was het zover!

Ik had een maaltijd ervaring bij


Genoten, een meter of vijf onder water.
Het restaurant is de belichaming van de visie van de chef


Via een paar stappen word je steeds dieper meegenomen onder water, met bijbehorende gerechten.
Entree via de grijze oprijlaan, waar je ontvangen wordt en wordt meegenomen naar beneden, eerste verdieping, de loungeruimte waar de eerste vier gangen (of, zoals zij zeggen: snacks) geserveerd worden. Geen foto van die ruimte, of van het slimme raampje waar doorheen je letterlijk zit dat je half onder water bent.
Wel een foto van het uitzicht, en dus voorpret van wat nog komt.


Wij zaten voor de gangen na gang 4 op de voorste rij (foto genomen na het eten, zodra wij vertrokken schoot iemand snel op onze plek om een foto te maken. Ik snap dat). Tip: reserveer voor de zitting van 18.00 of 18.30 uur en met maximaal 2 personen want die gasten krijgen tafeltjes aan het glas en echt, dat doet zoveel met de beleving _O_

Het menu
Ik hoop dat ik alle gerechten qua foto op de juiste volgorde heb geplaatst….
Wij kozen daarnaast voor de non alcoholische pairings. Briljant! Bij elk gerecht was een sapje bedacht wat de smaken versterkte, compenseerde etc.

Under heeft nu nog 1 ster, maar dat zullen er vast meer worden, gezien de kwaliteit van eten en drinken en aandacht voor detail. Wij hadden wat voorkeuren en per gerecht werd precies uitgevraagd wat we wel en wat we niet bliefden (graag geen orgaanvlees in de ragout, maar een saus met lever bij de langoustine is voor ons geen probleem, dat idee).
Leuk detail: alles wat op tafel kwam, behalve de koffie en thee, komt uit een straal van maximaal 20 km van het restaurant. Kaas van een boertje met zes koeien, kruiden van een strandje wat een kilometer verder ligt, pollen en honing van bijen uit hun eigen korf. En ik denk dat we wel wat hebben zien langszwemmen wat binnenkort ook op een bord ligt.

Het tasting menu is uitgebreid, ik ga niet per gerecht benoemen wat het was, zie kaart ;)
Het tempo was hoog in het begin, ik denk dat we in een half uur vier gangen hadden. Maar met eenhaps gerechtjes kan dat prima. Later zakte het tempo en al in al hebben we zo’n vier uur aan tafel gezeten.

Zoals gezegd: starten op de eerste verdieping (half onder water) met de eerste vier gangen. Van alles wat op de water oppervlakte leeft.

Super hoe men het produkt imiteert door bepaalde baktechnieken, kleurstoffen etc. En erg fijn hoe men per gerecht tips gaf wat eetbaar was van het bord (wat soms echt wel handig was) en over hoe je het het beste kunt eten. Vaak met de handjes. Waarvoor meteen een vochtig doekje werd neergelegd.


De schelpjes zijn van deeg, eenhapsgerechtje.


Berkenbast, gemaakt van deeg, en geverfd met diverse natuurlijke kleurstoffen. Vulling: zie kaart.


Hapje met kaas (van die zes koeien) voor tafelgenoot en hapje met een gelei van zuring voor mij, want ik blijf geen kaas. Beiden daardoor dezelfde smaaksensaties.


Wederom eetbaar schelpje, met zeekraal en bloemen uit de buurt. En vulling: zie kaart :P

Daarna mochten we een verdieping lager. En werd een schaal getoond met alle zeevruchten die we die avond gingen eten (of al hadden gegeten). De grote schaaldieren zwaaiden nog naar ons…



Gang vijf: check de levende vis!
Het was blijkbaar een goede avond qua zeeleven, we hebben een school vis van zo’n 30 leden een paar keer langs zien zwemmen, een paar grotere vissen en heel veel kwallen die onder water hun sierlijke dans deden. Soms had vervelend dat men je kwam storen met… eten :P

Volgende gangen


Langoustine met honing en nog iets wat tegenwicht gaf aan het zoet van vis en honing. De trots van het restaurant en zeker smakelijk. En ik hoop dat ik de foto’s op de goede volgorde heb hier…



Een van de grotere succesnummers: strandkruiden (van die kilometer verderop) met iets van vis eronder, en bovenop een granita van appel. Die we zelf vanuit het schelpje erbij mochten gieten.


Deze maakte op mij de minste indruk. Onder het schuim lag een mengsel van aardappel, zeevruchten en nog wat zaken. Het mondgevoel was fijn, een beetje een stevige bite na veel zachtheid. Maar de smaken sprongen er voor mij niet echt uit.




Hoofdgerecht: Peking duck, op de chef zijn manier. Botermalse eendebout, en in het bakje een ragout van eendepootjes (zonder orgaanvlees voor ons), die je met de kruiden in een aardappelpannekoekje mocht wikkelen.
Het ‘broodje’ was een gestoomd broodje, met daarin ook vlees. Tip: je kon er de saus mee opsoppen als je wilde :Y :9

Tijd voor toet!



Dit was voor mij de winnaar van de avond. Ik ben een toetjesmens en als je zowel rode biet als knolselderij zo kunt verwerken dat het echt als een zoet nagerecht smaakt… nou dan heb je me hoor!

Afgesloten met friandises



Dit was meer dan uit eten, dit was een ervaring.
En daarom: 10/10!

[ Bericht 0% gewijzigd door Cat-astrophe op 11-06-2022 20:55:35 ]
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_205024756
Wauw Cat :o
Spoilers!
  zaterdag 11 juni 2022 @ 20:57:27 #100
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205024839
Wow @Cat-astrophe.
Wat apart allemaal en wat een omgeving. _O_
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 11 juni 2022 @ 21:05:47 #101
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_205025001
Ik zie geen prijs vermeld, maar dat is misschien maar beter ook voor deze ervaring :D

[ Bericht 95% gewijzigd door flipsen op 12-06-2022 00:12:10 ]
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_205025037
Eens kijken of bonusfilmpje van de kwallenshow wil laden (dit waren er twee van…. 50? Zeker drie soorten!)



Edit: en andere zeebeesten



Maar foto’s en filmpjes doen het echt geen recht. Als je voor die ruit zit, word je gewoon meegezogen in de deining van de oceaan en de bewegingen van het zeeleven.

[ Bericht 12% gewijzigd door Cat-astrophe op 11-06-2022 21:19:56 ]
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_205025096
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 21:05 schreef flipsen het volgende:
Ik zie geen prijs vermeld, maar dat is misschien maar beter ook voor deze ervaring :D
Het was fantastisch!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_205025173
Wat gaaf, @Cat-astrophe! Ik zou zo naar Noorwegen willen. Zowel de ervaring als de gerechten. Ik wil niet weten wat dat gekost heeft _O_

Edit: die prijs valt me nog mee, zeker voor Noorwegen. Dat zijn we hier ook wel regelmatig kwijt.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_205025229
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 21:15 schreef stavromulabeta het volgende:
Wat gaaf, @:Cat-astrophe! Ik zou zo naar Noorwegen willen. Zowel de ervaring als de gerechten. Ik wil niet weten wat dat gekost heeft _O_
Kun je prima in een weekend doen :+

Overnachten op de veerboot vanuit Eemshaven naar Kristiansand, anderhalf uur rijden naar Under, de dag erna weer met de veerboot naar huis.

Wil je leuk slapen: ik kan je een cel uit 1784 aanraden in Mandel, ongeveer een half uurtje van Under vandaan.

Wij gingen niet decadent op en neer, dit was onze eerste boeking voor onze 2,5 week Noorwegen vakantie en we sloten onze rondreis hiermee af. Allerlaatste diner was (gelukkig!) een paar meter boven water, op de veerboot.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_205025474
Wauw Cat wat ziet het er prachtig uit.
Niet alleen het eten maar ook het "uitzicht". Wat zal het genieten zijn geweest.
We have far more in common than that which devides us..
pi_205025933
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 20:48 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]
Afgelopen dinsdag was het zover!

Ik had een maaltijd ervaring bij
[ afbeelding ]

Genoten, een meter of vijf onder water.
Het restaurant is de belichaming van de visie van de chef
[ afbeelding ]

Via een paar stappen word je steeds dieper meegenomen onder water, met bijbehorende gerechten.
Entree via de grijze oprijlaan, waar je ontvangen wordt en wordt meegenomen naar beneden, eerste verdieping, de loungeruimte waar de eerste vier gangen (of, zoals zij zeggen: snacks) geserveerd worden. Geen foto van die ruimte, of van het slimme raampje waar doorheen je letterlijk zit dat je half onder water bent.
Wel een foto van het uitzicht, en dus voorpret van wat nog komt.
[ afbeelding ]

Wij zaten voor de gangen na gang 4 op de voorste rij (foto genomen na het eten, zodra wij vertrokken schoot iemand snel op onze plek om een foto te maken. Ik snap dat). Tip: reserveer voor de zitting van 18.00 of 18.30 uur en met maximaal 2 personen want die gasten krijgen tafeltjes aan het glas en echt, dat doet zoveel met de beleving _O_

Het menu
[ afbeelding ] Ik hoop dat ik alle gerechten qua foto op de juiste volgorde heb geplaatst….
Wij kozen daarnaast voor de non alcoholische pairings. Briljant! Bij elk gerecht was een sapje bedacht wat de smaken versterkte, compenseerde etc.

Under heeft nu nog 1 ster, maar dat zullen er vast meer worden, gezien de kwaliteit van eten en drinken en aandacht voor detail. Wij hadden wat voorkeuren en per gerecht werd precies uitgevraagd wat we wel en wat we niet bliefden (graag geen orgaanvlees in de ragout, maar een saus met lever bij de langoustine is voor ons geen probleem, dat idee).
Leuk detail: alles wat op tafel kwam, behalve de koffie en thee, komt uit een straal van maximaal 20 km van het restaurant. Kaas van een boertje met zes koeien, kruiden van een strandje wat een kilometer verder ligt, pollen en honing van bijen uit hun eigen korf. En ik denk dat we wel wat hebben zien langszwemmen wat binnenkort ook op een bord ligt.

Het tasting menu is uitgebreid, ik ga niet per gerecht benoemen wat het was, zie kaart ;)
Het tempo was hoog in het begin, ik denk dat we in een half uur vier gangen hadden. Maar met eenhaps gerechtjes kan dat prima. Later zakte het tempo en al in al hebben we zo’n vier uur aan tafel gezeten.

Zoals gezegd: starten op de eerste verdieping (half onder water) met de eerste vier gangen. Van alles wat op de water oppervlakte leeft.

Super hoe men het produkt imiteert door bepaalde baktechnieken, kleurstoffen etc. En erg fijn hoe men per gerecht tips gaf wat eetbaar was van het bord (wat soms echt wel handig was) en over hoe je het het beste kunt eten. Vaak met de handjes. Waarvoor meteen een vochtig doekje werd neergelegd.

[ afbeelding ]
De schelpjes zijn van deeg, eenhapsgerechtje.

[ afbeelding ]
Berkenbast, gemaakt van deeg, en geverfd met diverse natuurlijke kleurstoffen. Vulling: zie kaart.

[ afbeelding ]
Hapje met kaas (van die zes koeien) voor tafelgenoot en hapje met een gelei van zuring voor mij, want ik blijf geen kaas. Beiden daardoor dezelfde smaaksensaties.

[ afbeelding ]
Wederom eetbaar schelpje, met zeekraal en bloemen uit de buurt. En vulling: zie kaart :P

Daarna mochten we een verdieping lager. En werd een schaal getoond met alle zeevruchten die we die avond gingen eten (of al hadden gegeten). De grote schaaldieren zwaaiden nog naar ons…
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Gang vijf: check de levende vis!
Het was blijkbaar een goede avond qua zeeleven, we hebben een school vis van zo’n 30 leden een paar keer langs zien zwemmen, een paar grotere vissen en heel veel kwallen die onder water hun sierlijke dans deden. Soms had vervelend dat men je kwam storen met… eten :P

Volgende gangen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Langoustine met honing en nog iets wat tegenwicht gaf aan het zoet van vis en honing. De trots van het restaurant en zeker smakelijk. En ik hoop dat ik de foto’s op de goede volgorde heb hier…

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een van de grotere succesnummers: strandkruiden (van die kilometer verderop) met iets van vis eronder, en bovenop een granita van appel. Die we zelf vanuit het schelpje erbij mochten gieten.

[ afbeelding ]
Deze maakte op mij de minste indruk. Onder het schuim lag een mengsel van aardappel, zeevruchten en nog wat zaken. Het mondgevoel was fijn, een beetje een stevige bite na veel zachtheid. Maar de smaken sprongen er voor mij niet echt uit.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Hoofdgerecht: Peking duck, op de chef zijn manier. Botermalse eendebout, en in het bakje een ragout van eendepootjes (zonder orgaanvlees voor ons), die je met de kruiden in een aardappelpannekoekje mocht wikkelen.
Het ‘broodje’ was een gestoomd broodje, met daarin ook vlees. Tip: je kon er de saus mee opsoppen als je wilde :Y :9

Tijd voor toet!
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Dit was voor mij de winnaar van de avond. Ik ben een toetjesmens en als je zowel rode biet als knolselderij zo kunt verwerken dat het echt als een zoet nagerecht smaakt… nou dan heb je me hoor!

Afgesloten met friandises
[ afbeelding ]

Dit was meer dan uit eten, dit was een ervaring.
En daarom: 10/10!

Wat een leuk concept en wat een prachtige ervaring _O_

maar de presentatie van de gerechten is nou precies waar ik van moet zuchten omdat ik het zo stom vind :X
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_205025957
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 21:07 schreef Cat-astrophe het volgende:
Eens kijken of bonusfilmpje van de kwallenshow wil laden (dit waren er twee van…. 50? Zeker drie soorten!)

[ afbeelding ]

Edit: en andere zeebeesten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Maar foto’s en filmpjes doen het echt geen recht. Als je voor die ruit zit, word je gewoon meegezogen in de deining van de oceaan en de bewegingen van het zeeleven.
Oh wow, wat gaaf zo O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_205026112
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 21:54 schreef Isabeau het volgende:

[..]

maar de presentatie van de gerechten is nou precies waar ik van moet zuchten omdat ik het zo stom vind :X
Ik ben echt een sucker voor dat soort opmaak :@
Behalve die ene keer waar ik de opmaak begon te eten omdat ik niet door had dat het niet bij het gerecht hoorde
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_205026436
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 22:01 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Ik ben echt een sucker voor dat soort opmaak :@
Behalve die ene keer waar ik de opmaak begon te eten omdat ik niet door had dat het niet bij het gerecht hoorde
Ik ben zelf normaliter geen fan van zulke overdadige opmaak (een mens moet zich niet af hoeven vragen wat wel en niet eetbaar is), maar hier páste het gewoon.

En ik weet niet of het ervaring of cultuur was, maar de uitleg over wat je wel en niet kon eten was hier zeker welkom :+
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_205026579
Ben benieuwd wanneer ze hun tweede ster krijgen.

Na gang vier hadden we een standaard onderbord. Zodra daar een vlekje of plekje op zat werd het verwisseld, ook toen er een plasje water lag, wat eerst een brokje ijs was geweest.

Zelfstandig naar het toilet gaan kon niet. Je mocht zelf beginnen met lopen, maar de deur van de ruimte openen (niet het hokje zelf en het was even wennen dat alles uniseks was _O_ ) werd door hen gedaan.

Terwijl je weg was, werd je ‘oude’ servet vervangen door een nieuwe. Tikje overdreven, ik weet dat je in zulke restaurants je servet nooit goed opvouwt en zij dat voor me doen, maar zoveel extra was is ook niet nodig.

Zodra je je neus uit de toiletruimte stak snelde er iemand voor je uit om je stoel vast weg te schuiven.

Ik geef ze nog een jaar om consistentie te bewijzen (ze bestaan nu drie jaar) en dan gaat die tweede ster er zijn. Op basis van eten en service.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_205027211
Cat _O_

Voor mij geldt een beetje hetzelfde als Isa, als je dingen niet kunt eten op een bord, leg het er dan niet bij :+
Maar dat is persoonlijk natuurlijk.

En hadden jullie dit al geboekt tijdens/voor de vakantie? Want ik neem niet aan dat je ff een dag tevoren een tafeltje reserveert?
pi_205027325
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 22:01 schreef stavromulabeta het volgende:

Ik ben echt een sucker voor dat soort opmaak :@
Behalve die ene keer waar ik de opmaak begon te eten omdat ik niet door had dat het niet bij het gerecht hoorde
Nou, dát dus! Ik vind dat alles op je bord eetbaar moet zijn :+

Neemt niet weg dat dit er uit zag als een hele ervaring op zich. Iets wat je nooit weer vergeet. (incl het beginnen te eten van de decoratie)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_205027469
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 22:52 schreef Blues het volgende:
Cat _O_

Voor mij geldt een beetje hetzelfde als Isa, als je dingen niet kunt eten op een bord, leg het er dan niet bij :+
Maar dat is persoonlijk natuurlijk.

En hadden jullie dit al geboekt tijdens/voor de vakantie? Want ik neem niet aan dat je ff een dag tevoren een tafeltje reserveert?
We wilden naar Noorwegen.
En zouden ergens in februari/maart beginnen met plannen.
Begin januari kwam reisgenoot met een link naar het restaurant en bleek hun enige tafel in onze vakantieperiode vrij te zijn op 7 juni.
Die geboekt, en daarmee was de richting van onze rondreis duidelijk, zijn we overnachting in de buurt en de boot terug naar NL gaan boeken en vervolgens gaan terugtellen met dagen en plekken die we wilden zien, om zo tot het definitieve reisplan te komen qua boekingen.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zaterdag 11 juni 2022 @ 23:18:58 #115
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_205027539
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 23:13 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]
We wilden naar Noorwegen.
En zouden ergens in februari/maart beginnen met plannen.
Begin januari kwam reisgenoot met een link naar het restaurant en bleek hun enige tafel in onze vakantieperiode vrij te zijn op 7 juni.
Die geboekt, en daarmee was de richting van onze rondreis duidelijk, zijn we overnachting in de buurt en de boot terug naar NL gaan boeken en vervolgens gaan terugtellen met dagen en plekken die we wilden zien, om zo tot het definitieve reisplan te komen qua boekingen.
Prioriteiten _O_
Spoilers!
  zondag 12 juni 2022 @ 00:07:38 #116
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_205028037
-never mind- dubbel
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_205028077
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 23:13 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]
We wilden naar Noorwegen.
En zouden ergens in februari/maart beginnen met plannen.
Begin januari kwam reisgenoot met een link naar het restaurant en bleek hun enige tafel in onze vakantieperiode vrij te zijn op 7 juni.
Die geboekt, en daarmee was de richting van onze rondreis duidelijk, zijn we overnachting in de buurt en de boot terug naar NL gaan boeken en vervolgens gaan terugtellen met dagen en plekken die we wilden zien, om zo tot het definitieve reisplan te komen qua boekingen.
:D
Geweldig zo!
  zondag 12 juni 2022 @ 00:12:26 #118
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205028099
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2022 00:07 schreef flipsen het volgende:
Ik zie geen prijs vermeld, maar dat is misschien maar beter ook voor deze ervaring :D
Is wel gepost, maar dan moet je de moeite nemen om alle posts te lezen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 12 juni 2022 @ 02:43:09 #119
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_205028839
quote:
1s.gif Op zondag 12 juni 2022 00:12 schreef golfer het volgende:

[..]
Is wel gepost, maar dan moet je de moeite nemen om alle posts te lezen.
Er ging iets mis op mijn mobiel, waardoor ik het 3x het gepost geloof ik, sorry hoor. Ik ga zo alle nieuwe reacties lezen, heb nog geen tijd gehad. Niet iedereen is al met pensioen :6
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_205077860
Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Cafetaria de Prins, Leidsche Plein, Amsterdam

Wanneer?
Woensdag 15 juni 2022

Wat at je?
Friet met. Mijn tafelgenote had een patat met. Daarbij dronken we een bitter lemon en een spa blauw.

Impressie?
De friet was prima doorbakken maar om de een of andere reden toch niet helemaal knapperig. De patat heb ik niet geproefd maar vermoedelijk was die vergelijkbaar. Al met al heb ik wel eens betere friet gegeten (niet gaat boven de frietkraam op de parkeerplaats onder Verviers-Central) maar desondanks meer dan acceptabel. De bijbehorende mayonaise was wat aan de zoete kant maar had wel aangename tonen van citrusvruchten.

Maar voor het eten ga je hier natuurlijk helemaal niet naartoe. Waar Under van @Cat-astrophe scoort met het uitzicht op vissen, is het unieke selling point van dit etablissement het uitzicht op de toegangsdeur (en de wachtrij) van Paradiso waar deze avond Bad Religion speelt. Het bier in Paradiso kan ik helaas niet recenseren omdat dit binnen enkele seconden na start van de hoofdact op mij in plaats van in mij zat.



Kosten?
3,90 voor een friet/patat met. Het drankarrangement van bitter lemon en spa blauw kwam er nog bij. Alleszins redelijk voor het eten en de locatie.

Cijfer?
7,5
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')