abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / FOK!Fotograaf woensdag 15 december 2021 @ 19:08:26 #26
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_202635223
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 december 2021 11:03 schreef borisz het volgende:

[..]

Ja goeie hut dit :Y
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_202637069
quote:
0s.gif Op woensdag 15 december 2021 15:35 schreef fruityloop het volgende:
Wij zouden op kerstavond gaan dineren bij The Lemon Tree hier in Deventer, echt een aanrader trouwens, maar dat gaat dus mooi niet door weten we sinds gisteravond.. :-(
Vriendin werkt in een restaurant en alle kerstdiners zijn verplaatst naar 1 uur 's middags. Doen ze dat daar niet of komt dat helemaal niet uit?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_202645258
quote:
0s.gif Op woensdag 15 december 2021 20:21 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Vriendin werkt in een restaurant en alle kerstdiners zijn verplaatst naar 1 uur 's middags. Doen ze dat daar niet of komt dat helemaal niet uit?
Ze gooien het wel om naar de lunch inderdaad, de week voor de kerst, en 1e en 2e kerstdag. We werden de dag na de "persco" keurig gebeld. Maar goed, één van ons moet de hele week voor kerst nog werken, en met de kerstdagen gaan we meestal bij la familia gourmetten oid, ivm de neefjes en nichtjes. Dit zou wat meer "ons" ding zijn. Maar goed, met wat passen en meten wordt het lunchen op 2e kerstdag bij ze, dus het komt allemaal wel goed.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_203671494
Waar?
Herberg D'n Brouwer

Wanneer?
14 februari 2022

Wat at je/impressie?
Valentijns High Beer

Amuse van eend en mandarijn


Gambas


Vitello tonato


Yuzu kip in een bao


Naked beef Wellington


Eton mess



Het was allemaal erg lekker en de bieren pasten er goed bij.
We gaan hier zeker weer eens eten.

Kosten?
85 euro voor 2 personen

Cijfer?
8+
  Moderator dinsdag 15 februari 2022 @ 11:33:37 #30
388664 crew  Dotteke
pi_203671624
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 11:20 schreef Sarabi het volgende:
Waar?
Herberg D'n Brouwer

Wanneer?
14 februari 2022

Wat at je/impressie?
Valentijns High Beer

Amuse van eend en mandarijn
[ afbeelding ]

Gambas
[ afbeelding ]

Vitello tonato
[ afbeelding ]

Yuzu kip in een bao
[ afbeelding ]

Naked beef Wellington
[ afbeelding ]

Eton mess

[ afbeelding ]

Het was allemaal erg lekker en de bieren pasten er goed bij.
We gaan hier zeker weer eens eten.

Kosten?
85 euro voor 2 personen

Cijfer?
8+
Dat ziet er héérlijk uit :9~
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
pi_203671689
Wat lekker zeg @Sarabi de gerechten zien er goed uit en met een bierarrangement erbij, weer eens wat anders dan wijn!
Zit je niet erg 'vol' door het bier?
pi_203672665
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 11:37 schreef Blues het volgende:
Wat lekker zeg @:sarabi de gerechten zien er goed uit en met een bierarrangement erbij, weer eens wat anders dan wijn!
Zit je niet erg 'vol' door het bier?
Je deelde gelukkig de flesjes :) en dan verdeeld over 3u was het goed te doen.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 19 februari 2022 @ 20:36:33 #33
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_203742929
Ik wilde nog altijd eens bij Wilma en Alberts eten. Een Haarlems begrip al zijn de recensies nu wel vooral vergaande glorie. Toch wil ik er nog eens naar toe. Ze waren echter dicht.
Het werd een andere Steakhouse The Golden Bull. Nummer vier op Tripadvisor in Haarlem.

Waar? The Golden Bull dus. https://thegoldenbull.nl/ VLeesch :Y) .
Wanneer? Vandaag.
Wat at je? 350g koe (rib eye) uit Nieuw-Zeeland.
Impressie?




Kosten? 220 voor drie personen. (wil je de prijzen zien ga naar Tripadvisor, vleesch is over het algemeen tussen de 30 en 45 euro, afhankelijk van de grootte, wil je wagyu ja dan heb je het over andere bedragen. We hadden drie gangen)
Cijfer? 8

Het vlees was erg goed. Je kan kiezen uit diverse koeien van over de hele wereld. We kregen zelfs vleescollege en daarmee kon je ook de diverse structuren zien van het vlees. De gastheer is bevlogen. Waarom geen tien? Rest van het personeel was niet geweldig. Huiswijn was wat vlakjes en zes euro voor een bakje spinazie? Wel erg lekker met de olie en sesamzaadjes, maar of die portie zes euro waard is... De bijgerechten staan niet op de foto.

Ik had met de empanada's vooraf nog wel een vegetarisch voorgerecht. Die waren wel erg lekker :9
De salted caramel cheesecake had ik niet. Ik had whisky toe, maar het hapje wat ik van moeders genomen was erg lekker :9

De gastheer was een goede gastheer. Hij moet alleen wel wat structuur aanbrengen bij het personeel. Het vlees was gewoon _O_. Dus ja een geslaagde maaltijd.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_203949635
Ik had hier al lang niet meer gepost, maar zijn wel uit eten geweest natuurlijk nog. Bij deze wat updates van de laatste tijd.

Goed we beginnen bij:
Waar: Restaurant Becherelle te Turnhout

Dit is een restaurant gespecialiseerd in Belgische klassiekers, waaronder paling in het groen wat toch niet overal meer op de kaart staat maar wel een echte klassieker is. Uiteraard ook de andere klassiekers zoals stoofvlees, videe en dergelijke zijn aanwezig. Ik had zelf nog nooit paling in het groen op, dus wou dit wel een keer proberen, van gerookte paling ben ik een enorme liefhebber maar paling in het groen viel helaas zwaar tegen. Veel te vissige smaak voor mijn doen en vond het echt niet lekker, ik heb dit dan ook nagenoeg helemaal moeten laten staan, de videe van mijn vrouw was super heerlijk dus koken kunnen ze hier echt wel maar slechte keus van mij (maar je moet alles een keer proberen). Handgesneden frietjes erbij en huisgemaakte mayonaise. Ik zal een cijfer dan ook weg laten want vind het moeilijk omdat mijn gerecht verkeerd gekozen was.




Prijs: 120 EUR met drankjes en ik had nog wat lokale specialiteiten meegenomen als kado voor mijn ouders (huisgemaakte advocaat en nog wat dingen).

------

Vervolgens met valentijn gegeten bij Cachet de Cire in Turnhout, we hadden deze twee dames al eens gezien in een aflevering van met vier in bed (het Belgische B&B programma) want je kan er ook overnachten. Nu wonen wij om de hoek, dus dat was niet nodig maar we waren hier nog nooit geweest omdat ze geloof ik ook niet op maandag open zijn en wij vooral begin van de week uit eten gaan. Is erg goed bevallen! Klein restaurantje maar echt wel passie voor koken en komen graag beide een praatje maken aan tafel. Hier komen we zeker nog terug.

De amuse, echt geen idee meer (ja slecht geheugen) wat het was na iets meer dan 2 weken maar was heerlijk begin moet ik zeggen - gelukkig staat het menu nog online dus de rest kan ik wel redelijk invullen:


Mijn vrouw had het buikspek wat op de site staat omschreven als
Buikspek - zoete aardappel - chili - paprika


En ik Bacalhao - rode biet - beurre rouge


Daarna volgde King krab - rettich - tikka masala - kokos


Toen voor ons beide het zelfde weer:
Skrei - witloof - grijze garnalen - bisque


Vervolgens hebben we gekozen voor zowel de kaas gang wat niet klassiek was namelijk French toast - camembert - truffeltapenade en dit was echt heerlijk, ondanks de truffel tapenade, met verse truffel zou dit helemaal geweldig zijn geweest.


En als afsluiter, niet zozeer mijn ding maar kan ook komen omdat ik bomvol zat: Pastinaak - chocolade - bloedappelsien



Kosten waren 190 EUR maar heb echt genoten met enkele glazen wijn voor mijn vrouw en voor mij alcoholvrije alternatieven.

Cijfer: Dikke 9 toch wel, dat had ik 2 sterren Lindehof ook gegeven maar heb hier ook echt echt genoten. Zeker een aanrader als je in (de buurt van) Turnhout bent.

------
Goed ik heb 2 keer waygu hier in mijn review zie ik, dus zal er een tussen laten en beginnen met de eerste.

Waar: The Pharmacy in hotel der Libbische hof in duitsland

We waren onlangs in dit hotel en stonden gemixte reacties over het eten, iedereen vond het wel goed maar zwaar overpriced. Ik moet zeggen dat ik het daar wel mee eens ben, maargoed, je bent een weekendje weg en dan maakt dat allemaal wat minder uit doorgaans, en ik ging voor de Wagyu, dat was volgens dagprijs dus ik wist niet wat ik moest verwachten. Mijn vrouw had een varkenskotelet, volgens mij a 28 EUR welke ook heel smakelijk was. Uiteindelijke rekening was inclusief drankjes (enkele cocktails a 10-15 EUR per stuk) en alcoholvrije speciaalbiertjes tegen de 300 EUR. Moet wel zeggen, het vlees was heerlijk, het was dry aged wagyu uit hun eigen rijpingskast en smaakte echt voortreffelijk. Ik had gekozen voor de ossenhaas trouwens, iedereen is daar uiteraard tegen maar ik vind dat wel lekker en dat mag ook.



Hierna nog een cheesecake gedeeld.



Prijs: tegen de 300 EUR
Cijfer: 8

-------

We wouden naar de griek toe, maar die was dicht, het regende en op het pleintje in Turnhout zit een chinees waar we nog nooit waren geweest, maar ik wel van had gelezen dat deze goed was. En dat was hij ook! Gerund door vrouw-en-man, waarbij de man in de keuken staat en de vrouw de bediening doet gingen we er maar voor. Bij een chinees verwacht men doorgaans grote gerechten, dus we gingen niet voor een voorgerecht maar enkel voor twee hoofdgerechten: voor mij kreeft, en mijn vrouw koos voor kip in sojasaus. Met mihoen erbij en bami (tegen meerprijs).

En wat hebben we genoten zeg! Ik heb uiteraard van mijn vrouw ook wat geproefd en ik heb nog nooit zo'n lekkere kip gegeten, super cruncy huid en mega mals, ik ben zelf een man die van zeevruchten houd vooral maar als ik hier terug kom (en dat gaat zeker gebeuren, we waren er laatst nog maar toen zaten ze vol, dus reserveren is wel aan te raden) dan moet die kip zeker op tafel weer. Voor dat alleen zou ik een 10 geven. Mijn kreeft was ook heerlijk, ik had kreeft in zwarte peper en was ook fantastisch klaargemaakt maar viel toch wat in het niet bij die kip.

Dit is overigens niet je typische afhaal chinees, het is wat prijziger (wij waren met fooi 120 EUR kwijt met 2 alcoholvrije biertjes en fles water en geloof 2 cola) maar echt de moeite als je in Turnhout bent en chinees wil eten.

Waar: Tong Tao te Turnhout
Kosten: 120 EUR inclusief fooi en drank
Cijfer: 9









-------

Nou ik had nog een keer wagyu beloofd, nu hier in Turnhout bij restaurant Argentino. Zit er blijkbaar al 27 jaar, is het oudste restaurant van Turnhout, maar we waren er nog nooit geweest. Ik ben niet zo'n mega grote vlees eter (liever vis) maar de chinees van hierboven zat vol en deze zat op het zelfde pleintje dus vlees it is. Heel vriendelijke eigenaar, sfeer binnen gezellig (typisch steakhouse) en we waren de eerste gezien hij net open ging. Vriendelijk praatje kwam deze eerst maken aan tafel en gaf wel de kaart maar vroeg gelijk naar je vlees keuze/interesse. Ik koos voor de waygu, kreeg natuurlijk wel wat "commentaar" dat ik voor de ossenhaas koos weer ipv een ander stuk maar dat heb je met iemand met passie voor vlees. Mijn vrouw ging voor de Argentijnse rundsteak met champignonsaus. Vooraf kregen we lekker vers (warm) brood met kruidenboter die hij duidelijk zelf maakte, deze barstte van de knoflook (wel lekker) maar hier zat een hele bol knoflook in volgens mij, zoiets had ik nog nooit geproefd. Duidelijk niet van de groothandel, en je moet zeker geen afspraak hebben daarna (en de volgende ochtend je slaapkamer even flink luchten). De steaks komen verder met twee huisgemaakte sauzen, cocktail en knoflook waarbij die knoflook ook weer barst van de knoflook en frietjes (niet zelfgesneden).

En je komt hier voor het vlees, en dat is fantastisch. Ik heb ook geproefd van mijn vrouw haar vlees en moet zeggen - vooral met de prijs in het achterhoofd (mijn steak was 71 EUR en die van haar 27): die was net zo lekker. Nou ben ik niet de allergrootste kenner, als het lekker mals is en smaakt klaag ik niet maar dat was die zeker. Ik zou hier volgende keer dan ook zeker voor een "gewone" steak gaan, die deze man met zorg uitkiest. Je ziet ook op diverse recensie sites dat hij graag zijn stukken vlees rauw laat zien aan de mensen, zo trots is hij er op.

Waar: Argentino te Turnhout
Kosten: 120 EUR inclusief fooi en drank, het was geloof ik 100 nog wat maar heel vriendelijke man dus mooi naar boven afgerond.
Cijfer: 8 - zou hier zeker terug komen

Hij kookt trouwens zelf je steaks, dus wij waren vroeg maar wachttijd kan wel wat oplopen gezien hij (in ieder geval toen wij er waren) alles zelf deed. We hebben ook maar 1 rondje drankjes op dus.



Ik heb er nog wel wat maar genoeg voor vandaag zeg ik zo :-)
pi_203949686
Oh wow :D O+

Dat eerste restaurant ziet er trouwens ook best onsmakelijk uit :@
De rest is :9
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  zaterdag 5 maart 2022 @ 13:42:30 #36
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_203952443
Beetje veel om in 1x allemaal te verwerken. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 5 maart 2022 @ 14:37:27 #37
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_203953062
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 maart 2022 09:47 schreef anndb het volgende:
Ik koos voor de waygu, kreeg natuurlijk wel wat "commentaar" dat ik voor de ossenhaas koos...
Van mij zou je commentaar krijgen dat je geen Waygu bij een Argentijn moet bestellen :P
quote:
En je komt hier voor het vlees, en dat is fantastisch. Ik heb ook geproefd van mijn vrouw haar vlees en moet zeggen - vooral met de prijs in het achterhoofd (mijn steak was 71 EUR en die van haar 27): die was net zo lekker.
I rest my case :D Maar eerlijk is eerlijk, ik heb ook een keer Waygu besteld bij de Argentijn. Mijn excuus is uiteraard wel dat het bij mijn vaste restaurant was én in Argentinië :) Vlees was extreem mals, maarrr, ik miste toch een beetje de smaak van de Argentijnse bife de lomo of bife de chorizo. Leuk om eens geprobeerd te hebben, maar ik hou het bij gewoon een Argentijnse koe. Zie ook dat ik nooit een review erover heb geschreven, foei flipsen.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_204228439
Waar?
Restaurant Europa, Utrecht
Intussen wonen we al ruim 6 jaar in de wijk en fietsen we meerdere keren per week langs een doorgaans vol restaurantje op een nogal onverwachte plek midden tussen de woonhuizen. Samen met het einde van de lockdown en een plotselinge behoefte aan vlees en tzatziki was het tijd om ook een keer bij restaurant Europa langs te gaan.

Wat at je?
Vooraf Piperies Florinis (gegrilde paprika met een knoflookdressing) en Feta Saganaki (gebakken feta).


Als hoofdgerecht Keftedes schotel en Kokkinisto me stifado. Daarbij dronken we een fles Xinomavro reserve van Alpha Estate.

Impressie?
Het interieur van restaurant lijkt (en vermoedelijk is) niet meer aangepast sinds 1985. Inclusief wijnranken aan het plafond, gemetselde bogen en in de huidige tijd enigszins cultural appropriated en sexistisch overkomende muurschilderingen. Het doet dan ook denken aan de gelegenheden waar we - met mij als kleuter - de verjaardagen en van mijn opa gingen vieren, onder genot van destijds hoogst exotische gerechten uit het verre Griekenland. Een prima trip down memory lane naar een tijd waar onbeschaamd vlees eten nog mocht en er niets mis was met schilderingen van rondborstige Griekse dames die wijn uit karaffen schenken.

Het eten was simpel maar prima. Allemaal niet hoogdravend sterrenvoer met een espumante van dit en een creme van dat, maar simpel, lekker en voedzaam. Wat een Amerikaan waarschijnlijk home style cooking zou noemen. En de wijn was top, zelden zo'n fijne fles gehad in een restaurant voor 35 euro.

De enige kritische noot zijn de frietjes die er bij zaten. Nogal een zompige, kleffe hap. Dat moet beter kunnen. En een beetje minder zout had ook gemogen (daar kwam ik achter toen we thuis waren, gedurende de nacht nog 2 keer opgestaan om een glas water achterover te kieperen).

De bediening is zoals het hoort in zo'n vader-moeder-kinderen-zaak: vriendelijk, benaderbaar en soms ontwapenend onhandig.



Kosten?
95,- inclusief een fles wijn en fooi.

Cijfer?
7,5. Niets wat een beetje thuiskok met een Grieks kookboek en wat tijd bij de hand niet zelf op tafel had kunnen toveren. Maar soms het is ook fijn om niet te hoeven koken en iemand anders die de vaatwasser inruimt. En dat is waarschijnlijk ook het bestaansrecht van dit restaurant: een fijn, gezellig en betaalbaar buurtrestaurantje.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 27 maart 2022 @ 04:28:46 #39
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_204237242
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2022 16:29 schreef stavromulabeta het volgende:
een plotselinge behoefte aan vlees en tzatziki
Maar dus geen tzatziki gegeten :? Dan moeten jullie weer terug :D
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_204382537
Waar?
Restaurant Villa in Conferentiecentrum Woudschoten te Zeist
Wat at je?
Het vegetarische menu: Vooraf Couscous met wortelen en als hoofdgerecht een Pho/Misosoep-achtig gerecht.






Impressie?
Typisch conferentie-oord eten. Zeker niet vies, een poging tot creatief maar wel veilig en vermoedelijk een flinke greep uit het Unilever Food Solutions-assortiment. Wat mij betreft had het allemaal net iets uitgesprokener mogen zijn, maar ik begrijp ook wel dat je op zo'n plek niet allerlei gewaagde smaken gaat voorschotelen.

Personeel was ook precies zoals je het op zo'n plek verwacht: professioneel, neutraal en geroutineerd.

Kosten?
Gratis cq. geen idee

Cijfer?
7
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_204382768
Afgelopen donderdag ging ik (weer eens) uit eten bij Marrees.
Iedere donderdag kun je daar een vier gangen verrassingsmenu reserveren voor 55 euro.
Het stond al tijden op de planning om mijn tante hier naartoe te nemen. Derde reserveringspoging slaagde (resp. Lockdown, zelf COVID, nog even wachten want ook tante had COVID gehad en proefde weinig). Maar vorige week stond niets ons in de weg.

Eerste twee amuses staan niet op de foto, en van de rest van de gerechten heb ik niet precies kunnen bijhouden wat wat was omdat ik niet teveel op mijn telefoon wilde pielen.


Derde amuse
Mousse van ganzenlever, purée met olijf en andere dingetjes. Tante had een variant met kaas (waar ik niet van houd)


Voor: Noordzee krab, kreeft, groene asperge, komkommer gel, tapenade van tomaat (dacht ik).


Tussen: skrei (dacht ik), gerookte paling, schuim van tom Tha Kai, lamsoor


Hoofd: lamsnek en lamsrug, edamame, een zeer fallische asperge (zit ik daar met tante van 84 _O- )


Toet: citroengras ijs, sorbet van rabarber (voor mij een hoogtepuntje), aardbei, merengue, saus met balsamico


Afsluiten uiteraard met friandises


En voor het entertainment bestelde ik daarbij een theebloem.


Het was tantes eerste ervaring, en ze genoot van de smaken en de schilderijtjes op ieder bord O+
Dronk tevens haar eerste mojito :+
Ook ik at weer prima, al werd ik, buiten de rabarber sorbet, niet echt verrast door stevige smaken. Maar alles paste zeker mooi bij elkaar. En hun brood is heerlijk. Bediening is persoonlijk, niet te opdringerig wel ontspannen, daar houd ik van.

Kosten pp: 85 euro.
Waardering: 8/10
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_204382825
Wat een prachtige opmaak van alles. En rabarbersorbet ga ik ook eens maken
We have far more in common than that which devides us..
  zaterdag 9 april 2022 @ 14:41:44 #43
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204382997
Die ene fallische asperge op een bord. :D
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 9 april 2022 @ 19:44:09 #44
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_204385402
Nu trek in lekker eten en asperges O+
pi_204385693
Wat was de zwarte onderkant van de asperge? Een saus ofzo?
pi_204385723
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2022 20:09 schreef Leintjeuh het volgende:
Wat was de zwarte onderkant van de asperge? Een saus ofzo?
Ik denk de schaduw?
  zaterdag 9 april 2022 @ 20:22:19 #47
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204385809
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2022 20:09 schreef Leintjeuh het volgende:
Wat was de zwarte onderkant van de asperge? Een saus ofzo?
Schaduw. :Y

#eyewish
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_204385837
Wat leuk voor Tante O+
Mooie gerechten.
pi_204385893
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 april 2022 20:13 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik denk de schaduw?
Ok ik ga me ff in een hoekje zitten schamen :')
pi_204386126
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 april 2022 20:29 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]
Ok ik ga me ff in een hoekje zitten schamen :')
Zal ik het voor jou verklappen dan?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')