abonnement Unibet Coolblue
pi_206432687
quote:
5s.gif Op maandag 24 oktober 2022 12:58 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Is dat lang geleden? Ik heb het wel eens vaker gehoord dat alles irritant lang duurde bij wijze van beleid, maar dat is ook weer lang geleden.
Die paling en varkenshiel is trouwens heerlijk, de rest kan ik me niet echt meer herinneren, na drie à vier keer daar geweest te zijn. Niet dat het slecht was overigens.
En @:Ace1 wat was die dessertwijn :D ?
Is al wel even terug ja denk 1-2 jaar. Maar wij eten graag vroeg en wil op tijd thuis zijn. Besteed de tijd liever met de vrouw thuis ipv 1/1,5 uur tussen elke gang te wachten. Ik drink ook niet (meer) dus een hele avond daar te zitten wachten sja.

Kom voor het eten en dan naar huis vooral in de winter.

Dat is ook de reden dat ik er niet meer ben geweest. Hofstede vind ik net zo goed en alma oisterwijk ook en dat gaat lekker snel.

[ Bericht 4% gewijzigd door anndb op 24-10-2022 13:51:43 ]
pi_206433292
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2022 13:43 schreef anndb het volgende:

[..]
Is al wel even terug ja denk 1-2 jaar. Maar wij eten graag vroeg en wil op tijd thuis zijn. Besteed de tijd liever met de vrouw thuis ipv 1/1,5 uur tussen elke gang te wachten. Ik drink ook niet (meer) dus een hele avond daar te zitten wachten sja.

Kom voor het eten en dan naar huis vooral in de winter.

Dat is ook de reden dat ik er niet meer ben geweest. Hofstede vind ik net zo goed en alma oisterwijk ook en dat gaat lekker snel.
Het nadeel als je wel drinkt is dat het glas leeg is terwijl de nog drie kwartier moet :) wachten . Uiteindelijk blijk ik dan onwillekeurig heel veel water en brood te nuttigen. Ik ga ook liever naar Alma trouwens, dat vind ik het geld ook meer waard, maar daar kan ik dan weer niet heen lopen. Prima als het lang duurt, maar dan wil ik wel de hele tijd bezig gehouden worden, na meer dan twintig jaar samen ken ik mijn partner nu wel :') .
anonieme razernist
  maandag 24 oktober 2022 @ 15:08:05 #253
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_206433662
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2022 14:31 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Het nadeel als je wel drinkt is dat het glas leeg is terwijl de nog drie kwartier moet :) wachten . Uiteindelijk blijk ik dan onwillekeurig heel veel water en brood te nuttigen. Ik ga ook liever naar Alma trouwens, dat vind ik het geld ook meer waard, maar daar kan ik dan weer niet heen lopen. Prima als het lang duurt, maar dan wil ik wel de hele tijd bezig gehouden worden, na meer dan twintig jaar samen ken ik mijn partner nu wel :') .
Vind beide heel goed, maar heb geen herinnering dat het bij de een langer duurt dan de ander. Ik houd er dan ook wel van dat er ruimte tussen de gangen zit en het een avond vullend programma is. Wij beginnen meestal ook pas om 19uur en gaan als 1 van de laatste weg. Aangezien ik altijd moeite heb om mijn Bob arrangement op te krijgen kan ik die tijd ook goed gebruiken.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_206434264
Ieder zo zijn voorkeur. Vorige keer hofstede stonden we met 1,5 uur of zo buiten of 2. Sommige zouden dat niks vinden maar ik hoef geen 7 uur in een restaurant te zitten. Ben dan liever thuis met mijn vrouw. Ik vind het leuk om lekker te eten maar eten=eten voor mij. Daarna ben ik liever thuis.
  maandag 24 oktober 2022 @ 17:17:28 #255
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_206434868
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2022 16:08 schreef anndb het volgende:
Ieder zo zijn voorkeur. Vorige keer hofstede stonden we met 1,5 uur of zo buiten of 2. Sommige zouden dat niks vinden maar ik hoef geen 7 uur in een restaurant te zitten. Ben dan liever thuis met mijn vrouw. Ik vind het leuk om lekker te eten maar eten=eten voor mij. Daarna ben ik liever thuis.
Bij een brasserie of eetcafé geld dat voor ons ook. Maar bij dit soort restaurants is het echt een avond uit en even tijd voor elkaar.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_206434920
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2022 17:17 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Bij een brasserie of eetcafé geld dat voor ons ook. Maar bij dit soort restaurants is het echt een avond uit en even tijd voor elkaar.
Ja, dat is ook weer zo. Voor een flinke smak geld verwacht ik wel min of meer een avondvullend programma. Maar té lang wachten is wel erg vervelend in een restaurant.
anonieme razernist
pi_206435156
Het dessert is net een kunstwerk O+

[ Bericht 2% gewijzigd door FutureFairytale op 24-10-2022 18:07:40 ]
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_206435718
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2022 10:32 schreef anndb het volgende:

[..]
Hoe lang zit er tegenwoordig tussen de gangen? Laatste keer dat ik we was kwamen we om 5 uur binnen en gingen om 12 uur buiten.
Het was ongeveer een maand geleden. Wij waren er om 19u en waren om 23u weg. We hebben 1 maal wat langer moeten wachten maar was niet storend

quote:
5s.gif Op maandag 24 oktober 2022 12:58 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Is dat lang geleden? Ik heb het wel eens vaker gehoord dat alles irritant lang duurde bij wijze van beleid, maar dat is ook weer lang geleden.
Die paling en varkenshiel is trouwens heerlijk, de rest kan ik me niet echt meer herinneren, na drie à vier keer daar geweest te zijn. Niet dat het slecht was overigens.
En @:Ace1 wat was die dessertwijn :D ?
Ik vond de heilbot denk ik het lekkerst... Ik ben geen wijnkenner en kan me daarom ook de naam niet meer herinneren. Ik ben wel een zoetekauw maar het was echt niet mijn ding...

quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2022 17:57 schreef FutureFairytale het volgende:
Het dessert is net een kunstwerk O+
Het dessert was mijn favoriet!

Om mijn 8.5 verder toe te lichten... Ik vond de ambiance en de wijze waarop ze je in de watten leggen een erg mooie ervaring! Het eten was heerlijk, maar ik had gewoon meer een "wauw" effect qua smaken verwacht, helemaal voor het bedrag dat je er betaald.

Mijn eerste keus was overigens Pikaar * in Hilvarenbeek, maar die wachtlijst was erg lang. Bij Monarh kon je redelijk snel terecht. Als ik het hier zo lees zijn Alma en de Hofstede goede aanraders! Hofstede natuurlijk ook als Blaakbewoner zijnde.
  Moderator / Redactie Sport maandag 24 oktober 2022 @ 20:47:09 #259
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_206437537
Wenen! Het (niet zo) culinaire Wenen. Oostenrijkse kost waar Eten niet perse de hoofdmoot was. Op dag I uitgezonderd :P. Verder waren vooral de Chinees en de brouwerij op dag V de moeite waard om terug te komen.

Dag I was eigenlijk al een Hoogtepunt: Figlmuller! Schnitzels sinds 1905. Je moet hier reserveren als je aan de Wollzeile wil eten. De grap van deze zaak is dat ze dus geen bier serveren en er is ook een koffie. Maar bovenal dus gewoon Schnitzels.



De Schnitzel was _O_. Zoals die bedoeld is. Niet op de foto's nog een Aardappelsalade. Die was erg lekker. Het was het reserveren waard.

Dag II


De Stube was in de jaren 70 blijven hangen. We hadden een hotel aan de buitenkant van de stad. De Donau over. We gingen voor een zaak in de buurt. Het was lekker, alleen alles was compleet gedateerd. Gelukkig de prijs ook ;).

Dag III

Gans in Prater! Een zaak die al 50 jaar op de Kermis zit.

Dag IV


Het enige culinaire uitstapje. We zaten bij een Chinees in Donaupark. Personeel lette niet altijd op. De Dumplings nu niet op de foto en ook dit eten was heerlijk. Alles lekker op smaak.

Dag V


Salm Brau! Als je Laag Belverdere uitloopt is dit om de hoek. Ze brouwen er hun eigen bier, maar ook dit varken was heerlijk. Een tip!

Dag VI



Kalkoen met wat groenvoer en patat. Vlees prima. De oude dame in de bedieding kon de toko eigenlijk niet in haar eentje runnen.

Deze week verplicht vega *nu al mislukt*
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_206437549
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Waar?
Restaurant Het Klooster, Wijk bij Duurstede

Wanneer?
vrijdag 3 weken geleden

Wat at je?
Het 8 gangen-menu.

Nu moet ik bekennen dat mijn herinneringen 3 weken na dato niet meer even goed zijn (het feit dat ik die avond - achter afgezien - een beginnende corona-infectie had, zal niet meegeholpen hebben.) Dus onderstaande is een reproductie op basis van foto's en al dan niet geromantiseerde herinneringen. Volgende keer maar sneller een review schrijven.


Een tweetal amuses waaronder in bouillon geweekte koolbladeren die vervolgens geroosterd waren met een dip van berenklauw. En iets met biet, bramen en mierikswortel. En er was ook nog ergens iets met een soort kipnugget gemaakt van kievitsbonen.



Het voorgerecht was een soort donut van bierbostel van de lokale brouwerij met verschillende bereidingen van doperwten en bonen. Daarna volgde rivierkreeft uit de Merwede in een bouillon van snoekbaars, eveneens uit de Bieschbosch. En dan mis ik nog het scharrelei met piccalilly en daaronder een salade. De volgende gang was een Bao met een vulling van biefstukzwam.


Het hoofdgerecht was kip van dezelfde boerderij als het ei met daarbij verschillende bereidingen van kippenlever.
Ten slotte twee desserts, vooraf gegaan door een dessert-amuse: Een gelei met een sorbet van iets wat ik wederom vergeten ben, behalve dat het lekker fris-fruitig smaakte en eveneens ergens in een weiland groeit. Het eerste dessert was een bereiding van tomaat met tomatenijs. Bijzonder als dessert maar wel erg smakelijk. En daarna kwam nog een tweede dessert van pruim (waarvan de foto's vooral een sloot schuim met een roze bolletje laten zien, dus niet toegevoegd).


Het menu werd afgesloten met gerecht geïnspireerd op een eveneens lokale specialiteit.

Vervolgens hadden we nog koffie/thee met friandises maar het theezetten werd uitbesteed aan een van de stagiaires (3 minuten op 90 graden, hoorden we tot aan de tafel instrueren.) Maar dat was kennelijk zo ingewikkeld en duurde zo lang dat we de friandises en koffie tijdens het jas aantrekken naar binnen moesten gooien om de bus te halen.

Impressie?
Het Klooster heeft als concept dat alle groenten uit de eigen groententuin komen of uit wildpluk rondom Wijk bij Duurstede. Dat leidt er toe dat ze een erg wisselend menu hebben, afhankelijk van wat er net op het moment groeit. Alhoewel groenten een hoofdrol spelen, zitten er ook genoeg dierlijke eiwitten tussen. Die halen ze ook zo lokaal mogelijk. Zo komen de eieren en de kip van een biologische boerderij bij Buren aan de andere kant van het pontje over de Lek.

Het restaurant zelf ligt enigszins verstopt in een hofje in de binnenstad van Wijk bij Duurstede, even zoeken, zijn we echt goed? Het staat allemaal niet verschrikkelijk duidelijk aangegeven en is een beetje kruip-door-sluip-door maar dat is deel van de charme. Het restaurant zelf is gelegen in een eeuwenoud gebouw dat minimalistisch-strak maar met respect voor het oorspronkelijk is ingericht.

Het eten is prima. Doordat alles lokaal en seizoensgebonden is, wordt er veel gevarieerd. Dat leidt tot een interessante gerechten. Al leidt dat per week gerechten moeten aanpassen, er natuurlijk wel toe dat niet alles tot in de topjes geperfectioneerd kan worden. Zo was de piccalilly bij het ei net ietsjes te scherp voor de rest van de smaken. Maar je merkt wel dat ze heel goed weten wat ze aan het doen zijn en enorm goed kunnen improviseren. Oh, en de wijnen: zelden zo goed complementerende wijnen gekregen. En al helemaal respect voor de Riesling uit de Nahe die zich prima staand wist te houden naast de piccalilly. En de kledingkeuze van de sommelier: Een soort Jack Sparrow x Oscar Wilde.

Wat wat minder is de prijs: Aan het eind van de avond eventjes 500 euro afgetikt voor 2 personen, inclusief wat fooi. Ergens begrijp ik de prijsstelling wel: vrij klein, niet al te veel couverts, een enorm werkintensief concept met een eigen tuinderij, een klein legertje aan stagiairs die rondlopen naast de 4 of 5 man die in de keuken en bediening bezig zijn. Maar toch. 500 euro is veel. Zeker als je ook nog eens meeneemt dat ze bij 8 gangen standaard halve wijn-arrangementen schenken, waarbij je extra mag vragen (tot daar aan toe top!) maar wel verhoudingsgewijs 8 volle glazen rekenen. Dat geeft een beetje een wrange nasmaak.

Al met al een goed restaurant met een alleen maar aan te moedigen concept en hoge ambities. En een prijsstelling die enigszins op de ambities vooruitloopt. Maar voor wie dat geld kan missen zonder zich er al te druk over te maken, kan ik Het Klooster alleen maar aanbevelen.

Kosten?
500,- voor 2 personen, inclusief wijn, koffie en friandises

Cijfer?
Lastig. Het liefst zou ik een 9 geven. Mijn sympathie hebben ze en ze zijn heel goed bezig, creatief, duurzaam en vernieuwend. En binnen alle zelf opgelegde beperkingen uitstekende gerechten. Maar tja, die prijs... Dus een 8.

[ Bericht 1% gewijzigd door stavromulabeta op 24-10-2022 20:53:58 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_206437904
Wat een super leuke recensie Stavro! Wij wonen sinds vorig jaar in Cothen, en zijn uiteraard al snel het klooster gaan proberen. (we hadden er trouwens ooit al eens gegeten toen er nog andere kok stond)

Ook wij zijn enthousiast, met de kanttekening dat bij sommige van de zeer complexe dingen die ze doen het voor mij niet helemaal uit de verf komt. Dan is iets gegaard in druivenblad wat 3 weken in whisky heeft gefermenteerd, en ik denk "ja lekker maar die whisky proef ik helemaal niet"

Neemt natuurlijk niet weg dat die jongens fantastisch creatief zijn en we er zeker nog regelmatig heen zullen gaan.

Maarre, hoe kom je nou aan 500 ¤ als een menu 110¤ is en er nog voor een paar tientjes wijn bij komt?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_206438076
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2022 21:14 schreef Gripper het volgende:

Maarre, hoe kom je nou aan 500 ¤ als een menu 110¤ is en er nog voor een paar tientjes wijn bij komt?
Ik moet even zoeken waar ik het bonnetje gelaten heb. In ieder geval hakte het wijnarrangement er flink in. Iets van 80 of zelfs 85 euro p.p.. Dan nog een glas champagne en een cocktail vooraf, een behoorlijke uitstalling friandises. Zonder fooi was het iets van 465 als ik het me goed herinner.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_206438171
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2022 21:14 schreef Gripper het volgende:
Dan is iets gegaard in druivenblad wat 3 weken in whisky heeft gefermenteerd, en ik denk "ja lekker maar die whisky proef ik helemaal niet"

Dat herken ik wel. Die koolbladeren bij de amuse waren ook geweekt in een bouillon van iets heel bijzonders (waarvan ik dus niet meer weet wat het was, behalve dat het bijzonder en bijzonder omslachtig was.) Maar uiteindelijk smaakte het vooral naar kool met een zilt tintje.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_206438651
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2022 20:47 schreef borisz het volgende:
Wenen! Het (niet zo) culinaire Wenen. Oostenrijkse kost waar Eten niet perse de hoofdmoot was. Op dag I uitgezonderd :P. Verder waren vooral de Chinees en de brouwerij op dag V de moeite waard om terug te komen.

Dag I was eigenlijk al een Hoogtepunt: Figlmuller! Schnitzels sinds 1905. Je moet hier reserveren als je aan de Wollzeile wil eten. De grap van deze zaak is dat ze dus geen bier serveren en er is ook een koffie. Maar bovenal dus gewoon Schnitzels.

[ afbeelding ]

De Schnitzel was _O_. Zoals die bedoeld is. Niet op de foto's nog een Aardappelsalade. Die was erg lekker. Het was het reserveren waard.

Dag II
[ afbeelding ]

De Stube was in de jaren 70 blijven hangen. We hadden een hotel aan de buitenkant van de stad. De Donau over. We gingen voor een zaak in de buurt. Het was lekker, alleen alles was compleet gedateerd. Gelukkig de prijs ook ;).

Dag III
[ afbeelding ]
Gans in Prater! Een zaak die al 50 jaar op de Kermis zit.

Dag IV
[ afbeelding ]

Het enige culinaire uitstapje. We zaten bij een Chinees in Donaupark. Personeel lette niet altijd op. De Dumplings nu niet op de foto en ook dit eten was heerlijk. Alles lekker op smaak.

Dag V
[ afbeelding ]

Salm Brau! Als je Laag Belverdere uitloopt is dit om de hoek. Ze brouwen er hun eigen bier, maar ook dit varken was heerlijk. Een tip!

Dag VI

[ afbeelding ]

Kalkoen met wat groenvoer en patat. Vlees prima. De oude dame in de bedieding kon de toko eigenlijk niet in haar eentje runnen.

Deze week verplicht vega *nu al mislukt*
Dag 1 en dag 5 :9~ Dag 6 foto zie/doet het niet helaas.

Heb je ook lekkere Sachertorte bij de koffie gegeten? :Y)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  Moderator / Redactie Sport maandag 24 oktober 2022 @ 22:42:38 #265
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_206438895
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2022 22:21 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]
Dag 1 en dag 5 :9~ Dag 6 foto zie/doet het niet helaas.

Heb je ook lekkere Sachertorte bij de koffie gegeten? :Y)


Deze bij Demel, sinds 1753. Voordat we het vliegtuig terug pakte. Wel de duurste taart en koffie deze trip _O-.


En ook bij Schonbrunn. Specifiek Gloriette, waar Marie Theresia meestal haar ontbijt at.
Op 1,5km van het kasteel. Eerder deze week :).
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_206440058
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2022 22:42 schreef borisz het volgende:

[..]
[ afbeelding ]

Deze bij Demel, sinds 1753. Voordat we het vliegtuig terug pakte. Wel de duurste taart en koffie deze trip _O-.


En ook bij Schonbrunn. Specifiek Gloriette, waar Marie Theresia meestal haar ontbijt at.
Op 1,5km van het kasteel. Eerder deze week :).
Goeie laag chocola.

Heb Gloriette gegoogled, wat een mooie locatie! O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_206440903
quote:
Mijn eerste keus was overigens Pikaar * in Hilvarenbeek, maar die wachtlijst was erg lang. Bij Monarh kon je redelijk snel terecht. Als ik het hier zo lees zijn Alma en de Hofstede goede aanraders! Hofstede natuurlijk ook als Blaakbewoner zijnde.
Goh ja daar had je altijd plek tot de ster. Er tegenover die gastrobar was ook top maar de chef is opgestapt. Dus weet niet hoe het nu is, maar die werkte voor librije etc zie mijn vorige recensie.

Hofstede altijd goed vooral voor de prijs.

Alma wat luxer en duurder maar ook altijd top.

Sec oisterwijk ook altijd lekker maar iets minder luxe maar wel top.
pi_206440928
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2022 20:47 schreef borisz het volgende:
Wenen! Het (niet zo) culinaire Wenen. Oostenrijkse kost waar Eten niet perse de hoofdmoot was. Op dag I uitgezonderd :P. Verder waren vooral de Chinees en de brouwerij op dag V de moeite waard om terug te komen.

Dag I was eigenlijk al een Hoogtepunt: Figlmuller! Schnitzels sinds 1905. Je moet hier reserveren als je aan de Wollzeile wil eten. De grap van deze zaak is dat ze dus geen bier serveren en er is ook een koffie. Maar bovenal dus gewoon Schnitzels.

[ afbeelding ]

De Schnitzel was _O_. Zoals die bedoeld is. Niet op de foto's nog een Aardappelsalade. Die was erg lekker. Het was het reserveren waard.

Dag II
[ afbeelding ]

De Stube was in de jaren 70 blijven hangen. We hadden een hotel aan de buitenkant van de stad. De Donau over. We gingen voor een zaak in de buurt. Het was lekker, alleen alles was compleet gedateerd. Gelukkig de prijs ook ;).

Dag III
[ afbeelding ]
Gans in Prater! Een zaak die al 50 jaar op de Kermis zit.

Dag IV
[ afbeelding ]

Het enige culinaire uitstapje. We zaten bij een Chinees in Donaupark. Personeel lette niet altijd op. De Dumplings nu niet op de foto en ook dit eten was heerlijk. Alles lekker op smaak.

Dag V
[ afbeelding ]

Salm Brau! Als je Laag Belverdere uitloopt is dit om de hoek. Ze brouwen er hun eigen bier, maar ook dit varken was heerlijk. Een tip!

Dag VI

[ afbeelding ]

Kalkoen met wat groenvoer en patat. Vlees prima. De oude dame in de bedieding kon de toko eigenlijk niet in haar eentje runnen.

Deze week verplicht vega *nu al mislukt*
Blijft mijn favoriete lokale/boeren keuken. Heerlijk
pi_206441507
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2022 10:11 schreef anndb het volgende:

[..]
Goh ja daar had je altijd plek tot de ster. Er tegenover die gastrobar was ook top maar de chef is opgestapt. Dus weet niet hoe het nu is,.
Sinds waneer? Afgelopen juli was het nog prima.
anonieme razernist
pi_206441689
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 oktober 2022 11:11 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Sinds waneer? Afgelopen juli was het nog prima.
16 mei was ik er, toen zei die is mijn laatste dag. Dan hebben ze een goed alternatief gevonden.
  dinsdag 25 oktober 2022 @ 12:52:40 #271
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_206442618
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2022 10:11 schreef anndb het volgende:

[..]
Goh ja daar had je altijd plek tot de ster. Er tegenover die gastrobar was ook top maar de chef is opgestapt. Dus weet niet hoe het nu is, maar die werkte voor librije etc zie mijn vorige recensie.

Hofstede altijd goed vooral voor de prijs.

Alma wat luxer en duurder maar ook altijd top.

Sec oisterwijk ook altijd lekker maar iets minder luxe maar wel top.
Chef (en eigenaar) van Alma heeft hiervoor in de Molen in Kaatsheuvel gewerkt (ook met ster), toen even kort in Eindhoven maar heel blij dat hij nu een eigen plek heeft. Wij wilden op onze bruiloft eten bij de molen vanwege hem, maar dat ging jaar ervoor failliet. Dus toen moesten we iets anders bedenken, hem inhuren hebben we ook nog geprobeerd maar dat werd te duur omdat we dan zowel de trouwlocatie als hem moesten betalen.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_206443188
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2022 12:52 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Chef (en eigenaar) van Alma heeft hiervoor in de Molen in Kaatsheuvel gewerkt (ook met ster), toen even kort in Eindhoven maar heel blij dat hij nu een eigen plek heeft. Wij wilden op onze bruiloft eten bij de molen vanwege hem, maar dat ging jaar ervoor failliet. Dus toen moesten we iets anders bedenken, hem inhuren hebben we ook nog geprobeerd maar dat werd te duur omdat we dan zowel de trouwlocatie als hem moesten betalen.
De molen vond ik ook goed destijds ja. Jammer dat die - al dan niet met een andere goede chef - verder zijn gegaan. Nu is het broodje kroket en zo. Terwijl de locatie super mooi is.

En ik ken zelfs nog wel een goede chef welke in kaatsheuvel woont. Maargoed. Zo’n vissoep als hij maakt nog nooit gegeten, helaas wil hij het recept niet geven. Ik droom er nu nog van om die te eten. Als het kon zou ik liters er van kopen, was op basis van langoustines en lekker pittig maar heb zelf deze nog niet zo goed na kunnen maken. Zelfs de vissoep van sergio herman uit zijn boeken komt niet in de buurt.

En die staat nu helaas ook maar simpele kost te maken bij bij anton in kaatsheuvel. Zo veel kansen maarja je moet maar net allemaal de juiste mensen kennen en tegen komen.

[ Bericht 6% gewijzigd door anndb op 25-10-2022 14:31:30 ]
pi_206613426
Waar Black Smoke, Rotterdam

Wanneer Zaterdag 5 november

Wat at je
BLACK’S BBQ BONANZA 4.0
Can’t decide? Have it all!
Chicken wings in adobo-honing-gerookte
boter glaze met ranch dressing en bosui,
een Black Smoke signature sausage, full
slab Kansas City style spare ribs en royale
servings slow smoked pulled pork en
9 to 1 style brisket op een platter to share.
Geserveerd met baked beans, coleslaw,
pickled veggies en potato wedges.


|BS| SIGNATURE : ASH BAKED
PUMPKIN-CORNBREAD (V)
Amerikaans cornbread met IBSI
uppercut van in de as gepofte
pompoen geserveerd met cheddar
cheese saus en zoetzuur van
pompoen en jalapeño


PORK BELLY BURNT ENDS
A side of meat because you
can never have enough pork belly!
Cha Siew style low smoked buikspek
met atsina cress


Bij Black Smoke weten ze natuurlijk als de beste hoe je moet barbecueën en dat proef je. De kwaliteit van het vlees is subliem. Alles is perfect op smaak. Het is echt wel next level barbecue, het draait om meer dan grote lappen vlees.

Mijn man kwam voor het vlees, ik voor het vlees en de bijgerechten. Eigenlijk nog wel meer voor de bijgerechten misschien want dat is vaak toch gevarieerder en dus interessanter. We werden allebei niet teleurgesteld. We hebben geprobeerd om te bedenken welk vlees we het lekkerst vonden maar de marges tussen de gerechten waren te klein om een winnaar te kiezen. Met het mes op de keel werd het een gedeelde eerste plaats tussen de kip en burnt ends. En dat terwijl kip toch meestal als een soort vulling tussen zo'n mix ligt. De verliezer was de whiskey-worst. Goede whiskey-smaak en heus lekker maar niet superieur.

Ik was erg onder de indruk van de bijgerechten. De salade was echt goed. Het idee bij Black Smoke is dat als je veel pickle eet, je meer vlees kunt eten. Er was echt aandacht aan de groente besteed. Goed op smaak, fijne texturen.

We hadden nooit barbecue baked beans op. Vreemd, want het is wel echt iets voor ons om te maken. Dat gaan we snel doen want dit was pure perfectie. Het cornbread was zo fluffy. Ik werd echt blij van elke hap. De aardappels waren ok. Dat is het enige dat niet op is gegaan, zonde van de ruimte in de maag.

Ik ben vergeten te vragen welke sauzen we kregen. Ze waren heel goed. Niet de standaard knoflooksaus en barbecuesaus. Op tafel stond nog een Carolina Mustard-saus en een hot chilisaus. Die mosterd was briljant.









Impressie
Hipster to the max. Bier, whiskey, vlees, stoere mannen met baarden in leren schorten, open vuur. Dit is wel het centrum van de barbecue scene in Nederland. Aan de inrichting is veel aandacht besteed. Het is een groot rechthoekig restaurant maar het is zo opgedeeld in verschillende delen dat je helemaal niet door hebt dat het vrij massaal is. De muziek is uitstekend, veel Metallica-achtige stevige rock. Niet te hard, niet te zacht.

We hadden een plekje aan de bar verzocht. Ik had echt een slechte kruk dus was niet heel blij. Maar de persoon naast ons ging weg dus ik heb snel de kruk gewisseld. We hadden uitstekend uitzicht op het heetst van de strijd.



De koks hebben in de 2 uur dat we in Black Smoke waren enorm veel werk verricht. Het was mooi om naar te kijken, ze zijn goed op elkaar ingespeeld. Er is geen zichtbare haast of stress. We konden goed zien hoe de overige gerechten van de kaart er uit zien. Voor volgende keer hebben we al de bone marrow, shrimp sticks en de catch of the day uitgekozen. We willen dan voor een voor-, hoofd- en nagerecht gaan.

Het personeel was vriendelijk en snel genoeg. De koks hadden aan het eind van de avond ook nog tijd voor een praatje.

Kosten ¤ 110,00

Cijfer 9

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Spoilers!
pi_206613513
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 13:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar Black Smoke, Rotterdam
knip
Die ga ik onthouden, ziet er :9~ uit
  woensdag 9 november 2022 @ 14:06:20 #275
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_206613590
Leuk om een keer uit te proberen. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')