| #ANONIEM | zaterdag 2 oktober 2021 @ 16:42 |
| Ik koop ze normaal kant en klaar maar mijn gezin wou vandaag hutspot dus 'moest' schillen. Niet alleen de aardappelen maar ook de peentjes en de uitjes. Wat een tyfuswerk is dat zeg. Maar goed het viel me op dat ik vrij ruw schil. Het worden geen vierkantjes maar je ziet wel duidelijk de lijnen in plaats van dat je mooi de vorm van de aardappel volgt. Ik doe liever 1 aardappel extra dan dat ik me daar ook nog mee bezig moet houden. Hoe zit dat bij jullie? | |
| mschol | zaterdag 2 oktober 2021 @ 16:45 |
| bij schillen is mij altijd verteld: oefening baart kunst.. ik kan er ook niet veel van en als ik het doe zal ik minstens een aardappel nodig hebben een beetje dun te schillen maar aangezien ik in mn uppie ben: ik regel wel geschild en wel een zak | |
| Dity | zaterdag 2 oktober 2021 @ 16:50 |
| Met een mes | |
| #ANONIEM | zaterdag 2 oktober 2021 @ 16:50 |
![]() Hier mijne. Moet nog in stukjes snijden en al het andere. Heb eigenlijk wat betreft deze website: https://www.unox.nl/recep(...)rst-en-speckjes.html Alleen nog maar punt 1 gedaan Maar die is wel het meeste werk [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 02-10-2021 16:51:17 ] | |
| Sunshine1982 | zaterdag 2 oktober 2021 @ 16:53 |
| Gewoon met een dunschiller. Voorgeschilde uit de super vind ik niet te vreten. | |
| Gibson88 | zaterdag 2 oktober 2021 @ 16:56 |
| Met mijn voeten en ogen dicht | |
| #ANONIEM | zaterdag 2 oktober 2021 @ 17:10 |
![]() Ook weer veel te veel maar goed [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 02-10-2021 17:11:43 ] | |
| fespo | zaterdag 2 oktober 2021 @ 17:18 |
| geschilde aardappels kopen gewoon een dun schiller gebruiken, maar natuurlijk als het kan helemaal niet schillen. | |
| Thaddeus | zaterdag 2 oktober 2021 @ 17:34 |
| Ik schil ze zelf meestal erg grof, dikke plak van de schil + aardappel gaat dan mee. Mijn vriendin kan echter zeer fijn (en snel) schillen. Zij doet er een minuut of 4, 5 over (normale portie 2 personen) en ik ben 15 min aan het klungelen | |
| Hyaenidae | zaterdag 2 oktober 2021 @ 18:02 |
Die uien zijn nog het ergste, man man man Daar haal je toch alleen de schil vanaf, desnoods buitenste laag, maar je gaat ze toch niet vierkant schillen? En hoezo flikker je complete uien in een pan met water Dit gaat keihard falen... | |
| #ANONIEM | zaterdag 2 oktober 2021 @ 18:02 |
| Aardappelen met een normaal aardappelschilmesje, wel redelijk fijn. Uien koop ik kant en klaar geschild, dat kost me veel te veel tijd terwijl je voor vrijwel niks extra's geschild en wel kunt kopen. | |
| Hyaenidae | zaterdag 2 oktober 2021 @ 18:04 |
Ik koop heel veel kant en klaar geschild/gesneden behalve uien. Is nog geen minuut werk om die zelf in stukjes te snijden als je snapt hoe het moet. En het voordeel van uien is dat je ze heel lang kunt bewaren dus altijd in huis hebt, gesneden in een zakje kun je ze na 2 dagen al wegtieften. | |
| #ANONIEM | zaterdag 2 oktober 2021 @ 18:08 |
![]() Eindelijk klaar | |
| #ANONIEM | zaterdag 2 oktober 2021 @ 18:09 |
Kijk even verder, ik snij ze wel daarna, was alleen een tussenfase [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 02-10-2021 18:10:08 ] | |
| qajariaq | zaterdag 2 oktober 2021 @ 18:12 |
| Gewoon met schil eten of voorgeschilde krieltjes uit de super. Met schil geeft iets meer bite aan je stampot. | |
| NecSpeNecMetu | zaterdag 2 oktober 2021 @ 19:12 |
De peen en uit koop ik altijd voorgesneden anders vind ik het echt geen doen. De aardappels kan ik nog wel hebben. Maar de rest wordt echt een slagveld. Nu moet ik ook toegeven dat een een vrij groot deel van de aardappelen inderdaad nimmer in de pan eindigt. | |
| #ANONIEM | zaterdag 2 oktober 2021 @ 19:14 |
Dat mag, maar voor bijv. uiensoep moet je zoveel schillen, dus daarom lekker makkelijk. | |
| qajariaq | zondag 3 oktober 2021 @ 12:30 |
De vlotste manier is de pieper (evt te schillen en) wassen, daarna in kleine stukjes snijden om te koken. De peen van het ergste vuil te ontdoen en niet druk maken over wat verkleuring. Ook na wassen in kleien stukjes. De ui gewoon van de schil ontdoen, als dat lastig gaat kan je ook de buitenste rok (deels) verwijderen. Ook dat voor het koken al klein snijden. Alles in een pan gaan koken. Door klein te snijden voor het koken is het echt veel eerder gaar en heb je minder troep, je hoeft niet warme dingen in stukjes te snijden. Je eindresultaat vind ik wel erg 'vloeibaar' en homogeen gemengd. Ik heb liever eten waar elke hap weer iets anders is door structuur en of smaak. In plaats van stampen schep ik stampots dan ook door elkaar met een vork. Maar ik heb geen kleine kinderen dus hoef ik geen extra soft eten te maken. | |
| borisz | zondag 3 oktober 2021 @ 12:32 |
| Met een speciale dunschiller voor linkshandigen | |
| Bracha020 | zondag 3 oktober 2021 @ 19:01 |
| Tja, inderdaad een kwestie van vaker doen. Mijn oma schilde dagelijks een grote pan vol aardappelen voor zo’n tien personen, en daar deed ze zo’n vijf minuten over. Persoonlijk vind ik kant en klare aardappeltjes niet lekker, en die koop ik dan ook niet. | |
| FlippingCoin | zondag 3 oktober 2021 @ 19:02 |
Moge het jullie wel bekomen. | |
| Benny | dinsdag 5 oktober 2021 @ 15:52 |
Ik mis de jus | |
| herverwijderd | dinsdag 5 oktober 2021 @ 16:11 |
| Ik gebruik een dunschiller. | |
| Lord_Vetinari | dinsdag 5 oktober 2021 @ 16:12 |
| Meestal aan de buitenkant. | |
| Azula | dinsdag 5 oktober 2021 @ 16:18 |
Euhm je bent de jus vergeten. Dit is toch niet te vreten zonder een sloot jus?! Kritiek geuit hebbend, met een dunschiller. Dan ben je zo klaar ook. Bonus-punten; Vierkante uien. | |
| fotostarter | dinsdag 5 oktober 2021 @ 16:22 |
Kleine bakjes, koffielepels en geen jus ... man man man | |
| qajariaq | dinsdag 5 oktober 2021 @ 16:36 |
Ik zou grootmoeders klok toch eens laten repareren. | |
| Bracha020 | dinsdag 5 oktober 2021 @ 16:38 |
Lijkt me niet nodig hoor. Nooit grootmoeders skills onderschatten. | |
| qajariaq | dinsdag 5 oktober 2021 @ 16:39 |
Die trek ik dan ook niet in twijfel. Maar het pochen van kleindochter wel. | |
| Bracha020 | dinsdag 5 oktober 2021 @ 16:40 |
Maak je niet zo druk. | |
| qajariaq | dinsdag 5 oktober 2021 @ 16:56 |
Iet met pot en ketel? | |
| Farenji | dinsdag 5 oktober 2021 @ 16:57 |
3 aardappelen per persoon, dus 30 aardappelen in 5 minuten, dat zijn er 6 per minuut, 10 seconden per aardappel. Best te doen hoor. Moet je wel mooie pieperts zonder oogjes etc hebben. | |
| Nobu | dinsdag 5 oktober 2021 @ 16:58 |
| Waarom 'schil' jij je uien met een kloofbijl? | |
| qajariaq | dinsdag 5 oktober 2021 @ 17:04 |
Super gave kleine piepers en kleine eters. Dat komt niet helemaal overeen met mijn jaren zestig beleving van grote gezinnen. Bij vriendjes was dat vijf kilo per dag en daar waren dan bij toerbeurt twee kinderen elke dag een uur mee zoet. Maar goed, dat gezin was dan veertien personen waaronder diverse bijna volwassen kinderen. | |
| #ANONIEM | dinsdag 5 oktober 2021 @ 17:08 |
| Ja maar de schil was wel echt van de uien af | |
| Nobu | dinsdag 5 oktober 2021 @ 17:13 |
Misschien was het de hongerwinter en was ze na twee aardappels klaar. | |
| #ANONIEM | dinsdag 5 oktober 2021 @ 17:37 |
| Met m'n nagels. | |
| Stoorzendert | dinsdag 5 oktober 2021 @ 18:26 |
| De juin schillen | |
| capuchon_jongen | woensdag 6 oktober 2021 @ 17:27 |
| Benodigde spullen Boormachine met fijne boor Dunschiller Boor met de boormachine in de aardappel. Eens de aardappel op de boor zit doe je de dunschiller tegen de aardappel aan Dan zet je de boormachine aan En heb je binnen no time een perfect geschilde aardappel | |
| Makrelis | zaterdag 9 oktober 2021 @ 11:56 |
| pokkerdepok | zaterdag 9 oktober 2021 @ 12:28 |
| ben verbaasd dat niemand dit ook doet; ik schil met een kaasschaaf. gaat als een speer. |