abonnement Unibet Coolblue
  maandag 4 oktober 2021 @ 22:37:46 #126
66714 YuckFou
Nu niet, nooit niet...
pi_201640178
quote:
0s.gif Op maandag 4 oktober 2021 18:29 schreef PS. het volgende:
Snap je het verschil tussen omzet en winst echt niet? Een pakje sigaretten kost 8 euro, een fles cola 2, en ik durf mijn hand er voor in het vuur te leggen dat ze op die fles cola minstens 2x zoveel winst maken, en zelfs die marge is al heel laag.
Als supermarkten eigenlijk sigaretten "erbij" doen als service artikel en er verder weinig winst aan zouden behalen, dan hadden ze de verkoop allang gestaakt, ze tuigen er een aparte balie voor op waar een medewerker full time bezetting draait, er zijn behoorlijk wat handelingen nodig voor de bevoorrading etc. als de marge zo klein was dat het maar een marge artikel is zoals los snoep bij de kassa dan waren ze er allang mee gestopt, maar kijken even naar het staatje in dat artikel (alhoewel uit 2018) "Marlboro is het enige tabaksmerk niet: Camel staat nummer vijf en groeide zelfs 6 procent. Op plek 13 tot en met 16 staan alleen maar sigarettenmerken: L&M, John Player Special, Lucky Strike en Pall Mall"
Kortom, het is een cashcow die voor een enorme cashflow zorgt en wellicht dat mensen die naar binnen schieten om 'ff peuken te halen' ook iets verder nog meenemen als ze toch de winkel zelf in gaan, anders is het toch een cashflow generator die ze keihard gaan missen als de verkoop in supermarkten eenmaal verboden wordt.
Want ik weet het verschil tussen winst en omzet heel goed, maar vraag me af of jij begrijpt dat het omgezette volume ten opzichte van de winst ook een grote rol speelt, het gaat om enorme volumes van verkoop wat evenredig ook een behoorlijke winst oplevert.
Are we not savages, innately destined to maim and kill?
Blame it on the environment, heredity or evolution: we're still responsible
Our intelligence may progress at geometric rates
Yet socially we remain belligerent neonates
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')