abonnement Unibet Coolblue
pi_201561555
quote:
Het kabinet houdt er serieus rekening mee dat de gehele bevolking volgend jaar opnieuw twee keer moet worden ingeënt tegen het coronavirus. Dat blijkt uit de vorige week gepresenteerde begroting van het ministerie van Volksgezondheid. Daarin is voor volgend jaar een bedrag van 134 miljoen euro gereserveerd voor dit scenario. In een toelichting op het bedrag wordt in de begroting gesproken van „het maximale scenario (gehele bevolking twee keer herprikken)”.

Dat het ministerie zich concreet voorbereidt op een derde en mogelijk zelfs vierde coronaprik voor de hele bevolking in 2022 was nog niet eerder bekend. Een woordvoerder van het ministerie zegt dat het gereserveerde geld bedoeld is voor „de uitvoeringscampagne van het vaccineren in 2022”. De 134 miljoen is een schatting van het bedrag dat nodig zou zijn om uitvoerende partijen als de GGD te betalen.

Het ministerie benadrukt dat het op dit moment niet zeker is of het opnieuw inenten van de hele bevolking noodzakelijk is. Volgens een woordvoerder is dat „afhankelijk van het beschermings- en besmettingsniveau”. In de begroting is rekening gehouden met het maximale scenario van twee keer herprikken „in het kader van een goede voorbereiding”.
Terughoudend

Nederland is tot nu toe terughoudender met het aanbieden van ‘booster’-prikken dan sommige andere landen. In een aantal Europese landen, waaronder Duitsland en Frankrijk, mogen kwetsbare groepen als ouderen al een derde prik halen, België kondigde dit weekend deze mogelijkheid ook aan voor alle 65-plussers. In Israël heeft de hele bevolking al een derde prik aangeboden gekregen.

Het Nederlandse kabinet besloot onlangs dat vanaf komende maand een kleine groep kwetsbare mensen in aanmerking komt voor een derde prik. Het gaat om enkele honderdduizenden patiënten met een ernstige afweerstoornis, bij wie de eerste twee vaccinaties tot onvoldoende bescherming tegen het coronavirus hebben geleid. Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) nam dit besluit op advies van de Gezondheidsraad, die vorige maand stelde dat een derde prik voor meer Nederlanders „op dit moment” niet nodig is.

In hetzelfde rapport adviseerde de Gezondheidsraad het kabinet wel om er rekening mee te houden dat de werking van de coronavaccins in de loop der tijd kan afnemen. Om die reden verwacht de Gezondheidsraad dat een derde prik voor bijvoorbeeld ouderen op termijn nodig is, namelijk „zodra er een dalende trend is te zien in de vaccineffectiviteit tegen ernstige ziekte”. De raad vroeg het kabinet op dit scenario te „anticiperen”. Op dit moment beschermen de vaccins nog voor 95 en 97 procent tegen respectievelijk ziekenhuis- en IC-opname, bleek onlangs uit cijfers van het RIVM. Het instituut monitort continu of deze percentages afnemen.
Miljoenen vaccins in opslag

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en de KNAW adviseerden deze maand het kabinet zich voor te bereiden op verschillende ontwikkelingen rond vaccinaties. In het rapport wordt het in meerdere scenario’s waarschijnlijk geacht dat in de komende jaren meer mensen dan alleen kwetsbaren opnieuw moeten worden geprikt. „Wanneer de immuniteit in de populatie van beperkte duur blijkt, zal herhaalvaccinatie breder plaatsvinden.”

In de centrale opslag van het RIVM liggen ruim vijf miljoen vaccins van met name fabrikant Pfizer op voorraad. Die liggen deels nog te wachten op de groep van ongeveer 1,8 miljoen Nederlanders die zich nog niet heeft willen laten vaccineren. Een ander deel is bestemd voor de derde prik voor kwetsbare mensen met een afweerstoornis.

Nederland heeft om de huidige vaccinatiegraad van circa 85 procent te bereiken ruim 23 miljoen prikken gezet. Om de hele bevolking nog twee keer te kunnen inenten heeft Nederland, bij gelijke opkomst, dus nog ruim twintig miljoen vaccins nodig. Nederland krijgt daarvoor de komende tijd voldoende vaccins geleverd. De EU sloot eerder dit jaar nieuwe contracten met fabrikanten Pfizer en Moderna die Nederland verzekeren van tientallen miljoenen extra vaccins in 2022 en 2023.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)er&utm_term=20210928

Ze hebben het over ' mogelijk' herprikken in 2022. Dat woord mogelijk kan je wel wegstrepen. We gaan allemaal aan de boosters of je het wilt niet niet .

[ Bericht 1% gewijzigd door Ali_boo op 29-09-2021 10:06:00 ]
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_201561584
quote:
1s.gif Op donderdag 23 september 2021 17:00 schreef DeVerzamelaar het volgende:
Binnenkort ook in NL, u las het hier als eerst.

Zonder 3e en na een halfjaar 4e prik geen toegang tot het sociale leven meer, het vinkje wordt dan rood. Een QR maatschappij zou er ook nooit komen, evenals vaccinatiedrang. Kijk eens waar we nu staan :W
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_201561685
Dit zou ik toejuichen. Hoe ironisch zou het zijn dat prikkies in hetzelfde kamp komen als wappies?

Soms is het gewoon heerlijk om aan de zijlijn toe te kijken naar beide groepen idioten, erg vermakelijk. :)
'Correct me if i'm wrong, for I'll be quite thankful for the lesson learned.' - Author unknown, 1987
  Jaap van Dissel-award 2022 woensdag 29 september 2021 @ 10:10:00 #4
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_201561722
Dus priklocaties blijven open _O_
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_201561731
Een paar maanden nadat het virus zich wereldwijd verspreide begon ik me al af te vragen of het niet, alles afwegend, makkelijker is om voor zero covid te gaan. Dat vereist wel een bepaalde mindset onder politici, die is is helaas nu nog veel te naïef.
pi_201561735
Wat is het probleem met een booster?

Ik neem aan dat booster geen ernstigere bijwerkingen heeft dan eerdere prikken, dus ik zie niet in wat hier op tegen zou zijn.
- Souverän ist nicht, wer viel hat, sondern wenig braucht -
pi_201561829
quote:
16s.gif Op woensdag 29 september 2021 10:10 schreef Starhopper het volgende:
Dus priklocaties blijven open _O_
Ze hebben het over 20 mil nieuwe doses, zal doorgeven dat ze het moeten verdubbelen naar 40 mil . Want de eerste 20 mil dosis zijn gereserveerd voor jouw
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  woensdag 29 september 2021 @ 10:34:02 #8
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_201562002
Prima hoor, kom maar op als dat nodig is

Sommige mensen zeiken om het zeiken
  woensdag 29 september 2021 @ 10:38:32 #9
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_201562051
quote:
0s.gif Op woensdag 29 september 2021 10:10 schreef Alpha0 het volgende:
Een paar maanden nadat het virus zich wereldwijd verspreide begon ik me al af te vragen of het niet, alles afwegend, makkelijker is om voor zero covid te gaan. Dat vereist wel een bepaalde mindset onder politici, die is is helaas nu nog veel te naïef.
Dat lukt in Australië en China ook zo goed.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
pi_201562066
Als het iedere maand zou zijn vind ik het ook prima. Als ik er een jaar korter door leef eveneens. Beter dan leven met tig restricties.
pi_201562068
rekening houden met een mogelijk scenario is gewoon altijd nodig

daarover moet je niet gaan miepen en doen alsof bestuurders de toekomst kunnen voorspellen... dat doen eerder types die in glazen bollen geloven en laten die nu eerder in de esoterische 'wappie'-hoe zich bevinden..

De realiteit is gewoon dat er bij bestuursbeslissingen een behoorlkijke speling zit en op het terrein van Corona zijn er verschillende factoren die het heel lastig maken goed te voorspellen wat er gebeurt in de komende 12 maanden:

- gaat er een nieuwe mutatie komen?
- als er een mutatie komt, hoe gevaarlijk zal die zijn?
- als er een mutatie komt, kan dat mogelijk een 'escape'-mutatie zijn, die vaccinatie-immuniteit kan omgaan?
- hoe is de invloed van steeds verdergaande heropeningen
- hoe goed blijken maatregelen te blijven werken om verspreiding in te perken
- hoe zal de belasting van de zorg zich ontwikkelen.

Bestuurders moeten gewoon verschillende scenario's aanhouden die rekeningen ermee houden dat er zowel een positieve ontwikkeling is en mogelijk snel steeds meer mogelijk is... maar daarbij mogen ze nooit vergeten dat ook worst-case scenario's mogelijk zijn en iig nu al budget reserveren en ind e gaten houden welke capaciteiten dan nodig zijn.

Voorlopig denk ikzelf dat de kans eerder laag is dat een booster-shot werkelijk zo hard nodig is voor mensen die niet tot risico-groepen behoren.
het Berlijnse Charité heeft recentelijk een onderzoek gedaan naar hoe de immuniteit is bij zowel een groep oudere risicopatienten met immuunstooornissen die redelijk vroeg gevaccineerd waren en ook een groep verplegend personeel die gelijktijdig gevaccineerd werd..
bij de eerste groep risicopatienten detecteerden ze idd een sterke teruggang van antistoffen (vooral B-cellen) en was er zeker grond een hernieuwde vacccinatie te overwegen... maar bij de groep jong en gezond verplegend personeel was de teruggang van antistoffen juist heel klein.

Wat echter wel een probleem kan vormen is dat als de 'basis-verspreiding' relatief hoog blijft... bv als je naar nederland kijkt dat er ook bijna de hele zomer er nog steeds dagelijks meer dan 2500 besmettingen vastgesteld werden, er een zeker 'breed' risico blijft bestaan.

heel simpele wiskunde:
Vaccinatie beschermt voor ongeveer 90% ...
dat betekent dat als in augustus de gemeldde besmettingen 2500 per dag zijn in een populatie, je als gevaccineerde in die populatie net zo beschermd bent tegen besmetting, als wanneer er per dag 250 besmettingen gemeld werden als niet-gevaccineerde.

als je nu naar de besmettingen in augustus 2020 én in augustus 2021 kijkt, werd er in 2020 ruim minder dan 250 besmettingen gemeld (eerder rond de 100) .. maar in 2021 lag het aantal dagelijske besmettingen bija voortdurend _boven de 2500.
Ofwel, ook als gevacccineerde had je een groter risico besmet te raken in nederland dan als niet-gevaccineerde in augustus 2020... domweg door het grote aantal besmettingen om je heen...
qua ziekenhuisopnames lagen ook de opnames 10x zo hoog als in augustus 2020.

Zolang die aantallen niet dalen, is het idd zeker nodig wel rekening te houden met een worst-case senario en methodes te bedenken hoe je daarop kan reageren zonder naar Lockdowns te moeten grijpen... booster-shots zou dan een gewoon een optie zijn.
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_201562139
quote:
0s.gif Op woensdag 29 september 2021 10:38 schreef PzKpfw het volgende:

[..]
Dat lukt in Australië en China ook zo goed.
Omdat de rest van de wereld verstek liet gaan. In het bijzonder ons eigen land die, net als asielzoekers en buitenlandse studenten, het virus massaal invliegt. "We zij geen eiland" :r

In de ambtelijke top lopen achterlijke figuren rond die gewoon een keiharde ontgroening verdienen, zal ik ze eens duidelijk maken hoe de hazen lopen, stelletje randdebielen.
  woensdag 29 september 2021 @ 10:58:56 #13
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_201562270
quote:
0s.gif Op woensdag 29 september 2021 10:10 schreef Alpha0 het volgende:
Een paar maanden nadat het virus zich wereldwijd verspreide begon ik me al af te vragen of het niet, alles afwegend, makkelijker is om voor zero covid te gaan. Dat vereist wel een bepaalde mindset onder politici, die is is helaas nu nog veel te naïef.
Jij wilt Noord-Korea worden waar niemand in en uit mag?
pi_201562272
quote:
0s.gif Op woensdag 29 september 2021 10:10 schreef Alpha0 het volgende:
Een paar maanden nadat het virus zich wereldwijd verspreide begon ik me al af te vragen of het niet, alles afwegend, makkelijker is om voor zero covid te gaan. Dat vereist wel een bepaalde mindset onder politici, die is is helaas nu nog veel te naïef.
het was waarschijnlijk beter geweest als dat wel gebeurd is... maar daarvoor moet dus iedereen dat doen en er hoeven maar een paar idioten tussen te zitten die de boel saboteren en vervolgens ben je zelf met een nocovid-strategie op de lange termijn in het nadeel tov die saboteurs.

De uitkomst kun je met speltheorie uitleggen, specifiek het gevangenen-dilemma.
https://en.wikipedia.org/wiki/Prisoner%27s_dilemma

De overall winst als zowel A en B de gelijke strategie voeren is het grootst, maar als een van beide als eerste de ander verraad, komt de negatieve uitkomst vooral op de andser terecht terwijl degenen die als eerste uitstapt niet zoveel verliest.
de kans dat een van beide dat doet is deels gebasseerd op de 'angst' nog meer te verliezen als de ander hem verraad.
In de meeste scenario's lukt het niet beide eindeloos de beste strategie gezamelijk te laten voeren, vroeger of later knikt eentje wel.

Nu zitten we in een situatie dat het niet meer zal lukken een nocovid-strategie werkelijk te voeren en is het vooral zaak af te wegen hoe om te gaan met een situatie dat het virus zeer lang bij ons zal blijven, en uiteindelijk endemisch zal worden...

Op dit moment zijn vaccinaties, en hierbij ook boosters vermoedelijk vooral noodzakelijk voor een strategie waarin het virus langdurig bij ons zal blijven...
zolang de mensheid geen goede natuurlijke immuniteit heeft en dit virus behoorlijk zware gezondheidsgevolgen heeft is vaccinatie vooral ook belangrijk doordat het ook het ziekteverloop bij en infectie sterk afzwakt en de overlevingskansen en ook nawerkingen duidelijk positief beinvloed.

Het kan misschien niet 10 jaar duren voordat de mensheid ook zonder vaccins corona-infectiegolven 'natuurlijk' kan doorstaan... net zoals ze het al langer met griepgolven het geval is (waaraan vrijwel enkel mensen boven de 80 overlijden en geen mensen onder de 65 in het ziekenhuis belanden, wat met corona aantoonbaar nu nog wel het geval is)
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
  Moderator / Redactie Sport woensdag 29 september 2021 @ 11:00:27 #15
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_201562289
Soms gaat iets wel echt te ver, dit is daar één ding van. Ik neem toch ook niet jaarlijks een griepprik? Ik heb die vorige week overigens ook weer eens mogen ervaren, terwijl ik corona al die tijd wist te ontlopen, dus waar ligt nu het echte gevaar?

Neemt niet weg dat ik gewoon die prik laat zetten als ze het ten zeerste aanraden. Gewoon even ter info, gezien sommigen in dit topic alweer denken dat hypocriet zijn niet alleen bij hun hoort.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_201562323
quote:
0s.gif Op woensdag 29 september 2021 10:59 schreef RM-rf het volgende:

[..]
het was waarschijnlijk beter geweest als dat wel gebeurd is... maar daarvoor moet dus iedereen dat doen en er hoeven maar een paar idioten tussen te zitten die de boel saboteren en vervolgens ben je zelf met een nocovid-strategie op de lange termijn in het nadeel tov die saboteurs.

De uitkomst kun je met speltheorie uitleggen, specifiek het gevangenen-dilemma.
https://en.wikipedia.org/wiki/Prisoner%27s_dilemma

De overall winst als zowel A en B de gelijke strategie voeren is het grootst, maar als een van beide als eerste de ander verraad, komt de negatieve uitkomst vooral op de andser terecht terwijl degenen die als eerste uitstapt niet zoveel verliest.
de kans dat een van beide dat doet is deels gebasseerd op de 'angst' nog meer te verliezen als de ander hem verraad.
In de meeste scenario's lukt het niet beide eindeloos de beste strategie gezamelijk te laten voeren, vroeger of later knikt eentje wel.

Nu zitten we in een situatie dat het niet meer zal lukken een nocovid-strategie werkelijk te voeren en is het vooral zaak af te wegen hoe om te gaan met een situatie dat het virus zeer lang bij ons zal blijven, en uiteindelijk endemisch zal worden...

Op dit moment zijn vaccinaties, en hierbij ook boosters vermoedelijk vooral noodzakelijk voor een strategie waarin het virus langdurig bij ons zal blijven...
zolang de mensheid geen goede natuurlijke immuniteit heeft en dit virus behoorlijk zware gezondheidsgevolgen heeft is vaccinatie vooral ook belangrijk doordat het ook het ziekteverloop bij en infectie sterk afzwakt en de overlevingskansen en ook nawerkingen duidelijk positief beinvloed.

Het kan misschien niet 10 jaar duren voordat de mensheid ook zonder vaccins corona-infectiegolven 'natuurlijk' kan doorstaan... net zoals ze het al langer met griepgolven het geval is (waaraan vrijwel enkel mensen boven de 80 overlijden en geen mensen onder de 65 in het ziekenhuis belanden, wat met corona aantoonbaar nu nog wel het geval is)
Zeker terechte punten natuurlijk. Je moet daarom goed nadenken hoe je met die saboteurs omgaat. Ik bedoel dan ook te zeggen dat we ons wel heel makkelijk er bij neergelegd hebben dat zero-covid niet haalbaar is. Iets meer 'effort' had best gekund.

Nu lijkt het mij inderdaad te laat voor zero covid.
pi_201562379
Dit soort strapatsen nodigt vaccin fabrikanten nou niet bepaald uit om betere vaccins te ontwikkelen.

Totaal NIET zelfs. Gratis geld tot in de eeuwigheid. 8)7

Overigens wat in de OP staat dat dit nog niet eerder bekend was is niet waar, die bestellingen zijn maanden geleden al de deur uit gegaan en dat was toen ook in het nieuws.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_201562390
quote:
0s.gif Op woensdag 29 september 2021 11:00 schreef Nattekat het volgende:
Soms gaat iets wel echt te ver, dit is daar één ding van. Ik neem toch ook niet jaarlijks een griepprik? Ik heb die vorige week overigens ook weer eens mogen ervaren, terwijl ik corona al die tijd wist te ontlopen, dus waar ligt nu het echte gevaar?

Neemt niet weg dat ik gewoon die prik laat zetten als ze het ten zeerste aanraden. Gewoon even ter info, gezien sommigen in dit topic alweer denken dat hypocriet zijn niet alleen bij hun hoort.
Jij hebt vorige week griep gehad, dus je vraag je af waar het echte gevaar ligt???? Dus omdat jij griep gehad hebt, ligt daar het echte gevaar? of dat vraag je je in elk geval af :').

Verder vind je het in zin een "iets wel echt te ver gaan" maar verder geen onderbouwing waarom.
Om in de laatste zin aan te geven de eventuele booster wel te nemen als ze het aanraden, das vreemd he.

Ik denk dat jij en ik niet kunnen inschatten of een booster nodig is, en dus ook niet of het te ver gaat. Verder kunnen wij ook maar moeilijk inschatten "waar het echte gevaar ligt".
Dus ik laat het lekker bij de experts, als die een prik adviseren dan haal ik deze.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 29 september 2021 @ 11:13:14 #19
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_201562446
quote:
7s.gif Op woensdag 29 september 2021 11:09 schreef koemleit het volgende:

[..]
Jij hebt vorige week griep gehad, dus je vraag je af waar het echte gevaar ligt???? Dus omdat jij griep gehad hebt, ligt daar het echte gevaar? of dat vraag je je in elk geval af :').

Verder vind je het in zin een "iets wel echt te ver gaan" maar verder geen onderbouwing waarom.
Om in de laatste zin aan te geven de eventuele booster wel te nemen als ze het aanraden, das vreemd he.

Ik denk dat jij en ik niet kunnen inschatten of een booster nodig is, en dus ook niet of het te ver gaat. Verder kunnen wij ook maar moeilijk inschatten "waar het echte gevaar ligt".
Dus ik laat het lekker bij de experts, als die een prik adviseren dan haal ik deze.
Het echte gevaar ligt niet meer bij Covid als iedereen gewoon netjes een vaccin heeft, maar de griep waar bijna niemand tegen beschermd is door de lange afwezigheid. Kan je alles van vinden, maar soms is het beter om vooruit te kijken.

En ik vind het ook onzin om iedereen weer te prikken, tenzij het ten zeerste wordt aangeraden. Begrijpend lezen is lastig soms, ik snap het.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_201562454
Krijgen de 'wappies' weer gelijk.

En de echte wappies weer blij.
pi_201562460
Ze gaan hun goddelijke gang maar, maar ik neem ze niet.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_201562507
quote:
0s.gif Op woensdag 29 september 2021 11:14 schreef Hathor het volgende:
Ze gaan hun goddelijke gang maar, maar ik neem ze niet.
Ik wel, maar ze zouden ook het tempo van vaccineren moeten opschroeven in landen waar nauwelijks mensen nog gevaccineerd zijn
"You can call me Susan if it makes you happy"
  woensdag 29 september 2021 @ 11:19:21 #23
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_201562524
TS is echt verrast?

https://www.nu.nl/economi(...)eren-in-limburg.html

De wetenschappelijke basis onder COVID-19 beleid is al even weggeslagen, het zijn slecht geteste prulvaccins die keer op keer boosters vereisen, maar dit gaat door totdat de farmaceuten genoeg geld hebben verdiend:
https://businessam.be/vac(...)accin-duurder-maken/
pi_201562532
quote:
0s.gif Op woensdag 29 september 2021 11:03 schreef Alpha0 het volgende:

[..]
Zeker terechte punten natuurlijk. Je moet daarom goed nadenken hoe je met die saboteurs omgaat. Ik bedoel dan ook te zeggen dat we ons wel heel makkelijk er bij neergelegd hebben dat zero-covid niet haalbaar is. Iets meer 'effort' had best gekund.

Nu lijkt het mij inderdaad te laat voor zero covid.
Wat ik bizar vind is dat in die eerste maanden niets mogelijk leek. Grenzen sluiten was maar moeilijk, ook het weren van buitenlandse vluchten kostte erg veel moeite. De regering wilde het gevaar maar niet onderkennen. Nu het echter eenmaal zo ver is dat het altijd wel zal blijven, lijkt echter plots elke maatregel acceptabel en gaat niets te ver.
  woensdag 29 september 2021 @ 11:20:41 #25
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_201562549
Als we gaan herprikken zal die CoronaCheck ook wel blijven zeker.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')