abonnement bol.com Coolblue
  Moderator / Redactie Sport maandag 27 september 2021 @ 00:37:43 #176
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_201535852
quote:
- Schumacher is de GOAT
Klopt

quote:
- Werd vijf keer op rij kampioen met veruit de beste auto van het seizoen, maar de kwaliteit van de auto is niet relevant
Nee, dit maak jij er van. Ik heb nergens gezegd dat de auto niet relevant is.Tuurlijk is het relevant, niemand kan winnen zonder een goede auto.

Benetton was niet de beste auto, vooral niet in 1994 en het is zelfs de vraag of de Benetton van 1995 wel de beste auto was.

Schumacher en Ferrari hebben VIJF jaar dag en nacht moeten werken om die dominatie te krijgen. Schumacher heeft een heel groot aandeel in de ontwikkeling van de Ferrari.. Je kan echt niet zeggen dat Lewis veel invloed heeft gehad op de ontwikkeling van Mercedes. Dat heeft Mercedes gewoon helemaal zelf gedaan en Lewis heeft daar dankbaar van geprofiteerd. Lewis wil normaal gesproken niet eens tijd doorbrengen in een simulator.

Daarnaast heeft Hamilton nooit echt hele lastige jaren meegemaakt, zoals Schumacher dit wel had vanaf zijn debuut tot 2001. Hij heeft in die tijd constant met een slechtere wagen gereden en toch races weten te winnen. Daar zit voor mij een heel groot verschil tussen Schumacher en Hamilton. Zodra Lewis het lastig krijgt of er echt voor moet gaan werken gaat hij zeuren, janken en wijzen. Mentaal is hij nog niet eens 25% van wat Schumacher was.

2000 was Ferrari niet dominant en was Mclaren misschien wel de beter auto. 2001 en 2002 waren dominante jaren van Ferrari. 2003 waren ze minder dominant en het was vooral omdat Kimi en Montaya punten van elkaar af aan het snoepen waren dat Schumacher het nipt haalde. 2004 weer dominant en dat was meteen zijn laatste.

quote:
- Had daarbij geen teamgenoten die potentieel kampioen of reeds kampioen waren
Dit klopt inderdaad. Net als Lewis heeft Schumacher nooit echt teamgenoten gehad die het hem moeilijk konden of mochten maken.

quote:
- Komt als GOAT terug op zijn 41e, maar legt het driemaal af tegen Rosberg, maar dat is geen kampioensmateriaal
Klopt, maar zoals eerder gezegd kwam hij terug met een hele andere instelling, Jij kan dit onzin vinden, maar dat is gewoon hoe het is. Dit haal je ook met gemak uit zijn documentaire. Hij kwam terug omdat hij gewoon weer wilde racen, zonder gezeik, zonder druk, gewoon voor de lol. Voor de lol rijden werkt niet in de F1, kijk maar naar Kimi. Als je geen drang hebt om te winnen kan je zelfs door een matige coureur om de oren worden gereden.

quote:
- Oorzaak is leeftijd Schumacher, niet de kwaliteiten van Rosberg.
Nee, niet de leeftijd, maar de instelling / drive. Ja, Rosberg is hooguit een gemiddelde coureur.

quote:
- Hij is de GOAT, maar dat hij niet meer mee kan komen met een middelmatige coureur is niet belangrijk of zegt niks
Je kan dit blijven herhalen totdat jij er echt in gaat geloven, maar het is nu wel vaak genoeg uitgelegd hoe dit kwam.

quote:
- Hamilton wint 3 van de 4 seizoenen samen met Rosberg en wordt daarvan twee keer kampioen, maar dat komt door de auto en omdat Rosberg middelmatig is
Dat hij van Rosberg heeft gewoon is niet knap. Rosberg is, zoals eerder gezegd, hooguit een gemiddelde coureur. Dat hij van Rosberg wint had niks met de auto te maken natuurlijk aangezien ze teamgenoten waren. De Mercedes was echter wel uitermate dominant dat zijn enige tegenstander Rosberg was.

quote:
- Hamilton wordt daarna nog vier keer op rij kampioen, maar dat komt door de auto en matige teamgenoten
Snap echt niet hoe je dit kan ontkennen. Waarom is dit zo moeilijk om toe te geven? Wat klopt hier niet aan volgens jou? Is Bottas een bovengemiddelde coureur of was de Mercedes niet dominant? Hoeveel 1-2 finishes had Mercedes in die vier jaar bijvoorbeeld? Dit is gewoon een feit, accepteer dat gewoon. Niks mis mee, goed gedaan, netjes gereden, maar niks om een stempel GOAT te krijgen.

quote:
- Staat in 2021 bovenaan, maar wordt af en toe verslagen door veel jongere coureurs die in sommige races een competitieve auto hebben> leeftijd speelt geen rol, jongere coureurs zijn beter, Hamilton is niet geweldig
Nou, staat bovenaan in 2021. Een paar uur geleden nog niet, dus?

+25pt die Max had kunnen hebben als Pirelli zijn zaken op orde had gehad in Baku?
Minstens +18pt die Max had kunnen hebben als Lewis niet bewust risico had genomen in Silverstone?

Ja, hij staat bovenaan, maar nu hij onder druk staat ben ik al de tel kwijt van het aantal fouten die hij heeft gemaakt. Alleen dit weekend waren dat er al drie. Als zijn team niet voet bij stuk had gehouden dan was hij samen met Norris de sukkel van de dag geweest. Zelfs in de pit zat hij nog te zeiken dat dit niet de juiste keuze was _O- Fouten in Imola? Hoeveel kwalificaties heeft hij al verneukt? Hoevaak heeft hij al op een verkeerd knopje gedrukt?

quote:
- Alonso komt terug op zijn 40e en blijft zijn jongere teamgenoot voor, maar dat komt niet door zijn kwaliteiten, maar omdat Ocon gemiddeld is
Vershil tussen comeback van Schumacher en Alonso is dat Alonso wel de drive heeft om te winnen. Daarom kan je die twee niet vergelijken. Je blijft het niet consequent noemen, maar je kan niet alles dusdanig makkelijk vergelijken. Hoop dat jij dat begrijpt

Ocon is inderdaad matig en heet simpelweg geluk gehad. Kom op zeg, waarom kan je dit soort makkelijke dingen niet gewoon toegeven? Waarom die drang?

Alonso is en een betere coureur dan Ocon en heeft ook nog eens veel meer drive om te winnen dan dat Schumacher ooit had bij zijn comeback.

quote:
- Ocon wint een GP door puur geluk, right place, right time
Klopt, net als Gasly vorig jaar of Panis in 1996. Right place, right time.

quote:
Het vreemde is dat al die 'verzachtende' omstandigheden voor iedereen gelden, behalve voor Hamilton. Als hij het na het winnen van zeven kampioenschappen ook eens aflegt tegen iemand, ligt het uitsluitend aan hemzelf.
Welke verzachtende omstandigheden moeten gelden voor Lewis dan? Heeft hij al jarenlang de beste auto? Yup! Heeft hij hier zelf een bijdrage aan geleverd? Nope! Is het ooit voorgekomen dat een auto zo lang zo dominant was? Nope!
  Moderator / Redactie Sport maandag 27 september 2021 @ 01:00:11 #177
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_201535900
Even wat nuance van mijn kant nog.

De eerste twee jaren van Lewis zijn, in mijn ogen, ook de enige twee jaren waar ik hem echt goed vond.

Debuut jaar evenveel punten als je teamgenoot (Alonso) scoren en WK missen op 1pt is gewoon knap. Die auto was goed, maar niet dominant. Knap gedaan.

Zijn eerste WK was ook gewoon knap. Dat was ook een goede auto, maar geen dominante.

Alle andere WK's van Lewis waren in een auto wat gewoon uitermate dominant was en waar in bijna alle gevallen zijn mindere teamgenoot op plek twee in de WK eindigde. Nog steeds is het uitermate knap om race na race te kunnen winnen, maar dat maakt hem geen GOAT. Not even close.
pi_201535935
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 01:00 schreef Evenstar het volgende:
Alle andere WK's van Lewis waren in een auto wat gewoon uitermate dominant was en waar in bijna alle gevallen zijn mindere teamgenoot op plek twee in de WK eindigde. Nog steeds is het uitermate knap om race na race te kunnen winnen, maar dat maakt hem geen GOAT. Not even close.
Dat is natuurlijk een beetje vreemde redenatie. 'Hamilton is niet de beste coureur, want hij reed in de beste auto'. Je zou net zo goed kunnen zeggen 'Hamilton is de beste coureur en bovendien reed hij in de beste auto'. Het één kan net zo goed waar zijn als het ander, het is een zinloze discussie.

Sowieso verbaast het me om hier week na week dezelfde zinloze, beetje dommige discussies terug te lezen. Feit is dat niemand echt weet welke coureur beter is dan de andere: ze strijden immers nooit tegen elkaar met gelijk materiaal. Nou ja, behalve teamgenootjes dan, maar ook dat is maar een momentopname. Zoals gezegd: is Rosberg heel goed, omdat-ie Schumacher ruimschoots versloeg, of was de Schumacher van toen niet de Schumacher van de zeven WK's meer? Verstappen versloeg Ricciardo, Ricciardo versloeg Vettel, maakt dat Verstappen duidelijk de betere coureur t.o.v. Vettel, of is de Vettel van de vier WK's een andere Vettel dan de Vettel die door Ricciardo verslagen werd? Dat zijn discussies waar je niet uit komt.

Naast zinloze discussies over de vraag wie de beste coureur is, is de discussie over de beste auto ook vrij suf. Ja, natuurlijk kun je wel stellen dat de Mercedes een betere auto is dan de Haas. Maar of de RBR beter is dan de Mercedes? Dat kun je helemaal niet zo absoluut stellen. Uiteindelijk gaat het om de combinatie van auto en coureur. Het kan heel goed zijn dat de RBR de beste auto is... voor Verstappen. En dat de Mercedes tegelijkertijd eveneens de beste auto is... voor Hamilton.

Eigenlijk zou je Verstappen en Hamilton eerst een seizoen lang tegen elkaar moeten laten racen in de RBR en vervolgens een jaar lang in de Mercedes. Dan zou je er wellicht iets zinnigs over kunnen zeggen.
pi_201536203
quote:
0s.gif Op zondag 26 september 2021 22:59 schreef Repentless het volgende:

[..]
Echt niet te geloven hoe inconsequent het allemaal is. :')

Schumacher wordt als buitenaards beschouwd, Hamilton mag zijn veters nog niet strikken. Komt op zijn 41e terug en wordt ieder seizoen afgetroefd door zijn jongere teamgenoot. Maar dat heeft niks met de kwaliteiten van Rosberg te maken, maar met de leeftijd van Schumacher. Rosberg is geen kampioensmateriaal.

Hamilton is 36 en wordt nu ook geregeld door 13 jaar jongere coureurs verslagen (maar staat wel eerste in het kampioenschap), maar dat komt omdat die jongere coureurs veel beter zijn en Hamilton eigenlijk niet zo goed.

Kampioen Alonso komt terug op zijn 40e, maar staat wel boven zijn 15 jaar jongere teamgenoot. Een teamgenoot die zelfs een GP op zijn naam heeft geschreven dit jaar. Dat is dus een oud-kampioen die na een comeback op zijn 40e wel zijn teamgenoot kan voorblijven. Maar dan is leeftijd blijkbaar weer geen issue.

:')
De leeftijd is niet het punt. Al is 36 natuurlijk geen 42.

Het was toch hopelijk voor iedereen te zien dat de 40+ Schumacher het gewoon niet meer had? Net als dat Alonso en Raikonnen niet meer zijn wat ze waren? Alonso verteert het wat beter, maar heeft ook een flinke jas uitgedaan.

Dat zit hem niet alleen in leeftijd, waardoor o.a. reactiesnelheid en dergelijke afnemen. Dat zit hem in drive. De wil om te winnen, er alles voor willen doen.

Schumacher na zijn 40e wilde gewoon racen, bij het circus F1 zijn, in zijn derde seizoen wilde hij zelfs dat niet meer en dat was dan ook helemaal een frotjaar. Raikonnen hetzelfde verhaal.

Alonso is minder geworden en dat zal misschien door de leeftijd komen, maar daar stroomt het racersbloed nog door de aderen en daarom komt hij nog aardig mee.

[ Bericht 12% gewijzigd door BehoorlijkKritisch op 27-09-2021 07:00:20 ]
  maandag 27 september 2021 @ 07:22:45 #180
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_201536290
quote:
0s.gif Op zondag 26 september 2021 23:41 schreef Drekkoning het volgende:

[..]
Lekkere race om zonder comm te zitten _O-
Gewoon pitborden werkt prima.
You can sleep in a racecar, but you can't race a house!
pi_201536337
quote:
1s.gif Op zondag 26 september 2021 20:05 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Ik snap sowieso niet waarom je dit aan de rijder zou laten. Je zit daar langs de kant met een heel team aan experts die alle data en modellen bij zich hebben. En dan ga je de beslissing laten bij een man die met 90% van zijn aandacht bij het autorijden zit en nul informatie heeft.
Giedo zei het treffend. De call om van inters naar slicks te gaan laat je aan de coureur, de call om van slicks naar inters te gaan neem je als team.

En daar ben ik wel wel mee eens. :)
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  Redactie Sport maandag 27 september 2021 @ 08:50:40 #182
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_201536931
Rosberg is gewoon een prima coureur, niet de beste ooit en een goede Hamilton moet hem altijd over een seizoen verslaan, maar Hamilton is ook wel eens door Benson verslagen en die schat ik vergelijkbaar in.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_201536940
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 08:50 schreef Mexicanobakker het volgende:
Rosberg is gewoon een prima coureur, niet de beste ooit en een goede Hamilton moet hem altijd over een seizoen verslaan, maar Hamilton is ook wel eens door Benson verslagen en die schat ik vergelijkbaar in.
Hoe schat jij Ricciardo in?
  Redactie Sport maandag 27 september 2021 @ 08:55:53 #184
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_201536972
quote:
1s.gif Op maandag 27 september 2021 08:52 schreef potjecreme het volgende:

[..]
Hoe schat jij Ricciardo in?
Ook een beetje op dat niveau, die kan in vorm Norris aardig bijbenen/bedreigen. En heeft het Verstappen ook moeilijk gemaakt in het seizoen dat die ook wel heel veel pech had, maar ook veel fouten maakte.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  maandag 27 september 2021 @ 09:08:34 #185
130385 HiDiHo
hdhmedia.online
pi_201537099
quote:
88s.gif Op zondag 26 september 2021 13:50 schreef HiDiHo het volgende:
* HiDiHo zit er klaar voor c_/
Eens kijken hoe Max van de laatste naar de eerste plaats toe rijdt *O*
2nd will do
er was net iets te weinig regen
Aan mijn uitspraken kunnen geen rechten ontleend worden
Uitspraken uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst
pi_201537140
quote:
80s.gif Op maandag 27 september 2021 09:08 schreef HiDiHo het volgende:

[..]
2nd will do
er was net iets te weinig regen
En andere faalde enorm door niet naar binnen te gaan voor andere banden.
  maandag 27 september 2021 @ 09:15:08 #187
131800 Tarado
capô de fusca
pi_201537154
quote:
80s.gif Op maandag 27 september 2021 09:08 schreef HiDiHo het volgende:

[..]
2nd will do
er was net iets te weinig regen
al met al 2 prima weekenden voor hem, werd ook wel tijd voor wat geluk
  maandag 27 september 2021 @ 09:15:09 #188
130385 HiDiHo
hdhmedia.online
pi_201537155
quote:
1s.gif Op maandag 27 september 2021 09:13 schreef potjecreme het volgende:

[..]
En andere faalde enorm door niet naar binnen te gaan voor andere banden.
En ik zei nog...allemaal pitten!
Maar niet luisteren hoor :{w
Aan mijn uitspraken kunnen geen rechten ontleend worden
Uitspraken uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst
  maandag 27 september 2021 @ 09:16:23 #189
130385 HiDiHo
hdhmedia.online
pi_201537169
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 09:15 schreef Tarado het volgende:

[..]
al met al 2 prima weekenden voor hem, werd ook wel tijd voor wat geluk
^O^
Ik baalde al dat hij achteraan moest starten....maar gelukkig was het geen probleem voor Max
Aan mijn uitspraken kunnen geen rechten ontleend worden
Uitspraken uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst
pi_201537217
quote:
1s.gif Op maandag 27 september 2021 09:13 schreef potjecreme het volgende:

[..]
En andere faalde enorm door niet naar binnen te gaan voor andere banden.
Max heeft op de natte baan+slicks Ricciardo en Sainz nog gepakt.
  Redactie Sport maandag 27 september 2021 @ 09:20:19 #191
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_201537228
quote:
1s.gif Op maandag 27 september 2021 09:13 schreef potjecreme het volgende:

[..]
En andere faalde enorm door niet naar binnen te gaan voor andere banden.
Tsja de regen heeft hem feitelijk 5 punten opgeleverd.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_201537278
quote:
1s.gif Op maandag 27 september 2021 08:50 schreef potjecreme het volgende:

[..]
Wat klopt er dan niet aan?
Huidskleur/ras/haarstijl is door niemand genoemd in de afgelopen discussie, dat dan als argument aan te dragen vind ik tamelijk ironisch.
  maandag 27 september 2021 @ 09:27:05 #193
490012 Sfancta
hobby gynaecoloog
pi_201537314
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 09:23 schreef BroesWillems het volgende:

[..]
Huidskleur/ras/haarstijl is door niemand genoemd in de afgelopen discussie, dat dan als argument aan te dragen vind ik tamelijk ironisch.
Niemand zei hier wat over, het ging alleen dat HAM moest gaan crashen.

Zeker was ik persoonlijk ziedend, op HAMFIA. Emoties spelen hoog op.
Op donderdag 11 november 2021 12:51 schreef Naardegallemiezen het volgende: @:naardegallemiezen braaf aan de ketting.
[/quote]
  maandag 27 september 2021 @ 09:29:17 #194
85331 zalkc
AKA Coracle
pi_201537342
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 09:23 schreef BroesWillems het volgende:

[..]
Huidskleur/ras/haarstijl is door niemand genoemd in de afgelopen discussie, dat dan als argument aan te dragen vind ik tamelijk ironisch.
Het enige wat ik ooit heb gehoord wat daar in de buurt van komt is het gedrag van Lewis zelf, hij is nogal van het "verbeter de wereld" gedoe en dat wordt niet door iedereen gewaardeerd. En vaak ook meer omdat ze dat zelf niet interesseert en ze vinden dat coureurs het maar gewoon bij racen moeten houden.

Ik heb eigenlijk vrijwel niemand iets racistisch horen roepen, misschien op twitter een keer of zo. (het zal er vast wel zijn maar ik zie het amper in de F1, zeker in vergelijking met andere sporten)
Jahaaa.. Mijn mening verandert vaak. Niet dat ik niet weet wat ik zeg. Maar ik houd mij liever niet vast aan oude denkbeelden als nieuwe beter zijn...
  maandag 27 september 2021 @ 09:36:39 #195
490012 Sfancta
hobby gynaecoloog
pi_201537414
https://www.telegraaf.nl/(...)rt-terug-als-coureur

Jos kan het onrecht niet meer aan en heeft een stoeltje bemachtigd voor volgend seizoen als ik goed lees.
Op donderdag 11 november 2021 12:51 schreef Naardegallemiezen het volgende: @:naardegallemiezen braaf aan de ketting.
[/quote]
  maandag 27 september 2021 @ 09:38:28 #196
131800 Tarado
capô de fusca
pi_201537436
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 09:29 schreef zalkc het volgende:

[..]
Het enige wat ik ooit heb gehoord wat daar in de buurt van komt is het gedrag van Lewis zelf, hij is nogal van het "verbeter de wereld" gedoe en dat wordt niet door iedereen gewaardeerd. En vaak ook meer omdat ze dat zelf niet interesseert en ze vinden dat coureurs het maar gewoon bij racen moeten houden.

Ik heb eigenlijk vrijwel niemand iets racistisch horen roepen, misschien op twitter een keer of zo. (het zal er vast wel zijn maar ik zie het amper in de F1, zeker in vergelijking met andere sporten)
het komt toch genoeg voor op het www hoor maar laten we ons tot hier beperken en dat lijkt momenteel wel verwaarloosbaar
  maandag 27 september 2021 @ 09:40:23 #197
466281 WismutVeilchen83
Gelderlander is ook schuld!
pi_201537468
Zo, we hebben Rusland en Monza gehad. De schade is beperkt, Max stond na Zandvoort 3 punten voor, nu 2 achter. Als we RBR mogen geloven dan waren dit de laatste echte MERC-tracks en zou MERC nu nergens meer een echt duidelijk voordeel moeten hebben. Ik hoop het enorm, want los van de laatste 2 weekenden zie ik sinds Oostenrijk wel degelijk wijziging van vorm. In GB reed Mercerdes voor het eerst met de nieuwe updates en zouden we kunnen beredeneren dat Max daar in de race waarschijnlijk iets sneller was geweest, hoewel hij in de sprintrace nooit heel ver weg liep. Met tactiek of ergens een foutje of pech had HAM er daar bovenop gezeten (hoe ironisch). Daarna was Mercedes in Hongarije extreem dominant. In België vond ik ze in de VT's ook veel sterker, maar pakte Max de pole en winst in de stromende regen / was er geen race. Op Zandvoort won Max wel, maar de laatste 2 races waren ze op racepace kansloos. Alleen door vreemde omstandigheden of fouten aan Mercedes-kant is de schade beperkt en had het met een betere start op Monza zelfs nog beter gekund.
Ik hoop écht dat het allemaal aan de track-karakteristieken lag. We rekenen nu allemaal op 3 of 4 zeges voor Max in de komende 5 races. Laat het alsjeblieft zo zijn. Er komen namelijk ook nog 2 tracks waarvan niemand weet hoe het ervoor staat. Maargoed, het blijft spannend :)
Rini dankjewel.
pi_201537472
quote:
1s.gif Op maandag 27 september 2021 08:50 schreef potjecreme het volgende:

[..]
Wat klopt er dan niet aan?
Alles klopt er niet aan.

Hamilton wordt beschimpt vanwege zijn gedrag op en naast de baan, niet vanwege zijn huidskleur of zijn voorgaande prestaties. De enige racisten zijn de personen die alles willen betrekken op zijn huidskleur, want zij maken blijkbaar WEL onderscheid tussen blank en donker. Zij kijken niet naar zijn acties en reacties, maar vinden alles wat meneer Hamilton doet goed VANWEGE zijn huidskleur, en alles wat kritiek op hem heeft is DUS racistisch.

Het is enorme onzin. Net als dat het boe-roepen racistisch zou zijn... In 2016 werd Nico in Silverstone uitgejoeld, door blanke Hamilton fans. Dat was ook niet racistisch. Hamilton rost Verstappen van de baan, en gaat de vermoorde onschuld lopen spelen en samen met Mercedes proberen het probleem bij Red Bull te leggen. Het is logisch dat ie daar wat commentaar op krijgt. En voor de fans op het circuit is de enige manier om dat te doen door hem uit te joelen.

Ja, er zullen vast wat racisten op social media lopen posten, maar de andere kant op gebeurt dat net zo goed.

Ik kan niet wachten op de uitspraken van Hamilton fans dat Verstappen een racist is omdat ie het WK van Hamilton afpakt :')
  maandag 27 september 2021 @ 09:43:53 #199
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_201537522
quote:
1s.gif Op maandag 27 september 2021 08:50 schreef potjecreme het volgende:

[..]
Wat klopt er dan niet aan?
Dat als een coureur zich als een paardelul gedraagd, dit niks met huidskleur te maken heeft.

De enige die (zijn) huidskleur bij F1 betrekt, is Hamilton zelf. Ik vond hem een groot sportman, maar ik moest hem ineens gaan zien als een zwarte sporter. Whut?
You can sleep in a racecar, but you can't race a house!
pi_201537574
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 09:40 schreef WismutVeilchen83 het volgende:
Zo, we hebben Rusland en Monza gehad. De schade is beperkt, Max stond na Zandvoort 3 punten voor, nu 2 achter. Als we RBR mogen geloven dan waren dit de laatste echte MERC-tracks en zou MERC nu nergens meer een echt duidelijk voordeel moeten hebben. Ik hoop het enorm, want los van de laatste 2 weekenden zie ik sinds Oostenrijk wel degelijk wijziging van vorm. In GB reed Mercerdes voor het eerst met de nieuwe updates en zouden we kunnen beredeneren dat Max daar in de race waarschijnlijk iets sneller was geweest, hoewel hij in de sprintrace nooit heel ver weg liep. Met tactiek of ergens een foutje of pech had HAM er daar bovenop gezeten (hoe ironisch). Daarna was Mercedes in Hongarije extreem dominant. In België vond ik ze in de VT's ook veel sterker, maar pakte Max de pole en winst in de stromende regen / was er geen race. Op Zandvoort won Max wel, maar de laatste 2 races waren ze op racepace kansloos. Alleen door vreemde omstandigheden of fouten aan Mercedes-kant is de schade beperkt en had het met een betere start op Monza zelfs nog beter gekund.
Ik hoop écht dat het allemaal aan de track-karakteristieken lag. We rekenen nu allemaal op 3 of 4 zeges voor Max in de komende 5 races. Laat het alsjeblieft zo zijn. Er komen namelijk ook nog 2 tracks waarvan niemand weet hoe het ervoor staat. Maargoed, het blijft spannend :)
Hoewel USA/Bra/Mex op voorhand stukken better lijken voor RB vind ik het nogal voorbarig om te zeggen dat er geen banen meer zijn waar Merc niet beter zou kunnen zijn. Er geen weekend geweest RB 3 tienden of meer had in quali over Mercedes en daarnaast hebben de Mercs zich wanneer ze geen fouten hebben gemaakt zich ook op zondag altijd met Max kunnen meten behalve misschien in Baku. Andersom heb ik wel het gevoel dat de banen waar de Merc beter was het gat op zaterdag soms wel richting een halve second had kunnen gaan. Ook lijkt de merc sinds Silverstone gewoon de betere auto en is het lastig om te zeggen of dat aan de auto ligt of de circuits. Dat Mercedes nu geen upgrades meer zou brengen geloof ik ook niet.
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')