Bloemkool vind ik zelf juist rauw-bijna rauw het lekkerst.quote:Op zaterdag 25 september 2021 20:54 schreef Arizona het volgende:
[..]
Van mij mag je ze tot snot koken, dan vind ik het nog lekker
Bloemkool vind ik zelfs het lekkerst als het helemaal zacht is gekookt, beetgaar hou ik er minder van. En dan lekker prakken door de aardappels. Eckte eckte Hollander.
Ik heb ooit gefrituurde bloemkool gehad, dat was echt zo lekkerquote:Op zaterdag 25 september 2021 20:58 schreef Roger_Epiales het volgende:
[..]
Bloemkool vind ik zelf juist rauw-bijna rauw het lekkerst.
Gaar vooral gebakken, bruin gekleurd van buiten en zacht van binnen. Koken doe ik het nooit.
Sommige groenten kunnen dat best hebben, maar het wordt wel te snel gebruikt als standaard in dit land.quote:Op zaterdag 25 september 2021 20:56 schreef ijs_beer het volgende:
Overigens heb ik dan weer hélémaal niks met nootmuskaat. blergh. Mensen die dat zo direct op hun groenten strooien, daar vind ik wat van.
Een prak met een lekkere laag jus er overheen.quote:Op zaterdag 25 september 2021 20:54 schreef Arizona het volgende:
[..]
Van mij mag je ze tot snot koken, dan vind ik het nog lekker
Bloemkool vind ik zelfs het lekkerst als het helemaal zacht is gekookt, beetgaar hou ik er minder van. En dan lekker prakken door de aardappels. Eckte eckte Hollander.
Ik ookquote:Op zaterdag 25 september 2021 21:01 schreef Fred_B het volgende:
[..]
Een prak met een lekkere laag jus er overheen.
Ik krijg hier honger van.
Ik heb de laatste tijd flink wat kruiden en specerijen in huis gehaald, maar nootmuskaat komt er niet in.quote:Op zaterdag 25 september 2021 20:56 schreef ijs_beer het volgende:
Overigens heb ik dan weer hélémaal niks met nootmuskaat. blergh. Mensen die dat zo direct op hun groenten strooien, daar vind ik wat van.
Ik heb geen stoomding meer. Ik had er een, maar die is kapot.quote:Op zaterdag 25 september 2021 21:00 schreef Arizona het volgende:
[..]
Ik heb ooit gefrituurde bloemkool gehad, dat was echt zo lekker
Ik stoom de groenten tegenwoordig meestal. Lekker makkelijk en de smaak blijft goed bewaard
Ik heb van de week weer vleestomaten gehaald bij de AH.quote:Op zaterdag 25 september 2021 21:02 schreef Em31 het volgende:
Moet het wel Nederlandse bloemkool zijn
Die Griekse die er in de winter ligt
Ik ben niet zo'n roerbak-fan, ik heb het juist liever allemaal wat zachter in plaats van knapperigquote:Op zaterdag 25 september 2021 21:04 schreef Roger_Epiales het volgende:
[..]
Ik heb geen stoomding meer. Ik had er een, maar die is kapot.
Eigenlijk moet ik gewoon weer zo'n mandje zoeken wat gewoon in een standaard pan past of zo.
Heel vaak roerbak ik gewoon, alles lekker knapperig en maar een pan nodig.
Of ik gooi groentes in de oven met een beetje olie.
Olijvenquote:Op zaterdag 25 september 2021 21:03 schreef usagi414 het volgende:
[..]
Ik heb de laatste tijd flink wat kruiden en specerijen in huis gehaald, maar nootmuskaat komt er niet in.
Ook geen olijven trouwens.
Wij geven de bloemkoolbladeren altijd aan de kipjes, die vinden dat een ware delicatessequote:Op zaterdag 25 september 2021 21:08 schreef Roger_Epiales het volgende:
En natuurlijk niet vergeten dat de bladeren van de bloemkool ook gewoon te eten zijn. Vrijwel dezelfde voedingswaarde als de kop, met een licht tikje van dat ouderwetse bittertje er nog in (wat juist erg goed voor je is)
Die bladeren in de winkel afscheuren en weggooien is gewoon de helft van je eten achterlaten, zeker als je toch per stuk betaalt. Wel fijn voor mij, ik doe meestal een kool in mijn zakje en prop er nog wat extra bladeren bij die mensen in de doos gegooid hebben, gratis extra eten.
Die normale Nederlandse tomaten zijn echt een soort van harde waterkogels die gaan ook massaal naar het buitenland. Snap dat het goedkoop is, maar jeetje ze smaken wel heel matig.. pak altijd nog liever kleinere of vleestomaten inderdaad.quote:Op zaterdag 25 september 2021 21:07 schreef usagi414 het volgende:
[..]
Ik heb van de week weer vleestomaten gehaald bij de AH.
En die zijn zo veel lekkerder dan de normale tomaten bij de Dekamarkt.
Kippen hebben een goede smaak.quote:Op zaterdag 25 september 2021 21:11 schreef Arizona het volgende:
[..]
Wij geven de bloemkoolbladeren altijd aan de kipjes, die vinden dat een ware delicatesse
Nederlandse tomaten zijn ook vooral geteeld op mooi rood en rond.quote:Op zaterdag 25 september 2021 21:12 schreef Em31 het volgende:
[..]
Die normale Nederlandse tomaten zijn echt een soort van harde waterkogels die gaan ook massaal naar het buitenland. Snap dat het goedkoop is, maar jeetje ze smaken wel heel matig.. pak altijd nog liever kleinere of vleestomaten inderdaad.
Ik heb heel lang geen olijven gelust, eigenlijk pas sinds een paar jaar eet ik ze. Ik at een tapenade met olijven en toen dacht ik, hee, eigenlijk smaakt dit wel . En toen heel dapper een olijfje aan een prikkertje geprobeerd en sindsdien vind ik ze heerlijk.quote:Op zaterdag 25 september 2021 21:11 schreef Roger_Epiales het volgende:
[..]
Olijven
Al mijn hele leven zot op, zelfs als klein peuter-Rozjeetje al.
Vooral de groene Griekse.
Wasserbombe zoals ze dat in Duitsland zo mooi noemden.quote:Op zaterdag 25 september 2021 21:12 schreef Em31 het volgende:
[..]
Die normale Nederlandse tomaten zijn echt een soort van harde waterkogels die gaan ook massaal naar het buitenland. Snap dat het goedkoop is, maar jeetje ze smaken wel heel matig.. pak altijd nog liever kleinere of vleestomaten inderdaad.
Wij hebben meestal Romatomaten, die smaken altijd wel primaquote:Op zaterdag 25 september 2021 21:12 schreef Em31 het volgende:
[..]
Die normale Nederlandse tomaten zijn echt een soort van harde waterkogels die gaan ook massaal naar het buitenland. Snap dat het goedkoop is, maar jeetje ze smaken wel heel matig.. pak altijd nog liever kleinere of vleestomaten inderdaad.
Was bij mij ook. Als kind vond ik ze echt niet lekker. Maar sinds een jaar of vijftien of iets langer ben ik ze wel gaan waarderen. In eerste instantie ergens door een salade of op een pizza o.i.d. Later ook nog wel los.quote:Op zaterdag 25 september 2021 21:15 schreef Arizona het volgende:
Dit topic is echt gekmakend honger-makend momenteel
[..]
Ik heb heel lang geen olijven gelust, eigenlijk pas sinds een paar jaar eet ik ze. Ik at een tapenade met olijven en toen dacht ik, hee, eigenlijk smaakt dit wel . En toen heel dapper een olijfje aan een prikkertje geprobeerd en sindsdien vind ik ze heerlijk.
Ik hou wel van olijven in knoflook, of juist zoete olijven. En dan het liefst van die dikke groene.
Ja Romatomaatjes zijn altijd lekkerquote:Op zaterdag 25 september 2021 21:18 schreef Arizona het volgende:
[..]
Wij hebben meestal Romatomaten, die smaken altijd wel prima
Die tomaten waar alleen een bordje met "tomaten" bij staat, zijn inderdaad meestal waterig en hard en met heel weinig smaak.
En ook daar sluit ik mij bij aan Die kleinere tomaatjes en zeker de Romatomaten smaken gemiddeld beter dan de gewone tomaten. Die vind ik vaak maar van matige kwaliteit op de verschillende plekken waar ik ze koop.quote:Op zaterdag 25 september 2021 21:18 schreef Arizona het volgende:
[..]
Wij hebben meestal Romatomaten, die smaken altijd wel prima
Die tomaten waar alleen een bordje met "tomaten" bij staat, zijn inderdaad meestal waterig en hard en met heel weinig smaak.
Ja dat of juist heel vozig. Maar die harde versie is nog wel geschikt, maar dan voor tomatensoep o.i.d.quote:Op zaterdag 25 september 2021 21:12 schreef Em31 het volgende:
[..]
Die normale Nederlandse tomaten zijn echt een soort van harde waterkogels die gaan ook massaal naar het buitenland. Snap dat het goedkoop is, maar jeetje ze smaken wel heel matig.. pak altijd nog liever kleinere of vleestomaten inderdaad.
Een van de favoriete verhalen van mijn moeder is hoe ze aan het koken was met mijn vader. Ik zat in zo'n hoge peuterstoel bij de tafel. Een van de twee zette een bakje olijven op tafel en ging verder met koken. Toen mijn moeder zich later omdraaide om nog wat op tafel te zetten was het hele bakje leeg en zat ik met bolle wangetjes in die stoel. Bakje stond net binnen mijn bereik en ik had blijkbaar een olijf geproefd en vervolgens alles naar binnen gepropt.quote:Op zaterdag 25 september 2021 21:15 schreef Arizona het volgende:
Dit topic is echt gekmakend honger-makend momenteel
[..]
Ik heb heel lang geen olijven gelust, eigenlijk pas sinds een paar jaar eet ik ze. Ik at een tapenade met olijven en toen dacht ik, hee, eigenlijk smaakt dit wel . En toen heel dapper een olijfje aan een prikkertje geprobeerd en sindsdien vind ik ze heerlijk.
Ik hou wel van olijven in knoflook, of juist zoete olijven. En dan het liefst van die dikke groene.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |