Nou, de bladeren van een spitskool zherstel, chinese kool zijn wat zachter. Dus geschikter voor roerbakker vind ik.quote:Op zaterdag 25 september 2021 20:38 schreef usagi414 het volgende:
[..]
Dat was dus eigenlijk de vraag. Bloemkool, Boerenkool begrijp ik.
Maar Spitskool, Chinese kool, Witte kool. Zit daar zo`n verschil in ?
quote:Op zaterdag 25 september 2021 20:34 schreef usagi414 het volgende:
[..]
Ik ben lekker traag vandaag. Je hebt het over voetbal.
Dan maar hopen dat @:Roger_Epiales er meer verstand van heeft.
De smaak en de textuur. Spitskoolblad is veel taaier en 'koolachtig', gaat bijna naar witte kool toe. Chinese kool is zachter (maar toch stevig) en milder, bijna richting paksoi, maar dan meer kools dan paksoi.quote:Op zaterdag 25 september 2021 20:27 schreef usagi414 het volgende:
[..]
Ik ben zo`n man die zakjes gesneden spitskool koopt als ik een curry probeer te maken.
Maar wat is nu het verschil tussen die koolsoorten ?
Hardop lachenquote:Op zaterdag 25 september 2021 20:36 schreef Fred_B het volgende:
Niet te vergeten de hater van het spul: Arno Kolenbrander
Edit, ja ok, dat dus.quote:Op zaterdag 25 september 2021 20:40 schreef ijs_beer het volgende:
[..]
Nou, de bladeren van een spitskool zherstel, chinese kool zijn wat zachter. Dus geschikter voor roerbakker vind ik.
Ja ik haalde even wat door elkaar ja.quote:Op zaterdag 25 september 2021 20:44 schreef Roger_Epiales het volgende:
[..]
Zachter dan witte kool zeker. Voor roerbakken, zeker kort, vind ik zelf Chinese kool altijd de beste optie.
Spitskool heeft toch meer dat taaiige van koolbladeren.
Ja ik zag het ineens veranderen. Heb meteen een edit gedaan om de edit bij te benen.quote:Op zaterdag 25 september 2021 20:44 schreef ijs_beer het volgende:
[..]
Ja ik haalde even wat door elkaar ja.
Babykooltjesquote:Op zaterdag 25 september 2021 20:44 schreef ijs_beer het volgende:
VERGETEN WE DE SPRUITJES NIET
inb4 team haat bittere smaken.
Spruitjes, heerlijk. Ook niet te veel mee doen, wat eigenlijk met veel dingen zo is.quote:Op zaterdag 25 september 2021 20:44 schreef ijs_beer het volgende:
VERGETEN WE DE SPRUITJES NIET
inb4 team haat bittere smaken.
Ja, lekker he. Jammere is alleen dat het best een werkje is om al die buitenste blaadjes eraf te halen.quote:Op zaterdag 25 september 2021 20:46 schreef Arizona het volgende:
[..]
Babykooltjes
Ik hou ervan, maar ik ben de enige hier thuis dus we eten ze eigenlijk nooit.
Zeker, puur zijn ze al lekker.quote:Op zaterdag 25 september 2021 20:47 schreef Roger_Epiales het volgende:
[..]
Spruitjes, heerlijk. Ook niet te veel mee doen, wat eigenlijk met veel dingen zo is.
ik heb vorig jaar bij de Jumbo een zak stoomgroente gekocht, daarin zaten o.a. spruitjes maar ook "andere groenten" die vriend en dochter wel lusten. Dus dat in de stoomoven gemikt en ik heb alle spruitjes opgegeten en zij de rest .quote:Op zaterdag 25 september 2021 20:47 schreef ijs_beer het volgende:
[..]
Ja, lekker he. Jammere is alleen dat het best een werkje is om al die buitenste blaadjes eraf te halen.
Boh, zin in nu. Met aardappelpuree en stoofvlees.
Vandaag Goulash gegeten.quote:Op zaterdag 25 september 2021 20:49 schreef Roger_Epiales het volgende:
Stoofvlees. Een van de weinige redenen dat ik geen echte vegetariër zou kunnen worden.
Zeker. Al denk ik ook dat het al heel veel zou helpen als mensen ze niet te lang zouden garen.quote:Op zaterdag 25 september 2021 20:49 schreef ijs_beer het volgende:
[..]
Zeker, puur zijn ze al lekker.
Maar voor mensen die ze minder lekker vinden, zijn er ook best leuke recepten te bedenken. Roerbakken met gembersiroop of pecannoten/cashews, of in een quiche met spekjes en kastanjechampignons. Om het te leren eten zegmaar.
En ook dat is als je simpel houdt als best lekker.quote:Op zaterdag 25 september 2021 20:49 schreef Roger_Epiales het volgende:
Stoofvlees. Een van de weinige redenen dat ik geen echte vegetariër zou kunnen worden.
Paarse spitskool. En dan vinden mensen wat van mijn roze ananas.quote:Op zaterdag 25 september 2021 20:50 schreef Arizona het volgende:
[..]
ik heb vorig jaar bij de Jumbo een zak stoomgroente gekocht, daarin zaten o.a. spruitjes maar ook "andere groenten" die vriend en dochter wel lusten. Dus dat in de stoomoven gemikt en ik heb alle spruitjes opgegeten en zij de rest .
Inderdaad lekker met aardappelpuree .
Ik verheug me wel weer op meer winters eten
Edit: ja, gevonden: met pompoen en ... spitskool
https://www.jumbo.com/pro(...)roente-600g-276408ZK
Van mij mag je ze tot snot koken, dan vind ik het nog lekkerquote:Op zaterdag 25 september 2021 20:52 schreef Roger_Epiales het volgende:
[..]
Zeker. Al denk ik ook dat het al heel veel zou helpen als mensen ze niet te lang zouden garen.
Het verschil in smaak tussen net beetgaar en gaar is zo enorm. Niet dat dit altijd het probleem is natuurlijk, maar van de mensen die ik ken die er eerst niet van hielden was dat altijd al voldoende.
Net een beetje zacht van binnen vind ik ze het lekkerst.quote:Op zaterdag 25 september 2021 20:52 schreef Roger_Epiales het volgende:
[..]
Zeker. Al denk ik ook dat het al heel veel zou helpen als mensen ze niet te lang zouden garen.
Het verschil in smaak tussen net beetgaar en gaar is zo enorm. Niet dat dit altijd het probleem is natuurlijk, maar van de mensen die ik ken die er eerst niet van hielden was dat altijd al voldoende.
Nootmuskaat over de boontjesquote:Op zaterdag 25 september 2021 20:56 schreef ijs_beer het volgende:
Overigens heb ik dan weer hélémaal niks met nootmuskaat. blergh. Mensen die dat zo direct op hun groenten strooien, daar vind ik wat van.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |