abonnement Unibet Coolblue
pi_201516039
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 september 2021 19:36 schreef Kaatje1 het volgende:
Wat ik er nu van weet is dat de bruidegom alles, maar dan ook alles moet betalen. De trouwjurk, kleding voor de moeder/zussen en soms ook vriendinnen. De feestzaal, het eten, de auto's de bloemen. Maar ook de sieraden die zij moet krijgen (da's een soort bruidsschat die zij kan verkopen mochten ze uit elkaar gaan). Maar mee feesten in de zaal mag niet, want het is een vrouwenfeest. Er is ook wel een mannenfeest, maar de knul die een paar maanden geleden trouwde had daar geen geld voor. Maar wel, omdat zij het wilde, een nieuwe inrichting, nieuwe keuken, bad en ook de laatste (niet de 13) Iphone. Vrouwen zijn echt prinsesjes en niet op een leuke manier. En hij heeft denk ik overal geld geleend, doet een HBO opleiding, maar in het weekend werkt hij 2 late diensten als orderpicker (levert goed geld op)

Dit gaat over de trouwdag
Er zijn mensen die nog slechter zijn in plannen dan ik, zoals mijn vriend Hasan
ANWAR BURGERT IN
Sommige van mijn landgenoten zijn nog slechter in plannen en organiseren dan ik zelf. Zoals mijn vriend Hasan. Twee weken geleden was zijn bruiloft. Twee dagen voor de bruiloft dacht hij nog na of hij een feest zou geven.

Hij is in Syrië opgegroeid op een plek waar de bruiloftsfeesten altijd gescheiden zijn. Dus hij besloot dat ook hier in Nederland het vrouwenfeest apart moest. Mijn vriend Ahmad en ik probeerden hem te overtuigen een gezamenlijk feest te geven.

Haar gelukkig zien, was voor hem genoeg

,,Het is toch goed voor de vrijgezelle mannen en vrouwen om elkaar te ontmoeten”, zeiden we. Ik dacht hierbij ook aan mijn eigen belangen. ,,En wij zullen echt niet naar je vrouw kijken”, zeiden we. Hij begon te lachen, maar bleef koppig. Nee is nee.

We mochten mee de bruid ophalen, om haar naar haar eigen feest te brengen. We zeurden nog even of we mee naar binnen mochten, maar het mocht niet. We bleven buiten op straat, vijf uur lang. Wij, de mannen, hadden geen eigen feest, want dat had Hasan niet geregeld. Niet alleen omdat hij niet goed is in plannen, maar ook omdat het geld kost. Als hij zijn vrouw een eigen feest kon geven, was het voor hem goed.

Het was moeilijk voor hem, toen we daar op straat stonden. Hij miste zijn moeder naast hem, en zijn vader. Zij zijn nog in Syrië. Wij als vrienden deden ons best om hem het gevoel te geven dat hij niets miste.

Het was een prachtige dag om onze vriend te zien trouwen. Ondanks zijn slechte organisatietalent had hij voor zijn vrouw alles geregeld. Haar gelukkig zien, was voor hem genoeg.

Voor mij was het een les. Als je voor jezelf niets plant en organiseert, sta je op je eigen bruiloft de hele dag op straat te wachten. Ik ben wel goed in taken verdelen, dus als ik ga trouwen mogen jullie de auto versieren, het feest opzetten en de gasten uitnodigen. Dan spaar ik mijn energie voor de huwelijksnacht.
Klinkt afschuwelijk wel ja.

Maar goed, in een stuk of 15 stukjes horen dat de bruid altijd 1x per maand (gniffel gniffel) zo onuitstaanbaar is....dat was ook wel tenenkrommend.
(Maar geen gedoe over geld gelukkig. Het was juist verder heel sober).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')