abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  donderdag 23 september 2021 @ 13:06:44 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_201482145
Kabinet wil hogere zorgsalarissen betalen met hogere zorgpremie

Allereerst goedemiddag,

Nu corona meer en meer op de achtergrond begint te geraken, waardoor etentjes en heerlijke avonden aan de Grote Markt in de betere Haerlemsche sferen alweer 'n tijdje mogelijk zijn :Y) :9, is de tijd rijp om verder vooruit te kijken in goede afwachting van een gedegen rechtse coalitie. In nauwe maar bovenal een prima samenwerking met Den Haag c_/ op gebied van economie en financiën *), stond op locatie Amsterdam Zuid (As) :Y) het voorstel van hoger zorgsalarissen middels een wat hogere zorgpremie de laatste tijd ook al redelijk hoog op de (politieke) agenda. :7~

De 675 mln euro ter verhoging van de salarissen van zorgpersoneel :*, dat zich vaak een slag in de rondt werkt om heden ten dage beter te kunnen voorzien in meest noodzakelijke zorg :o, evenals het omgaan met de druk om te voorzien in noodzakelijk zorgtaken die door corona helaas zijn blijven liggen, moet immers ergens vandaan komen. :s) :s) :s)
En wat is nou 13 euro? Het eeuwige gemor :blauwoog: van links slaat opnieuw kant noch wal. :wtf: Lagere inkomens en uitkeringsgerechtigden genieten immers al sinds jaar en dag een flinke zorgtoeslag via de Belastingdienst, dus waar gaat het dan nog over? *)

Het idee van de SP en ChristenUnie scoorde aanzienlijk minder hoog bij meest betrokken partijen, en is volgens economen derhalve minder populair gebleken. :{w Derhalve blijft het voorstel tot een hogere zorgpremie voor u op FOK! en de rest van NL een wens van het demissionaire kabinet. :Y) Hetzelfde geldt immers ook voor ons *) bekende dito professionals die zich aandachtig hierover bogen. :lijstje: ''Betaling uit een verhoogde vennootschapsbelasting volgens genoemde linkse partijen lijkt in dezen niet de juiste koers te zijn'', aldus kritische noten :muziek: van belangrijke ingewijden afgelopen week. :7~

Fijne dag!

Scjvb

++++

ANP

quote:
VANDAAG, 10:54

Het demissionaire kabinet trekt structureel 675 miljoen euro uit om de salarissen in de zorg te verhogen. Middeninkomens in de zorg gaan er daardoor 1,5 procent op vooruit. Om dat te bekostigen moet de zorgpremie die alle Nederlanders betalen wel 13 euro per jaar omhoog, schrijft demissionair minister De Jonge aan de
Tweede Kamer.

Hogere zorgsalarissen is een wens van de Tweede Kamer. Die nam vorige week een motie aan van SP en ChristenUnie. Eerdere oproepen vanuit de Kamer om de zorgsalarissen te verhogen werden niet gehonoreerd door het kabinet.

SP en ChristenUnie wilden dat de loonsverhoging betaald zou worden uit een verhoging van de vennootschapsbelasting voor bedrijven. Maar volgens het kabinet past dat niet in het systeem van financiering in de zorg. Die schrijft voor dat zorguitgaven die vallen onder de zorgverzekeringswet worden betaald uit de zorgpremies. Om dat te veranderen zou de wet moeten worden gewijzigd.

Niet de afspraak

In de Tweede Kamer leidde dat al meteen tot onvrede. Tijdens de Algemene Beschouwingen reageerde GroenLinks-leider Jesse Klaver boos op de premieverhoging. "Dat was niet de afspraak", zei hij. Volgens Klaver kunnen de hogere salarissen wel degelijk betaald worden uit een hogere vennootschapsbelasting.

"Het kabinet kiest voor de grote multinationals en niet voor de burgers", stelde PvdA-leider Liliane Ploumen. Volgens haar voert het kabinet de motie van de Kamer op deze manier niet uit.

Bekijk hier de discussie over de financiering:

Kamer en kabinet botsen over dekking zorgsalarissen

Volgens Lilian Marijnissen van de SP bewijst dit maar weer dat de VVD van Rutte niet aan de winstbelasting voor bedrijven wil komen. "Over heilige huisjes gesproken." Ze riep het "nota bene demissionaire kabinet" om de motie alsnog uit te voeren.

De zorgsalarissen worden voor ongeveer 40 procent betaald via de Zorgverzekeringswet. Voor de overige 60 procent wil het kabinet nog kijken naar de financiering, maar ook daar wil Rutte niet op voorhand toezeggen dat hij daarvoor de belasting voor bedrijven wil verhogen. Hij wil het in samenhang met de andere wensen van de Kamer tijdens de Algemene Beschouwingen bekijken.

Piepelen

Maar volgens Klaver heeft de Kamer er al in samenhang naar gekeken en besloten dat het betaald moet worden uit een verhoging van de vennootschapsbelasting. "Dit kan en mag de Kamer niet accepteren", zei hij.

"We laten ons piepelen", vond PVV-leider Geert Wilders. Hij wilde direct een motie van afkeuring of wantrouwen indienen, maar kreeg daar geen steun voor van een meerderheid. Gert-Jan Segers van de ChristenUnie, een van de partijen die de motie voor de hogere salarissen indiende, vond het goed dat het kabinet nog naar de dekking van de motie wil kijken.

Aan het begin van het debat zei Rutte dat hij niet nu al wil zeggen of het kabinet moties die de Tweede Kamer later vandaag eventueel zal aannemen uitvoert. Aan het begin van de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen vroeg PvdA-leider Ploumen hem daar nu al op in te gaan.

Ploumen zei dat zij met voorstellen zal komen zodat mensen "eindelijk weer een betaalbaar huis kunnen vinden, leraren een fatsoenlijk salaris gaan verdienen en dat mensen het merken in hun portemonnee dat het beter gaat met de economie."

Als die plannen worden aangenomen, moet het kabinet die uitvoeren, vindt de PvdA. Rutte zei daarover dat moties die tegen de zin van de bewindslieden worden aanvaard, altijd eerst in het kabinet worden besproken en dat dat ook nu zal gebeuren.

Zorgsalarissen

Aan het begin van het debat bleek al wel dat het kabinet extra geld uittrekt om de salarissen in de zorg te verhogen (de Kamer nam daarover vorige week een motie aan). Minister De Jonge heeft daarover een brief aan de Kamer gestuurd. Dat leverde ook meteen discussie op in de Kamer, onder meer omdat door de tegemoetkoming de zorgpremie stijgt.

De premier voegde eraan toe dat het kabinet zichzelf missionair acht op twee onderwerpen: de coronacrisis en de afwikkeling van de Toeslagenaffaire.

Formatie

Rutte zei ook dat hij als leider van de grootste partij in de formatie een bijzondere verantwoordelijkheid voelt, maar ook "dat de VVD maar 22 procent van de stemmen heeft en dat dus 78 procent van de verantwoordelijkheid bij anderen ligt".

Gisteren gaven alle negentien fracties hun visie en er werden ook verschillende voorstellen gedaan om de plannen van het kabinet te veranderen. Maar wat daar van terecht komt, is nog niet duidelijk. Rutte kondigde vorige week aan dat de formerende partijen VVD, D66 en CDA openstaan voor mogelijke aanpassingen

© https://nos.nl/artikel/23(...)et-hogere-zorgpremie
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_201482277
A.u.b. schuiven met potjes, géén lastenverzwaringen. Dat is wel een keer klaar nu.
^ To je nesmysl ^
pi_201482308
Wanneer stopt dit?
Protège moi de mes désirs.
pi_201482336
Nou geweldig links komt er geld bij rechts komen er lasten erbij op het eind Zijn we daar 0,0 mee opgeschoten waarom dan die hele discussie voeren. Zorg eens voor meer belasting verlichting doormiddel van btw en accijnzen omlaag. :W
  donderdag 23 september 2021 @ 13:29:17 #5
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_201482361
Ja hoor, ik betaal wel weer extra...
pi_201482522
Even applaudisseren voor de zorg jongens.
Zonder wrijving geen glans
  donderdag 23 september 2021 @ 13:41:27 #7
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_201482543
Kunnen ze dat geld niet bij ontwikkelingshulp vandaan halen ?
Ik ben inmiddels overleden
  donderdag 23 september 2021 @ 13:48:46 #8
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_201482645
Nee, dat is niet wenselijk. Een goede westerse beschaving zoals in NL gebiedt ook dat financiering van zorgsalarissen niet ten koste mag gaan van ontwikkelingshulp.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  donderdag 23 september 2021 @ 13:59:04 #9
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_201482780
Nog meer geld naar de zorg. Is al meer dan een kwart van de totale rijksuitgaven. Wat maakt het ook uit joh, Jan Lul hoest het wel weer op _O_ _O_ _O_

[ Bericht 7% gewijzigd door Twiitch op 23-09-2021 14:04:08 ]
pi_201482899
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 13:41 schreef Enchanter het volgende:
Kunnen ze dat geld niet bij ontwikkelingshulp vandaan halen ?
Ironisch genoeg gaat een grooot deel vanuit ontwikkelingshulp naar allerlei linkse potjes in Nederland, bijvoorbeeld het C.O.C
🐶🐶🐶🐶🐶 Grafiekjes
pi_201482978
Nou, zeg maar dag met je 0,1% koopkrachtstijging :')
pi_201482989
Premie afschaffen en de kosten integreren in oa de inkomstenbelasting. Wie een hoger salaris heeft betaalt dan ook meer. Ljikt me ook kostenbesparend tov een systeem met verzekeraars. In Denemarken hanteert men een dergelijk systeem al sinds jaar en dag. Minder managers in de zorg lijkt me ook veel schelen in de kosten.
pi_201483118
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 14:14 schreef Makrelis het volgende:
Premie afschaffen en de kosten integreren in oa de inkomstenbelasting. Wie een hoger salaris heeft betaalt dan ook meer. Ljikt me ook kostenbesparend tov een systeem met verzekeraars. In Denemarken hanteert men een dergelijk systeem al sinds jaar en dag. Minder managers in de zorg lijkt me ook veel schelen in de kosten.
Hogere inkomens betalen al meer (tot zekere hoogte)
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  donderdag 23 september 2021 @ 14:25:17 #14
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_201483140
"IK STEM RUTTE WANT WIE MOET HET ANDERS DOEN :?:? "

Werkelijke elke andere mongool AUB!.
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_201483151
Je zou ook kunnen kijken hoe je het budget dat je al hebt beter/effectiever in kan zetten. Managementlagen eruit bijvoorbeeld. Of onnodige administratie tegengaan.

Dit is wat de politiek altijd doet. Een zak geld er tegenaan gooien en denken dat het probleem zichzelf oplost.
^ To je nesmysl ^
pi_201483188
Kunnen ze dat geld niet gewoon afromen van de enorme winsten die de pharmaceutische industrie maakt?
- Souverän ist nicht, wer viel hat, sondern wenig braucht -
  donderdag 23 september 2021 @ 14:28:51 #17
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_201483198
quote:
1s.gif Op donderdag 23 september 2021 14:22 schreef devlinmr het volgende:

[..]
Hogere inkomens betalen al meer (tot zekere hoogte)
Sterkste schouders zwaarste lasten hè. ;) Toegegeven dat het soms beter kan, maar dat komt allemaal nog wel wanneer in Den Haag orde op zaken gesteld is na een suc6volle formatie.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_201483219
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 13:39 schreef Haags het volgende:
Even applaudisseren voor de zorg jongens.
Ja, behalve als mensen het zelf in de portemonnee merken.
  donderdag 23 september 2021 @ 14:31:53 #19
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_201483250
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 14:13 schreef Piles het volgende:
Nou, zeg maar dag met je 0,1% koopkrachtstijging :')
_O-
pi_201483282
quote:
1s.gif Op donderdag 23 september 2021 14:22 schreef devlinmr het volgende:

[..]
Hogere inkomens betalen al meer (tot zekere hoogte)
De grens voor zorgtoestag ligt al bij 32 mille p/j voor een alleenstaande. Het is niet zo dat iemand die veel meer verdient dan ik ook meer betaalt.
pi_201483375
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 14:33 schreef Makrelis het volgende:

[..]
De grens voor zorgtoestag ligt al bij 32 mille p/j voor een alleenstaande. Het is niet zo dat iemand die veel meer verdient dan ik ook meer betaalt.
Jawel

Kijk maar op je salarisstrook

https://www.homefinance.n(...)kelijke-bijdrage.asp
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_201483414
quote:
1s.gif Op donderdag 23 september 2021 14:38 schreef devlinmr het volgende:

[..]
Jawel

Kijk maar op je salarisstrook
7% dacht ik, Werkgeversdeel.
pi_201483422
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 14:41 schreef Makrelis het volgende:

[..]
7% dacht ik, Werkgeversdeel.
6,7 tot 58k
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_201483444
Die 13 euro verhoging is dat per jaar ?
Honey ! Take me drunk, i am home !
  donderdag 23 september 2021 @ 14:43:33 #25
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_201483463
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 14:42 schreef LangeTabbetje het volgende:
Die 13 euro verhoging is dat per jaar ?
Yep! ;)

Dus waar maakt men zich druk over
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_201483469
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 14:42 schreef LangeTabbetje het volgende:
Die 13 euro verhoging is dat per jaar ?
Dat staat gewoon in de OP.
pi_201483483
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 14:43 schreef Scjvb het volgende:

[..]
Maand. ;)
Is het nou per maand of jaar ? Zag dat je maand veranderde in jaar ?

Per jaar is natuurlijk een flutverhoging.... dat voel je totaal niet
Honey ! Take me drunk, i am home !
  donderdag 23 september 2021 @ 14:45:57 #28
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_201483499
m'n solidariteit kent grenzen

ze hebben al recent 2x een CAO verhoging gehad, we hebben geklapt (nou ja ik niet natuurlijk)

En de onderwijs CAO zit muurvast want er is geen kabinet. doeiii

Die 13 euro zal me jeuken (in zoverre dat m'n salaris niet omhoog gaat) al komt het bovenop allerhande verhogingen. Energie, brandstof, verzekeringen OZB........noem maar op

[ Bericht 36% gewijzigd door Gunner op 23-09-2021 14:52:01 ]
  donderdag 23 september 2021 @ 14:47:14 #29
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_201483509
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 14:44 schreef LangeTabbetje het volgende:

[..]
Is het nou per maand of jaar ? Zag dat je maand veranderde in jaar ?

Per jaar is natuurlijk een flutverhoging.... dat voel je totaal niet
Per jaar, my bad. ;)

En precies wat u zegt
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_201483513
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 14:42 schreef LangeTabbetje het volgende:
Die 13 euro verhoging is dat per jaar ?
:Y
quote:
Om dat te bekostigen moet de zorgpremie die alle Nederlanders betalen wel 13 euro per jaar omhoog, schrijft demissionair minister De Jonge aan de
Tweede Kamer.
pi_201483551
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 14:07 schreef raptorix het volgende:

[..]
Ironisch genoeg gaat een grooot deel vanuit ontwikkelingshulp naar allerlei linkse potjes in Nederland, bijvoorbeeld het C.O.C
Die het dan weer in het buitenland uitgeven?
pi_201483561
De economie groeit met 3,9% en de werknemers merken er niet alleen niets van, ze mogen ook nog eens extra aftikken om de salarisverhoging in de zorg te betalen..

En voor de duidelijkheid: die salarisverhoging in de zorg is meer dan terecht, maar had dat lekker ergens bij die economische groei weggehaald ipv bij de werknemers die toch al niets van die groei meekrijgen.

Het modaal inkomen is al jaren min of meer gelijk, daar klopt iets niet als de economie wel goed groeit.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 23 september 2021 @ 15:37:25 #33
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_201484019
Ook al mag corona, de vastgelopen woningmarkt, klimaatcrisis en een demissionair kabinet - wat door huidige complexe omstandigheden op dit moment misschien niet volledig optimaal functioneert - de boel wat vertragen, NL blijft een welvarend land mensen!

Hoe dan ook, soms moet men publiekelijk een financiële aderlating doen. En neem gerust van ons aan; met meest rechts gedachtegoed, beleid en weloverwogen uitwerking daarvan zal men in de regel meer gebaat zijn dan wanneer linkse partijen de dienst zouden uitmaken.

Scjvb
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_201484063
Opmerkelijk, ik las ergens dat het kabinet maanden geleden al een motie heeft aangenomen de zorgsalarissen te laten stijgen dmv een iets hogere vennootschapsbelasting.

Dankzij de VVD gaan de burgers het gewoon weer betalen.
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
pi_201484077
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 15:40 schreef Tomatenboer het volgende:
Opmerkelijk, ik las ergens dat het kabinet maanden geleden al een motie heeft aangenomen de zorgsalarissen te laten stijgen dmv een iets hogere vennootschapsbelasting.

Dankzij de VVD gaan de burgers het gewoon weer betalen.
De Kamer neemt zo'n motie aan.
pi_201484093
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 14:51 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]
Die het dan weer in het buitenland uitgeven?
Nee helaas niet, dit is wel een goed artikel: https://www.wyniasweek.nl(...)en-van-actiegroepen/
🐶🐶🐶🐶🐶 Grafiekjes
pi_201484252
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 15:42 schreef raptorix het volgende:

[..]
Nee helaas niet, dit is wel een goed artikel: https://www.wyniasweek.nl(...)en-van-actiegroepen/
apart
pi_201484422
quote:
1s.gif Op donderdag 23 september 2021 14:52 schreef Leandra het volgende:
De economie groeit met 3,9% en de werknemers merken er niet alleen niets van, ze mogen ook nog eens extra aftikken om de salarisverhoging in de zorg te betalen..

En voor de duidelijkheid: die salarisverhoging in de zorg is meer dan terecht, maar had dat lekker ergens bij die economische groei weggehaald ipv bij de werknemers die toch al niets van die groei meekrijgen.

Het modaal inkomen is al jaren min of meer gelijk, daar klopt iets niet als de economie wel goed groeit.
Ik had vanmiddag even naar het debat geluisterd en daar kwam Wilders met wat koopkrachtcijfers aanzetten vanaf 2010 ofzo. Economische groei van ~18% en lonen gegroeid met ~4% zoiets.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2021 16:06:49 ]
  donderdag 23 september 2021 @ 16:06:57 #39
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_201484430
Dus? Eerst allemaal klappen, maar als er centen op tafel moeten komen dan graag uit "een ander potje". Hollandse NIMBY.

Nederlandse solidariteit. Klappen is gratis! _O- :D
Fine, fuck you then! - Getrouwd met Mohmi
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  donderdag 23 september 2021 @ 16:07:24 #40
293744 RichardHammond
Tante van Jan en Monique
pi_201484438
Dus wederom een salarisverhoging terwijl het salaris in de zorg allesbehalve slecht is als je het koppelt aan opleidingsniveau. Verder meer dan ruime secundaire arbeidsvoorwaarden, baanzekerheid en tiptop werkplekken. En volgens mij verleden jaar ook al loonsverhoging gehad. Het houdt toch wel een keer op zeg. Over het algemeen zijn salarissen gekoppeld aan vraag en aanbod, maar nu lijkt het meer een kwestie van de emotionele kaart spelen en flink hard jammeren.
pi_201484442
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 16:07 schreef RichardHammond het volgende:
Dus wederom een salarisverhoging terwijl het salaris in de zorg allesbehalve slecht is als je het koppelt aan opleidingsniveau. Verder meer dan ruime secundaire arbeidsvoorwaarden, baanzekerheid en tiptop werkplekken. En volgens mij verleden jaar ook al loonsverhoging gehad. Het houdt toch wel een keer op zeg. Over het algemeen zijn salarissen gekoppeld aan vraag en aanbod, maar nu lijkt het meer een kwestie van de emotionele kaart spelen en flink hard jammeren.
Als het al niet als een boomerang terug komt, omdat mensen het nu zelf moeten gaan betalen.
pi_201484443
quote:
12s.gif Op donderdag 23 september 2021 16:06 schreef SicSicSics het volgende:
Dus? Eerst allemaal klappen, maar als er centen op tafel moeten komen dan graag uit "een ander potje". Hollandse NIMBY.

Nederlandse solidariteit. Klappen is gratis! _O- :D
:')

Bedrijven draaien jarenlang recordwinsten! Zelfs in deze tijden. Waarom moeten precies alle lastenverzwaringen bij de burger terechtkomen?

Winsten privatiseren, verliezen socialiseren. Een echte VVD'er deze.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2021 16:09:53 ]
pi_201484464
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 16:08 schreef Dimachaerus het volgende:

[..]
:')

Bedrijven draaien jarenlang recordwinsten! Zelfs in deze tijden. Waarom moeten precies alle lastenverzwaringen bij de burger terechtkomen?
Alsof bedrijven zo'n lastenverzwaring niet in de prijzen doorberekenen.
pi_201484484
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 16:09 schreef Halcon het volgende:

[..]
Alsof bedrijven zo'n lastenverzwaring niet in de prijzen doorberekenen.
Zolang de lonen meestijgen met de 'inflatie' is er geen probleem.
  donderdag 23 september 2021 @ 16:12:20 #45
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_201484496
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 16:08 schreef Dimachaerus het volgende:
:')

Bedrijven draaien jarenlang recordwinsten! Zelfs in deze tijden. Waarom moeten precies alle lastenverzwaringen bij de burger terechtkomen?
Waarom denk je dat ik ervoor pleit om alle lastenvezwaringen bij de bruger neer te leggen? :?

Ik zeg alleen dat ik 'eerst klappen en zeggen dat het helden zijn' en daarna moeite hebben met 13 euro lappen een beetje zuinigjes vind. :D
Fine, fuck you then! - Getrouwd met Mohmi
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_201484582
quote:
6s.gif Op donderdag 23 september 2021 16:12 schreef SicSicSics het volgende:

[..]
Waarom denk je dat ik ervoor pleit om alle lastenvezwaringen bij de bruger neer te leggen? :?

Ik zeg alleen dat ik 'eerst klappen en zeggen dat het helden zijn' en daarna moeite hebben met 13 euro lappen een beetje zuinigjes vind. :D
Dat denk ik nergens. Waarom denk jij dat ik dat denk? De tendens in dit land is dat de lasten bij burgers komen en de winsten bij de bedrijven.

En verder is er specifiek een motie aangenomen dat de verhoging van de zorgsalarissen niet ten laste van de burger zou komen. EN FWIW het gaat ook niet om die ene euro extra per maand.

Ik denk dat iedereen dolgraag die ene euro extra zorgpremie zou willen betalen als er geen verdere lastenverzwaringen zouden aankomen :D :D;DD

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2021 16:23:15 ]
  donderdag 23 september 2021 @ 16:27:01 #47
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_201484630
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 16:22 schreef Dimachaerus het volgende:
Dat denk ik nergens. Waarom denk jij dat ik dat denk? De tendens in dit land is dat de lasten bij burgers komen en de winsten bij de bedrijven.
Omdat je me dat vraagt? :D En ik ken de tendens en ben het er wel deels mee eens. Daarom stem ik ook links van de VVD.
Fine, fuck you then! - Getrouwd met Mohmi
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_201484634
Typisch VVD beleid, het plebs in de zorg wil meer geld hebben. Prima dan zal het volk dat ook zelf maar ophoesten via de zorgpremies.
٩๏̯͡๏)۶
pi_201484651
quote:
6s.gif Op donderdag 23 september 2021 16:27 schreef SicSicSics het volgende:
Omdat je me dat vraagt?
Retorische vraag.
pi_201484782
Tenzij je een grote ondernemer bent moet je toch wel helemaal dom zijn om nog VVD te stemmen. Werken moet lonen zeggen ze, maar gebruiken dat enkel om de mensen met een kleine beurs nog eens na te trappen. Al jaren economische groei en het overgrote deel van het land is er geen steek mee opgeschoten. Verpleegkundigen en leraren verdienen een fatsoenlijk loon.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')