abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  donderdag 23 september 2021 @ 13:06:44 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_201482145
Kabinet wil hogere zorgsalarissen betalen met hogere zorgpremie

Allereerst goedemiddag,

Nu corona meer en meer op de achtergrond begint te geraken, waardoor etentjes en heerlijke avonden aan de Grote Markt in de betere Haerlemsche sferen alweer 'n tijdje mogelijk zijn :Y) :9, is de tijd rijp om verder vooruit te kijken in goede afwachting van een gedegen rechtse coalitie. In nauwe maar bovenal een prima samenwerking met Den Haag c_/ op gebied van economie en financiën *), stond op locatie Amsterdam Zuid (As) :Y) het voorstel van hoger zorgsalarissen middels een wat hogere zorgpremie de laatste tijd ook al redelijk hoog op de (politieke) agenda. :7~

De 675 mln euro ter verhoging van de salarissen van zorgpersoneel :*, dat zich vaak een slag in de rondt werkt om heden ten dage beter te kunnen voorzien in meest noodzakelijke zorg :o, evenals het omgaan met de druk om te voorzien in noodzakelijk zorgtaken die door corona helaas zijn blijven liggen, moet immers ergens vandaan komen. :s) :s) :s)
En wat is nou 13 euro? Het eeuwige gemor :blauwoog: van links slaat opnieuw kant noch wal. :wtf: Lagere inkomens en uitkeringsgerechtigden genieten immers al sinds jaar en dag een flinke zorgtoeslag via de Belastingdienst, dus waar gaat het dan nog over? *)

Het idee van de SP en ChristenUnie scoorde aanzienlijk minder hoog bij meest betrokken partijen, en is volgens economen derhalve minder populair gebleken. :{w Derhalve blijft het voorstel tot een hogere zorgpremie voor u op FOK! en de rest van NL een wens van het demissionaire kabinet. :Y) Hetzelfde geldt immers ook voor ons *) bekende dito professionals die zich aandachtig hierover bogen. :lijstje: ''Betaling uit een verhoogde vennootschapsbelasting volgens genoemde linkse partijen lijkt in dezen niet de juiste koers te zijn'', aldus kritische noten :muziek: van belangrijke ingewijden afgelopen week. :7~

Fijne dag!

Scjvb

++++

ANP

quote:
VANDAAG, 10:54

Het demissionaire kabinet trekt structureel 675 miljoen euro uit om de salarissen in de zorg te verhogen. Middeninkomens in de zorg gaan er daardoor 1,5 procent op vooruit. Om dat te bekostigen moet de zorgpremie die alle Nederlanders betalen wel 13 euro per jaar omhoog, schrijft demissionair minister De Jonge aan de
Tweede Kamer.

Hogere zorgsalarissen is een wens van de Tweede Kamer. Die nam vorige week een motie aan van SP en ChristenUnie. Eerdere oproepen vanuit de Kamer om de zorgsalarissen te verhogen werden niet gehonoreerd door het kabinet.

SP en ChristenUnie wilden dat de loonsverhoging betaald zou worden uit een verhoging van de vennootschapsbelasting voor bedrijven. Maar volgens het kabinet past dat niet in het systeem van financiering in de zorg. Die schrijft voor dat zorguitgaven die vallen onder de zorgverzekeringswet worden betaald uit de zorgpremies. Om dat te veranderen zou de wet moeten worden gewijzigd.

Niet de afspraak

In de Tweede Kamer leidde dat al meteen tot onvrede. Tijdens de Algemene Beschouwingen reageerde GroenLinks-leider Jesse Klaver boos op de premieverhoging. "Dat was niet de afspraak", zei hij. Volgens Klaver kunnen de hogere salarissen wel degelijk betaald worden uit een hogere vennootschapsbelasting.

"Het kabinet kiest voor de grote multinationals en niet voor de burgers", stelde PvdA-leider Liliane Ploumen. Volgens haar voert het kabinet de motie van de Kamer op deze manier niet uit.

Bekijk hier de discussie over de financiering:

Kamer en kabinet botsen over dekking zorgsalarissen

Volgens Lilian Marijnissen van de SP bewijst dit maar weer dat de VVD van Rutte niet aan de winstbelasting voor bedrijven wil komen. "Over heilige huisjes gesproken." Ze riep het "nota bene demissionaire kabinet" om de motie alsnog uit te voeren.

De zorgsalarissen worden voor ongeveer 40 procent betaald via de Zorgverzekeringswet. Voor de overige 60 procent wil het kabinet nog kijken naar de financiering, maar ook daar wil Rutte niet op voorhand toezeggen dat hij daarvoor de belasting voor bedrijven wil verhogen. Hij wil het in samenhang met de andere wensen van de Kamer tijdens de Algemene Beschouwingen bekijken.

Piepelen

Maar volgens Klaver heeft de Kamer er al in samenhang naar gekeken en besloten dat het betaald moet worden uit een verhoging van de vennootschapsbelasting. "Dit kan en mag de Kamer niet accepteren", zei hij.

"We laten ons piepelen", vond PVV-leider Geert Wilders. Hij wilde direct een motie van afkeuring of wantrouwen indienen, maar kreeg daar geen steun voor van een meerderheid. Gert-Jan Segers van de ChristenUnie, een van de partijen die de motie voor de hogere salarissen indiende, vond het goed dat het kabinet nog naar de dekking van de motie wil kijken.

Aan het begin van het debat zei Rutte dat hij niet nu al wil zeggen of het kabinet moties die de Tweede Kamer later vandaag eventueel zal aannemen uitvoert. Aan het begin van de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen vroeg PvdA-leider Ploumen hem daar nu al op in te gaan.

Ploumen zei dat zij met voorstellen zal komen zodat mensen "eindelijk weer een betaalbaar huis kunnen vinden, leraren een fatsoenlijk salaris gaan verdienen en dat mensen het merken in hun portemonnee dat het beter gaat met de economie."

Als die plannen worden aangenomen, moet het kabinet die uitvoeren, vindt de PvdA. Rutte zei daarover dat moties die tegen de zin van de bewindslieden worden aanvaard, altijd eerst in het kabinet worden besproken en dat dat ook nu zal gebeuren.

Zorgsalarissen

Aan het begin van het debat bleek al wel dat het kabinet extra geld uittrekt om de salarissen in de zorg te verhogen (de Kamer nam daarover vorige week een motie aan). Minister De Jonge heeft daarover een brief aan de Kamer gestuurd. Dat leverde ook meteen discussie op in de Kamer, onder meer omdat door de tegemoetkoming de zorgpremie stijgt.

De premier voegde eraan toe dat het kabinet zichzelf missionair acht op twee onderwerpen: de coronacrisis en de afwikkeling van de Toeslagenaffaire.

Formatie

Rutte zei ook dat hij als leider van de grootste partij in de formatie een bijzondere verantwoordelijkheid voelt, maar ook "dat de VVD maar 22 procent van de stemmen heeft en dat dus 78 procent van de verantwoordelijkheid bij anderen ligt".

Gisteren gaven alle negentien fracties hun visie en er werden ook verschillende voorstellen gedaan om de plannen van het kabinet te veranderen. Maar wat daar van terecht komt, is nog niet duidelijk. Rutte kondigde vorige week aan dat de formerende partijen VVD, D66 en CDA openstaan voor mogelijke aanpassingen

© https://nos.nl/artikel/23(...)et-hogere-zorgpremie
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_201482277
A.u.b. schuiven met potjes, géén lastenverzwaringen. Dat is wel een keer klaar nu.
^ To je nesmysl ^
pi_201482308
Wanneer stopt dit?
Protège moi de mes désirs.
pi_201482336
Nou geweldig links komt er geld bij rechts komen er lasten erbij op het eind Zijn we daar 0,0 mee opgeschoten waarom dan die hele discussie voeren. Zorg eens voor meer belasting verlichting doormiddel van btw en accijnzen omlaag. :W
  donderdag 23 september 2021 @ 13:29:17 #5
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_201482361
Ja hoor, ik betaal wel weer extra...
pi_201482522
Even applaudisseren voor de zorg jongens.
Zonder wrijving geen glans
  donderdag 23 september 2021 @ 13:41:27 #7
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_201482543
Kunnen ze dat geld niet bij ontwikkelingshulp vandaan halen ?
Ik ben inmiddels overleden
  donderdag 23 september 2021 @ 13:48:46 #8
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_201482645
Nee, dat is niet wenselijk. Een goede westerse beschaving zoals in NL gebiedt ook dat financiering van zorgsalarissen niet ten koste mag gaan van ontwikkelingshulp.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  donderdag 23 september 2021 @ 13:59:04 #9
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_201482780
Nog meer geld naar de zorg. Is al meer dan een kwart van de totale rijksuitgaven. Wat maakt het ook uit joh, Jan Lul hoest het wel weer op _O_ _O_ _O_

[ Bericht 7% gewijzigd door Twiitch op 23-09-2021 14:04:08 ]
pi_201482899
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 13:41 schreef Enchanter het volgende:
Kunnen ze dat geld niet bij ontwikkelingshulp vandaan halen ?
Ironisch genoeg gaat een grooot deel vanuit ontwikkelingshulp naar allerlei linkse potjes in Nederland, bijvoorbeeld het C.O.C
🐶🐶🐶🐶🐶 Grafiekjes
pi_201482978
Nou, zeg maar dag met je 0,1% koopkrachtstijging :')
pi_201482989
Premie afschaffen en de kosten integreren in oa de inkomstenbelasting. Wie een hoger salaris heeft betaalt dan ook meer. Ljikt me ook kostenbesparend tov een systeem met verzekeraars. In Denemarken hanteert men een dergelijk systeem al sinds jaar en dag. Minder managers in de zorg lijkt me ook veel schelen in de kosten.
pi_201483118
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 14:14 schreef Makrelis het volgende:
Premie afschaffen en de kosten integreren in oa de inkomstenbelasting. Wie een hoger salaris heeft betaalt dan ook meer. Ljikt me ook kostenbesparend tov een systeem met verzekeraars. In Denemarken hanteert men een dergelijk systeem al sinds jaar en dag. Minder managers in de zorg lijkt me ook veel schelen in de kosten.
Hogere inkomens betalen al meer (tot zekere hoogte)
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  donderdag 23 september 2021 @ 14:25:17 #14
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_201483140
"IK STEM RUTTE WANT WIE MOET HET ANDERS DOEN :?:? "

Werkelijke elke andere mongool AUB!.
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_201483151
Je zou ook kunnen kijken hoe je het budget dat je al hebt beter/effectiever in kan zetten. Managementlagen eruit bijvoorbeeld. Of onnodige administratie tegengaan.

Dit is wat de politiek altijd doet. Een zak geld er tegenaan gooien en denken dat het probleem zichzelf oplost.
^ To je nesmysl ^
pi_201483188
Kunnen ze dat geld niet gewoon afromen van de enorme winsten die de pharmaceutische industrie maakt?
- Souverän ist nicht, wer viel hat, sondern wenig braucht -
  donderdag 23 september 2021 @ 14:28:51 #17
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_201483198
quote:
1s.gif Op donderdag 23 september 2021 14:22 schreef devlinmr het volgende:

[..]
Hogere inkomens betalen al meer (tot zekere hoogte)
Sterkste schouders zwaarste lasten hè. ;) Toegegeven dat het soms beter kan, maar dat komt allemaal nog wel wanneer in Den Haag orde op zaken gesteld is na een suc6volle formatie.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_201483219
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 13:39 schreef Haags het volgende:
Even applaudisseren voor de zorg jongens.
Ja, behalve als mensen het zelf in de portemonnee merken.
  donderdag 23 september 2021 @ 14:31:53 #19
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_201483250
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 14:13 schreef Piles het volgende:
Nou, zeg maar dag met je 0,1% koopkrachtstijging :')
_O-
pi_201483282
quote:
1s.gif Op donderdag 23 september 2021 14:22 schreef devlinmr het volgende:

[..]
Hogere inkomens betalen al meer (tot zekere hoogte)
De grens voor zorgtoestag ligt al bij 32 mille p/j voor een alleenstaande. Het is niet zo dat iemand die veel meer verdient dan ik ook meer betaalt.
pi_201483375
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 14:33 schreef Makrelis het volgende:

[..]
De grens voor zorgtoestag ligt al bij 32 mille p/j voor een alleenstaande. Het is niet zo dat iemand die veel meer verdient dan ik ook meer betaalt.
Jawel

Kijk maar op je salarisstrook

https://www.homefinance.n(...)kelijke-bijdrage.asp
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_201483414
quote:
1s.gif Op donderdag 23 september 2021 14:38 schreef devlinmr het volgende:

[..]
Jawel

Kijk maar op je salarisstrook
7% dacht ik, Werkgeversdeel.
pi_201483422
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 14:41 schreef Makrelis het volgende:

[..]
7% dacht ik, Werkgeversdeel.
6,7 tot 58k
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_201483444
Die 13 euro verhoging is dat per jaar ?
Honey ! Take me drunk, i am home !
  donderdag 23 september 2021 @ 14:43:33 #25
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_201483463
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 14:42 schreef LangeTabbetje het volgende:
Die 13 euro verhoging is dat per jaar ?
Yep! ;)

Dus waar maakt men zich druk over
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')