abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_201603223
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 oktober 2021 11:43 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
De prijzen gaan momenteel niet omhoog vanwege "vergroening" maar vanwege een kunstmatige schaarste, er is niet op tijd ingesprongen op het herstel van de economie, samen met nog wat vervelende samenlopen van omstandigheden zoals onderhoud dat uitloopt.

Ik ben het met je eens dat "de vervuiler moet betalen", echter zitten we nu nog in de fase dat veel mensen aan het begin staan van die transitie. Pas in 2018 hebben we besloten dat Nederland bijvoorbeeld gasloos wordt, dat is een traject van nog bijna 30 jaar en lang niet iedereen is daar klaar voor.

Daarnaast huren veel mensen en is het aan de verhuurder om de woning aan te pakken.
Je hebt als huurder (3,3 miljoen woningen) letterlijk geen enkele keuze, behalve je CV-ketel op 13 graden zetten en een skipak aantrekken.
Ik wil ook niet zeggen dat het omhoog gaat vanwege vergroenen, maar wel dat de stimulance voor vergoenen of eigenlijk wat ik meer wil zeggen minder verspilling wel beter gedreven wordt door een groter prijseffect.

En hoewel je vergelijking met skipak een mooie extreme is, dat is wel gewoon waar. Het is geen comfortabele keuze, maar er is wel een keuze gekozen tussen geld naar een a-merk artikel in de supermarkt maar dan wel een skipak moeten aantrekken versus in een t-shirt door je huis heen lopen in december en op een houtje bijten.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')