abonnement Unibet Coolblue
pi_201348361
Een tijdje geleden realiseerde ik me dat ik stapels kookboeken heb maar ze in praktijk hooguit als inspiratiebron gebruik. Toen heb ik me voorgenomen om wat vaker gestructureerd uit kookboeken te koken en de kookboeken die me niet bevallen weg te doen. Omdat mijn telefoon ondertussen volstaat met foto's van het resultaat, heb ik besloten om ze hier maar eens te posten.

• Foto van het resultaat
• Welk gerecht uit welk kookboek
• Hoe smaakt het en welk cijfer krijgt het.

Voel je vrij om je eigen foto's te posten.

En voor de volledigheid nog een link naar het grote kookboekentopic.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_201348404


• Gesmoorde Tahoe met honing, sojasaus en gember uit Azië van Meera Sodha
• Volgens mij een van de lekkerste manieren om tofu klaar te maken. Ronduit verslavend. Een 9.

[ Bericht 13% gewijzigd door stavromulabeta op 14-09-2021 15:33:38 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_201348447


[boven
• Pahi uit Plenty More van Ottolenghi
• Lekker maar voor mijn gevoel mist het frissigheid. Wellicht komt het doordat ik de aubergine wat te donker heb laten worden. Een 7.

onder
• Onder:Pompoen met kardemom uit Plenty More van Ottolenghi
• Wat de pahi mist, heeft de pompoen dankzij de yoghurt wel. Ook nog eens een supersimpel gerecht. Een 8.

[ Bericht 4% gewijzigd door stavromulabeta op 14-09-2021 15:34:39 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_201348512
weet je wat ik hier mis? VLEES !

Die eerste ziet er overigens wel lekker uit :@
U MAD?
pi_201348544
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2021 08:12 schreef de_boswachter het volgende:
weet je wat ik hier mis? VLEES !

Die eerste ziet er overigens wel lekker uit :@
wij eten vaak vleesvervangers, prima alternatief
pi_201348554


Van links naar rechts
• Aubergine met varkensgehakt, Thailand van Jean-Pierre Gabriel
• Heerlijk, ondanks dat ik een gewone aubergine gebruikt heb ipv een groene. Misschien niet als hoofdgerecht maar als bijgerecht voortreffelijk. Een 8,5.

• Gebakken rijst met ananas (en garnalen) uit Thailand van Jean-Pierre Gabriel
• Doet me helemaal denken aan vakantie in zuid-oostazie. Als simpel en voedzaam hoofdgerecht of als rijst voor bij andere gerechten. Zo simpel en toch zo lekker. Een 9.

• Papaya Salad uit Thailand van Jean-Pierre Gabriel
• Beeeeh! Ronduit goor en bitter. Mogelijk was er iets mis metde groene papaya van de Amazing oriental, maar dit ging de GFT-bak in. Geen cijfer.

• Massaman Curry uit Azië van Meera Sodha
• Grappige interpretatie van Massaman Curry met pindakaas. Prima te eten maar zeker niet mijn favoriet uit dit boek. Een 7.

• Pad Thai uit Azië van Meera Sodha
• Wederom een op pindakaas gebaseerde interpretatie van een Thaise klassieker. Wel een beetje droog, wellicht doordat ik 100% pindakaas gebruikt heb. Ondanks dat Azië op dit moment mijn favoriete kookboek is, overtuigd deze niet. Meera Sodha is toch beter in de Indiase keuken. Een 6,5.

• Droge rundvleescurry uit Thailand van Jean-Pierre Gabriel
• Dit is goddelijk. Een 10.

[ Bericht 2% gewijzigd door stavromulabeta op 14-09-2021 15:35:45 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_201349190
Goed topic :9
Spoilers!
pi_201352069
Jammer dat je steeds dezelfde links geeft naar een kookboek en niet naar de betreffende recepten.
Verder wel een leuk topic.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_201354573
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 september 2021 12:37 schreef golfer het volgende:
Jammer dat je steeds dezelfde links geeft naar een kookboek en niet naar de betreffende recepten.
Ik denk niet dat de uitgevers (en Fok!) het kunnen waarderen als ik hun recepten hier ga posten. Ik zal eens kijken of ik sommige al elders op internet kan vinden.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_201354625
Leuk topic!

quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2021 15:31 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Ik denk niet dat de uitgevers (en Fok!) het kunnen waarderen als ik hun recepten hier ga posten. Ik zal eens kijken of ik sommige al elders op internet kan vinden.
Toevallig laatst een discussie met een jurist die hier wat vanaf weet gelezen: recepten als zodanig zijn copyright-vrij. Vandaar dat het ingepropt wordt in allerlei persoonlijk geneuzel, dat deel (!) is wel copyright-beschermd.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_201358039
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 september 2021 15:35 schreef sigme het volgende:
Leuk topic!
[..]
Toevallig laatst een discussie met een jurist die hier wat vanaf weet gelezen: recepten als zodanig zijn copyright-vrij. Vandaar dat het ingepropt wordt in allerlei persoonlijk geneuzel, dat deel (!) is wel copyright-beschermd.
Als ik een keer een enorm lekker recept maak dat ik nergens anders kan vinden, zal ik hier een epistel van 3 A4tjes over mijn overleden kookwekker en de kat van de schoondochter van de buren posten als entourage voor het recept.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_201358176
Vanavond eet ik:


Rode uientaart uit de kookboekklassieker "How to be a Domestic Goddess" van Nigela Lawson
• Naast bloem en uien bestaat deze taart uit kaas, boter en olie. Daarom puur genot. Een 9.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_201358430
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2021 19:34 schreef stavromulabeta het volgende:
Vanavond eet ik:
[ afbeelding ]

Rode uientaart uit de kookboekklassieker "How to be a Domestic Goddess" van Nigela Lawson
• Naast bloem en uien bestaat deze taart uit kaas, boter en olie. Daarom puur genot. Een 9.
:9~
Ok, misschien koop ik die wel. Maar m'n plank is vol, dus dan moet er ook een kookboek uit.
Iemand interesse in Najat? Voor verzendkosten mag je 'm hebben.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_201358597
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2021 19:34 schreef stavromulabeta het volgende:
Vanavond eet ik:
[ afbeelding ]

Rode uientaart uit de kookboekklassieker "How to be a Domestic Goddess" van Nigela Lawson
• Naast bloem en uien bestaat deze taart uit kaas, boter en olie. Daarom puur genot. Een 9.
Oh, dit lijkt me heerlijk :9 En het kookboek heb ik al, dit recept alleen nog nooit gemaakt :+

En dat eerste gerecht heeft een recept onder de link zie ik. Mooi, eens kijken of dit mijn 'tofu is vies' mening kan veranderen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_201358895
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2021 19:56 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Oh, dit lijkt me heerlijk :9 En het kookboek heb ik al, dit recept alleen nog nooit gemaakt :+
Nog aanraders die ik moet maken?
(En kom niet met de Noorse kaneelbroodjes, die ken ik. Als ik die gemaakt heb, werk ik 3 dagen aan caloriebehoefte binnen een half uur naar binnen.)

quote:
En dat eerste gerecht heeft een recept onder de link zie ik. Mooi, eens kijken of dit mijn 'tofu is vies' mening kan veranderen.
Als je tofu op deze manier niet lekker vindt, dan gaat het nooit meer iets worden.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_201366151
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 september 2021 15:35 schreef sigme het volgende:
Leuk topic!
[..]
Toevallig laatst een discussie met een jurist die hier wat vanaf weet gelezen: recepten als zodanig zijn copyright-vrij. Vandaar dat het ingepropt wordt in allerlei persoonlijk geneuzel, dat deel (!) is wel copyright-beschermd.
Hoe verhoudt zich dat dan tot Sonja Bakker en haar plagiaat?
pi_201368776
quote:
5s.gif Op woensdag 15 september 2021 10:13 schreef Koekoekskind het volgende:

[..]
Hoe verhoudt zich dat dan tot Sonja Bakker en haar plagiaat?
Sonja Bakker heeft ook de foto’s erbij gejat en daar zit auteursrecht op. Bij de recepten heeft ze net genoeg aangepast dat -als er al auteursrecht op die recepten zit- ze geen inbreuk maakt op het auteursrecht op die recepten.
pi_201373521
En vandaag eten we klassiekers.


Champignon-roomsoep uit Mastering the art of French cooking van legende Julia Child
• Simpelweg de lekkerste (en calorierijkste) champignonsoep die er is. Een 9.


• Mohntorte uit de culinair-historische epos De Joodse Keuken van Claudia Roden
• Een terugkerende klassieker in mijn keuken. Redelijk simpel te maken, niet te zoet en o zo lekker. Een 8,5. Ondanks dat ongevraagde aandacht van de meest opdringerige kat sinds de tijd van dinosaurussen niet heel bevorderlijk is voor het eetgenot.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_201395500
quote:
0s.gif Op woensdag 15 september 2021 19:46 schreef stavromulabeta het volgende:
En vandaag eten we klassiekers.

[ afbeelding ]
Champignon-roomsoep uit Mastering the art of French cooking van legende Julia Child
• Simpelweg de lekkerste (en calorierijkste) champignonsoep die er is. Een 9.

[ afbeelding ]
• Mohntorte uit de culinair-historische epos De Joodse Keuken van Claudia Roden
• Een terugkerende klassieker in mijn keuken. Redelijk simpel te maken, niet te zoet en o zo lekker. Een 8,5. Ondanks dat ongevraagde aandacht van de meest opdringerige kat sinds de tijd van dinosaurussen niet heel bevorderlijk is voor het eetgenot.
Gekke kat! Hier waren we vergeten deksel op doosje te doen van de chouquettes...volgende ochtend een spoor van parelsuiker en halve soesjes
pi_201403435
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 september 2021 09:21 schreef Yinny het volgende:

[..]
Gekke kat! Hier waren we vergeten deksel op doosje te doen van de chouquettes...volgende ochtend een spoor van parelsuiker en halve soesjes
Ik had laatst dat er een complete camembert spoorloos verdwenen was nadat ik 10 seconden niet oplette omdat ik een collectant bij de deur moest wegsturen. Paar dagen later de korsten onder de bank ontdekt (cq. geroken).Was ook nog zo'n fantastische rauwmelkse a 12 euro/stuk. Dat beest heeft wel smaak.



Kokos-amandel-bosbessen-cake uit Sweet van Ottolenghi.
• Gemaakt met frambozen in plaats van bosbessen omdat de vakkenvullers bij de lokale Jumbo nog niet op de hoogte zijn van de botanische verschillen tussen beide vruchten. Prima gelukt, maar hij smaakt voor een cake wel heel erg gezond, zou zomaar een hip ontbijtgerecht kunnen zijn. Daarom slechts een 7.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_201403480
oeps
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_201404422
Cake ziet er wel prachtig uit!
pi_201461082



• Cassoulet uit Mastering the Art of French Cooking van Julia Child
• Dit was mijn derde poging om cassoulet te maken maar ik ben duidelijk geen cassoulet-natuurtalent. Zelf voor 40 euro vlees en het nauwgezet volgen van Julia Child levert maar een droog en middelmatig resultaat op. Een 6 dus. De volgende keer als ik in Frankrijk ben, kan ik maar beter ingeblikte cassoulet bij de Carrefour inslaan, stukken minder werk, waarschijnlijk goedkoper en lekkerder.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_201901673


Usul van zwarte oogboontjes en kikkererwten uit Azië van Meera Sodha
• 7,5: Pittig, lekker maar wel een klein beetje saai.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')