wij eten vaak vleesvervangers, prima alternatiefquote:Op dinsdag 14 september 2021 08:12 schreef de_boswachter het volgende:
weet je wat ik hier mis? VLEES !
Die eerste ziet er overigens wel lekker uit
Ik denk niet dat de uitgevers (en Fok!) het kunnen waarderen als ik hun recepten hier ga posten. Ik zal eens kijken of ik sommige al elders op internet kan vinden.quote:Op dinsdag 14 september 2021 12:37 schreef golfer het volgende:
Jammer dat je steeds dezelfde links geeft naar een kookboek en niet naar de betreffende recepten.
Toevallig laatst een discussie met een jurist die hier wat vanaf weet gelezen: recepten als zodanig zijn copyright-vrij. Vandaar dat het ingepropt wordt in allerlei persoonlijk geneuzel, dat deel (!) is wel copyright-beschermd.quote:Op dinsdag 14 september 2021 15:31 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ik denk niet dat de uitgevers (en Fok!) het kunnen waarderen als ik hun recepten hier ga posten. Ik zal eens kijken of ik sommige al elders op internet kan vinden.
Als ik een keer een enorm lekker recept maak dat ik nergens anders kan vinden, zal ik hier een epistel van 3 A4tjes over mijn overleden kookwekker en de kat van de schoondochter van de buren posten als entourage voor het recept.quote:Op dinsdag 14 september 2021 15:35 schreef sigme het volgende:
Leuk topic!
[..]
Toevallig laatst een discussie met een jurist die hier wat vanaf weet gelezen: recepten als zodanig zijn copyright-vrij. Vandaar dat het ingepropt wordt in allerlei persoonlijk geneuzel, dat deel (!) is wel copyright-beschermd.
quote:Op dinsdag 14 september 2021 19:34 schreef stavromulabeta het volgende:
Vanavond eet ik:
[ afbeelding ]
• Rode uientaart uit de kookboekklassieker "How to be a Domestic Goddess" van Nigela Lawson
• Naast bloem en uien bestaat deze taart uit kaas, boter en olie. Daarom puur genot. Een 9.
Oh, dit lijkt me heerlijk En het kookboek heb ik al, dit recept alleen nog nooit gemaaktquote:Op dinsdag 14 september 2021 19:34 schreef stavromulabeta het volgende:
Vanavond eet ik:
[ afbeelding ]
• Rode uientaart uit de kookboekklassieker "How to be a Domestic Goddess" van Nigela Lawson
• Naast bloem en uien bestaat deze taart uit kaas, boter en olie. Daarom puur genot. Een 9.
Nog aanraders die ik moet maken?quote:Op dinsdag 14 september 2021 19:56 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Oh, dit lijkt me heerlijk En het kookboek heb ik al, dit recept alleen nog nooit gemaakt
Als je tofu op deze manier niet lekker vindt, dan gaat het nooit meer iets worden.quote:En dat eerste gerecht heeft een recept onder de link zie ik. Mooi, eens kijken of dit mijn 'tofu is vies' mening kan veranderen.
Hoe verhoudt zich dat dan tot Sonja Bakker en haar plagiaat?quote:Op dinsdag 14 september 2021 15:35 schreef sigme het volgende:
Leuk topic!
[..]
Toevallig laatst een discussie met een jurist die hier wat vanaf weet gelezen: recepten als zodanig zijn copyright-vrij. Vandaar dat het ingepropt wordt in allerlei persoonlijk geneuzel, dat deel (!) is wel copyright-beschermd.
Sonja Bakker heeft ook de foto’s erbij gejat en daar zit auteursrecht op. Bij de recepten heeft ze net genoeg aangepast dat -als er al auteursrecht op die recepten zit- ze geen inbreuk maakt op het auteursrecht op die recepten.quote:Op woensdag 15 september 2021 10:13 schreef Koekoekskind het volgende:
[..]
Hoe verhoudt zich dat dan tot Sonja Bakker en haar plagiaat?
Gekke kat! Hier waren we vergeten deksel op doosje te doen van de chouquettes...volgende ochtend een spoor van parelsuiker en halve soesjesquote:Op woensdag 15 september 2021 19:46 schreef stavromulabeta het volgende:
En vandaag eten we klassiekers.
[ afbeelding ]
• Champignon-roomsoep uit Mastering the art of French cooking van legende Julia Child
• Simpelweg de lekkerste (en calorierijkste) champignonsoep die er is. Een 9.
[ afbeelding ]
• Mohntorte uit de culinair-historische epos De Joodse Keuken van Claudia Roden
• Een terugkerende klassieker in mijn keuken. Redelijk simpel te maken, niet te zoet en o zo lekker. Een 8,5. Ondanks dat ongevraagde aandacht van de meest opdringerige kat sinds de tijd van dinosaurussen niet heel bevorderlijk is voor het eetgenot.
Ik had laatst dat er een complete camembert spoorloos verdwenen was nadat ik 10 seconden niet oplette omdat ik een collectant bij de deur moest wegsturen. Paar dagen later de korsten onder de bank ontdekt (cq. geroken).Was ook nog zo'n fantastische rauwmelkse a 12 euro/stuk. Dat beest heeft wel smaak.quote:Op vrijdag 17 september 2021 09:21 schreef Yinny het volgende:
[..]
Gekke kat! Hier waren we vergeten deksel op doosje te doen van de chouquettes...volgende ochtend een spoor van parelsuiker en halve soesjes
Oeps, foute foto. Dat was 500 liter diesel. Fixed.quote:Op maandag 25 oktober 2021 20:13 schreef Mutsaers__78 het volgende:
[..]
Is dat de leiding waar je je ketchup vandaan haalt ofzoiets?
Meestal is het gewoon een kwestie van smaak of net andere ingredienten (Hoe groot is een middelgrote ui? De ene chilipeper is de andere niet. Of onnauwkeurig Amerikaanse maten zoals 1 cup bloem, daar kan zomaar 20% variatie inzitten.quote:Op zaterdag 27 november 2021 11:52 schreef Koekoekskind het volgende:
Ziet er heerlijk uit.
Wat zijn de dingen die totaal niet kloppen met koken uit een kookboek en de praktijk?
Ik heb ooit uitgerekend dat ik meer recepten in kookboeken heb staan dan dagen die in mijn statistische levensduur resteren. Dus voorlopig ben ik nog niet klaarquote:Op zaterdag 25 december 2021 08:49 schreef Molo het volgende:
Ik zie dit topic nu pas, die hutspot mag je echt houden maar wat een bazenposts heb jij hier verder staan zeg.
Leuk en ga alsjeblieft door ermee!
Herkenbaarquote:Op zaterdag 25 december 2021 08:55 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ik heb ooit uitgerekend dat ik meer recepten in kookboeken heb staan dan dagen die in mijn statistische levensduur resteren. Dus voorlopig ben ik nog niet klaar
Even in een dm gestuurd om niet zomaar stukken uit een boek op internet de gaan rondstrooien.quote:Op zaterdag 25 december 2021 08:58 schreef Molo het volgende:
[..]
Herkenbaar
Heb je toevallig screenshotje van deze?
Mohntorte uit de culinair-historische epos De Joodse Keuken van Claudia Roden
dank!quote:Op zaterdag 25 december 2021 09:07 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Even in een dm gestuurd om niet zomaar stukken uit een boek op internet de gaan rondstrooien.
Wat een bord man!quote:Op woensdag 15 september 2021 19:46 schreef stavromulabeta het volgende:
En vandaag eten we klassiekers.
[ afbeelding ]
• Champignon-roomsoep uit Mastering the art of French cooking van legende Julia Child
• Simpelweg de lekkerste (en calorierijkste) champignonsoep die er is. Een 9.
Ik heb ook een keer zelf pizza gemaakt met zelf gemaakt deeg. Is werkelijk niet te vergelijken met de supermarkt. Smullen!quote:Op vrijdag 14 januari 2022 19:56 schreef Yinny het volgende:
Bagels staan nog op mijn te maken lijstje!
Die pizza klinkt heeeel erg lekker!
Ik ga hem ook bestellen. 1.000 Bladzijden maar liefst voor een lief prijsje.quote:
Deze post heeft mij geinspireerd om dit kookboek te kopen. Mooi boek. Maar jammer dat niet elk recept een foto heeft.quote:Op dinsdag 14 september 2021 08:20 schreef stavromulabeta het volgende:
[ afbeelding ]
Van links naar rechts
• Aubergine met varkensgehakt, Thailand van Jean-Pierre Gabriel
• Heerlijk, ondanks dat ik een gewone aubergine gebruikt heb ipv een groene. Misschien niet als hoofdgerecht maar als bijgerecht voortreffelijk. Een 8,5.
• Gebakken rijst met ananas (en garnalen) uit Thailand van Jean-Pierre Gabriel
• Doet me helemaal denken aan vakantie in zuid-oostazie. Als simpel en voedzaam hoofdgerecht of als rijst voor bij andere gerechten. Zo simpel en toch zo lekker. Een 9.
• Papaya Salad uit Thailand van Jean-Pierre Gabriel
• Beeeeh! Ronduit goor en bitter. Mogelijk was er iets mis metde groene papaya van de Amazing oriental, maar dit ging de GFT-bak in. Geen cijfer.
• Massaman Curry uit Azië van Meera Sodha
• Grappige interpretatie van Massaman Curry met pindakaas. Prima te eten maar zeker niet mijn favoriet uit dit boek. Een 7.
• Pad Thai uit Azië van Meera Sodha
• Wederom een op pindakaas gebaseerde interpretatie van een Thaise klassieker. Wel een beetje droog, wellicht doordat ik 100% pindakaas gebruikt heb. Ondanks dat Azië op dit moment mijn favoriete kookboek is, overtuigd deze niet. Meera Sodha is toch beter in de Indiase keuken. Een 6,5.
• Droge rundvleescurry uit Thailand van Jean-Pierre Gabriel
• Dit is goddelijk. Een 10.
Thailand? Ik heb een beetje een dubbel gevoel bij dat boek: enerzijds een prachtig en compleet boek, anderzijds een hoop recepten waar je niets mee kunt vanwege volstrekt onbekende regionale thaise ingrediënten (en zonder toelichting hoe ze smaken of hoe je ze zou kunnen vervangen). Gelukkig staan er zoveel recepten in dat er toch genoeg maakbare zijn.quote:Op maandag 17 januari 2022 19:27 schreef Glider76 het volgende:
[..]
Deze post heeft mij geinspireerd om dit kookboek te kopen. Mooi boek. Maar jammer dat niet elk recept een foto heeft.
Inderdaad Thailand boek. Heb het tot nu toe enkel even doorgebladerd. Wat trouwens met de meeste kookboeken het geval is.quote:Op maandag 17 januari 2022 19:34 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Thailand? Ik heb een beetje een dubbel gevoel bij dat boek: enerzijds een prachtig en compleet boek, anderzijds een hoop recepten waar je niets mee kunt vanwege volstrekt onbekende regionale thaise ingrediënten (en zonder toelichting hoe ze smaken of hoe je ze zou kunnen vervangen). Gelukkig staan er zoveel recepten in dat er toch genoeg maakbare zijn.
Ha, wat leuk! Ik heb vorige week met m'n zoon voor het eerst bagels gemaakt! Wij hebben het deeg met de hand gekneed, en elkaar 2x afgewisseld. Het koken ging prima, lekker kleverig wordt het dan. De sesamzaadjes die ik er (volgens recept) bij een paar over heen gesprenkeld had voor het bakken bleven niet echt goed zitten helaas. De smaak was prima, de korst was knapperig en het deeg wat taai/dicht zoals dat bij bagels hoort (het korstje is goed te zien op de met zalm belegde en half opgegeten bagel!). Voor herhaling vatbaar, volgende keer probeer ik het recept voor een hartige bagel met zongedroogde tomaat, rozemarijn en Parmezaanse kaasquote:Op vrijdag 14 januari 2022 19:18 schreef stavromulabeta het volgende:
[ afbeelding ]
• Bagels uit How to Be a Domestic Godess van Nigella Lawson
• Dit recept is in het kader van don't try this at home. Zelfs mijn industriële Maxima planeetmenger had duidelijk moeite om het deeg te kneden, geen idee hoe een normale keukenmachine dit gaat overleven. Maar het resultaat mocht er zijn, enigszins elastische bite en net zout genoeg deeg. En ik heb er weer bijgeleerd dat bagels gekookt worden, wist ik tot nu toe niet. Deze komt (maar dan met een driekwart deeghoeveelheid) in het vaste zondag-ochtendontbijtrepetoire. Een 7,5.
En welk cijfer krijgt het?quote:Op maandag 17 januari 2022 19:53 schreef Glider76 het volgende:
Mag een recept van internet ook:
Apple cinnamon bread van sallybakingadiction.com
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
het licht in de keuken was niet zo mooi dus kwa belichting had het er mooier uit kunnen zien.
Het was in ieder geval erg goed gelukt.
reviewquote:Op vrijdag 14 januari 2022 19:10 schreef stavromulabeta het volgende:
[ afbeelding ]
• Pizza met gekaramelliseerde uien, bacon, vijgen en blauwschimmelkaas uit The New York Times Cookbook van Amanda Hesser
• The NYT Cookbook is een van mijn favoriete kookboeken, ook al kook ik er veel te weinig uit. Een encyclopedisch werk (zonder fotos of afbeeldingen maar met prachtige typesetting) met gepubliceerde recepten uit de afgelopen 150(?) jaar New York Times en allemaal persoonlijk nagekookt door Amanda Hesser. Deze pizza is daar geen uitzondering op. Het pizzadeeg is het beste pizzadeeg dat ik ooit zelf gemaakt heb. Dat blijft in de roulatie. De topping van uien, bacon, vijgen en blauwschimmelkaas is een smaakexplosie van zilte, zoete en pittige accenten. Zelfs mijn blauwschimmelkaashatende vriendin vond het lekker. Een 9,5.
Ik zat verlekkerd in dit topic te bladeren en kwam deze post tegen. De post is zo oud dat ik een melding kreeg of ik écht wil quoten, maar als het boek nog beschikbaar is ben ik erg geinteresseerd .quote:Op dinsdag 14 september 2021 19:47 schreef sigme het volgende:
[..]
Ok, misschien koop ik die wel. Maar m'n plank is vol, dus dan moet er ook een kookboek uit.
Iemand interesse in Najat? Voor verzendkosten mag je 'm hebben.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |