BEFEM | zondag 12 september 2021 @ 17:37 |
Hoi, Ik heb een inbouwoven die lekt. Is bijna 2 jaar oud nu, van AEG. Er druipt links en rechts water naar beneden, op mijn kastje en daarna op de vloer, als ik bijvoorbeeld vlees in de oven maak. Iemand enig idee? Ff kijken of ik het zelf kan verhelpen voordat ik de garantie in ga schakelen. | |
#ANONIEM | zondag 12 september 2021 @ 17:40 |
Waarom eerst kijken of je het zelf kan verhelpen? Het werkt niet naar behoren. Tenzij je iets moest doen wat je niet hebt gedaan ofzo | |
Hyaenidae | zondag 12 september 2021 @ 17:46 |
Is het de bedoeling dan dat je er vlees in kunt mikken zonder iets van een schaal eronder om de sappen mee op te vangen? | |
BEFEM | zondag 12 september 2021 @ 17:52 |
Lijkt me niet, is gewoon een oven Ik doe er ook altijd een schaal onder maar de voorkant beslaat en dan loopt druppelt er water op m'n kastje er onder. | |
BEFEM | zondag 12 september 2021 @ 17:52 |
Misschien dat het gewoon iets simpels is wat niet goed vast zit of schoongemaakt moet worden... | |
maily | zondag 12 september 2021 @ 17:57 |
Zit er een waterleiding-aansluiting in de buurt? | |
BEFEM | zondag 12 september 2021 @ 17:59 |
Nee, de spoelbak zit op anderehalve meter. Naast de oven zit de koelkast. | |
Hyaenidae | zondag 12 september 2021 @ 18:03 |
Oh dan is het wel raar idd | |
Peter | zondag 12 september 2021 @ 18:16 |
Condens op de deur loopt naar beneden. Rubbers schoonmaken van de deur? | |
BEFEM | zondag 12 september 2021 @ 19:28 |
Zal eens kijken of dat wat oplost. | |
Fer | zondag 12 september 2021 @ 22:35 |
Rubber losklikken en wassen en correct terugplaatsten. | |
Ai_KaRaMBa | maandag 13 september 2021 @ 10:33 |
Ik kan mij niet herinneren dat ik bij mijn oven vaak condens tegen de deur heb... Condenstatie vereist een temperatuurgradient, en mijn oven is volgens mij overal ongeveer even warm? Mijn oven-deur bestaat uit twee lagen glas met een isolerende luchtlaag ertussen. Die binnenste laag glas kan los om het schoon te maken: misschien zit die bij jou los, waardoor de isolatie minder goed werkt en je daardoor condensatie op de deur krijgt? | |
Fe2O3 | maandag 13 september 2021 @ 11:17 |
Uit een oven hoort absuluut geen water te komen. Niet meer gebruiken. | |
junkiesietze | maandag 13 september 2021 @ 11:29 |
Hoeveel water gaat het om | |
Serinde | maandag 13 september 2021 @ 12:41 |
Jouw eerste opmerking was ook het eerste dat in mij op komt. Mij lijkt sowieso condens in je oven niet normaal?! | |
Doedezemaar | maandag 13 september 2021 @ 12:47 |
Ik herken het, is bij ons idd condens dat via de rubbers loopt, maar onze oven is ook wel aan het einde van z’n levensduur. | |
Lienekien | maandag 13 september 2021 @ 13:16 |
Waarom zou dat niet normaal zijn? Er komt vocht vrij, dat gaat ergens heen. | |
Serinde | maandag 13 september 2021 @ 13:47 |
Als je het zo zegt…. Maar ik zie dat dus nooit in onze oven. Beter geformuleerd: condens op de deur lijkt me niet normaal? | |
Lienekien | maandag 13 september 2021 @ 14:00 |
Zelfde antwoord. | |
Elan | maandag 13 september 2021 @ 15:33 |
Garantie inschakelen en weg met die rotzooi | |
dezomervoorbij | maandag 13 september 2021 @ 15:39 |
Heb ik ook al 2 keer gehad. Er komt vocht tussen het glas van je oven. Dit gaat dan lekken. Heel irritant, maar het is AEG eigen. Ze komen het glas gratis vervangen. | |
Ai_KaRaMBa | dinsdag 14 september 2021 @ 11:40 |
Nee: door de hoge temperatuur wordt vocht opgenomen in de lucht, dat condenseert pas als de lucht weer afkoelt. De oven is dus blijkbaar op bepaalde plekken binnen (aanzienlijk) kouder dan de bedoeling is. | |
Lienekien | dinsdag 14 september 2021 @ 12:07 |
De post boven je heeft volgens mij het probleem vastgesteld. Misschien heb je wel gelijk. De binnenkant van mijn ovendeur is vooral nat na het bereiden van stoomaardappeltjes (dus magnetron). Maar ik kan me toch moeilijk voorstellen dat de binnenkant van een oven kurkdroog blijft als er vocht uit het voedsel verdampt bij ovenbereiding. | |
ralfie | dinsdag 14 september 2021 @ 19:55 |
precies dit. de warme (vochtige) lucht uit de oven lekt door het binnenraam naar de ruimte tussen de binnen en buitenraam van de ovendeur en slaat tegen de (relatief koude) buitenste ruit neer en condenseert. Dat water loopt dan uit de deur onderaan en komt er (afhankelijk van wat je bakt) soms in grote hoeveelheden uit. vziw inderdaad typisch AEG/Zanussi/Whirlpool (allemaal een pot nat, letterlijk). Binnen de garantie komen ze het gratis vervangen, buiten de garantie kun je bij de bouwmarkt speciale kit voor ovenruiten kopen om de ruit weer vast te kitten. | |
cvg | woensdag 15 september 2021 @ 12:56 |
Had ik ook bij mijn AEG, deze was 1.5 jaar oud, gemeld bij de winkel waar ik deze gekocht had en die hebben het door gegeven aan AEG. Moet een nieuwe deur in, blijkbaar hebben ze de verkeerde lijm gebruikt. Dus snel melden, ow en je moet veel geduld hebben duur bijna 3 maanden voordat de nieuwe deur erin zit | |
BEFEM | donderdag 7 oktober 2021 @ 21:53 |
Krijg te horen dat AEG een nieuw product heeft gemaakt wat beter werkt. Moet er alleen wel (maximaal) 4 maanden op wachten | |
BEFEM | donderdag 7 oktober 2021 @ 21:54 |
Ah jij zei het ook al |