abonnement Unibet Coolblue
  zondag 12 september 2021 @ 16:59:38 #101
82207 Chokeme
DIY Viroloog
pi_201325492
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 september 2021 12:55 schreef mark16 het volgende:
Mag hopen dat de politici dit dit beleid uitrollen ooit nog gestraft worden hiervoor. Moet je je voorstellen, er wordt bepaald of jij wel of niet naar een bioscoop o.i.d. mag gaan afhankelijk van of jij jezelf laat inspuiten met een immuniserende stof waarbij het onderzoek naar de werkzaamheid ervan niet eens is afgerond, uitgebracht door een privaat bedrijf, en aangeschaft door de overheid.

Waar ligt de grens, straks is er een iets minder ernstige ziekte met een iets minder goed werkend vaccin en dan krijgen we hetzelfde weer opnieuw. Dit kan wat mij betreft echt niet, Vaccineren is vrijwillig en zodra de overheid vindt dat er voldoende is gevaccineerd, gaat alles open voor iedereen.
Interessante gedachte :)
It's okay to be white
  zondag 12 september 2021 @ 17:16:42 #102
243135 5thencounter
Shit, nog steeds hier..
pi_201325773
quote:
Die blijven blijven altijd leuk...

'We willen absoluut niet met onze vinger wijzen naar deze bevolkingsgroep'
pi_201326526
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 15:54 schreef Underdoggy het volgende:

[..]
Met exponentiële modellen maakt dit behoorlijk verschil. Maar naast verspreiding krijg je dus meer opnames als vaccinatiegraad lager ligt.

Waarom werkt groepsimmuniteit niet in een land als reizigers gecontroleerd worden. Daarom moet je ook vaccinatie eisen van reizigers zoals meer en meer landen doen.
Dat landen voor van inreizenden vaccinatie vereisen vind ik begrijpelijk en hun goed recht.
Daarmee voorkom je echter niet dat mensen bij wie de vaccinatie slecht aanslaat alsnog in besmettingen kunnen resulteren.
Daarnaast wordt volgens mij niet vaak vereist dat kinderen gevaccineerd zijn.
Overigens streeft de WHO bij mazelen naar een vaccinatiegraad van 95%, dat is aanzienlijk meer dan iets meer dan 80% wat in Denemarken genoeg wordt gevonden om de COVID19 maatregelen op te heffen.
quote:
Goed punt alleen al voor het inzicht.

maar dit staat toch los van de vraag of men een vaccinatie moet nemen? De groep niet-kwetsbaren met significante klachten moet je ook niet bagataliseren.
Die mensen nemen, net als ik, zelf de gok.
Ze kunnen zichzelf beschermen via vaccinatie, als hun immuunsysteem goed functioneert geeft dat normaal gesproken prima bescherming alhoewel ze nog wel lichte klachten kunnen krijgen en besmettelijk kunnen zijn.

quote:
Misschien dan toch booster voor kwetsbare groepen? Daarmee verlaag je dit getal
Ik zie bij voorkeur dat er eerst serologisch wordt getest, zodat die mensen weten waar ze aan toe zijn, maar voor die groep denk ik zeker dat booster shots een goede optie kan zijn.
Alhoewel het mij zinniger lijkt om daarna eerst de 3e wereld te gaan helpen, kunnen booster shots wellicht voor mensen met een goed functionerend immuunsysteem in permanente immuniteit resulteren, dus steeksproefsgewijs zouden we dat ook zeker moeten doen.

quote:
Ik snap niet hoe alles wat je schrijft leidt tot de conclusie dat je geen vaccin wilt?
Dat begrijp ik.
Ik heb mijn bedenkingen bij de nieuwsoortige gerichte mRNA- en vector vaccins.
Begrijp me daarin trouwens niet verkeerd, ik ben er niet tegen, deze nieuwsoortige gerichte vaccins bieden allerlei mogelijkheden en voordelen, het is echter wel de eerste keer dat we ze grootschalig toepassen.
Een van die voordelen is al meteen duidelijk geworden in de snelheid van ontwikkeling (alhoewel men al bezig was geweest ivm SARS/MERS, maar dat gaat waarschijnlijk ook op voor meer traditionele vaccins).

Ik heb mijn bedenkingen er vooral bij omdat ik denk dat we nog veel over zowel virussen als ons immuunsysteem te leren hebben, en dat dit soort gericht ingrijpen meer kennis vereist om echt goed te weten wat we kunnen verwachten van ons ingrijpen.
Desalniettemin nood breekt wet, en voor vooral de kwetsbaren was/is deze snelle ontwikkeling een zegen.

In eerste instantie is men de kwetsbaren met voorang gaan vaccineren, wat met deze nieuwsoortige vaccins behoorlijk veilig schijnt te zijn.
Pas veel later is naar voren gekomen/gebracht dat de vaccinaties bij een aanzienlijk deel van die groep welisvaar veilig is om toe te dienen, maar niet genoeg immuniteit oplevert om veilig te zijn.
Overigens valt dat wellicht met booster shots op te lossen, net zoals het best mogelijk is dat de rest van de mensen met boostershots wel degelijk blijvende immuniteit zou kunnen verkrijgen.
Voor die tijd heb ik af en toe gezocht naar gegevens over mensen die vanwege medische redenen niet gevaccineerd konden/kunnen worden, en kreeg daarbij terug dat zelfs mensen met transplantaties gevaccineerd werden.

Zolang ik anderen niet in gevaar breng, vind ik dat ik het recht heb om afwachtend te zijn met vaccinatie.
En met het uitgangspunt dat anderen zelf gevaccineerd konden worden, ook de kwetsbaren, leek het daar op neer te komen.
Ook zou ik liever eerst een serologische test ondergaan, omdat ik vermoed dat ik al lang COVID19 heb gehad.

Daarnaast zitten we natuurlijk in een pandemie en zonder een mondiale aanpak, zullen we nooit mutaties kunnen uitsluiten, en blijft het in mijn optiek een schijnveiligheid.
Overigens kent SARS-CoV-2 ook dierlijke reservoirs, en is het daadwerkelijk uitroeien ervan waarschijnlijk onmogelijk.
Vergeet niet dat de teller van virusziektes die we daadwerkelijk hebben weten uit te roeien vooralsnog op 1 staat.

Ook is het gewoon zo dat COVID19 voor de overgrote meerderheid van de mensen helemaal niet levensbedreigend is.

De houding van de politiek en de experts vind ik storend, en dat ondermijnt mijn vertrouwen in beiden, omdat ze volledig voorbij gaan aan de mogelijkheid om grootschalig serologische tests in te zetten, terwijl het er uiteindelijk sec om gaat of mensen beschermd zijn en niet of ze gevaccineerd zijn.
Er zit weliswaar verschil tussen de immuunreactie na vaccinatie en natuurlijk herstel, maar het is helemaal nog niet duidelijk wat betere bescherming biedt, en voor hoe lang.
Daarnaast is men aan het navelstaren op ons eigen land, terwijl we in een pandemie zitten.
Ook doet men of gevaccineerden veilig zijn, terwijl dat juist bij de kwetsbaren, voor wie we het eigenlijk uiteindelijk vooral allemaal doen, wat gewoon helemaal niet zeker is.
Als je wilt weten of de kwetsbaren afdoende immuniteit hebben, kun je wat mij betreft niet om serologische tests heen.
Vergeet niet dat veel kwetsbaren in bv een verpleeghuis juist gevaarlijk zijn voor andere kwetsbaren.

Men zal waarschijnlijk vertrouwen willen wekken met die misplaatste houding van zekerheid, maar bij mij werkt dat averechts.

En oh, vergeet niet ik ben een mens, en derhalve eerst en vooral een emotionele aap, een beperkt vermogen tot rationaliteit verandert daar niets aan.
Mensen hebben een (beperkt) vermogen tot rationaliteit, maar zijn alles behalve rationele wezens.
Voor meer rationaliteit hebben we de wetenschappelijke methode nodig, alhoewel ook dat in nogal wat wetenschappen geen garantie biedt.

[ Bericht 1% gewijzigd door Tanatos op 13-09-2021 00:17:20 ]
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_201326767
quote:
Ik las laatst een artikel over dat het al HPV-vaccin dat al 12 jaar in het RVP zit, door bijna 90% van de tieners in Amsterdam-West is geweigerd. Die mensen hebben blijkbaar een groot wantrouwen jegens vaccinaties en dus niet persé het Coronavaccin. Al vraag ik me af waarom inwoners in bv. Marokko dan wel hun kinderen laten vaccineren.
pi_201326811
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 17:16 schreef 5thencounter het volgende:

[..]
Die blijven blijven altijd leuk...

'We willen absoluut niet met onze vinger wijzen naar deze bevolkingsgroep'
Ik heb enkel gelezen en niet geluisterd, maar in de tekst wordt er aan voorbij gegaan dat die mensen vaak aan de onderkant van de arbeidsmarkt zitten en derhalve weinig redenen hebben om vertrouwen te hebben in de politiek gezien de doorgeslagen flexibilisering van de arbeidsmarkt (zij mogen sociale zekerheid bieden aan werkgevers om zelf een nul-urencontract met amper sociale zekerheid in retour te krijgen), en het schrijnende tekort aan sociale huurwoningen.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_201326822
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 17:16 schreef 5thencounter het volgende:

[..]
Die blijven blijven altijd leuk...

'We willen absoluut niet met onze vinger wijzen naar deze bevolkingsgroep'
Goh, is dat je echt het enige wat je over deze voor jou pijnlijke statistiek kunt zeggen?
pi_201326871
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 14:20 schreef Underdoggy het volgende:

[..]
En als je in het ziekenhuis terecht komt? Ook geen medicatie/infuus?

Ebola en aids hebben we overigens onder controle door medicatie en allicht vaccinatie.
Ik heb drie maanden geleden 3 dagen in het ziekenhuis gelegen. Heb me nog nooit zo ellendig gevoeld. 3 dagen in bed gelegen en 3 dagen niks gegeten. Ik heb wel 60 spuiten in me gehad. Ook constant bloeddruk meten en longfuctie. Ik heb toen ik uit het ziekenhuis kwam besloten, dat ik daar nooit meer zal komen te liggen.

als ik ernstig ziek wordt blijf ik lekker thuis in bed liggen. Ik hoest al jaren de longen uit mijn lijf. Maar ik ga NOOIT meer in een ziekenhuis liggen. Ga liever dood
pi_201326914
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 17:16 schreef 5thencounter het volgende:

[..]
Die blijven blijven altijd leuk...

'We willen absoluut niet met onze vinger wijzen naar deze bevolkingsgroep'
"Uit een analyse van het RIVM bleek eerder dat zo’n 90 procent niet is gevaccineerd."

Die ook
pi_201326935
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 18:32 schreef nathalia1988 het volgende:

[..]
Ik heb drie maanden geleden 3 dagen in het ziekenhuis gelegen. Heb me nog nooit zo ellendig gevoeld. 3 dagen in bed gelegen en 3 dagen niks gegeten. Ik heb wel 60 spuiten in me gehad. Ook constant bloeddruk meten en longfuctie. Ik heb toen ik uit het ziekenhuis kwam besloten, dat ik daar nooit meer zal komen te liggen.

als ik ernstig ziek wordt blijf ik lekker thuis in bed liggen. Ik hoest al jaren de longen uit mijn lijf. Maar ik ga NOOIT meer in een ziekenhuis liggen. Ga liever dood
Wow, ik hoop niet dat 1988 je geboortejaar is.
Sterkte
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
  zondag 12 september 2021 @ 18:40:38 #110
243135 5thencounter
Shit, nog steeds hier..
pi_201327042
quote:
10s.gif Op zondag 12 september 2021 18:30 schreef NightDancert het volgende:

[..]
Goh, is dat je echt het enige wat je over deze voor jou pijnlijke statistiek kunt zeggen?
Jup. ik moet er nog steeds een beetje om lachen..
pi_201327069
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 18:35 schreef Tanatos het volgende:

[..]
Wow, ik hoop niet dat 1988 je geboortejaar is.
Sterkte
Ja is mijn geboortejaar. Ik heb zo veel ellende meegemaakt met alle keren dat ik in het ziekenhuis heb gelegen. Ik ben er wel klaar mee.

thanks trouwens. dat is echt lief
pi_201327122
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 18:40 schreef 5thencounter het volgende:

[..]
Jup. ik moet er nog steeds een beetje om lachen..
Terwijl het vooral om te huilen is. Maar je zal ongetwijfeld de statistieken niet geloven, COVID-19 is immers een door reptillians verzonnen ziekte om de mensheid onder controle te krijgen.
pi_201327139
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 18:32 schreef nathalia1988 het volgende:

[..]
Ik heb drie maanden geleden 3 dagen in het ziekenhuis gelegen. Heb me nog nooit zo ellendig gevoeld. 3 dagen in bed gelegen en 3 dagen niks gegeten. Ik heb wel 60 spuiten in me gehad. Ook constant bloeddruk meten en longfuctie. Ik heb toen ik uit het ziekenhuis kwam besloten, dat ik daar nooit meer zal komen te liggen.

als ik ernstig ziek wordt blijf ik lekker thuis in bed liggen. Ik hoest al jaren de longen uit mijn lijf. Maar ik ga NOOIT meer in een ziekenhuis liggen. Ga liever dood
Is heftig.

Mijn partner dacht er ook zo over. Nooit meer naar het ziekenhuis.

Hij is vorig jaar overleden.
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
pi_201327186
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 18:45 schreef Wantie het volgende:

[..]
Is heftig.

Mijn partner dacht er ook zo over. Nooit meer naar het ziekenhuis.

Hij is vorig jaar overleden.
Jasses, gecondoleerd.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_201327225
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 18:47 schreef Tanatos het volgende:

[..]
Jasses, gecondoleerd.
Dankje.
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
  zondag 12 september 2021 @ 18:52:41 #116
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_201327322
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 17:16 schreef 5thencounter het volgende:

[..]
Die blijven blijven altijd leuk...

'We willen absoluut niet met onze vinger wijzen naar deze bevolkingsgroep'
Lastig toch wel ergens. Door een kleine groep mensen moeten bepaalde corona maatregelen wellicht doorgaan. Binnen dat kader is vingerwijzen niet onterecht. Want een meerderheid van de mensen in Nederland hebben zich laten vaccineren en leiden desondanks nog steeds onder de corona maatregelen. Door een kleine groep van mensen die zich niet laten vaccineren? En die mogen wellicht best wat gevolgen ervaren door hun eigen keuze?
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_201327328
En het is er doorheen
pi_201327388
quote:
1s.gif Op zondag 12 september 2021 18:44 schreef NightDancert het volgende:

[..]
Terwijl het vooral om te huilen is. Maar je zal ongetwijfeld de statistieken niet geloven, COVID-19 is immers een door reptillians verzonnen ziekte om de mensheid onder controle te krijgen.
Nogal onfris om ze dergelijke onzin in hun schoenen te schuiven, misschien hebben ze (aan de onderkant van de arbeidsmarkt) niet zo heel veel redenen om de politiek te vertrouwen.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
  zondag 12 september 2021 @ 18:56:24 #119
243135 5thencounter
Shit, nog steeds hier..
pi_201327397
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 18:34 schreef Elbosia het volgende:

[..]
"Uit een analyse van het RIVM bleek eerder dat zo’n 90 procent niet is gevaccineerd."

Die ook
Ik betaal al jaren mee aan het zg collectiviteits beginsel, dat wil zeggen dat ik meebetaal aan álle mensen die zorg nodig hebben, daar zitten zelfs driedubbel gevaccineerden bij die zich onverantwoord hebben gedragen op alle vlakken van het leven..

Maar ik wijs niet met mijn vingertje ... :6
  zondag 12 september 2021 @ 18:58:39 #120
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_201327452
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 18:55 schreef Tanatos het volgende:

[..]
Nogal onfris om ze dergelijke onzin in hun schoenen te schuiven, misschien hebben ze (aan de onderkant van de arbeidsmarkt) niet zo heel veel redenen om de politiek te vertrouwen.
Goed onderwijs is wellicht ook een probleem. Mijn vertrouwen in de overheid is ook rond de 0% maar dat heeft me er niet van weerhouden om me te laten vaccineren. Omdat vaccineren door de bank genomen werkt en vele miljoenen mensen het leven heeft gered.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_201327464
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 18:52 schreef Megumi het volgende:

[..]
Lastig toch wel ergens. Door een kleine groep mensen moeten bepaalde corona maatregelen wellicht doorgaan. Binnen dat kader is vingerwijzen niet onterecht. Want een meerderheid van de mensen in Nederland hebben zich laten vaccineren en leiden desondanks nog steeds onder de corona maatregelen. Door een kleine groep van mensen die zich niet laten vaccineren? En die mogen wellicht best wat gevolgen ervaren door hun eigen keuze?
Een kleine groep mensen in Nederland, de vaccinatiegraad in de 3e wereld is ,zacht gezegd, nog niet zo heel hoog.
Ze lijden trouwens in Leiden.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
  zondag 12 september 2021 @ 19:00:39 #122
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_201327500
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 18:59 schreef Tanatos het volgende:

[..]
Een kleine groep mensen in Nederland, de vaccinatiegraad in de 3e wereld is ,zacht gezegd, nog niet zo heel hoog.
Ze lijden trouwens in Leiden.
Als je Afrika bedoeld? Dat continent schrijf ik af. Maar dat is off-topic.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_201327511
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 18:58 schreef Megumi het volgende:

[..]
Goed onderwijs is wellicht ook een probleem. Mijn vertrouwen in de overheid is ook rond de 0% maar dat heeft me er niet van weerhouden om me te laten vaccineren. Omdat vaccineren door de bank genomen werkt en vele miljoenen mensen het leven heeft gered.
Je laten vaccineren vereist ook niet perse vertrouwen in de politiek, maar het zal waarschijnlijk wel iets helpen.
De huidige politiek zal mij niet snel van dingen overtuigen, maar ik ben dan ook behoorlijk links in sociaal-economisch opzicht.
En dat laatste klopt natuurlijk, alleen al het uitroeien van de pokken heeft waarschijnlijk honderden miljoenen levens gered.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
  zondag 12 september 2021 @ 19:02:26 #124
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_201327538
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 19:01 schreef Tanatos het volgende:

[..]
Je laten vaccineren vereist ook niet perse vertrouwen in de politiek, maar het zal waarschijnlijk wel iets helpen.
De huidige politiek zal mij niet snel van dingen overtuigen, maar ik ben dan ook behoorlijk links in sociaal-economisch opzicht.
Wat vaccineren aangaat en het belang daarvan heeft helemaal niks met links of rechts te maken.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_201327596
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 19:00 schreef Megumi het volgende:

[..]
Als je Afrika bedoeld? Dat continent schrijf ik af. Maar dat is off-topic.
Dat klopt wel enigszins, maar als we het over corona en vaccinaties hebben is het natuurlijk wel relevant in een pandemie.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_201327631
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 19:02 schreef Megumi het volgende:

[..]
Wat vaccineren aangaat en het belang daarvan heeft helemaal niks met links of rechts te maken.
Dat klopt, daarom heb ik later nog een regeltje toegevoegd.
Soms klik ik te snel op invoeren, alhoewel het meestal juist heel lang duurt.
Daarnaast word ik enkel van het zien van Rutte al dwars.
Ik houd niet van paling, zeker niet in snot.

[ Bericht 4% gewijzigd door Tanatos op 12-09-2021 19:11:23 ]
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_201327862
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 september 2021 12:52 schreef NightDancert het volgende:
90% van de patiënten op de IC wordt veroorzaakt door de 20% ongevaccineerden. Wat mij betreft vervalt het hele tvt en wordt gevaccineerd zijn de norm.
Als je cijfers verzint is het inderdaad moeilijk om je bron erbij te vermelden. Ik zal dus niet om je bron vragen.

In Frankrijk is al het zorgpersoneel verplicht gevaccineerd, op straffe van ontslag op staande voet, zonder uitkering. Het aantal megabesmettingen in ziekenhuisen en bejaardentehuizen, toont aan dat besmetting plaats vindt ondanks vaccinatie, of misschien wel juist dankzij vaccinatie omdat gevaccineerde mensen slordiger zijn, omdat ze zich veilig achten en omdat ze niet weten dat ze besmet en dus besmettelijk zijn omdat ze geen symptomen hebben.
pi_201327863
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 18:52 schreef Megumi het volgende:

[..]
Lastig toch wel ergens. Door een kleine groep mensen moeten bepaalde corona maatregelen wellicht doorgaan. Binnen dat kader is vingerwijzen niet onterecht. Want een meerderheid van de mensen in Nederland hebben zich laten vaccineren en leiden desondanks nog steeds onder de corona maatregelen. Door een kleine groep van mensen die zich niet laten vaccineren? En die mogen wellicht best wat gevolgen ervaren door hun eigen keuze?
Dat komt helemaal niet door die mensen die niet laten vaccineren maar door de mensen die de maatregelen bedenken... de overheid dus. Er is geen enkele reden om nu ineens weer maatregelen te gaan aanscherpen in de horeca.
Facts don't care about your feelings
pi_201327911
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 18:52 schreef Johannes788 het volgende:
En het is er doorheen
Wat is er doorheen?
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_201327977
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 19:17 schreef Tanatos het volgende:

[..]
Wat is er doorheen?
Coronapas wordt verplicht over 13 dagen
pi_201327990
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 19:21 schreef Johannes788 het volgende:

[..]
Coronapas wordt verplicht over 13 dagen
Voor wat precies, heb je een link?
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_201328099
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 19:21 schreef Tanatos het volgende:

[..]
Voor wat precies, heb je een link?
https://www.nu.nl/coronav(...)meter-verdwijnt.html
Facts don't care about your feelings
pi_201328154
quote:
Thanks.
Ah ok, spelen en niet brood, ik dacht al even dat ik de WW in moest.

Ik ben benieuwd wat de getroffen sectoren er van vinden.

Misschien moet ik dan maar op zoek gaan naar besmetting.

Is er al een app om daarvoor af te spreken?
(Een soort corona tinder.)
(We gaan viraal.)

[ Bericht 3% gewijzigd door Tanatos op 12-09-2021 19:39:02 ]
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_201328457
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 19:29 schreef Tanatos het volgende:

[..]
Thanks.
Ah ok, spelen en niet brood, ik dacht al even dat ik de WW in moest.

Ik ben benieuwd wat de getroffen sectoren er van vinden.

Misschien moet ik dan maar op zoek gaan naar besmetting.

Is er al een app om daarvoor af te spreken?
(Een soort corona tinder.)
(We gaan viraal.)
Ik moet dus iedere dag een staaf in m'n neus om te lunchen als ik het goed begrijp??
Facts don't care about your feelings
pi_201328561
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 19:42 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]
Ik moet dus iedere dag een staaf in m'n neus om te lunchen als ik het goed begrijp??
Hangt ervan af waar je gaat luchen, je kunt ook ouderwets Nederlands een boterham met kaas meenemen, of je lunch laten bezorgen.

Ik weet in ieder geval, dat ik nu nog minder mee wil werken aan de doorgeslagen hysterie.
Ik zou verdomme bijna achter de echte wappies gaan aanlopen.
Ik begin al sympathie te krjgen voor die Engel figuur, alhoewel ik geen idee heb wat hij vind en zegt.

Maar goed, ik wacht af of het bij spelen blijft, als het over brood gaat, werk ik helemaal niet meer mee.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_201329159
Ah de NPO (8 uur journaal) noemt het een versoepeling, uiteraard, versoepelde discriminatie.
Maar goed spelen, en nog niet brood, ik ben benieuwd wanneer de hysterie zich tot het brood uitstrekt.
Uiteraard weer geen woord over serologische tests, om te weten of mensen daadwerkelijk immuniteit hebben.

Never have so few owed so much to so many.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_201329697
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 20:14 schreef Tanatos het volgende:
Ah de NPO (8 uur journaal) noemt het een versoepeling, uiteraard, versoepelde discriminatie.
Maar goed spelen, en nog niet brood, ik ben benieuwd wanneer de hysterie zich tot het brood uitstrekt.
Uiteraard weer geen woord over serologische tests, om te weten of mensen daadwerkelijk immuniteit hebben.

Never have so few owed so much to so many.
NOS Journaal is ook pro kabinet. Echt bizar dat dit als versoepeling wordt gebracht
  zondag 12 september 2021 @ 20:44:42 #138
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_201329828
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 19:04 schreef Tanatos het volgende:

[..]
Dat klopt wel enigszins, maar als we het over corona en vaccinaties hebben is het natuurlijk wel relevant in een pandemie.
Zo veel mogelijk vaccineren. Maar economisch belang blijkt daar zeker op voor te gaan. En dat wil de meerderheid ook. Rutte president of de Netherlands. :P VVD on top. :P God voor ons behalve tenzij als het fout gaat CDA en degelijke PVDA enz doen daar ook aan mee. Tata steel en dergelijke. Gezondheid en zorg is van onderschikt beland bij alle politieke partijen als het puntje bij paaltje komt.

[ Bericht 6% gewijzigd door Megumi op 12-09-2021 20:54:30 ]
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  zondag 12 september 2021 @ 20:51:35 #139
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_201329962
Ach heb je toch een mooi excuus om niet meer naar vervelende etentjes en bijeenkomsten te hoeven.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
pi_201330064
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 20:44 schreef Megumi het volgende:

[..]
Zo veel mogelijk vaccineren. Maar economisch belang blijkt daar zeker op voor te gaan. En dat wil de meerderheid ook. Rutte president of de Netherlands. :P VVD on top. :P
Hoera, sociale zekerheid voor het bedrijfsleven, en nul-uren contracten voor de werknemers.
Wat gek dat sommige mensen geen vertrouwen in de politiek hebben.
CDA is net zo erg, en met Wim Kok is de PVDA haar sociale gezicht ook verloren.

Ik mis de angst voor een sociale revolutie (en derhalve de USSR, alhoewel ik er natuurlijk nooit geboren had willen worden).
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
  zondag 12 september 2021 @ 21:01:01 #141
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_201330175
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 20:39 schreef Johannes788 het volgende:

[..]
NOS Journaal is ook pro kabinet. Echt bizar dat dit als versoepeling wordt gebracht
De NOS kan natuurlijk nooit meer rapporteren dan wat de regering wil. Of ze moeten een revolutie willen beginnen met middelen die we in Nederland gelukkig van wat wappies/salfisten niet accepteren.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_201330292
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 18:56 schreef 5thencounter het volgende:

[..]
Ik betaal al jaren mee aan het zg collectiviteits beginsel, dat wil zeggen dat ik meebetaal aan álle mensen die zorg nodig hebben, daar zitten zelfs driedubbel gevaccineerden bij die zich onverantwoord hebben gedragen op alle vlakken van het leven..

Maar ik wijs niet met mijn vingertje ... :6
Ik betaal ook mee en ik wijs er ook niet naar. Ook niet naar dat ene grappige zinnetje waar jij naar wees ;)
  zondag 12 september 2021 @ 21:06:06 #143
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_201330306
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 20:56 schreef Tanatos het volgende:
(en derhalve de USSR, alhoewel ik er natuurlijk nooit geboren had willen worden).

Hehe ik mis de rode telefoon en de stabiliteit destijds wat er nog was onder de USSR. :P Die kon je nog even bellen dat gaat je niet meer lukken met IS en andere idioten. En ja ik ben een product dan wellicht van de koude oorlog. En vertrouw Poetin en China nooit van me leven. :P Wat wijzer geworden als voormalig lid van de CPN en dergelijke.

[ Bericht 4% gewijzigd door Megumi op 12-09-2021 21:11:57 ]
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_201330412
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 21:06 schreef Megumi het volgende:

[..]
Hehe ik mis de rode telefoon en de stabiliteit destijds wat er nog was onder de USSR. :P Die kon je nog even bellen dat gaat je niet meer lukken met IS en andere idioten.
Ik mis de angst voor een sociale revolutie, die de positie van arbeid(/ers) in het westen heeft verbeterd.
Ik kots op de verzorgingsstaat voor multinationals die Nederland is geworden na de val van de USSR.

China is zo kapitalistisch als de pest, langzaam aan geworden sinds kleine Deng zei dat het niet uitmaakt of de kat zwar of wit is, zolang ze maar muizen vangt.
Poetin is het gevolg van het hyperkapitalisme onder Yeltsin, onder begeleiding van de VS, die later in Irak hetzelfde heeft gedaan.
(Staatsindustrie slopen/in de uitverkoop.)

Maar goed dat is allemaal nogal off-topic.

[ Bericht 18% gewijzigd door Tanatos op 12-09-2021 21:20:29 ]
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
  zondag 12 september 2021 @ 21:14:48 #145
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_201330527
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 21:10 schreef Tanatos het volgende:

[..]
Ik mis de angst voor een sociale revolutie, die de positie van arbeid(/ers) in het westen heeft verbeterd.
Ik kots op de verzorgingsstaat voor multinationals die Nederland is geworden na de val van de USSR.
Tja wat bedoel je met de sociale revolutie? Stalin 10.000.000 doden en voorzitter Mao 100.000.000 doden niet echt een succes denk ik dan. Als je het leven van mensen respecteerd? Doen het wellicht beter dan andere dictators? Als je het militair aspect loskoppelt van het aantal burger doden .En wat je vermoord als een succes ziet? Extreem rechts en links dan heeft links wel gewonnen. ;(

[ Bericht 3% gewijzigd door Megumi op 12-09-2021 21:22:45 ]
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_201330720
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 19:42 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]
Ik moet dus iedere dag een staaf in m'n neus om te lunchen als ik het goed begrijp??
Klopt, of gewoon dat prikje accepteren.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_201330752
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 21:14 schreef Megumi het volgende:

[..]
Tja wat bedoel je met de sociale revolutie? Stalin 10.000.000 doden en voorzitter Mao 100.000.000 doden niet echt een succes denk ik dan. Als je het leven van mensen respecteerd? Doen het wellicht beter dan Hitler? Als je het militair aspect loskoppelt van het aantal burger doden. Extreem rechts en links dan heeft links wel gewonnen. ;(
Je begrijpt me verkeerd, ik weet donders goed dat Stalin (en Lenin was niet heel anders) en Mao een hel op aarde creëerden (en het een paradijs noemden), maar ik denk dat de angst voor een sociale revolutie de positie van arbeid(/ers) in het westen heeft verbeterd.

Volgens mij heeft Stalin trouwens veel meer doden op zijn geweten, en wint hij van Mao als de grootste massamoordenaar in de geschiedenis.

Maar goed verder over COVID19, die bij beiden in de verste verte niet in de buurt komt qua dodelijkheid,

[ Bericht 5% gewijzigd door Tanatos op 12-09-2021 21:30:47 ]
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
  zondag 12 september 2021 @ 21:28:25 #148
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_201330837
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 21:23 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]
Klopt, of gewoon dat prikje accepteren.
En een tig aantal prikjes valt ook wel mee. _O- Een prikje. En je daar druk om maken. _O- Het verbaast mij.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  zondag 12 september 2021 @ 21:34:18 #149
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_201330946
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 21:24 schreef Tanatos het volgende:

[..]
Je begrijpt me verkeerd, ik weet donders goed dat Stalin (en Lenin was niet heel anders) en Mao een hel op aarde creëerden (en het een paradijs noemden), maar ik denk dat de angst voor een sociale revolutie de positie van arbeid(/ers) in het westen heeft verbeterd.
Ik denk zelf dat het kapitalisme gewonnen heeft. En of dat op economisch/militair gebied en dergelijke een succes is daar is best veel discussie over nu. Zelf maar dat is een mening denk ik dat een systeem dat winst maakt op ten koste van alles op de langere termijn onhoudbaar is? Maar heb geen glazen bol en en dergelijke. En dat heeft verder ook niets te maken met wetenschappers die vaccins ontwikkelen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Megumi op 12-09-2021 21:43:31 ]
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_201331154
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 21:34 schreef Megumi het volgende:

[..]
Ik denk zelf dat het kapitalisme gewonnen heeft. En of dat op economisch/militair gebied en dergelijke een succes is daar is best veel discussie over nu. Zelf maar dat is een mening denk ik dat een systeem dat winst maakt op ten koste van alles op de langere termijn onhoudbaar is? Maar heb geen glazen bol en en dergelijke.
Het kapitalisme heeft overduidelijk gewonnen en voert nu een strijd tussen vooral het kapitalisme van het vrije westen (steeds op zoek naar de goedkoopste plek om te produceren) en het staatskapitalisme van China, wat het voordeel heeft van lokale goedkope arbeid, maar wel de fabrieken automatiseert en robotiseert, maar goed dat doet Zuid-Korea ook.
In de kern zie ik vooral liever weer wat meer Keynes en wat minder Hayek in het westen, alhoewel dat dynamisch zou moeten en niet zwart-wit.

Dat laatste ben ik met je eens.
Het is een interessant onderwerp maar off-topic, dus ik houd erover op.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')