abonnement Unibet Coolblue
pi_201276047
Ik ben even benieuwd naar ervaringen van kater vs poes.

Ik heb altijd poezen gehad maar er dient zich nu een mogelijkheid aan om een kater over te nemen van een specifiek ras.

Nu is mij bekend dat katers kunnen sproeien. Is dit alleen bij ongecastreerde katers? Of kunnen ze dat later ook (weer/nog) doen?
Zijn er verder nog echte verschillen die te merken zijn?
pi_201276702
Katers kunnen sproeien, castreren helpt daar vaak tegen maar niet altijd, vooral niet als ze te laat zijn gecastreerd. Ik zou hier naar informeren.

Wij hebben jaren een kater gehad die als kitten begon te sproeien, bij ons was dat na castratie over.
pi_201277478
Ik merkte niet veel verschil. Mijn kater begon vorig jaar pas op 8-jarige leeftijd te sproeien omdat hij zich bedreigd voelde in z'n eigen huis, nu doet hij het regelmatig buiten om z'n territorium af te bakenen. Hij is gecastreerd, dus dat kan ook gewoon.
This doctor said to me; ''Mental illness is not an airborne virus.''
And this guy would say ''I don't really even want you to say mental illness.
I want you to say mental injury. You are not this way by accident.''
Cracked up; the Daryll Hammond Story
pi_201277537
Thanks! Een sproeiende kater heb ik weinig zin in. Dat kan dus ook gebeuren door stress ed…

Ik ga het even navragen hoe de kater nu is op dat vlak. Maar lees dus ook dat het geen garantie is voor later.
pi_201277572
Heb vrijwel altijd katers, zodra het eerste pufje komt worden ze gecastreerd en daarna heb ik vrij weinig problemen met de katers, vind ze liever socialer en gemoedelijker dan een poes. Vind poezen altijd vinnig, maar goed dat is mijn ervaring.

Dit zijn mijn twee huistijgers±



pi_201334216
Toen mijn kater nog leefde het eerste wat hij deed toen hij naar buiten ging was sproeien tegen een bepaalde struik in mijn tuin. Ik woon in een volksbuurt met veel katten en die van mij wilde ze allemaal laten weten dat hij de baas is. :7

Hij was heel territoriaal en absoluut nergens bang voor. Grote honden waren bang voor hem. Honden vinden het vaak leuk om achter wegrennende katten aan te gaan. Maar die van mij liet zich niet intimideren en ging tegenover een hond staan zo van "He, wat moet je van me?!!"
pi_201341112
Ik heb 2 katers die niet sproeien dus dat valt weer mee. En die zijn inderdaad veel aanhankelijker dan poezen die ik eerder heb gehad, maar het is ook wel een heel aanhankelijk ras dus dat kan het ook zijn.

Ik hoor overigens ook wel van mensen die poezen hebben die op ongewenste plaatsen plassen... dat kan altijd voorkomen, vanwege stress of fysieke problemen, dus dat weet je nooit van tevoren met een dier helaas.
  maandag 20 september 2021 @ 20:06:04 #8
335476 oppiedoppie
My mind is my small universe..
pi_201445226
Heb vroeger altijd katers gehad die allemaal waren gecastreerd en er was geneen bij die sproeide.

Nu heb ik ook 2 poezen maar die zijn wat 'kattiger' dan de katers altijd waren, die waren toch wat liever.
To BG or not to BG!
pi_201613098
Ik heb 2 keer een gecastreerde kater gehad. Sproeien is nooit gebeurd. Verder denk ik dat ik een kater al met al een leukere huisgenoot vind. Ze zijn in je huishouden veel aanweziger dan poezen, ondernemen meer buitenshuis en zijn veel aanhankelijker.
[i]Sometimes we live
no particular way
but our own[/i]
pi_201652399
Ik heb 3 poezen en 4 katers gehad.
De poezen waren wat pinniger, de katers speelser. Mijn ervaring is dat de katers aanhankelijker ware als de poesen. Alles gesteriliseerd/gecastreerd en nooit is er gesproeid in huis, ik moet er wel bijzeggen dat ik de katers met 5 maanden al heb laten helpen, denk dat dat scheelt.
Vreemde katten werden door de poezen meteen de tuin uitgejaagd, de katers waren daar jammer genoeg wat behoudender in als in blazen en grommen en dan maar hopen dat de andere kat wegging.
Kater of poes maakte mij niet zoveel uit maar castreren is goedkoper als steriliseren :)
pi_201659366
Ik heb een poes die héél soms in het vloerkleed zeikt beneden, dus het zal wel aan het beestje zelf liggen of het sproeit of piest en hoe je daar vervolgens op reageert. Als ik haar betrap, kom ik met alle toeters en bellen (slaan op een pan bijv.) en stemverheffing op d'r afgestormd en dan doet ze dat een heel jaar niet meer. })

Het kan dus ook misgaan met een poes. ;)
pi_202043396
Poes O+ De mijne is een prachtige poes en heel sierlijk. Een heuze diva met een hartje van goud. Als je lief voor haar bent kom ze ook graag naar je toe uit haarzelf
pi_202052443
Wat leuk om nog wat nieuwe reacties te lezen.

Uiteindelijk kan iedere kat natuurlijk door stress buiten de bak plassen. Dat deed mijn vorige poes ook wel eens maar dan wist ik dat er wat was.
Maar sproeien heb ik meer gelinkt aan oa territorium afbakenen ofzo.

Ik ben overigens nog steeds zoekende naar een nieuw maatje. Het moet vooral matchen natuurlijk. Een schuwe poes of een knuffel kater dan is de keuze snel gemaakt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')