Ha leuk dat je ook een review doetquote:Op dinsdag 24 augustus 2021 19:14 schreef Molo het volgende:
Lockdown! Nu het coronavirus weer aan een opmars bezig is, is het verstandig om weer wat minder naar het supertje te tijgen. Blikvoer en ander kant-en-klaar voer is vaak lang houdbaar en dus ideaal voor deze omstandigheden!
Vandaag een klassieker in vele midden-Europese keukens, verse gevulde koolrolletjes. Deze had ik al sinds vorig jaar in de kast liggen, maar eerder nog niet aan toe gekomen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De verpakking wenst ons smakelijk eten in meerdere Europese talen, behalve Nederlands. Gemiste kans!
De folie is wel makkelijk van de magnetronbak af te trekken, zonder lijmrandjes ofzo achter te laten. De magnetronbak zelf is ook goed stevig, hard plastic. Kwaliteit!
[ afbeelding ]
Onder een dikke laag 'pikante saus' zien we inderdaad twee koolrolletjes drijven, als een soort kwallen in een bruinige zee.
De verpakking raadt aan enkele gaatjes in de folie te prikken, en de hele zaak dan circa 5 minuten op 600 Watt in de magnetron te laten opwarmen. Mijn magnetron heeft geen 600W-stand, maar wel 720W, dus ik verkort de bereidingstijd tot 4,5 minuten.
Al snel wordt het huis gevuld door de kenmerkende, koolgeur die we allemaal wel van vroeger kennen! Nostalgisch.
[ afbeelding ]
Eenmaal opgediend ziet het er niet onaardig uit. Er is wel wat meer kool en wat minder vlees te bekennen dan wat je op grond van het plaatje op de verpakking in eerste instantie zou denken.
[ afbeelding ]
De kool is wel erg gaar, om niet te zeggen wat zeewier-achtig (slijmerig), maar smaakt wel een beetje naar kool. Het vlees is volgens mij separatorvlees wat in een vormpje geperst is, dat kun je duidelijk zien in bovenstaande foto. Het ontbreekt bij het vlees ook aan enige smaak, maar wat zout helpt.
Echt warm is het trouwens niet, die 5 minuten op 600W is sowieso te kort. Ik zou 7,5 minuten aanhouden, minstens.
Als je je neus dichthoudt en er verder niet bij nadenkt, is dit wel weg te krijgen. Met wat aardappels erbij zou je hier twee keer van kunnen eten, of met twee personen. Je moet elkaar dan wel goed kennen, aan vreemden of aan bijvoorbeeld een date, zou ik dit niet snel voorzetten.
Van de 'pittige saus' tenslotte moet je je ook niet teveel voorstellen. Het is absoluut niet pittige, het heeft eerder een heel zwakke bouillonsmaak. En er is ook wel erg veel van, ik denk dat zeker de helft van die 900 gram die op de verpakking staat, afkomstig is van de saus.
Op zichzelf ziet de saus er ook niet erg appetijtelijk uit, zeker niet nadat het paar uurtjes heeft staan afkoelen.
[ afbeelding ]
Een soort olie-achtige drab met klontjes gestold vet of iets dergelijks.
Helaas, dit product van de 'Landkeuken' is beneden de maat. Daar kan ook de prijs (een schappelijke 1,99) niets aan veranderen.
Heb het vorige maand zelf gemaakt.quote:Op woensdag 25 augustus 2021 09:40 schreef Mrmime het volgende:
Ooh die gevulde kool lijkt me echt heel smerig
Goeie review en ik ben het er grotendeels mee eens. Ik dacht in de Frikandelspeciaal versie wel iets van stukjes frikandel te proeven maar dat kan ook mijn verbeelding zijn geweest. Ik vond in elk geval de kroket een stuk beter qua smaak.quote:Op dinsdag 24 augustus 2021 11:44 schreef Sicstus het volgende:
Tijd voor de frikandel/kroketslaatjestest! Hier gaat het dus om:
[ afbeelding ]
Wat opvalt is dat de kroketvariant inderdaad lijkt op de ragout waar een kroket doorgaans mee gevuld is. De frikandelvariant is vooral geel en doet qua uiterlijk in niets denken aan iets wat ik met een frikandel associeer.
Een paar close-ups:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb een snee speltbrood geroosterd en in stukjes gesneden, dat zal ik gebruiken om de slaatjes mee te consumeren.
[ afbeelding ]
Eerst de kroket. Deze is okee en lijkt inderdaad wat op de ragout in een kroket. Het komt in de buurt. Ik vind echter dat de korst van een kroket een essentieel onderdeel is van de kroketbeleving, en dat mis ik wel
Het frikandelslaatje verbijsterd mij; deze doet op geen enkele manier denken aan de smaak van een frikandel, speciaal of niet. Ik proef voornamelijk kerrie. Dat is wat dit is, een standaardslaatje met kerriesmaak. Zouden ze een fout hebben gemaakt in de fabriek? Ik begrijp absoluut niet waarom ze dit een 'frikandel'-slaatje genoemd hebben. De bedenker hiervan heeft waarschijnlijk nog nooit in zijn/haar leven een frikandel genuttigd.
Kortom, beiden zijn niet vies, maar hebben zo hun gebreken. Bij de kroketvariant mis ik toch wel erg de krokante korst, ik heb het gevoel alsof ik gewoon de kale ragout op een stukje brood aan het eten ben.
Het gebrek van het frikandelslaatje is dat het op geen enkele wijze iets te maken heeft met een frikandel, terwijl dat toch wel essentieel is als je je product als 'frikandelslaatje' in de markt zet.
edit: er zit op deze slaatjes standaard altijd mayonaise, wat op zich wel bij een frikandel past, maar natuurlijk op geen enkele wijze in de buurt van een kroket zou mogen komen.
Oh die ken ik, die is primaquote:Op woensdag 25 augustus 2021 13:27 schreef Sicstus het volgende:
Zometeen mijn bevindingen met deze kant-en-klare rösti, uit de Alpenweken van de Lidl!
[ afbeelding ]
Ik ben niet zo kieskeurig als de meeste andere mensen met wat ik in mijn mond stop, blijkbaar. Ik heb ook weleens een duidelijk ongewassen doos voorgeschoteld gekregen, die klus heb ik ook geklaard, dusja...quote:Op woensdag 25 augustus 2021 14:13 schreef Karzai het volgende:
Ik vind het bewondernswaardig dat je deze meuk koopt en ook nog eet
Lekker op een wit broodje, haringfilet in een tomatensaus. En nee, zet Sicstus niet aan tot zelf koken want ik vind dit topic veel te leuk.quote:Op woensdag 25 augustus 2021 15:28 schreef sirdanilot het volgende:
Ik eet regelmatig haring in tomatensaus uit blik. Vind ik een heerlijke snack.
Maar deze koolrolletjes, gatverdamme maak dat gewoon zelf en vries het in voor als je eens snel wat wil eten.
Tja, maar af en toe wil je ook iets goeds op je bord en koken is een kleine moeite.quote:Op woensdag 25 augustus 2021 16:25 schreef praadje het volgende:
[..]
Lekker op een wit broodje, haringfilet in een tomatensaus. En nee, zet Sicstus niet aan tot zelf koken want ik vind dit topic veel te leuk.
Ik kook bijna elke avondquote:Op woensdag 25 augustus 2021 16:25 schreef praadje het volgende:
[..]
Lekker op een wit broodje, haringfilet in een tomatensaus. En nee, zet Sicstus niet aan tot zelf koken want ik vind dit topic veel te leuk.
Hij zal vast ook wel koken hoor.quote:Op woensdag 25 augustus 2021 16:27 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Tja, maar af en toe wil je ook iets goeds op je bord en koken is een kleine moeite.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |