abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 24 augustus 2021 @ 19:14:46 #1
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_201056910
Lockdown! Nu het coronavirus weer aan een opmars bezig is, is het verstandig om weer wat minder naar het supertje te tijgen. Blikvoer en ander kant-en-klaar voer is vaak lang houdbaar en dus ideaal voor deze omstandigheden!

Vandaag een klassieker in vele midden-Europese keukens, verse gevulde koolrolletjes. Deze had ik al sinds vorig jaar in de kast liggen, maar eerder nog niet aan toe gekomen.





De verpakking wenst ons smakelijk eten in meerdere Europese talen, behalve Nederlands. Gemiste kans!
De folie is wel makkelijk van de magnetronbak af te trekken, zonder lijmrandjes ofzo achter te laten. De magnetronbak zelf is ook goed stevig, hard plastic. Kwaliteit!



Onder een dikke laag 'pikante saus' zien we inderdaad twee koolrolletjes drijven, als een soort kwallen in een bruinige zee.

De verpakking raadt aan enkele gaatjes in de folie te prikken, en de hele zaak dan circa 5 minuten op 600 Watt in de magnetron te laten opwarmen. Mijn magnetron heeft geen 600W-stand, maar wel 720W, dus ik verkort de bereidingstijd tot 4,5 minuten.

Al snel wordt het huis gevuld door de kenmerkende, koolgeur die we allemaal wel van vroeger kennen! Nostalgisch.



Eenmaal opgediend ziet het er niet onaardig uit. Er is wel wat meer kool en wat minder vlees te bekennen dan wat je op grond van het plaatje op de verpakking in eerste instantie zou denken.



De kool is wel erg gaar, om niet te zeggen wat zeewier-achtig (slijmerig), maar smaakt wel een beetje naar kool. Het vlees is volgens mij separatorvlees wat in een vormpje geperst is, dat kun je duidelijk zien in bovenstaande foto. Het ontbreekt bij het vlees ook aan enige smaak, maar wat zout helpt.

Echt warm is het trouwens niet, die 5 minuten op 600W is sowieso te kort. Ik zou 7,5 minuten aanhouden, minstens.

Als je je neus dichthoudt en er verder niet bij nadenkt, is dit wel weg te krijgen. Met wat aardappels erbij zou je hier twee keer van kunnen eten, of met twee personen. Je moet elkaar dan wel goed kennen, aan vreemden of aan bijvoorbeeld een date, zou ik dit niet snel voorzetten.

Van de 'pittige saus' tenslotte moet je je ook niet teveel voorstellen. Het is absoluut niet pittige, het heeft eerder een heel zwakke bouillonsmaak. En er is ook wel erg veel van, ik denk dat zeker de helft van die 900 gram die op de verpakking staat, afkomstig is van de saus.

Op zichzelf ziet de saus er ook niet erg appetijtelijk uit, zeker niet nadat het paar uurtjes heeft staan afkoelen.



Een soort olie-achtige drab met klontjes gestold vet of iets dergelijks.

Helaas, dit product van de 'Landkeuken' is beneden de maat. Daar kan ook de prijs (een schappelijke 1,99) niets aan veranderen.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 24 augustus 2021 @ 19:18:40 #2
194233 Friday12
Originele kloon
pi_201056978
Even een paar highlights in de OP stoppen?
pi_201057113
Dit wordt weer een icoon van een topic. Ik ga ook meedoen.
pi_201058146
Molo *; O+
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_201060724
Thanks weer @Sicstus en @Molo . Weer genoten van de reviews. ^O^
pi_201064296
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 19:14 schreef Molo het volgende:
Lockdown! Nu het coronavirus weer aan een opmars bezig is, is het verstandig om weer wat minder naar het supertje te tijgen. Blikvoer en ander kant-en-klaar voer is vaak lang houdbaar en dus ideaal voor deze omstandigheden!

Vandaag een klassieker in vele midden-Europese keukens, verse gevulde koolrolletjes. Deze had ik al sinds vorig jaar in de kast liggen, maar eerder nog niet aan toe gekomen.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

De verpakking wenst ons smakelijk eten in meerdere Europese talen, behalve Nederlands. Gemiste kans!
De folie is wel makkelijk van de magnetronbak af te trekken, zonder lijmrandjes ofzo achter te laten. De magnetronbak zelf is ook goed stevig, hard plastic. Kwaliteit!

[ afbeelding ]

Onder een dikke laag 'pikante saus' zien we inderdaad twee koolrolletjes drijven, als een soort kwallen in een bruinige zee.

De verpakking raadt aan enkele gaatjes in de folie te prikken, en de hele zaak dan circa 5 minuten op 600 Watt in de magnetron te laten opwarmen. Mijn magnetron heeft geen 600W-stand, maar wel 720W, dus ik verkort de bereidingstijd tot 4,5 minuten.

Al snel wordt het huis gevuld door de kenmerkende, koolgeur die we allemaal wel van vroeger kennen! Nostalgisch.

[ afbeelding ]

Eenmaal opgediend ziet het er niet onaardig uit. Er is wel wat meer kool en wat minder vlees te bekennen dan wat je op grond van het plaatje op de verpakking in eerste instantie zou denken.

[ afbeelding ]

De kool is wel erg gaar, om niet te zeggen wat zeewier-achtig (slijmerig), maar smaakt wel een beetje naar kool. Het vlees is volgens mij separatorvlees wat in een vormpje geperst is, dat kun je duidelijk zien in bovenstaande foto. Het ontbreekt bij het vlees ook aan enige smaak, maar wat zout helpt.

Echt warm is het trouwens niet, die 5 minuten op 600W is sowieso te kort. Ik zou 7,5 minuten aanhouden, minstens.

Als je je neus dichthoudt en er verder niet bij nadenkt, is dit wel weg te krijgen. Met wat aardappels erbij zou je hier twee keer van kunnen eten, of met twee personen. Je moet elkaar dan wel goed kennen, aan vreemden of aan bijvoorbeeld een date, zou ik dit niet snel voorzetten.

Van de 'pittige saus' tenslotte moet je je ook niet teveel voorstellen. Het is absoluut niet pittige, het heeft eerder een heel zwakke bouillonsmaak. En er is ook wel erg veel van, ik denk dat zeker de helft van die 900 gram die op de verpakking staat, afkomstig is van de saus.

Op zichzelf ziet de saus er ook niet erg appetijtelijk uit, zeker niet nadat het paar uurtjes heeft staan afkoelen.

[ afbeelding ]

Een soort olie-achtige drab met klontjes gestold vet of iets dergelijks.

Helaas, dit product van de 'Landkeuken' is beneden de maat. Daar kan ook de prijs (een schappelijke 1,99) niets aan veranderen.
Ha leuk dat je ook een review doet :D
Eet smakelijk staat er niet op :(
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 25 augustus 2021 @ 09:36:05 #7
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_201064363
I’m in!
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_201064403
Ooh die gevulde kool lijkt me echt heel smerig :D
Alius aliud dicit
pi_201064549
Lol, uiteraard is dit een oude OP.
  woensdag 25 augustus 2021 @ 10:06:57 #10
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_201064668
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 09:40 schreef Mrmime het volgende:
Ooh die gevulde kool lijkt me echt heel smerig :D
Heb het vorige maand zelf gemaakt.
Was lekker.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_201065026
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 11:44 schreef Sicstus het volgende:
Tijd voor de frikandel/kroketslaatjestest! Hier gaat het dus om:

[ afbeelding ]

Wat opvalt is dat de kroketvariant inderdaad lijkt op de ragout waar een kroket doorgaans mee gevuld is. De frikandelvariant is vooral geel en doet qua uiterlijk in niets denken aan iets wat ik met een frikandel associeer.

Een paar close-ups:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik heb een snee speltbrood geroosterd en in stukjes gesneden, dat zal ik gebruiken om de slaatjes mee te consumeren.

[ afbeelding ]

Eerst de kroket. Deze is okee en lijkt inderdaad wat op de ragout in een kroket. Het komt in de buurt. Ik vind echter dat de korst van een kroket een essentieel onderdeel is van de kroketbeleving, en dat mis ik wel

Het frikandelslaatje verbijsterd mij; deze doet op geen enkele manier denken aan de smaak van een frikandel, speciaal of niet. Ik proef voornamelijk kerrie. Dat is wat dit is, een standaardslaatje met kerriesmaak. Zouden ze een fout hebben gemaakt in de fabriek? Ik begrijp absoluut niet waarom ze dit een 'frikandel'-slaatje genoemd hebben. De bedenker hiervan heeft waarschijnlijk nog nooit in zijn/haar leven een frikandel genuttigd.

Kortom, beiden zijn niet vies, maar hebben zo hun gebreken. Bij de kroketvariant mis ik toch wel erg de krokante korst, ik heb het gevoel alsof ik gewoon de kale ragout op een stukje brood aan het eten ben.

Het gebrek van het frikandelslaatje is dat het op geen enkele wijze iets te maken heeft met een frikandel, terwijl dat toch wel essentieel is als je je product als 'frikandelslaatje' in de markt zet.

edit: er zit op deze slaatjes standaard altijd mayonaise, wat op zich wel bij een frikandel past, maar natuurlijk op geen enkele wijze in de buurt van een kroket zou mogen komen.
Goeie review en ik ben het er grotendeels mee eens. Ik dacht in de Frikandelspeciaal versie wel iets van stukjes frikandel te proeven maar dat kan ook mijn verbeelding zijn geweest. Ik vond in elk geval de kroket een stuk beter qua smaak.
Dat vinden ze bij de Appie kennelijk ook want gisteravond trof ik ze met afprijzingstickers aan:
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_201066885
Zometeen mijn bevindingen met deze kant-en-klare rösti, uit de Alpenweken van de Lidl!

Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_201066915
Ben benieuwd. Ziet er niet slecht uit.
  woensdag 25 augustus 2021 @ 13:44:52 #14
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_201067073
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 13:27 schreef Sicstus het volgende:
Zometeen mijn bevindingen met deze kant-en-klare rösti, uit de Alpenweken van de Lidl!

[ afbeelding ]
Oh die ken ik, die is prima _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 25 augustus 2021 @ 13:45:09 #15
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_201067076
Zal je zien dat @Sicstus het niet te vreten vindt :'(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_201067193
Ik heb die met bacon & ui nog liggen *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_201067369
Ik vind het bewondernswaardig dat je deze meuk koopt en ook nog eet _O_ _O- *O*
pi_201067841
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 14:13 schreef Karzai het volgende:
Ik vind het bewondernswaardig dat je deze meuk koopt en ook nog eet _O_ _O- *O*
Ik ben niet zo kieskeurig als de meeste andere mensen met wat ik in mijn mond stop, blijkbaar. Ik heb ook weleens een duidelijk ongewassen doos voorgeschoteld gekregen, die klus heb ik ook geklaard, dusja...
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_201068177
Dacht dat doosjes altijd naar roosjes roken
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 25 augustus 2021 @ 15:28:49 #20
414785 sirdanilot
pi_201068261
Ik eet regelmatig haring in tomatensaus uit blik. Vind ik een heerlijke snack.

Maar deze koolrolletjes, gatverdamme :r maak dat gewoon zelf en vries het in voor als je eens snel wat wil eten.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_201068954
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 15:28 schreef sirdanilot het volgende:
Ik eet regelmatig haring in tomatensaus uit blik. Vind ik een heerlijke snack.

Maar deze koolrolletjes, gatverdamme :r maak dat gewoon zelf en vries het in voor als je eens snel wat wil eten.
Lekker op een wit broodje, haringfilet in een tomatensaus. En nee, zet Sicstus niet aan tot zelf koken want ik vind dit topic veel te leuk.
pi_201068988
quote:
17s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 16:25 schreef praadje het volgende:

[..]
Lekker op een wit broodje, haringfilet in een tomatensaus. En nee, zet Sicstus niet aan tot zelf koken want ik vind dit topic veel te leuk.
Tja, maar af en toe wil je ook iets goeds op je bord en koken is een kleine moeite.
pi_201069100
quote:
17s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 16:25 schreef praadje het volgende:

[..]
Lekker op een wit broodje, haringfilet in een tomatensaus. En nee, zet Sicstus niet aan tot zelf koken want ik vind dit topic veel te leuk.
Ik kook bijna elke avond :(
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_201069159
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 16:27 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
Tja, maar af en toe wil je ook iets goeds op je bord en koken is een kleine moeite.
Hij zal vast ook wel koken hoor. ;)
pi_201069162
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 16:36 schreef Sicstus het volgende:

[..]
Ik kook bijna elke avond :(
Ah, zie je wel.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')