abonnement Unibet Coolblue
pi_201782495
Wilt u lid worden van de EVN?

Ik wil lid worden, want ik wil een pup.
Als u een pup wilt via de Eurasier Vereniging Nederland dient u lid te worden van de EVN. Voor informatie over het lidmaatschap van de Eurasier Vereniging Nederland als u een pup wilt kunt u kijken op de pagina van onze pupinfo
pi_201782528
https://www.eurasier.nl/eurasier-info-bemiddeling/
Dit is de link met contactgegevens.

Dus eerst lid worden van de vereniging en dan pas contact opnemen, daarna gaat een bemiddelaar voor je aan de gang
  zaterdag 16 oktober 2021 @ 18:46:35 #78
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_201784086
Ben je al bij fokkers op bezoek geweest inmiddels?

Het blijft zoeken en wachten bij dit soort rassen, maar dat bezoeken en contact maken kan en leuk zijn en helpen!
Ben vooral benieuwd naar hoe je zoektocht gaat en de evt leuke dingen die je daardoor meemaakt.

Weet nog dat ik naar een fila zocht en bij meerdere ontzettend leuke mensen thuis ben geweest, verschillende honden mee heb gemaakt en tot 4 keer toe heerlijk tussen de pups heb gezeten.
Ook wel wat leuke, maar aparte ervaringen. Dat er bv even getest werd of ik geschikt was door 2 volwassen honden bij me te laten los. Niet aankijken, geen onverwachte bewegingen maken! Werd met vlag en wimpel goedgekeurd doordat 1 van de honden heerlijk tegen me aan kwam zitten en knuffelde. Heb van die hond ook een pup gekregen.
Achteraf was het ook wel met een knipoog hoor, ze maakte het expres iets erger dan het was om te filteren. Ze wilde mensen die ervaring toonde en die niet voor de ‘stoer’ factor gingen. Maar wel twee dames uit werk lijnen die direct uit Brazilië kwamen.

Deze fokkers zijn ook bij mij thuis geweest om te checken waar de eventuele pup terecht zou komen. Of een hond uit actieve waaklijnen wel passend was.

Heb vanuit die zoektocht leuke contacten op gedaan, leuke ervaringen gehad. Ook een enkele gekke ervaring.
Zo in Duitsland bij een ‘fokker’ geweest. Oud vrouwtje met fila’s en mastin espanols. Wat een zooitje was dat!!!
Mijn broer was mee, kreeg een bak brokken en werd zo’n beetje een oude paardenstal in geduwd waar een fila reu in zat. Oh, nou jij bent de eerste die hij wel mag zei ze daarna en meende het ook nog… Hij gromde niet naar hem of erger en dat was heel wat blijkbaar. Echt wtf???? Die dame had ze volgens ons niet helemaal meer op een rijtje. Was echt een oowwkee momentje.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_202198229
Weet niet of je inmiddels al een hond hebt gevonden, maar heb zelf door de jaren heen een aantal honden gehad.
Momenteel heb ik er twee, Sjors is een Roemeense hond, deze stond op marktplaats en heb ik via een stichting geadopteerd. Ging super al vraag ik mij af of het wel een straathondje was. Hij blaft niet, sloopt niet, kan alleen zijn, is zindelijk en sociaal met andere dieren.
Heb sinds 3 week nog Freya, een Akbash, erbij die heb ik via Facebook, kwam haar tegen via een herplaatsgroep van Turkse honden. Was al een tijdje op zoek naar Kangal en hield al een tijdje een opvang in de gaten, zij hadden ook een aparte herplaatsgroep omdat ze niet alles in de opvang kunnen hebben. Dus kon via de groep gericht met de eigenares contact opnemen. Nu is Freya dan wel geen Kangal, maar wel zelfde type hond.

Er zijn van allerlei rassen wel groepen te vinden op facebook, is gewoon een tip
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')