abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 26 augustus 2021 @ 10:19:51 #21
65846 Bocaj
47th President.
pi_201077161
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 21:29 schreef Lienekien het volgende:
Mooi dat deze zo goed bevalt.
Toppertje hoor!

Hiervoor had ik een keramische koekenpan... (Witte geribbelde binnenkant) heb ik nog wel alleen slijt hij veel...
Tijdens bereiden zag je allemaal witte stipjes op het vlees... dat kwam van de bodem af...
Nou weet ik niet of dat gevaarlijk is... Keramiek is toch iets van gesmolten klei/zand/zouten?
Denk dat ik hem maar ga weggooien...
  donderdag 26 augustus 2021 @ 10:25:39 #22
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_201077226
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 10:19 schreef Bocaj het volgende:

[..]
Toppertje hoor!

Hiervoor had ik een keramische koekenpan... (Witte geribbelde binnenkant) heb ik nog wel alleen slijt hij veel...
Tijdens bereiden zag je allemaal witte stipjes op het vlees... dat kwam van de bodem af...
Nou weet ik niet of dat gevaarlijk is... Keramiek is toch iets van gesmolten klei/zand/zouten?
Denk dat ik hem maar ga weggooien...
Lijkt mij ook niet, dat je dat in je eten wilt!

Ik heb al de nodige pannen versleten. Ook zo’n wokpan gehad van de Toko, die ik moest inbranden. Ik vond het een onding. Nu al een tijd een keramische die niet stralend wit meer is van binnen, maar wel nog helemaal heel. Daar doe ik het voorlopig dan toch maar mee.
The love you take is equal to the love you make.
  donderdag 26 augustus 2021 @ 10:35:44 #23
65846 Bocaj
47th President.
pi_201077341
quote:
1s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 10:25 schreef Lienekien het volgende:
Nu al een tijd een keramische die niet stralend wit meer is van binnen
Dat ken ik ook... uitkoken met azijn lees ik wel eens (vooral als hij begint te 'plakken'... heb de pan ook wel eens een nachtje in een mix van water en chloor laten staan... kwam toen stralend wit er weer uit! (Wel ff goed afwassen...)

https://www.kitchenandmore.nl/Gebruikstips-keramische-pannen
  donderdag 26 augustus 2021 @ 10:55:17 #24
65846 Bocaj
47th President.
pi_201077575
Trouwens nu dit gelezen te hebben gooi ik hem toch maar weg...

https://waarzitwatin.nl/producten/pannen-met-een-anti-aanbaklaag

Vooral bij ingrediënten aluminium pannen... Dat zijn de meesten met anti-aanbak coating...
pi_201077698
quote:
1s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 10:25 schreef Lienekien het volgende:
Ook zo’n wokpan gehad van de Toko, die ik moest inbranden. Ik vond het een onding.
Het nadeel van die stalen of gietijzer gevallen zonder coating en vooral als het groot formaat is, is dat de standaard fornuis de pit niet heeft om dat goed heet te krijgen. Daarom zie je bv in die Wokrestaurants van die megabranders die het geluid van een raket maken als ze vol open staan.

Neem dan een olie die een rooktemperatuur heeft van boven de 200°C. De de truck is dan, een stalen pan zet je sowieso weg ingevreven met die olie. Zet 'm op de pit en stook 'm warm tot ie begint te kwalmen. Dan flinke scheut olie erin nog even doorstoken en dan vlak voor het begint te roken de ingredienten er in. Dan schroeit alles meteen dicht.

Afhankelijk van de pit moet je hier leren hoeveel je in die pan gooit. Gooi je er teveel in dan koelt het te sterk af en de pit houd dit dan niet bij.

Ik krijg de wok op mijn fornuispitjes in de keuken ook nooit goed. Daarom heb ik deze jongen gekocht voor in de tuin op butagas.
https://www.amazon.nl/Kem(...)a-423135254348&psc=1

Is wel fijn, spettert me de keuken niet onder en minder geurtjes.
  donderdag 26 augustus 2021 @ 12:16:19 #26
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_201078672
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 11:04 schreef Watuntrik het volgende:

[..]
Het nadeel van die stalen of gietijzer gevallen zonder coating en vooral als het groot formaat is, is dat de standaard fornuis de pit niet heeft om dat goed heet te krijgen. Daarom zie je bv in die Wokrestaurants van die megabranders die het geluid van een raket maken als ze vol open staan.

Neem dan een olie die een rooktemperatuur heeft van boven de 200°C. De de truck is dan, een stalen pan zet je sowieso weg ingevreven met die olie. Zet 'm op de pit en stook 'm warm tot ie begint te kwalmen. Dan flinke scheut olie erin nog even doorstoken en dan vlak voor het begint te roken de ingredienten er in. Dan schroeit alles meteen dicht.

Afhankelijk van de pit moet je hier leren hoeveel je in die pan gooit. Gooi je er teveel in dan koelt het te sterk af en de pit houd dit dan niet bij.

Ik krijg de wok op mijn fornuispitjes in de keuken ook nooit goed. Daarom heb ik deze jongen gekocht voor in de tuin op butagas.
https://www.amazon.nl/Kem(...)a-423135254348&psc=1

Is wel fijn, spettert me de keuken niet onder en minder geurtjes.
Ja, hij was veel te groot en het fornuis was er niet geschikt voor.

Ik heb sowieso vrijwel nooit echte wokgerechten (meer). En die keuken met wokpit zie ik er ook niet komen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_201106400
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 10:55 schreef Bocaj het volgende:
Trouwens nu dit gelezen te hebben gooi ik hem toch maar weg...

https://waarzitwatin.nl/producten/pannen-met-een-anti-aanbaklaag

Vooral bij ingrediënten aluminium pannen... Dat zijn de meesten met anti-aanbak coating...
Mja ik blijf een eitje gewoon in zon pan bakken, je moet m ook niet op de hoogste stand zetten en met metalen voorwerpen behandelen, dan is het gewoon veilig
  zaterdag 28 augustus 2021 @ 15:12:04 #28
65846 Bocaj
47th President.
pi_201109753
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 augustus 2021 10:06 schreef 111210 het volgende:

[..]
Mja ik blijf een eitje gewoon in zon pan bakken, je moet m ook niet op de hoogste stand zetten en met metalen voorwerpen behandelen, dan is het gewoon veilig
Zeker, en dat staat er ook... alleen mij oude pan heeft slijtage aan die keramische laag...
Daaronder komt volgens mij een aluminimum laag... heb hem daarom maar weggedaan!
Keramische pannen hebben ook niet het eeuwige leven... 6 jaar heeft mijn pan het volgehouden...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')

Het lijkt erop dat je onze advertenties blokkeert

Dat begrijpen we, maar is wel erg jammer. Je kunt FOK! namelijk wel gratis LEZEN, maar we kunnen FOK! niet gratis MAKEN. De inkomsten van de advertenties zorgen ervoor dat we de kosten van de site kunnen dragen zodat je ook morgen FOK! nog kunt bezoeken.

Zou je willen overwegen om voor FOK! een uitzondering te maken in je adblocker (of andere middelen die onze ads blokkeren)? Je krijgt deze melding dan nooit meer te zien.

Ja, ik wil fok.nl whitelisten, laat me zien hoe

Ik neem liever een premium account zodat ik geen advertenties hoef te zien (je moet eerst inloggen)
Ja, breng me naar de shop