Ja, dat lees ik ook.... omdat het niet een anti-aanbak laag is of heeft moet je wat meer olie/boter of vocht gebruiken... anderen zeggen (waarbij de boel aanbrandt) dat, dat ook weer niets uitmaakt...quote:Op zaterdag 14 augustus 2021 18:04 schreef spierbal het volgende:
Mijn ervaring is dat een braadpan sneller aanbrand zonder teveel kookvocht.
Gaat goed?quote:Op zaterdag 14 augustus 2021 17:52 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb twee van die braadpannen. Die gebruik ik ook wel voor andere dingen dan vlees bakken.
Ligt meer aan degene die er mee werkt denk ik; ze zijn echt overal voor te gebruiken, alleen je moet je hittebron subtieler bedienen (ineens harder --> pan wordt niet ineens warmer, gas uit --> pan koelt niet meteen af).quote:Op zaterdag 14 augustus 2021 18:45 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Gaat goed?
Eiwitrijk voedsel schijnt nogal moeilijk te gaan.. ei, pannenkoek etc.
Eerlijk gezegd heb ik dat nog nooit geprobeerd in een braadpan.quote:Op zaterdag 14 augustus 2021 18:45 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Gaat goed?
Eiwitrijk voedsel schijnt nogal moeilijk te gaan.. ei, pannenkoek etc.
Ja!? Meestal wel. Wat belangrijk is de juiste temperatuur kiezen bij wat je bereid... Bij de pan is de bodemdikte dan wel van enig belang bij hoe goed de temperatuur te regelen is.quote:Op zaterdag 14 augustus 2021 17:25 schreef Bocaj het volgende:
Doen die mensen die laten aanbakken iets fout?
Bedankt!quote:Op zondag 15 augustus 2021 10:23 schreef Watuntrik het volgende:
Er zal altijd iets aan de bodem blijven plakken, maar wanneer je eenmaal de eigenschap van de pan en de juiste temperatuur onder de knie hebt is dat niet erg. Zolang dat wat plakt niet verbrandt zou het een goede smaakmaker voor een sausje kunnen zijn.
Ging ook heel goed met een beetje olijfolie... Écht totaal niets aangebakken... Vlees wel mooi bruin geworden...quote:
Dat moet wel goedkomen, is veel makkelijker dan vlees nog is mijn ervaring.quote:Op dinsdag 17 augustus 2021 21:02 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Ging ook heel goed met een beetje olijfolie... Écht totaal niets aangebakken... Vlees wel mooi bruin geworden...
Daarna hup onder de hete kraan en schoon... Pan gedraagt zich als een anti-aanbak pan... (vooralsnog)
Volgende keer eens kijken hoe groente (roerbak) gaat...
Het delicatere werk 'eitje' of 'pannenkoek' moeten nog... verwacht daar wel problemen... Temp is daar heel belangrijk... Men zegt dat je daar ook beter boter voor kunt gaan gebruiken i.p.v. olie...quote:Op dinsdag 17 augustus 2021 21:05 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Dat moet wel goedkomen, is veel makkelijker dan vlees nog is mijn ervaring.
Oh pannenkoeken vind ik ook wel makkelijk, eitjes waren wel tricky ja in begin daar gebruik ik nu een andere pan voor.quote:Op dinsdag 17 augustus 2021 21:17 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Het delicatere werk 'eitje' of 'pannenkoek' moeten nog... verwacht daar wel problemen... Temp is daar heel belangrijk... Men zegt dat je daar ook beter boter voor kunt gaan gebruiken i.p.v. olie...
Toppertje hoor!quote:
Lijkt mij ook niet, dat je dat in je eten wilt!quote:Op donderdag 26 augustus 2021 10:19 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Toppertje hoor!
Hiervoor had ik een keramische koekenpan... (Witte geribbelde binnenkant) heb ik nog wel alleen slijt hij veel...
Tijdens bereiden zag je allemaal witte stipjes op het vlees... dat kwam van de bodem af...
Nou weet ik niet of dat gevaarlijk is... Keramiek is toch iets van gesmolten klei/zand/zouten?
Denk dat ik hem maar ga weggooien...
Dat ken ik ook... uitkoken met azijn lees ik wel eens (vooral als hij begint te 'plakken'... heb de pan ook wel eens een nachtje in een mix van water en chloor laten staan... kwam toen stralend wit er weer uit! (Wel ff goed afwassen...)quote:Op donderdag 26 augustus 2021 10:25 schreef Lienekien het volgende:
Nu al een tijd een keramische die niet stralend wit meer is van binnen
Het nadeel van die stalen of gietijzer gevallen zonder coating en vooral als het groot formaat is, is dat de standaard fornuis de pit niet heeft om dat goed heet te krijgen. Daarom zie je bv in die Wokrestaurants van die megabranders die het geluid van een raket maken als ze vol open staan.quote:Op donderdag 26 augustus 2021 10:25 schreef Lienekien het volgende:
Ook zo’n wokpan gehad van de Toko, die ik moest inbranden. Ik vond het een onding.
Ja, hij was veel te groot en het fornuis was er niet geschikt voor.quote:Op donderdag 26 augustus 2021 11:04 schreef Watuntrik het volgende:
[..]
Het nadeel van die stalen of gietijzer gevallen zonder coating en vooral als het groot formaat is, is dat de standaard fornuis de pit niet heeft om dat goed heet te krijgen. Daarom zie je bv in die Wokrestaurants van die megabranders die het geluid van een raket maken als ze vol open staan.
Neem dan een olie die een rooktemperatuur heeft van boven de 200°C. De de truck is dan, een stalen pan zet je sowieso weg ingevreven met die olie. Zet 'm op de pit en stook 'm warm tot ie begint te kwalmen. Dan flinke scheut olie erin nog even doorstoken en dan vlak voor het begint te roken de ingredienten er in. Dan schroeit alles meteen dicht.
Afhankelijk van de pit moet je hier leren hoeveel je in die pan gooit. Gooi je er teveel in dan koelt het te sterk af en de pit houd dit dan niet bij.
Ik krijg de wok op mijn fornuispitjes in de keuken ook nooit goed. Daarom heb ik deze jongen gekocht voor in de tuin op butagas.
https://www.amazon.nl/Kem(...)a-423135254348&psc=1
Is wel fijn, spettert me de keuken niet onder en minder geurtjes.
Mja ik blijf een eitje gewoon in zon pan bakken, je moet m ook niet op de hoogste stand zetten en met metalen voorwerpen behandelen, dan is het gewoon veiligquote:Op donderdag 26 augustus 2021 10:55 schreef Bocaj het volgende:
Trouwens nu dit gelezen te hebben gooi ik hem toch maar weg...
https://waarzitwatin.nl/producten/pannen-met-een-anti-aanbaklaag
Vooral bij ingrediënten aluminium pannen... Dat zijn de meesten met anti-aanbak coating...
Zeker, en dat staat er ook... alleen mij oude pan heeft slijtage aan die keramische laag...quote:Op zaterdag 28 augustus 2021 10:06 schreef 111210 het volgende:
[..]
Mja ik blijf een eitje gewoon in zon pan bakken, je moet m ook niet op de hoogste stand zetten en met metalen voorwerpen behandelen, dan is het gewoon veilig
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |