abonnement Unibet Coolblue
pi_200901547
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 22:41 schreef Jappie81 het volgende:

[..]
Nee, dit stelt hij helemaal niet. Als je zn blog gevolgd hebt heb je er niet veel van begrepen.
Leg jij dan eens uit wat ik niet begrepen heb.
  vrijdag 13 augustus 2021 @ 22:48:13 #52
473584 Gretzl
Bij nader inzien altijd 8eraf
pi_200901592
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 22:39 schreef luxerobots het volgende:

[..]
Mooi rookgordijn van je.

Ik wil een linkje van de DNA-experts, en jij begint over de telefoon en de aanstraling met de zendmast.
Nee, ik ging er vanuit dat StaceySinger het juist had opgeschreven. Ik vermoed dat hij TNO verward met een ander instituut dan.

quote:
0s.gif Op vrijdag 6 augustus 2021 10:58 schreef StaceySinger het volgende:
onderzoeksinstituut TNO
Amerikaanse contra-expert (DNA-deskundigen) die hebben aangegeven dat het DNA-bewijs op zichzelf staand onvoldoende is voor veroordeling zijn Jason Gilder en Dan Krane.

quote:
De aanwezige journalisten hoorden het gelaten aan. Louwes’ belangrijkste troef was een speciaal vanuit Amerika ingevlogen DNA-deskundige die kritiek leverde op het onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). ’Gelukkig’ kwam deze Jason Gilder uitleggen ’hoe weinig het werk van het NFI met wetenschappelijk onderzoek te maken heeft’, sprak Louwes. Zijn veroordeling steunt voor een belangrijk deel op DNA-bewijs. Maar de hoeveelheid DNA die is gevonden, is veel te klein voor een betrouwbare analyse, stelde de Amerikaan. Bovendien, legde hij nog eens uit, is het goed mogelijk dat Louwes’ DNA anders dan door geweld op het lichaam van het slachtoffer terechtkwam.
https://www.trouw.nl/nieu(...)et-voorbij~b5318fa8/

quote:
De Amerikaanse DNA-experts Dan Krane en Jason Gilder kraken het onderzoek van het NFI in de Deventer moordzaak.

De conclusie van het NFI dat de sporen van Ernest Louwes alleen op de blouse van het slachtoffer, de weduwe Jacqueline Wittenberg, konden zijn gekomen tijdens het misdrijf, is volgens hen onhoudbaar.

De NFI-bevindingen over de DNA-sporen van Louwes waren voor het gerechtshof in Den Bosch in februari 2004 doorslaggevend om hem tot twaalf jaar cel te veroordelen.

Gilder vertelde donderdag tijdens de boekpresentatie en persconferentie van de vrijgekomen fiscalist dat het instituut het hof over deze cruciale informatie verkeerd heeft voorgelicht.

Aanwijzing

''Het NFI had nooit tot de conclusie mogen komen dat het DNA-materiaal van Louwes tijdens de moord op de blouse was gekomen. Het feit dat DNA-kenmerken van de fiscalist aanwezig waren in controlesporen was een sterke aanwijzing dat zijn DNA juist niet tijdens het misdrijf op de blouse terecht was gekomen'', stelt Gilder. ''Dat had het NFI moeten weten.''

DNA-materiaal

Uit hun onderzoek blijkt volgens Gilder en Krane ook dat het NFI veel minder dan de aanbevolen hoeveelheid DNA-materiaal heeft gebruikt voor het uitvoeren van de testen.

De Amerikaanse wetenschappers menen dat een dergelijke lage hoeveelheid DNA onbetrouwbare resultaten oplevert.
https://www.nu.nl/algemee(...)enter-moordzaak.html
Bloodbuzz Ohio: Geert wilde heel graag The National éindelijk in de Top 2000 hebben | Top 2000-omissies (2000-nu) | Concert stats | Last.fm
Do whatever the TV tells us
Stay inside our rosy-minded fuzz
So worry not, all things are well
pi_200901619
quote:
7s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 22:48 schreef Gretzl het volgende:

[..]
Nee, ik ging er vanuit dat StaceySinger het juist had opgeschreven. Ik vermoed dat hij TNO verward met een ander instituut dan.
[..]
Amerikaanse contra-expert (DNA-deskundigen) die hebben aangegeven dat het DNA-bewijs op zichzelf staand onvoldoende is voor veroordeling zijn Jason Gilder en Dan Krane.
[..]
https://www.trouw.nl/nieu(...)et-voorbij~b5318fa8/
[..]
https://www.nu.nl/algemee(...)enter-moordzaak.html
Wie heeft Jason Gilder en Dan Krane eigenlijk betaald? Ik denk niet dat twee Amerikanen zich zomaar met een Nederlandse zaak gaan bemoeien.

Maar, ik heb er niet zo'n zin in om met jouw rookgordijn mee te gaan. Even terug naar het oorspronkelijke onderwerp.

Ben jij het met me eens dat de kans klein is dat Louwes de waarheid spreekt over dat snelwegverhaal met het verkeerd aanstralen van zendmasten?

Of ga je dan toch weer niet mee met de experts van TNO?
  vrijdag 13 augustus 2021 @ 22:55:20 #54
473584 Gretzl
Bij nader inzien altijd 8eraf
pi_200901666
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 22:43 schreef luxerobots het volgende:
De kans is klein. Precies wat ik iedere keer stel. Ik heb nergens gezegd dat het onmogelijk is.
Het doet er ook niet toe of die kans 2%, 5%, 10% of 80% was dat hij bij het bewuste telefoontje vanaf de A28 verbinding maakte met die zendmast in Deventer. Ook bij een lage kans op aanstraling had het OM er nooit klakkeloos vanuit mogen gaan dat Louwes in de buurt van Deventer was. Ze hadden zijn gedetailleerde verhaal over de file serieus moeten nemen. Want wat wél zeker is is dat de kans onnoemelijk klein is dat Louwes het hele fileverhaal uit zijn duim zuigt en dat het dan precies klopt met de feiten zoals die later door de werknemers van de bouwbedrijven en door RWS bevestigd zijn. Zou de eerste keer zijn dat een vermeende moordenaar zo'n gedetailleerd alibi verzint en dat het dan wonder boven wonder precies klopt met de werkelijkheid.

TLDR: herziening zal hoe dan ook gehonoreerd moeten worden omdat alle feiten die nu bekend zijn aangeven dat het alibi van Louwes zeer waarschijnlijk gewoon de waarheid is. OM kan zich simpelweg niet meer verschuilen achter 'leugenachtige verklaringen van Louwes'.
Bloodbuzz Ohio: Geert wilde heel graag The National éindelijk in de Top 2000 hebben | Top 2000-omissies (2000-nu) | Concert stats | Last.fm
Do whatever the TV tells us
Stay inside our rosy-minded fuzz
So worry not, all things are well
  vrijdag 13 augustus 2021 @ 22:56:03 #55
473584 Gretzl
Bij nader inzien altijd 8eraf
pi_200901675
Deze hier al gepost? Eens met deze opinie. Echt compleet belachelijk dat we nu alweer ruim 8 jaar aan het wachten zijn...

quote:
Opinie: Een herzieningsonderzoek van acht jaar is niet fatsoenlijk. Maar niemand zegt er iets van
De Deventer Moordzaak komt maar niet tot een afronding, want sinds acht jaar loopt er een herzieningsonderzoek. Waarom is dat nog steeds niet klaar?


3 augustus 2021, 17:00
Opinie

Technische recherche loopt met metaaldetector richting het graf van de weduwe Wittenberg, 2006. Beeld Marcel van den Bergh
Technische recherche loopt met metaaldetector richting het graf van de weduwe Wittenberg, 2006.Beeld Marcel van den Bergh
De Deventer moordzaak is de laatste maanden weer volop in de belangstelling gekomen. Afgelopen januari verscheen bij Argos de zesdelige podcast De Deventer Mediazaak. Deze maakte veel reacties los, met name aan het adres van Maurice de Hond, wiens rol in de zaak aan de kaak werd gesteld. Zijn reactie bleef niet uit. Begin juli verscheen de tiendelige podcast De schoft van de Deventer Moordzaak waarin De Hond zich door voormalig parlementair journalist Pim van Galen liet interviewen.

De Deventer Moordzaak is dus na 22 jaar nog springlevend en dat is grotendeels te wijten aan het blijven voortduren van het herzieningsonderzoek dat sinds 2013/14 onder leiding van Diederik Aben, advocaat-generaal bij de Hoge Raad, wordt gedaan. Dit onderzoek werd begin 2013 verzocht door advocaat Knoops en ruim een jaar later besloot de procureur-generaal bij de Hoge Raad, na een advies van de Adviescommissie afgesloten strafzaken (ACAS), dit te honoreren.

Drie onderwerpen

Aben spitste zijn onderzoek toe op drie onderwerpen: het tijdstip van overlijden, het telefoontje vanaf de A28, en de dna-sporen op de blouse van het slachtoffer. Veel van deze onderwerpen waren toen al vijftien jaar lang intensief onderzocht. Hij hoefde niet van klad te beginnen. Belangstellenden vroegen zich dus al snel af waarom het onderzoek nog niet was afgerond. Immers, het oorspronkelijke onderzoek in 1999/2000 duurde enkele maanden en een onderzoek in 2003/2004 dat zich toespitste op dna werd afgerond al na enkele weken. Waarom moest dit aanvullend onderzoek zo extreem veel langer duren?

Deze vraag bracht Kamerlid Attje Kuiken ertoe in 2019 minister Grapperhaus naar de stand van zaken te vragen. Die stelde haar gerust: er resteerde nog wat dna-onderzoek. Op een haar na gevild dus, zo leek het.

Toen Aben later dat jaar door De Stentor werd geïnterviewd, zei hij nog steeds niet te weten wanneer het onderzoek klaar zou zijn: ‘Met dna-onderzoek ben je zo drie, vier jaar verder.’ Hij was met Knoops in een impasse geraakt. ‘Als compromis hebben we dat coldcaseteam gevraagd nog eens alles wat afstandelijker te bekijken en te beoordelen of we toch nog iets gemist hebben.’

Hoewel sommigen in 2014 meenden dat er toen al zo veel belangrijke nieuwe feiten bekend waren dat een herzieningsverzoek kansrijk leek, is na bijna acht jaar geen zicht op afronding.

Plicht

De advocaat-generaal is bij zijn onderzoek niet gebonden aan een (wettelijke) termijn. Dat ontslaat hem niet van de plicht het onderzoek zo snel mogelijk tot een eind te brengen. Hij laat immers vele betrokkenen (in de eerste en voornaamste plaats de veroordeelde) veel te lang in onzekerheid . Hij is niet verplicht tussentijds te zeggen waarom hij niet eerder tot afronding kon komen. Aldus (geen termijn, geen tussentijdse rapportage) is een ideale doofpot gecreëerd en kan een herzieningsonderzoek eindeloos duren. Het herzieningsonderzoek in de Deventer Moordzaak is nu al flink op weg.

Toch is over deze gang van zaken in brede kring geen spoor van verontwaardiging te bespeuren. Het onderzoek duurt en duurt, niemand weet wanneer het wordt afgerond en het land wacht gelaten af. Een rechtsstaat onwaardig.

Henk de Swaan Arons, gepensioneerd universitair hoofddocent Erasmus Universiteit Rotterdam; Ton Derksen, emeritus-hoogleraar Tilburg University, auteur Lucia de B. en Leugens over Louwes; Hans Dooremalen, universitair docent Tilburg University; Herman de Regt, universitair hoofddocent Tilburg University
https://www.volkskrant.nl(...)r-iets-van~b259a507/
Bloodbuzz Ohio: Geert wilde heel graag The National éindelijk in de Top 2000 hebben | Top 2000-omissies (2000-nu) | Concert stats | Last.fm
Do whatever the TV tells us
Stay inside our rosy-minded fuzz
So worry not, all things are well
  vrijdag 13 augustus 2021 @ 22:59:32 #56
473584 Gretzl
Bij nader inzien altijd 8eraf
pi_200901717
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 22:51 schreef luxerobots het volgende:

[..]
Wie heeft Jason Gilder en Dan Krane eigenlijk betaald? Ik denk niet dat twee Amerikanen zich zomaar met een Nederlandse zaak gaan bemoeien.
Zit jij nu te beweren dat vooraanstaande Amerikaanse DNA-experts in ruil voor wat centen hun reputatie op het spel zouden zetten door in opdracht van De Hond iets te beweren waar ze het totaal niet mee eens zijn? :')

Je kan er gewoon gemakkelijk vanuit gaan dat ze onafhankelijk naar het DNA-bewijs hebben gekeken. Nul reden voor Gilder en Krane om zich in een bepaalde hoek te wringen.
Bloodbuzz Ohio: Geert wilde heel graag The National éindelijk in de Top 2000 hebben | Top 2000-omissies (2000-nu) | Concert stats | Last.fm
Do whatever the TV tells us
Stay inside our rosy-minded fuzz
So worry not, all things are well
  vrijdag 13 augustus 2021 @ 23:05:42 #57
473584 Gretzl
Bij nader inzien altijd 8eraf
pi_200901805
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 22:51 schreef luxerobots het volgende:

Ben jij het met me eens dat de kans klein is dat Louwes de waarheid spreekt over dat snelwegverhaal met het verkeerd aanstralen van zendmasten?

Of ga je dan toch weer niet mee met de experts van TNO?
De kans is zeer groot - in termen van waarschijnlijkheid - dat Louwes de waarheid spreekt over zijn alibi. Want een dusdanig gedetailleerd verhaal kan iemand niemand uit de duim zuigen zonder dat het tegenstrijdigheden vertoond met de bekende feiten. Het is ook erg onaannemelijk dat Louwes het gedetailleerde file-verhaal van iemand anders heeft gehoord en later gebruikt heeft als dekmantel.

Dat de kans van het niet-aanstralen van die Deventerse zendmast theoretisch groter is dan het wel-aanstralen zegt niets over de kans van de waarachtigheid van Louwes' beweringen. Zelfs al zou die avond maar 1 op de 100 telefoontjes vanaf de A28 door de zendmast in Deventer worden aangestraald dan kan Louwes nog steeds die 'toevallige pech' hebben gehad. Het ontkracht zijn alibi op geen enkele manier.

Louwes' alibi had alleen weerlegd kunnen worden als 100% zeker wetenschappelijk kon worden aangetoond dat over die afstand aanstraling niet mogelijk is. Maar in het 2G-tijdperk gebeurde dat dus wel.
Bloodbuzz Ohio: Geert wilde heel graag The National éindelijk in de Top 2000 hebben | Top 2000-omissies (2000-nu) | Concert stats | Last.fm
Do whatever the TV tells us
Stay inside our rosy-minded fuzz
So worry not, all things are well
pi_200901836
quote:
7s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 22:55 schreef Gretzl het volgende:
Want wat wél zeker is is dat de kans onnoemelijk klein is dat Louwes het hele fileverhaal uit zijn duim zuigt en dat het dan precies klopt met de feiten zoals die later door de werknemers van de bouwbedrijven en door RWS bevestigd zijn. Zou de eerste keer zijn dat een vermeende moordenaar zo'n gedetailleerd alibi verzint en dat het dan wonder boven wonder precies klopt met de werkelijkheid.
Ik zie dit echt anders. Het alibi houdt niet meer in dan dat Louwes informatie heeft over een file. Dat betekent niet dat hij daadwerkelijk zelf in die file stond.

Hij kan de file gezien hebben vanaf het viaduct, hij kan het op de radio gehoord hebben of hij kan het van iemand anders gehoord hebben.

Jij hebt het trouwens over een gedetailleerd alibi, maar uit het dossier blijkt dat het belangrijke detail over het breedtetransport er later ingekomen is.

Of zoals Peter R. de Vries schreef:

quote:
Pikant is dat Louwes het aanvankelijk ook helemaal niet over het opvallende breedtetransport heeft gehad in zijn eerste verklaringen. Pas als een medewerker van Rijkswaterstaat het hier in zijn verklaring (25 november 1999) over heeft gehad, komt Louwes er op de zitting twee weken later, op 8 december 1999, ook mee.
  vrijdag 13 augustus 2021 @ 23:09:41 #59
473584 Gretzl
Bij nader inzien altijd 8eraf
pi_200901876
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 23:07 schreef luxerobots het volgende:

[..]
Ik zie dit echt anders. Het alibi houdt niet meer in dan dat Louwes informatie heeft over een file. Dat betekent niet dat hij daadwerkelijk zelf in die file stond.

1. Hij kan de file gezien hebben vanaf het viaduct, 2, hij kan het op de radio gehoord hebben of 3. hij kan het van iemand anders gehoord hebben.
1. Vrijwel onmogelijk en een erg onrealistisch scenario, al eerder toegelicht. Ik wacht nog altijd op rectificatie van Haan.
2. Betreffende file is nooit op de radio gemeld, dus kan ook niet.
3. Enige optie die theoretisch kan, maar nooit bewezen en véél minder waarschijnlijk dan dat Louwes de file-waarneming en gedetailleerde beschrijving van het ritsen en het gedrag van de vrachtwagenchauffeur uit eigen hand heeft.

[ Bericht 3% gewijzigd door Gretzl op 13-08-2021 23:15:06 ]
Bloodbuzz Ohio: Geert wilde heel graag The National éindelijk in de Top 2000 hebben | Top 2000-omissies (2000-nu) | Concert stats | Last.fm
Do whatever the TV tells us
Stay inside our rosy-minded fuzz
So worry not, all things are well
  vrijdag 13 augustus 2021 @ 23:14:07 #60
473584 Gretzl
Bij nader inzien altijd 8eraf
pi_200901938
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 23:07 schreef luxerobots het volgende:

[..]
Jij hebt het trouwens over een gedetailleerd alibi, maar uit het dossier blijkt dat het belangrijke detail over het breedtetransport er later ingekomen is.

Of zoals Peter R. de Vries schreef:
[..]

Ja, nogal wiedes dat Louwes de veroorzaker van de file (het breedtetransport dat niet op een normale manier onder het viaduct door kon gaan) niet gezien heeft. Louwes sloot in de staart van de file aan. De voorkant bevond zich meer dan een kilometer verderop, bij het viaduct.

De toevoeging dat het breedtetransport de abnormale file veroorzaakte, dat de file kort duurde en daarom niet op radio is gemeld heeft politie later gekregen. En is Louwes dus ook pas later ter oren gekomen. Louwes heeft het in z'n eigen beweringen nooit over een breedtetransport gehad.

Dus wat wijlen. R. de Vries hier beweert om de geloofwaardigheid van Louwes' alibi onderuit te halen is gewoon complete bullshit. Louwes heeft de file in eerste instantie in detail beschreven omdat hij in het verhoor moest uitleggen waarom zijn rit van Utrecht naar huis 1:40 duurde. Dat kwam dus door drukte op de weg bij Utrecht, de onverwachte file bij Harderwijk en het omrijden via afslag 't Harde omdat Louwes in de file te lang links was blijven rijden en dus de afslag Harderwijk prompt miste.
Bloodbuzz Ohio: Geert wilde heel graag The National éindelijk in de Top 2000 hebben | Top 2000-omissies (2000-nu) | Concert stats | Last.fm
Do whatever the TV tells us
Stay inside our rosy-minded fuzz
So worry not, all things are well
pi_200901975
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 22:51 schreef luxerobots het volgende:
Jason Gilder en Dan Krane
Dan vraag je dat toch aan Jason Gilder en Dan Krane?
pi_200901986
quote:
7s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 23:05 schreef Gretzl het volgende:
Dat de kans van het niet-aanstralen van die Deventerse zendmast theoretisch groter is dan het wel-aanstralen zegt niets over de kans van de waarachtigheid van Louwes' beweringen.
Dat zegt wel wat. Mensen kunnen namelijk alles zeggen. Het gaat dan om de bewijsstukken of het klopt. Er zijn heel veel moordenaars die claimen onschuldig te zijn, wat logisch is, niemand wil het gevang in. Daar moet dus niet teveel waarde aan worden gehecht. De bewijzen die iemands verhaal onderbouwen of ontkrachten zijn wat dat betreft dus een stuk interessanter.

quote:
Zelfs al zou die avond maar 1 op de 100 telefoontjes vanaf de A28 door de zendmast in Deventer worden aangestraald dan kan Louwes nog steeds die 'toevallige pech' hebben gehad. Het ontkracht zijn alibi op geen enkele manier.
De kans is waarschijnlijk nog kleiner dan die 1 op de 100.

Zelfs Ton Derksen, die ook niet geschoold is in statistiek, zegt:

quote:
Men nam voetstoots aan dat een dergelijke abnormale voortplanting in Nederland een hoge uitzondering was, maar er is inmiddels gebleken dat het zich gemiddeld misschien wel eens per zes dagen ergens in Nederland voordoet, en speciaal in september.
Eens per zes dagen. Die kans ligt dus waarschijnlijk op kleiner dan 1 op de 10 miljoen.

quote:
Louwes' alibi had alleen weerlegd kunnen worden als 100% zeker wetenschappelijk kon worden aangetoond dat over die afstand aanstraling niet mogelijk is. Maar in het 2G-tijdperk gebeurde dat dus wel.
Het is niet zwart of wit. Het alibi van Louwes is ongeloofwaardig, en inderdaad niet voor 100% weerlegd. Maar dat hoeft ook niet. Een alibi is sterk of zwak, en kan meestal ook weer niet voor 100% bevestigd of ontkracht worden.

Kijk, niemand heeft Louwes gezien, en het is ook niet zo dat hij zichtbaar op een flitsfoto stond. Dan had hij een sterk alibi gehad. Nu heeft hij alleen kennis, kennis die in principe al openbaar was.
pi_200902015
quote:
7s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 23:14 schreef Gretzl het volgende:

[..]
Ja, nogal wiedes dat Louwes de veroorzaker van de file (het breedtetransport dat niet op een normale manier onder het viaduct door kon gaan) niet gezien heeft. Louwes sloot in de staart van de file aan. De voorkant bevond zich meer dan een kilometer verderop, bij het viaduct.

De toevoeging dat het breedtetransport de abnormale file veroorzaakte, dat de file kort duurde en daarom niet op radio is gemeld heeft politie later gekregen. En is Louwes dus ook pas later ter oren gekomen. Louwes heeft het in z'n eigen beweringen nooit over een breedtetransport gehad.

Dus wat wijlen. R. de Vries hier beweert om de geloofwaardigheid van Louwes' alibi onderuit te halen is gewoon complete bullshit. Louwes heeft de file in eerste instantie in detail beschreven omdat hij in het verhoor moest uitleggen waarom zijn rit van Utrecht naar huis 1:40 duurde. Dat kwam dus door drukte op de weg bij Utrecht, de onverwachte file bij Harderwijk en het omrijden via afslag 't Harde omdat Louwes in de file te lang links was blijven rijden en dus de afslag Harderwijk prompt miste.
Jij had het over een gedetailleerd alibi. Maar wat is er nog gedetailleerd als het niet om het breedtetransport ging?
  vrijdag 13 augustus 2021 @ 23:22:50 #64
473584 Gretzl
Bij nader inzien altijd 8eraf
pi_200902035
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 23:18 schreef luxerobots het volgende:

[..]
Dat zegt wel wat. Mensen kunnen namelijk alles zeggen. Het gaat dan om de bewijsstukken of het klopt. Er zijn heel veel moordenaars die claimen onschuldig te zijn, wat logisch is, niemand wil het gevang in. Daar moet dus niet teveel waarde aan worden gehecht. De bewijzen die iemands verhaal onderbouwen of ontkrachten zijn wat dat betreft dus een stuk interessanter.
[..]
De kans is waarschijnlijk nog kleiner dan die 1 op de 100.

Zelfs Ton Derksen, die ook niet geschoold is in statistiek, zegt:
[..]
Eens per zes dagen. Die kans ligt dus waarschijnlijk op kleiner dan 1 op de 10 miljoen.
Je gebruikt nu een argument van Derksen in het voordeel van Louwes. Dat het helemaal niet zo aannemelijk was dat de specifieke atmosferische omstandigheden in september waarneembaar waren. En uit de meteorologische hoek kun je genoeg bronnen vinden die bevestigen dat er die 23e september sprake was van bijzondere atmosferische omstandigheden waarbij de kans op superfractie een stuk groter was dan normaal.
Bloodbuzz Ohio: Geert wilde heel graag The National éindelijk in de Top 2000 hebben | Top 2000-omissies (2000-nu) | Concert stats | Last.fm
Do whatever the TV tells us
Stay inside our rosy-minded fuzz
So worry not, all things are well
  vrijdag 13 augustus 2021 @ 23:27:04 #65
473584 Gretzl
Bij nader inzien altijd 8eraf
pi_200902092
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 23:18 schreef luxerobots het volgende:

[..]
Dat zegt wel wat. Mensen kunnen namelijk alles zeggen. Het gaat dan om de bewijsstukken of het klopt. Er zijn heel veel moordenaars die claimen onschuldig te zijn, wat logisch is, niemand wil het gevang in. Daar moet dus niet teveel waarde aan worden gehecht. De bewijzen die iemands verhaal onderbouwen of ontkrachten zijn wat dat betreft dus een stuk interessanter.
[..]
De kans is waarschijnlijk nog kleiner dan die 1 op de 100.

Zelfs Ton Derksen, die ook niet geschoold is in statistiek, zegt:
[..]
Eens per zes dagen. Die kans ligt dus waarschijnlijk op kleiner dan 1 op de 10 miljoen.
[..]
Het is niet zwart of wit. Het alibi van Louwes is ongeloofwaardig, en inderdaad niet voor 100% weerlegd. Maar dat hoeft ook niet. Een alibi is sterk of zwak, en kan meestal ook weer niet voor 100% bevestigd of ontkracht worden.

Kijk, niemand heeft Louwes gezien, en het is ook niet zo dat hij zichtbaar op een flitsfoto stond. Dan had hij een sterk alibi gehad. Nu heeft hij alleen kennis, kennis die in principe al openbaar was.
Nee, voor de zoveelste keer bega je een kostbare denkfout. De kennis over deze specifieke kortdurende file die nergens is gemeld in de verkeersinformatie was helemaal niet openbaar.

In de ogen van mij en een hoop anderen is het alibi van Louwes juist wel geloofwaardig omdat het zo gedetailleerd is. Hoe meer details een verdachte opsomt in een verzonnen alibi, des te groter de kans dat er dingen onomstotelijk weerlegd kunnen worden en de verdachte dus hangt (een aantoonbare leugen heeft verteld). Bij een algemener alibi (zoals beide alibi's die De Jong heeft gebruikt) kun je er minder zeker van zijn hoe sterk of zwak het is. Omdat dingen als 'ik was de hele avond op de studentensoos' of 'ik was vanaf 19:30 de hele avond thuis' alleen maar door personen bevestigd kunnen worden die hem toen gezien hebben. Daar is nooit verder onderzoek naar gedaan. Politie is al snel in de tunnelvisie verzeild geraakt en hebben alle andere mogelijke verdachten laten schieten.
Bloodbuzz Ohio: Geert wilde heel graag The National éindelijk in de Top 2000 hebben | Top 2000-omissies (2000-nu) | Concert stats | Last.fm
Do whatever the TV tells us
Stay inside our rosy-minded fuzz
So worry not, all things are well
  vrijdag 13 augustus 2021 @ 23:28:53 #66
473584 Gretzl
Bij nader inzien altijd 8eraf
pi_200902108
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 23:20 schreef luxerobots het volgende:

[..]
Jij had het over een gedetailleerd alibi. Maar wat is er nog gedetailleerd als het niet om het breedtetransport ging?
Hoeveel gedetailleerder wil je het nog hebben?



quote:
Ik schat dat ik tegen 19.20 uur weer terug bij mijn auto was en toen op weg ging naar huis. Normaliter ben ik dan tegen 20.30 uur thuis. Niet dat Utrecht-Lelystad nou zo'n grote afstand is, maar op koopavond is het nogal tijdrovend om Utrecht uit te komen. In die maand (september) was er vanuit Utrecht nog geen aansluiting van de Stichtsebrug (over het randmeer) naar de A6 welke door Flevoland loopt. Het verbindend stuk snelweg in Flevoland is pas geopend na 19 november 1999, want terwijl ik in de cel zat, heb ik die opening op TV gezien. Omdat de weg toen nog direct na de Stichtsebrug ophield en daardoor op drukke tijden een file ontstond, nam ik , zoals zo velen, de route via Harderwijk, weliswaar wat omrijdend maar wel beduidend sneller.

Echter, nog vóór ik nabij Harderwijk het viaduct bereikte voor de afslag Flevoland liep ik vast in een file, eerst stilstaand en daarna langzaam rijdend. Het verkeer werd geduid rechts te houden, maar, zoals gebruikelijk in Nederland, zijn er altijd bestuurder die zo lang mogelijk toch links proberen door te rijden.

In de file

Een paar auto's voor mij reed een vrachtauto die opeens half naar links op de weg ging rijden teneinde te voorkomen dat de linksrijders er nog voorbij konden. De auto's voor mij gingen dicht op elkaar rijden om te voorkomen dat er linksrijders konden invoegen. Ik heb aan dat 'spelletje' meegedaan omdat het onterecht doorrijden van sommige bestuurders mij ook altijd ergert. Het gevolg van dat bumper aan bumper rijden was echter wel dat ik pas aan de afslag dacht toen het viaduct al zo dichtbij was dat het te laat was om nog af te slaan. Direct na het viaduct zag ik rechts op de afrit wagens staan van een wegenbouwbedrijf. Kort na het viaduct was de weg weer vrij en kon ik gewoon doorrijden. Hetgeen mij nog ergerde was het feit dat ik geen wegwerkers zag, omdat je dan de indruk hebt dat je zinloos in de file hebt gestaan. Pas na mijn aanhouding is een en ander mij duidelijk geworden en dat de wegwerkzaamheden pas later zijn aangevangen en dat de file waarin ik verzeild was geraakt alleen maar werd veroorzaakt door een breedtetransport met beton-elementen. Omdat de file vanwege het breedtetransport in feite incidenteel en voorbijgaand was, is deze file niet op de radio gemeld. Uit de politiedossiers heb ik later vernomen dat er wel een filemelding op het nieuws is geweest om 21.05 uur, maar dit was een file met een andere oorzaak, namelijk werkzaamheden aan de weg. De bijzonderheden, waaronder de wijze van wegafzetting en -geleiding kon ik uitsluitend weten omdat ík die file had meegemaakt.

Ik moest toen doorrijden tot de afslag 't Harde en vervolgens ben ik naar huis gereden. Hierbij merk ik nog op dat dit voor mij niet zo bijzonder was omdat ik in ieder geval iedere ochtend en meestal iedere avond de route via 't Harde reed. Ik reed deze route al vele jaren en kon deze spreekwoordelijk met gesloten ogen rijden. Vanwege de file en het omrijden was ik niet tegen 20.30 uur thuis, maar pas rond 21.00 uur. Dit heb ik naderhand aan de hand van meerdere omstandigheden kunnen aangeven.

Na het viaduct en dus na het moment dat de weg weer vrij was, kon ik ongestoord verder rijden. Nu werd ik pas aangehouden op 19 november en dus twee maanden na deze dag (23 september 1999), maar omdat mij op maandag 27 september werd gevraagd wanneer ik voor het laatst met mevrouw Wittenberg had gesproken, heb ik later kunnen reconstrueren waarom en vanuit welke locatie ik haar had gebeld.
En lees ook even het volledige hoofdstuk van Derksen over dit alibi, dan wordt je misschien wat wijzer dan je nu bent.



[ Bericht 37% gewijzigd door Gretzl op 13-08-2021 23:46:08 ]
Bloodbuzz Ohio: Geert wilde heel graag The National éindelijk in de Top 2000 hebben | Top 2000-omissies (2000-nu) | Concert stats | Last.fm
Do whatever the TV tells us
Stay inside our rosy-minded fuzz
So worry not, all things are well
pi_200902877
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 22:05 schreef Gretzl het volgende:

[..]
Wat Eikelenboom hier beweert staat natuurlijk haaks op de bevindingen van contra DNA-experts, onder andere die van TNO, die het helemaal geen overtuigende hoeveelheid DNA vinden.

Maar ja, de BV Eikelenboom loopt natuurlijk ernstige reputatieschade op als blijkt dat Louwes >20 jaar ten onrechte als moordenaar is aangewezen en onterecht zo lang in de gevangenis heeft gezeten omdat Richard Eikelenboom himself ernstige fouten heeft gemaakt in het DNA-onderzoek. Het zal nooit in het belang van Eikelenboom zijn om zelf toe te geven dat het DNA-bewijs niet zo sterk is of dat er aantoonbare fouten zijn gemaakt.
Ja dit, die zitten op hun berg ergens cold case zaken op te lossen. Je hoort allen de succesverhalen zoals die van Marianne Vaatstra.

Grootste dwaling ooit want de dader woonde om de hoek.

Ik vind het nog best interessant om hun zaken te gaan nalopen. De Deventermoordzaak is niet de enige waarin ze een doorslaggevende rol gespeeld hebben,
pi_200902885
quote:
7s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 22:59 schreef Gretzl het volgende:

[..]
Zit jij nu te beweren dat vooraanstaande Amerikaanse DNA-experts in ruil voor wat centen hun reputatie op het spel zouden zetten door in opdracht van De Hond iets te beweren waar ze het totaal niet mee eens zijn? :')

Je kan er gewoon gemakkelijk vanuit gaan dat ze onafhankelijk naar het DNA-bewijs hebben gekeken. Nul reden voor Gilder en Krane om zich in een bepaalde hoek te wringen.
Ja bijzonder weer. Ik weet dat in de zaak van Kris en Lisanne het maanden geduurd had voordat een specifieke expert kon kijken naar de originele foto’s.

En dan zitten hier van die toetsenbord autisten dat weg te vegen.

Bron, bron! Ze doen ze geen kloot aan onderzoek, maar wel blaten als een kip zonder kop.
pi_200902902
quote:
7s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 23:27 schreef Gretzl het volgende:

[..]
Nee, voor de zoveelste keer bega je een kostbare denkfout. De kennis over deze specifieke kortdurende file die nergens is gemeld in de verkeersinformatie was helemaal niet openbaar.

In de ogen van mij en een hoop anderen is het alibi van Louwes juist wel geloofwaardig omdat het zo gedetailleerd is. Hoe meer details een verdachte opsomt in een verzonnen alibi, des te groter de kans dat er dingen onomstotelijk weerlegd kunnen worden en de verdachte dus hangt (een aantoonbare leugen heeft verteld). Bij een algemener alibi (zoals beide alibi's die De Jong heeft gebruikt) kun je er minder zeker van zijn hoe sterk of zwak het is. Omdat dingen als 'ik was de hele avond op de studentensoos' of 'ik was vanaf 19:30 de hele avond thuis' alleen maar door personen bevestigd kunnen worden die hem toen gezien hebben. Daar is nooit verder onderzoek naar gedaan. Politie is al snel in de tunnelvisie verzeild geraakt en hebben alle andere mogelijke verdachten laten schieten.
Louwes moet en zal de dader zijn, zo kortzichtig zie je ze zelden.

En ik ga hier niet lopen verkondigen dat het dan de klusjesman maar geweest moet zijn, ik denk serieus aan een derde partij.
  zaterdag 14 augustus 2021 @ 02:32:32 #70
473584 Gretzl
Bij nader inzien altijd 8eraf
pi_200903086
quote:
1s.gif Op woensdag 11 augustus 2021 23:58 schreef Bayswater het volgende:
Bij Humberto Bas Haan nu over deze zaak en de film.
Zwakke uitzending van Humberto, die zich blijkbaar nauwelijks verdiept heeft in de Deventer Moordzaak. Nul kritische vragen aan Bas Haan. Überhaupt geen enkele opmerking over de twijfelachtige waarde van het DNA-bewijs van NFI/Eikelenboom en het alibi van Louwes waarom er nu al 8 jaar een herzieningsverzoek loopt. Onderzoek van Ton Derksen wordt ook nergens genoemd. Alles moet blijkbaar wijken voor de PR-machine van Haan en z'n film.

En ondertussen klakkeloos in het narratief blijven hangen dat Michael en Meike enkel slachtoffers zijn. Nee, er is nooit gedegen onderzoek gevoerd naar hun betrokkenheid. De Jong bevond zich in de kring van intimi rondom de weduwe en kan er wel degelijk iets mee te maken hebben, ook al is dit juridisch nog niet bewezen.

[ Bericht 30% gewijzigd door Gretzl op 14-08-2021 02:44:09 ]
Bloodbuzz Ohio: Geert wilde heel graag The National éindelijk in de Top 2000 hebben | Top 2000-omissies (2000-nu) | Concert stats | Last.fm
Do whatever the TV tells us
Stay inside our rosy-minded fuzz
So worry not, all things are well
  zaterdag 14 augustus 2021 @ 02:40:10 #71
473584 Gretzl
Bij nader inzien altijd 8eraf
pi_200903107
Humberto:
quote:
"Eén fragment weten we allemaal nog van deze zaak. Dat is het moment dat Ernest Louwes opnieuw wordt veroordeeld en hij daartegen in opstand komt. Maar eigenlijk is dat dus, als je kijkt naar de bewijzen is dat acteerwerk."
Bas Haan :')
quote:
"Of waarom? Hij kan oprecht heel erg boos zijn dat ie weer opnieuw veroordeeld wordt. Kijk je moet niet vergeten. Deze man was aanvankelijk daadwerkelijk slachtoffer van een rechterlijke dwaling. Die heeft jarenlang in de gevangenis gezeten op basis van een mes dat niet het moordwapen was. Dan mag je best boos worden, ook als je het wel gedaan hebt" :') :') :') :') :') :') :')

Dus op het moment dat daarna alsnog die veroordeling komt die hij niet meer aan zag komen. Ja, dat kan frustratie, dat kan woede... ik vind dat helemaal niet zo raar :')
Bloodbuzz Ohio: Geert wilde heel graag The National éindelijk in de Top 2000 hebben | Top 2000-omissies (2000-nu) | Concert stats | Last.fm
Do whatever the TV tells us
Stay inside our rosy-minded fuzz
So worry not, all things are well
pi_200904423
Is Gretzl de nickname van Maurice de Hond ?
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_200904759
quote:
7s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 23:22 schreef Gretzl het volgende:

[..]
Je gebruikt nu een argument van Derksen in het voordeel van Louwes.
Ik gebruik een argument van Derksen in het nadeel van Louwes. Derksen stelt namelijk dat de bijzondere situatie qua belverkeer zo'n één maal per zes dagen voorkwam.

Overigens haal ik expres Derksen aan, ik vind het geen deskundige, het is een filosoof die vraagtekens bij dingen zet. Derksen is geen technische expert, geen mathematicus en hij is ook niet ervaren in strafzaken. Eigenlijk een vrij waardeloze deskundige, maar goed, jij neemt die kerel serieus.

Dan gebruik ik inderdaad die man. Want je luistert niet naar de deskundigen van KPN, naar journalisten als Bas Haan en Peter R. de Vries en ook niet naar rechters.

quote:
Dat het helemaal niet zo aannemelijk was dat de specifieke atmosferische omstandigheden in september waarneembaar waren. En uit de meteorologische hoek kun je genoeg bronnen vinden die bevestigen dat er die 23e september sprake was van bijzondere atmosferische omstandigheden waarbij de kans op superfractie een stuk groter was dan normaal.
Nou, kom maar op met die onafhankelijke bronnen wat betreft de gunstige weeromstandigheden.

Feit blijft dat zulke stralingspatronen zeldzaam zijn, de telefoon van Louwes heeft op die dag ook geen andere vreemde stralingspatronen laten zien.

Uitgerekend op het moment dat Louwes het nodig had, werd er aan vreemde straling gedaan, en dan ook nog op die manier dat er een zendstation aangestraald werd vlakbij het huis van de weduwe (er had ook nog gestraald kunnen worden naar één van de vele zendstations in een andere windrichting).
pi_200905118
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 augustus 2021 01:25 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Ja bijzonder weer. Ik weet dat in de zaak van Kris en Lisanne het maanden geduurd had voordat een specifieke expert kon kijken naar de originele foto’s.

En dan zitten hier van die toetsenbord autisten dat weg te vegen.

Bron, bron! Ze doen ze geen kloot aan onderzoek, maar wel blaten als een kip zonder kop.
Zegt degene die gelooft in de meest buitenissige theorieën in de zaken Graafsma, Koetsier, Kremers en Froon en in deze zaak ook niks moet weten van de officiële lezing.

Wie heeft er dan de oogkleppen? Het is niveau BNW, een fantasiewereld omdat de realiteit niet past in het straatje van Ootje.
pi_200905448
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 augustus 2021 09:46 schreef Ericr het volgende:

[..]
Zegt degene die gelooft in de meest buitenissige theorieën in de zaken Graafsma, Koetsier, Kremers en Froon en in deze zaak ook niks moet weten van de officiële lezing.

Wie heeft er dan de oogkleppen? Het is niveau BNW, een fantasiewereld omdat de realiteit niet past in het straatje van Ootje.
De realiteit is dat boven genoemde zaken een overeenkomst hebben, ze zijn niet opgelost.
Ik geloof het een en jij het ander.

Het interesseert mij persoonlijk geen ene reet wat jij denkt en vindt, misschien moet je je ook niet zo druk maken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')