FOK!forum / Culinesse gogo / Beste hamburger?
Bocajdonderdag 12 augustus 2021 @ 21:08
Wauw... :9


Wat zijn dat voor zwarte bollen?

Hij krijg je die eigenlijk naar binnen zonder morsen? :')
mailydonderdag 12 augustus 2021 @ 21:22
Je kunt je ook afvragen wat die gele vierkanten zijn ....
Mikeyttdonderdag 12 augustus 2021 @ 21:38
gewoon burgers met een beetje zeekatteninkt/actieve kool. best common, tegenwoordig ook in Nederland steeds op meer plekken.
Noberdonderdag 12 augustus 2021 @ 21:42
De beste hamburger is geen hamburger.
Mikeyttdonderdag 12 augustus 2021 @ 21:43
quote:
1s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 21:22 schreef maily het volgende:
Je kunt je ook afvragen wat die gele vierkanten zijn ....
Standaard burgerkaas.
Kun je bij de Albert Heijn ook kopen: https://www.ah.nl/product(...)-gourmand-au-cheddar
Bocajdonderdag 12 augustus 2021 @ 21:53
quote:
1s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 21:22 schreef maily het volgende:
Je kunt je ook afvragen wat die gele vierkanten zijn ....
quote:
11s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 21:43 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

Standaard burgerkaas.
Kun je bij de Albert Heijn ook kopen: https://www.ah.nl/product(...)-gourmand-au-cheddar
Ja, cheddar.
Maar op die ananas zijn dat niet extra dikke plakken met kaas? (Jonge goudse hotelkaas?)
Die groene jelly lijkt mij het toetje.
borbitdonderdag 12 augustus 2021 @ 22:17
quote:
11s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 21:43 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

Standaard burgerkaas.
Kun je bij de Albert Heijn ook kopen: https://www.ah.nl/product(...)-gourmand-au-cheddar
Dit is echt goede kaas. Koop ook weleens zo'n heel blok kaas, maar heb niet zo'n speciaal kaas gereedschap wat je er dan langs sleept. En deze plakjes zijn per stuk verpakt. Makkelijk om 2 plakjes mee te nemen naar werk voor op brood als lunch. De smaak is niet heel goed, maar wel praktisch.
Mikeyttdonderdag 12 augustus 2021 @ 22:19
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 21:53 schreef Bocaj het volgende:

[..]

[..]

Ja, cheddar.
Maar op die ananas zijn dat niet extra dikke plakken met kaas? (Jonge goudse hotelkaas?)
Die groene jelly lijkt mij het toetje.
Meh, echte cheddar is wel heel anders hoor. dit is eerder smeltkaas wat voor cheddar door moet. Wel handig voor burgers waar je snel kaas gesmolten wil hebben en ook de smaak is an sich prima.
Mikeyttdonderdag 12 augustus 2021 @ 22:20
quote:
7s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 22:17 schreef borbit het volgende:

[..]

Dit is echt goede kaas. Koop ook weleens zo'n heel blok kaas, maar heb niet zo'n speciaal kaas gereedschap wat je er dan langs sleept. En deze plakjes zijn per stuk verpakt. Makkelijk om 2 plakjes mee te nemen naar werk voor op brood als lunch. De smaak is niet heel goed, maar wel praktisch.
Op brood vind ik het wel minder. Is vooral handig al je de kaas gesmolten moet hebben.
potjecremedonderdag 12 augustus 2021 @ 22:22
Die eerste met jus

borbitdonderdag 12 augustus 2021 @ 22:23
quote:
11s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 22:20 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

Op brood vind ik het wel minder. Is vooral handig al je de kaas gesmolten moet hebben.
Thuis heb ik wel een tosti ijzer maar op werk niet. En doordeweek verblijf ik in een hotel bij werk. Dus doordeweeks eet ik meestal volkoren brood met van die plakjes kaas. In het weekeind maak ik er wel tosti's van. Lekker met ketchup !
SjoukjeHooynaayerdonderdag 12 augustus 2021 @ 23:00
Voor de beste hamburger moet je naar een goede slager gaan. Dan bestel je 150 gram biefstuk van de haas en laat die door de slager door de gehaktmolen draaien. Thuis meng je dat gehakt met peper en zout, een beetje paneermeel en een kwart ei. Dit geheel kneed je tot een egale massa in de vorm van een bal. Deze bal druk je langzaam plat tot je een ronde schijf hebt van anderhalf twee centimeter dikte. Die schijf bak je in roomboter twee minuten aan elke kant.

Dat is een Hamburger. Niet die onzin die ze bij de Mac of BK verkopen.
de_boswachterdonderdag 12 augustus 2021 @ 23:27
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 23:00 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
Voor de beste hamburger moet je naar een goede slager gaan. Dan bestel je 150 gram biefstuk van de haas en laat die door de slager door de gehaktmolen draaien. Thuis meng je dat gehakt met peper en zout, een beetje paneermeel en een kwart ei. Dit geheel kneed je tot een egale massa in de vorm van een bal. Deze bal druk je langzaam plat tot je een ronde schijf hebt van anderhalf twee centimeter dikte. Die schijf bak je in roomboter twee minuten aan elke kant.

Dat is een Hamburger. Niet die onzin die ze bij de Mac of BK verkopen.
OK Sergio
potjecremedonderdag 12 augustus 2021 @ 23:46
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 23:00 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
Voor de beste hamburger moet je naar een goede slager gaan. Dan bestel je 150 gram biefstuk van de haas en laat die door de slager door de gehaktmolen draaien. Thuis meng je dat gehakt met peper en zout, een beetje paneermeel en een kwart ei. Dit geheel kneed je tot een egale massa in de vorm van een bal. Deze bal druk je langzaam plat tot je een ronde schijf hebt van anderhalf twee centimeter dikte. Die schijf bak je in roomboter twee minuten aan elke kant.

Dat is een Hamburger. Niet die onzin die ze bij de Mac of BK verkopen.
Veelste mager vlees.
Barttttvrijdag 13 augustus 2021 @ 00:19
Gehakt halen bij de slager en dan mixen met verstegen hamburger mix, hamburgers maken en bereiden op de BBQ. Dan op een hamburger broodje (met sesam) en met wat gebakken uitjes en een saus naar keuze. Dat is voor mij de perfecte hamburger ik ben geen fan van een hele toren aan ingredienten erop pleuren.
VaderVanJezusvrijdag 13 augustus 2021 @ 00:20
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 23:00 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
Voor de beste hamburger moet je naar een goede slager gaan. Dan bestel je 150 gram biefstuk van de haas en laat die door de slager door de gehaktmolen draaien. Thuis meng je dat gehakt met peper en zout, een beetje paneermeel en een kwart ei. Dit geheel kneed je tot een egale massa in de vorm van een bal. Deze bal druk je langzaam plat tot je een ronde schijf hebt van anderhalf twee centimeter dikte. Die schijf bak je in roomboter twee minuten aan elke kant.

Dat is een Hamburger. Niet die onzin die ze bij de Mac of BK verkopen.
Vet vlees is veel lekkerder voor de burger. Ei en paneermeel zijn voor gehaktballen.
Jan_Onderwatervrijdag 13 augustus 2021 @ 10:16
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 23:00 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
Voor de beste hamburger moet je naar een goede slager gaan. Dan bestel je 150 gram biefstuk van de haas en laat die door de slager door de gehaktmolen draaien. Thuis meng je dat gehakt met peper en zout, een beetje paneermeel en een kwart ei. Dit geheel kneed je tot een egale massa in de vorm van een bal. Deze bal druk je langzaam plat tot je een ronde schijf hebt van anderhalf twee centimeter dikte. Die schijf bak je in roomboter twee minuten aan elke kant.

Dat is een Hamburger. Niet die onzin die ze bij de Mac of BK verkopen.
Jij hebt duidelijk nog nooit een goede hamburger gegeten of gemaakt.
fathankvrijdag 13 augustus 2021 @ 10:20
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 23:00 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
Voor de beste hamburger moet je naar een goede slager gaan. Dan bestel je 150 gram biefstuk van de haas en laat die door de slager door de gehaktmolen draaien. Thuis meng je dat gehakt met peper en zout, een beetje paneermeel en een kwart ei. Dit geheel kneed je tot een egale massa in de vorm van een bal. Deze bal druk je langzaam plat tot je een ronde schijf hebt van anderhalf twee centimeter dikte. Die schijf bak je in roomboter twee minuten aan elke kant.

Dat is een Hamburger. Niet die onzin die ze bij de Mac of BK verkopen.
Veel te mager vlees voor een burger imho
fathankvrijdag 13 augustus 2021 @ 10:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 00:20 schreef VaderVanJezus het volgende:

[..]
Vet vlees is veel lekkerder voor de burger. Ei en paneermeel zijn voor gehaktballen.
Deze man weet.
potjecremevrijdag 13 augustus 2021 @ 10:23
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 10:20 schreef fathank het volgende:

[..]
Deze man weet.
Ok :{
#ANONIEMvrijdag 13 augustus 2021 @ 10:25
De wagyu hamburger met kaas en gebakkenui/champignon mag niet missen natuurlijk
wagyu-beef-burger-recipe.jpg
-Sigaartjevrijdag 13 augustus 2021 @ 10:29
quote:
1s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 21:22 schreef maily het volgende:
Je kunt je ook afvragen wat die gele vierkanten zijn ....
De zwarte hand…
mailyvrijdag 13 augustus 2021 @ 10:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 10:29 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
De zwarte hand…
Pietje Bell?
Jan_Onderwatervrijdag 13 augustus 2021 @ 10:55
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 10:25 schreef Emmerdeur het volgende:
De wagyu hamburger met kaas en gebakkenui/champignon mag niet missen natuurlijk
[ afbeelding ]
Gentrificatie van de hamburger.
Duur vlees gebruiken om hem chiquer te maken, meer up-market. Wat onzinnig is. Wagyu is zo mooi omdat het gemarmerd vlees is, prachtige steaks. Als je smaakvolle hamburgers wilt neem je vlees wat veel gewerkt heeft, daardoor veel smaak heeft, en je kan het vetgehalte aanvullen als dat nodig is met vet van andere delen van de koe.
Dit soort hamburgers is er voor de nieuwe rijken, patjepeers en mensen die niet beter weten. Wordt dan 15-40 euro voor een burger gerekend die er bij de flessen veel te dure champagne wordt geserveerd.
Mutsaers__78vrijdag 13 augustus 2021 @ 15:36
De beste hamburger is een krokante kipburger :@
Jan_Onderwatervrijdag 13 augustus 2021 @ 15:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 15:36 schreef Mutsaers__78 het volgende:
De beste hamburger is een krokante kipburger :@
Dat is zoiets als zeggen dat de beste frikandel een kipcorn is.
Mutsaers__78vrijdag 13 augustus 2021 @ 15:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 15:52 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Dat is zoiets als zeggen dat de beste frikandel een kipcorn is.
Alsof je mijn smaak kent: ik ben het helemaal eens met bovenstaande.
potjecremevrijdag 13 augustus 2021 @ 16:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 10:55 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Gentrificatie van de hamburger.
Duur vlees gebruiken om hem chiquer te maken, meer up-market. Wat onzinnig is. Wagyu is zo mooi omdat het gemarmerd vlees is, prachtige steaks. Als je smaakvolle hamburgers wilt neem je vlees wat veel gewerkt heeft, daardoor veel smaak heeft, en je kan het vetgehalte aanvullen als dat nodig is met vet van andere delen van de koe.
Dit soort hamburgers is er voor de nieuwe rijken, patjepeers en mensen die niet beter weten. Wordt dan 15-40 euro voor een burger gerekend die er bij de flessen veel te dure champagne wordt geserveerd.
Gewoon bij de appie. 5,15 2 stuk!!!
https://www.ah.nl/product(...)her-wagyu-burger-100
AHI_434d50323530343834_1_LowRes_JPG.JPG?options=399,q85
Lucky_Strikevrijdag 13 augustus 2021 @ 20:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 16:16 schreef potjecreme het volgende:

[..]
Gewoon bij de appie. 5,15 2 stuk!!!
https://www.ah.nl/product(...)her-wagyu-burger-100
[ afbeelding ]
Die vallen enorm tegen. We hebben laatst burgers gekocht bij een Wagyu-boerderij en dat waren de lekkerste burgers die we ooit op hebben. Echt goddelijk. Zo enorm sappig en intens van smaak.
Er ging ook een stukje Wagyu-sukade op de grill. Als een god in Frankrijk :9
Solotovskivrijdag 13 augustus 2021 @ 21:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 16:16 schreef potjecreme het volgende:

[..]
Gewoon bij de appie. 5,15 2 stuk!!!
https://www.ah.nl/product(...)her-wagyu-burger-100
[ afbeelding ]
100% wagyu :')
Er is maar 1 wagyu en dat is A5 wagyu.
potjecremevrijdag 13 augustus 2021 @ 22:13
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 20:59 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Die vallen enorm tegen. We hebben laatst burgers gekocht bij een Wagyu-boerderij en dat waren de lekkerste burgers die we ooit op hebben. Echt goddelijk. Zo enorm sappig en intens van smaak.
Er ging ook een stukje Wagyu-sukade op de grill. Als een god in Frankrijk :9
Welke boerderij?
Lucky_Strikevrijdag 13 augustus 2021 @ 22:19
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 22:13 schreef potjecreme het volgende:

[..]
Welke boerderij?
http://www.japansvlees.nl/

Matige website maar uitstekend vlees n de mooiste landwinkel waar ik ooit ben geweest.
-Sigaartjevrijdag 13 augustus 2021 @ 22:19
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 20:59 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Die vallen enorm tegen.
Klopt. Een eigen gemaakte hamburger van biologische rundergehakt smaakt nog 100 keer beter.
potjecremevrijdag 13 augustus 2021 @ 22:22
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 22:19 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
http://www.japansvlees.nl/

Matige website maar uitstekend vlees n de mooiste landwinkel waar ik ooit ben geweest.
Thanks
FlippingCoinvrijdag 13 augustus 2021 @ 22:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 15:36 schreef Mutsaers__78 het volgende:
De beste hamburger is een krokante kipburger :@
Nee de krokante krabburger.
Postbus100vrijdag 13 augustus 2021 @ 22:31
Dit is toch niet te eten joh. .Flikker dan maar alles los op het bord, dan eet ik het wel met mes en vork op.
Jan_Onderwaterzondag 15 augustus 2021 @ 11:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 16:16 schreef potjecreme het volgende:

[..]
Gewoon bij de appie. 5,15 2 stuk!!!
https://www.ah.nl/product(...)her-wagyu-burger-100
[ afbeelding ]
Prijs per KG 20,60....
Voor gehakt....
Uit Australie......
Bzzzztzondag 15 augustus 2021 @ 11:46
Gewoon zelf draaien van een mooie entrecote. Beetje peper/zout en ketchup.
Bocajzondag 15 augustus 2021 @ 13:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 00:19 schreef Bartttt het volgende:
...geen fan van een hele toren...
Ja, inderdaad... een eenvoudige (hanteerbare) hamburger (mits goed gemaakt) heb ik ook liever!
Bocajzondag 15 augustus 2021 @ 13:27
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 10:25 schreef Emmerdeur het volgende:
De wagyu hamburger
Dat zijn toch die Japanse koeien die gemasseerd worden en bier krijgen?
potjecremezondag 15 augustus 2021 @ 13:27
Met een zacht broodje.
#ANONIEMzondag 15 augustus 2021 @ 14:25
quote:
0s.gif Op zondag 15 augustus 2021 13:27 schreef Bocaj het volgende:

[..]
Dat zijn toch die Japanse koeien die gemasseerd worden en bier krijgen?
https://www.npo3.nl/keuri(...)5-10-2015/KN_1673125

Vanaf 18 minuten

Dan zie je direct wat een onzin verhaal dit is.
Fcu030zondag 15 augustus 2021 @ 14:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 15:52 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Dat is zoiets als zeggen dat de beste frikandel een kipcorn is.
De beste kroket is anders wel een garnalenkroket, maat.
machtpenzondag 15 augustus 2021 @ 15:04
Er zit gewoon een schijf ananas tussen, een hamburger hawai.

Niet te vreten dus.
Bocajzondag 15 augustus 2021 @ 15:40
quote:
2s.gif Op zondag 15 augustus 2021 15:04 schreef machtpen het volgende:
Er zit gewoon een schijf ananas tussen, een hamburger hawai.

Niet te vreten dus.
Is trouwens alles met ananas meteen 'Hawa'? :')
111210maandag 16 augustus 2021 @ 23:24
quote:
7s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 22:17 schreef borbit het volgende:

[..]
Dit is echt goede kaas. Koop ook weleens zo'n heel blok kaas, maar heb niet zo'n speciaal kaas gereedschap wat je er dan langs sleept. En deze plakjes zijn per stuk verpakt. Makkelijk om 2 plakjes mee te nemen naar werk voor op brood als lunch. De smaak is niet heel goed, maar wel praktisch.
Je proeft vooral veel zout, het smaakt prima op een burger maar het heeft vrij weinig met kaas te maken als je het mij vraagt
borbitdinsdag 17 augustus 2021 @ 08:46
quote:
0s.gif Op maandag 16 augustus 2021 23:24 schreef 111210 het volgende:

[..]
Je proeft vooral veel zout, het smaakt prima op een burger maar het heeft vrij weinig met kaas te maken als je het mij vraagt
Zout is niet perse slecht voor je. En ik combineer het vaak met ketchup. Was laatst nog op de radio dat rode groente gezonder zijn dan groene groente. Dus ketchup is gezonder als brocoli ofzo. En ik neem ook niet te veel. Max een pakje per dag. De smaak is oke. En het weekeind heb ik soms toegang tot een tostiijzer dat is wel lekkerder. Maar door de week is de smaak rauw ook prima.
Jan_Onderwaterdinsdag 17 augustus 2021 @ 09:15
quote:
7s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 22:17 schreef borbit het volgende:

[..]
Dit is echt goede kaas. Koop ook weleens zo'n heel blok kaas, maar heb niet zo'n speciaal kaas gereedschap wat je er dan langs sleept. En deze plakjes zijn per stuk verpakt. Makkelijk om 2 plakjes mee te nemen naar werk voor op brood als lunch. De smaak is niet heel goed, maar wel praktisch.
Dit is geen kaas, het is een mengsel van gereconstitueerde magere MELK, kazen [kazen (MELK, zout, fermenten, conserveringsmiddel: EI lysosym), Ceddar 5%], boter (MELK), MELKserum, MELKeiwitten, smeltzouten (E452, E450), verdikkingsmiddel (E407), zout, conserveringsmiddel (E202), kleurstof (E160b).
borbitdinsdag 17 augustus 2021 @ 09:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 09:15 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Dit is geen kaas, het is een mengsel van gereconstitueerde magere MELK, kazen [kazen (MELK, zout, fermenten, conserveringsmiddel: EI lysosym), Ceddar 5%], boter (MELK), MELKserum, MELKeiwitten, smeltzouten (E452, E450), verdikkingsmiddel (E407), zout, conserveringsmiddel (E202), kleurstof (E160b).
Is zeker wel kaas. Cheddar kaas. En het is 5% per plakje dus een heel pakje is 50% cheddar.
Jan_Onderwaterdinsdag 17 augustus 2021 @ 09:19
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 08:46 schreef borbit het volgende:

[..]
Zout is niet perse slecht voor je. En ik combineer het vaak met ketchup. Was laatst nog op de radio dat rode groente gezonder zijn dan groene groente. Dus ketchup is gezonder als brocoli ofzo. En ik neem ook niet te veel. Max een pakje per dag. De smaak is oke. En het weekeind heb ik soms toegang tot een tostiijzer dat is wel lekkerder. Maar door de week is de smaak rauw ook prima.
Een van de legendarische uitspraken van Ronald Reagan “Tomatenketchup is ook groente"
Sicstusdinsdag 17 augustus 2021 @ 09:45
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 09:18 schreef borbit het volgende:

[..]
Is zeker wel kaas. Cheddar kaas. En het is 5% per plakje dus een heel pakje is 50% cheddar.
:D
111210dinsdag 17 augustus 2021 @ 10:33
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 08:46 schreef borbit het volgende:

[..]
Zout is niet perse slecht voor je. En ik combineer het vaak met ketchup. Was laatst nog op de radio dat rode groente gezonder zijn dan groene groente. Dus ketchup is gezonder als brocoli ofzo. En ik neem ook niet te veel. Max een pakje per dag. De smaak is oke. En het weekeind heb ik soms toegang tot een tostiijzer dat is wel lekkerder. Maar door de week is de smaak rauw ook prima.
Zeg ook niet dat het slecht of vies is, maar dit soort kazen smaken vooral naar zout ipv naar kaas
Weltschmerzdinsdag 17 augustus 2021 @ 13:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 10:33 schreef 111210 het volgende:

[..]
Zeg ook niet dat het slecht of vies is, maar dit soort kazen smaken vooral naar zout ipv naar kaas
Het smaakt dan ook niet prima op een burger. De desinformatie over de hamburger komt van twee kanten. De industriele fastfoodsector olv McDonalds heeft mensen het verkeerde idee gegeven dat er een zeer geel vierkant plakje cheddarhoudend product op een hamburger zou moeten. Er is best lekkere cheddar maar het is niet beter of geschikter dan Goudse of zo. Neem gewoon lekkere kaas die er een beetje overheen kan smelten.

Anderzijds heb je de dikdoenerij rondom de hamburger. Je maakt gehakt van vlees omdat het anders heel lang moet stoven, dat is niet zozeer mindere kwaliteit vlees als wel een andere kwaliteit vlees die goedkoper is. Vet vlees is lekkerder voor een hamburger, dus dan is de voorpoot geschikt, en moet je geen mager gehakt hebben. Angus en Wagyu zijn onzin omdat die vooral goed zijn in de marmering, terwijl je er ook gewoon een dikke vetrand doorheen kan hakken, dat verdeelt zichzelf dan wel zoals marmering dat doet voor een intact stuk vlees. Lamsgehakt is ook vrij vet.

Ik vind het uit de hand kunnen eten nou juist lekker, het is een kwestie van smaak maar ik zou zeggen als je een prikker en mes en vork nodig hebt is het niet echt een hamburger meer. Je moet gerechten met de kracht van de eenvoud niet ingewikkeld proberen te maken.
Jan_Onderwaterdinsdag 17 augustus 2021 @ 16:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 13:46 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Het smaakt dan ook niet prima op een burger. De desinformatie over de hamburger komt van twee kanten. De industriele fastfoodsector olv McDonalds heeft mensen het verkeerde idee gegeven dat er een zeer geel vierkant plakje cheddarhoudend product op een hamburger zou moeten. Er is best lekkere cheddar maar het is niet beter of geschikter dan Goudse of zo. Neem gewoon lekkere kaas die er een beetje overheen kan smelten.

Anderzijds heb je de dikdoenerij rondom de hamburger. Je maakt gehakt van vlees omdat het anders heel lang moet stoven, dat is niet zozeer mindere kwaliteit vlees als wel een andere kwaliteit vlees die goedkoper is. Vet vlees is lekkerder voor een hamburger, dus dan is de voorpoot geschikt, en moet je geen mager gehakt hebben. Angus en Wagyu zijn onzin omdat die vooral goed zijn in de marmering, terwijl je er ook gewoon een dikke vetrand doorheen kan hakken, dat verdeelt zichzelf dan wel zoals marmering dat doet voor een intact stuk vlees. Lamsgehakt is ook vrij vet.

Ik vind het uit de hand kunnen eten nou juist lekker, het is een kwestie van smaak maar ik zou zeggen als je een prikker en mes en vork nodig hebt is het niet echt een hamburger meer. Je moet gerechten met de kracht van de eenvoud niet ingewikkeld proberen te maken.
Dit
FlippingCoindinsdag 17 augustus 2021 @ 16:23
Ik vind de burgers die ik zelf maar van rundergehakt en op de bbq flikker erg lekker altijd.
Bocajdinsdag 17 augustus 2021 @ 18:32
Ik vind dat augurk vloekt op een hamburger... Dat 'zuurtje' verpest de rest van de smaak...

Jullie?
Weltschmerzdinsdag 17 augustus 2021 @ 19:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 18:32 schreef Bocaj het volgende:
Ik vind dat augurk vloekt op een hamburger... Dat 'zuurtje' verpest de rest van de smaak...

Jullie?
Nee, maar ik doe er ook gebakken ui en vaak gegrilde paprika op, en ketchup. Daarbij vind ik het goed passen. Als ik tot de McDonalds veroordeeld was bestelde ik altijd een QP zonder augurk omdat die dan vers gemaakt moest worden, maar toen ik dat een keer vergat was het toch lekkerder.
#ANONIEMdinsdag 17 augustus 2021 @ 20:05
quote:
0s.gif Op zondag 15 augustus 2021 13:27 schreef Bocaj het volgende:

[..]
Dat zijn toch die Japanse koeien die gemasseerd worden en bier krijgen?
Ja, al zijn er tegenwoordig in NL ook wagyu koeien. Voor de japanse betaal je gewoon meer.
#ANONIEMdinsdag 17 augustus 2021 @ 20:08
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 09:18 schreef borbit het volgende:

[..]
Is zeker wel kaas. Cheddar kaas. En het is 5% per plakje dus een heel pakje is 50% cheddar.
Maar op een lekkere hamburger hoort uiteraard gewoon Stompetoren jong belegen kaas.
028910-A7-32-B2-487-A-8947-A7-CC77875459.jpg
#ANONIEMdinsdag 17 augustus 2021 @ 20:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 18:32 schreef Bocaj het volgende:
Ik vind dat augurk vloekt op een hamburger... Dat 'zuurtje' verpest de rest van de smaak...

Jullie?
Eens
Bocajdinsdag 17 augustus 2021 @ 20:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 19:24 schreef Weltschmerz het volgende:
...gebakken ui en vaak gegrilde paprika...
Ja, heerlijk bij rundvlees inderdaad! :9
borbitdinsdag 17 augustus 2021 @ 20:28
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 20:08 schreef Emmerdeur het volgende:

[..]
Maar op een lekkere hamburger hoort uiteraard gewoon Stompetoren jong belegen kaas.
[ afbeelding ]
Ik heb het gereedschapje niet om daar plakjes van te maken. Dus makkelijker om gewoon individuele plakjes in ieder hun eigen verpakking te kopen. Ook handig als ik ze in de auto laat in de zon. Het smelt wel. Maar omdat ze ieder hun eigen plastic jasje hebben kun je ze ook gesmolten nog als plakje beschouwen.
Weltschmerzdinsdag 17 augustus 2021 @ 20:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 20:13 schreef Bocaj het volgende:

[..]
Ja, heerlijk bij rundvlees inderdaad! :9
Wat mij de laatste tijd goed bevalt is ui slordig in ringen snijden (wat dan slierten worden vanwege de isnijding in het ui). Dan bak ik die in bruine boter maar omdat het zo slordig gesneden is van verschillende dikte, heb je nog een beetje rauwe ui smaak, een beetje gefruit ui smaak en de gebakken ui smaak. Dan heb je een heel spectrum van ui- smaak zeg maar. Dat werkt vooral op hamburgers erg goed. .
#ANONIEMdinsdag 17 augustus 2021 @ 20:40
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 20:28 schreef borbit het volgende:

[..]
Ik heb het gereedschapje niet om daar plakjes van te maken. Dus makkelijker om gewoon individuele plakjes in ieder hun eigen verpakking te kopen. Ook handig als ik ze in de auto laat in de zon. Het smelt wel. Maar omdat ze ieder hun eigen plastic jasje hebben kun je ze ook gesmolten nog als plakje beschouwen.
Gewoon met n kaasschaaf?
En Je kan die kaas ook in plakken bestellen hoor.
borbitdinsdag 17 augustus 2021 @ 20:43
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 20:40 schreef Emmerdeur het volgende:

[..]
Gewoon met n kaasschaaf?
En Je kan die kaas ook in plakken bestellen hoor.
Ok,
AHI_43545239373032303532_1_LowRes_JPG.JPG?options=399,q85
Lekkere kaas!
Kanaroedinsdag 17 augustus 2021 @ 22:19
quote:
Filmpje bekeken, een beetje zitten watertanden ook nog....ttdat er 2 en zelfs 3 burgers op 1 broodje werden geschoven. Nee, dat is too much!
Voorts, de ananasversie zou ik niet hoeven en de 3 verschillende sauzen zijn vaag.

Vanavond wel broodje hamburger gegeten, beetje van mezelf en een beetje van Jumbo :)
Basp1dinsdag 17 augustus 2021 @ 22:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 09:45 schreef Sicstus het volgende:

[..]
:D
4 pakjes kopen dan heb je 200% ceddar. *O*
Jan_Onderwaterwoensdag 18 augustus 2021 @ 10:36
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 20:40 schreef Emmerdeur het volgende:

[..]
Gewoon met n kaasschaaf?
En Je kan die kaas ook in plakken bestellen hoor.
jep
Iedere kaasboer snijdt je kaas ook aan plakken.
Pinnenmutskezaterdag 28 augustus 2021 @ 09:52
KROKETTEKENTET

Huisgemaakte scampiburger in een krokant jasje, ijsbergsla, dunne schijfjes tomaatlimoen/paprikachutney

Burgerij Antwerpen
Souryzaterdag 11 september 2021 @ 17:52
Het zoveelste hamburger topic. Deze maak ik het liefst.
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juni 2010 21:12 schreef Soury het volgende:
Alle ballen verzamelen. Maar heel eerlijk via Noek ..
Maar regelmatig gemaakt

Een te gekke hamburger van Jamie Oliver
Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 6 personen, Anders

Toevoegen aan Mijn

Boodschappenlijst

Toevoegen aan Mijn Bewaarde recepten
Recept printenE-mail dit recept.Ingredinten
12 Jacob's creamcrackers
8 takjes peterselie
2 theelepels dijonmosterd
500 gram rundergehakt
1 groot ei
zeezout
peper
olijfolie
1 krop sla
3 tomaten
1 rode ui
3 augurken
6 hamburgerbroodjes
.Bereiden
De hamburger maken:

Doe de crackers in een theedoek en stamp ze fijn, breek de grootste stukjes kleiner met je handen en doe alles in een grote kom. Wat nog handiger is om de crackers fijn te malen in de keukenmachine) Hak de peterselie fijn inclusief steeltjes. Doe de peterselie, mosterd en gehakt ook in de kom. Breek het ei erbij en strooi er een flinke snuf zout en peper op. Kneed alles door elkaar. Verdeel het mengsel in zessen en maak 6 ronde platte schijven. Besprenkel de burgers met olie, leg ze op een bord, dek ze af en zet ze in de koelkast tot je ze gaat bakken (ze worden wat steviger)

De hamburgers bakken:

Verhit een grote grillpan of koekenpan een minuut of vier op hoog vuur. Zet het vuur wat lager. Leg de burgers in de pan en druk ze een beetje plat meteen spatel, zodat ze zo veel mogelijk contact met de pan hebben. Bak ze 3 tot 4 minuten aan elke kant.

De hamburgers serveren:

Plakjes tomaat, plakjes augurk in de lengte en uien in ringen snijden.

Maak de pan schoon met keukenpapier. snijd de broodje door en grill ze kort in de pan. Beleg de broodjes met hamburger,eventueel kaas, sla,tomaat,augurk. Naar smaak tomatenketchup en/of mayo toevoegen. Eet smakelijk!!
.Bronvermelding
Jamie Oliver Kookrevolutie
. :Y)
Altijd lekker
Weltschmerzmaandag 13 september 2021 @ 12:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 september 2021 17:52 schreef Soury het volgende:
Het zoveelste hamburger topic. Deze maak ik het liefst.
[..]
Altijd lekker
Ik ken de specifieke crackers niet, maar paneer van beschuit of andere harde graanrproducten maak je volgens mij het handigst met een zeef..
Ferdiimaandag 13 september 2021 @ 15:16
Moeilijk gedoe over de perfecte burger hier, gooi een picanha door de molen, beetje peper/zout erbij en klaar.

maar nog beter, eet die picanha gewoon zo op ipv door de molen
Mutsaers__78maandag 13 september 2021 @ 16:25
quote:
0s.gif Op maandag 13 september 2021 15:16 schreef Ferdii het volgende:
Moeilijk gedoe over de perfecte burger hier, gooi een picanha door de molen, beetje peper/zout erbij en klaar.
Hell no. :N
quote:
maar nog beter, eet die picanha gewoon zo op ipv door de molen
Hell yeah :Y
Bzzzztmaandag 13 september 2021 @ 16:31
Indd gewoon zelf gehakt maken van een mooie vette entrecote.
Jan_Onderwatermaandag 13 september 2021 @ 16:42
quote:
0s.gif Op maandag 13 september 2021 16:31 schreef Bzzzzt het volgende:
Indd gewoon zelf gehakt maken van een mooie vette entrecote.
je kan beter vlees nemen dat veel bewogen heeft, wangen, nek, staartstuk, dat geeft veel meer smaak. Hoe meer vlees bewogen heeft, hoe beter de smaak.
Mutsaers__78maandag 13 september 2021 @ 16:47
quote:
0s.gif Op maandag 13 september 2021 16:31 schreef Bzzzzt het volgende:
Indd gewoon zelf gehakt maken van een mooie vette entrecote.
Gehakt maken van stukken goed vlees is ontzettend zonde van dat goede vlees. Zeker voor een hamburger...
Ferdiimaandag 13 september 2021 @ 17:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 september 2021 17:52 schreef Soury het volgende:
Het zoveelste hamburger topic. Deze maak ik het liefst.
[..]
Altijd lekker
dat is een platgeslagen gehaktbal :N
Ferdiimaandag 13 september 2021 @ 17:13
quote:
0s.gif Op maandag 13 september 2021 16:47 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]
Gehakt maken van stukken goed vlees is ontzettend zonde van dat goede vlees. Zeker voor een hamburger...
precies, liever gewoon die biefstuk :Y

Ik maak mijn burgers meestal van de weggesneden restanten van brisket :Y
Jan_Onderwatermaandag 13 september 2021 @ 17:17
quote:
0s.gif Op maandag 13 september 2021 17:13 schreef Ferdii het volgende:

[..]
dat is een platgeslagen gehaktbal :N
Valt me nog mee dat ie geen HOH gebruikt.
Sourymaandag 13 september 2021 @ 18:52
quote:
0s.gif Op maandag 13 september 2021 17:13 schreef Ferdii het volgende:

[..]
dat is een platgeslagen gehaktbal :N
Ja dat kan ook. Ik blijf maar maar dat recept :Y)
potjecrememaandag 13 september 2021 @ 19:01
quote:
0s.gif Op maandag 13 september 2021 18:52 schreef Soury het volgende:

[..]
Ja dat kan ook. Ik blijf maar maar dat recept :Y)
In ieder geval lekkerder dan alleen peper en zout.
Bzzzztmaandag 13 september 2021 @ 21:20
quote:
0s.gif Op maandag 13 september 2021 16:47 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]
Gehakt maken van stukken goed vlees is ontzettend zonde van dat goede vlees. Zeker voor een hamburger...
De beste hamburgers worden van goed vlees gemaakt!
Mutsaers__78maandag 13 september 2021 @ 21:23
quote:
0s.gif Op maandag 13 september 2021 21:20 schreef Bzzzzt het volgende:

[..]
De beste hamburgers worden van goed vlees gemaakt!
Culinaire hamburgers (van die chefkoks enzo) worden van goed vlees gemaakt. Dat is wat anders dan de beste hamburgers.
Bzzzztmaandag 13 september 2021 @ 21:27
quote:
0s.gif Op maandag 13 september 2021 21:23 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]
Culinaire hamburgers (van die chefkoks enzo) worden van goed vlees gemaakt. Dat is wat anders dan de beste hamburgers.
Ik heb het op meerdere manieren gemaakt, en dit is wat voor mij het beste werkt! Ook mijn gasten delen die mening met mij. Dus laat mij lekker m’n geld daar aan uitgeven. Pleur er zelf maar afgekeurde vlees van de noodslacht in.
potjecrememaandag 13 september 2021 @ 21:29
quote:
0s.gif Op maandag 13 september 2021 21:27 schreef Bzzzzt het volgende:

[..]
Ik heb het op meerdere manieren gemaakt, en dit is wat voor mij het beste werkt! Ook mijn gasten delen die mening met mij. Dus laat mij lekker m’n geld daar aan uitgeven. Pleur er zelf maar afgekeurde vlees van de noodslacht in.
Gasten kunnen ook beleefd zijn.
fathankmaandag 13 september 2021 @ 21:33
Lekker man zo'n tournedos door de gehaktmolen :9
Bzzzztmaandag 13 september 2021 @ 21:46
quote:
12s.gif Op maandag 13 september 2021 21:29 schreef potjecreme het volgende:

[..]
Gasten kunnen ook beleefd zijn.
Mijn gasten melden het wel als ze iets niet lekker vinden.
Ferdiimaandag 13 september 2021 @ 23:03
Feit blijft dat een hamburger van vet vlees lekkerder is. En tja, waar vind je mals vet vlees? Dan kom je snel op de stakes uit :Y