Bocaj | donderdag 12 augustus 2021 @ 21:08 |
Wauw... Wat zijn dat voor zwarte bollen? Hij krijg je die eigenlijk naar binnen zonder morsen? | |
maily | donderdag 12 augustus 2021 @ 21:22 |
Je kunt je ook afvragen wat die gele vierkanten zijn .... | |
Mikeytt | donderdag 12 augustus 2021 @ 21:38 |
gewoon burgers met een beetje zeekatteninkt/actieve kool. best common, tegenwoordig ook in Nederland steeds op meer plekken. | |
Nober | donderdag 12 augustus 2021 @ 21:42 |
De beste hamburger is geen hamburger. | |
Mikeytt | donderdag 12 augustus 2021 @ 21:43 |
Standaard burgerkaas. Kun je bij de Albert Heijn ook kopen: https://www.ah.nl/product(...)-gourmand-au-cheddar | |
Bocaj | donderdag 12 augustus 2021 @ 21:53 |
Ja, cheddar. Maar op die ananas zijn dat niet extra dikke plakken met kaas? (Jonge goudse hotelkaas?) Die groene jelly lijkt mij het toetje. | |
borbit | donderdag 12 augustus 2021 @ 22:17 |
Dit is echt goede kaas. Koop ook weleens zo'n heel blok kaas, maar heb niet zo'n speciaal kaas gereedschap wat je er dan langs sleept. En deze plakjes zijn per stuk verpakt. Makkelijk om 2 plakjes mee te nemen naar werk voor op brood als lunch. De smaak is niet heel goed, maar wel praktisch. | |
Mikeytt | donderdag 12 augustus 2021 @ 22:19 |
Meh, echte cheddar is wel heel anders hoor. dit is eerder smeltkaas wat voor cheddar door moet. Wel handig voor burgers waar je snel kaas gesmolten wil hebben en ook de smaak is an sich prima. | |
Mikeytt | donderdag 12 augustus 2021 @ 22:20 |
Op brood vind ik het wel minder. Is vooral handig al je de kaas gesmolten moet hebben. | |
potjecreme | donderdag 12 augustus 2021 @ 22:22 |
Die eerste met jus | |
borbit | donderdag 12 augustus 2021 @ 22:23 |
Thuis heb ik wel een tosti ijzer maar op werk niet. En doordeweek verblijf ik in een hotel bij werk. Dus doordeweeks eet ik meestal volkoren brood met van die plakjes kaas. In het weekeind maak ik er wel tosti's van. Lekker met ketchup ! | |
SjoukjeHooynaayer | donderdag 12 augustus 2021 @ 23:00 |
Voor de beste hamburger moet je naar een goede slager gaan. Dan bestel je 150 gram biefstuk van de haas en laat die door de slager door de gehaktmolen draaien. Thuis meng je dat gehakt met peper en zout, een beetje paneermeel en een kwart ei. Dit geheel kneed je tot een egale massa in de vorm van een bal. Deze bal druk je langzaam plat tot je een ronde schijf hebt van anderhalf twee centimeter dikte. Die schijf bak je in roomboter twee minuten aan elke kant. Dat is een Hamburger. Niet die onzin die ze bij de Mac of BK verkopen. | |
de_boswachter | donderdag 12 augustus 2021 @ 23:27 |
OK Sergio | |
potjecreme | donderdag 12 augustus 2021 @ 23:46 |
Veelste mager vlees. | |
Bartttt | vrijdag 13 augustus 2021 @ 00:19 |
Gehakt halen bij de slager en dan mixen met verstegen hamburger mix, hamburgers maken en bereiden op de BBQ. Dan op een hamburger broodje (met sesam) en met wat gebakken uitjes en een saus naar keuze. Dat is voor mij de perfecte hamburger ik ben geen fan van een hele toren aan ingredienten erop pleuren. | |
VaderVanJezus | vrijdag 13 augustus 2021 @ 00:20 |
Vet vlees is veel lekkerder voor de burger. Ei en paneermeel zijn voor gehaktballen. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 13 augustus 2021 @ 10:16 |
Jij hebt duidelijk nog nooit een goede hamburger gegeten of gemaakt. | |
fathank | vrijdag 13 augustus 2021 @ 10:20 |
Veel te mager vlees voor een burger imho | |
fathank | vrijdag 13 augustus 2021 @ 10:20 |
Deze man weet. | |
potjecreme | vrijdag 13 augustus 2021 @ 10:23 |
Ok | |
#ANONIEM | vrijdag 13 augustus 2021 @ 10:25 |
De wagyu hamburger met kaas en gebakkenui/champignon mag niet missen natuurlijk | |
-Sigaartje | vrijdag 13 augustus 2021 @ 10:29 |
De zwarte hand… | |
maily | vrijdag 13 augustus 2021 @ 10:29 |
Pietje Bell? | |
Jan_Onderwater | vrijdag 13 augustus 2021 @ 10:55 |
Gentrificatie van de hamburger. Duur vlees gebruiken om hem chiquer te maken, meer up-market. Wat onzinnig is. Wagyu is zo mooi omdat het gemarmerd vlees is, prachtige steaks. Als je smaakvolle hamburgers wilt neem je vlees wat veel gewerkt heeft, daardoor veel smaak heeft, en je kan het vetgehalte aanvullen als dat nodig is met vet van andere delen van de koe. Dit soort hamburgers is er voor de nieuwe rijken, patjepeers en mensen die niet beter weten. Wordt dan 15-40 euro voor een burger gerekend die er bij de flessen veel te dure champagne wordt geserveerd. | |
Mutsaers__78 | vrijdag 13 augustus 2021 @ 15:36 |
De beste hamburger is een krokante kipburger | |
Jan_Onderwater | vrijdag 13 augustus 2021 @ 15:52 |
Dat is zoiets als zeggen dat de beste frikandel een kipcorn is. | |
Mutsaers__78 | vrijdag 13 augustus 2021 @ 15:58 |
Alsof je mijn smaak kent: ik ben het helemaal eens met bovenstaande. | |
potjecreme | vrijdag 13 augustus 2021 @ 16:16 |
Gewoon bij de appie. 5,15 2 stuk!!! https://www.ah.nl/product(...)her-wagyu-burger-100 | |
Lucky_Strike | vrijdag 13 augustus 2021 @ 20:59 |
Die vallen enorm tegen. We hebben laatst burgers gekocht bij een Wagyu-boerderij en dat waren de lekkerste burgers die we ooit op hebben. Echt goddelijk. Zo enorm sappig en intens van smaak. Er ging ook een stukje Wagyu-sukade op de grill. Als een god in Frankrijk | |
Solotovski | vrijdag 13 augustus 2021 @ 21:07 |
100% wagyu Er is maar 1 wagyu en dat is A5 wagyu. | |
potjecreme | vrijdag 13 augustus 2021 @ 22:13 |
Welke boerderij? | |
Lucky_Strike | vrijdag 13 augustus 2021 @ 22:19 |
http://www.japansvlees.nl/ Matige website maar uitstekend vlees n de mooiste landwinkel waar ik ooit ben geweest. | |
-Sigaartje | vrijdag 13 augustus 2021 @ 22:19 |
Klopt. Een eigen gemaakte hamburger van biologische rundergehakt smaakt nog 100 keer beter. | |
potjecreme | vrijdag 13 augustus 2021 @ 22:22 |
Thanks | |
FlippingCoin | vrijdag 13 augustus 2021 @ 22:27 |
Nee de krokante krabburger. | |
Postbus100 | vrijdag 13 augustus 2021 @ 22:31 |
Dit is toch niet te eten joh. .Flikker dan maar alles los op het bord, dan eet ik het wel met mes en vork op. | |
Jan_Onderwater | zondag 15 augustus 2021 @ 11:33 |
Prijs per KG 20,60.... Voor gehakt.... Uit Australie...... | |
Bzzzzt | zondag 15 augustus 2021 @ 11:46 |
Gewoon zelf draaien van een mooie entrecote. Beetje peper/zout en ketchup. | |
Bocaj | zondag 15 augustus 2021 @ 13:25 |
Ja, inderdaad... een eenvoudige (hanteerbare) hamburger (mits goed gemaakt) heb ik ook liever! | |
Bocaj | zondag 15 augustus 2021 @ 13:27 |
Dat zijn toch die Japanse koeien die gemasseerd worden en bier krijgen? | |
potjecreme | zondag 15 augustus 2021 @ 13:27 |
Met een zacht broodje. | |
#ANONIEM | zondag 15 augustus 2021 @ 14:25 |
https://www.npo3.nl/keuri(...)5-10-2015/KN_1673125 Vanaf 18 minuten Dan zie je direct wat een onzin verhaal dit is. | |
Fcu030 | zondag 15 augustus 2021 @ 14:35 |
De beste kroket is anders wel een garnalenkroket, maat. | |
machtpen | zondag 15 augustus 2021 @ 15:04 |
Er zit gewoon een schijf ananas tussen, een hamburger hawai. Niet te vreten dus. | |
Bocaj | zondag 15 augustus 2021 @ 15:40 |
Is trouwens alles met ananas meteen 'Hawa'? | |
111210 | maandag 16 augustus 2021 @ 23:24 |
Je proeft vooral veel zout, het smaakt prima op een burger maar het heeft vrij weinig met kaas te maken als je het mij vraagt | |
borbit | dinsdag 17 augustus 2021 @ 08:46 |
Zout is niet perse slecht voor je. En ik combineer het vaak met ketchup. Was laatst nog op de radio dat rode groente gezonder zijn dan groene groente. Dus ketchup is gezonder als brocoli ofzo. En ik neem ook niet te veel. Max een pakje per dag. De smaak is oke. En het weekeind heb ik soms toegang tot een tostiijzer dat is wel lekkerder. Maar door de week is de smaak rauw ook prima. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 17 augustus 2021 @ 09:15 |
Dit is geen kaas, het is een mengsel van gereconstitueerde magere MELK, kazen [kazen (MELK, zout, fermenten, conserveringsmiddel: EI lysosym), Ceddar 5%], boter (MELK), MELKserum, MELKeiwitten, smeltzouten (E452, E450), verdikkingsmiddel (E407), zout, conserveringsmiddel (E202), kleurstof (E160b). | |
borbit | dinsdag 17 augustus 2021 @ 09:18 |
Is zeker wel kaas. Cheddar kaas. En het is 5% per plakje dus een heel pakje is 50% cheddar. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 17 augustus 2021 @ 09:19 |
Een van de legendarische uitspraken van Ronald Reagan “Tomatenketchup is ook groente" | |
Sicstus | dinsdag 17 augustus 2021 @ 09:45 |
| |
111210 | dinsdag 17 augustus 2021 @ 10:33 |
Zeg ook niet dat het slecht of vies is, maar dit soort kazen smaken vooral naar zout ipv naar kaas | |
Weltschmerz | dinsdag 17 augustus 2021 @ 13:46 |
Het smaakt dan ook niet prima op een burger. De desinformatie over de hamburger komt van twee kanten. De industriele fastfoodsector olv McDonalds heeft mensen het verkeerde idee gegeven dat er een zeer geel vierkant plakje cheddarhoudend product op een hamburger zou moeten. Er is best lekkere cheddar maar het is niet beter of geschikter dan Goudse of zo. Neem gewoon lekkere kaas die er een beetje overheen kan smelten. Anderzijds heb je de dikdoenerij rondom de hamburger. Je maakt gehakt van vlees omdat het anders heel lang moet stoven, dat is niet zozeer mindere kwaliteit vlees als wel een andere kwaliteit vlees die goedkoper is. Vet vlees is lekkerder voor een hamburger, dus dan is de voorpoot geschikt, en moet je geen mager gehakt hebben. Angus en Wagyu zijn onzin omdat die vooral goed zijn in de marmering, terwijl je er ook gewoon een dikke vetrand doorheen kan hakken, dat verdeelt zichzelf dan wel zoals marmering dat doet voor een intact stuk vlees. Lamsgehakt is ook vrij vet. Ik vind het uit de hand kunnen eten nou juist lekker, het is een kwestie van smaak maar ik zou zeggen als je een prikker en mes en vork nodig hebt is het niet echt een hamburger meer. Je moet gerechten met de kracht van de eenvoud niet ingewikkeld proberen te maken. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 17 augustus 2021 @ 16:18 |
Dit | |
FlippingCoin | dinsdag 17 augustus 2021 @ 16:23 |
Ik vind de burgers die ik zelf maar van rundergehakt en op de bbq flikker erg lekker altijd. | |
Bocaj | dinsdag 17 augustus 2021 @ 18:32 |
Ik vind dat augurk vloekt op een hamburger... Dat 'zuurtje' verpest de rest van de smaak... Jullie? | |
Weltschmerz | dinsdag 17 augustus 2021 @ 19:24 |
Nee, maar ik doe er ook gebakken ui en vaak gegrilde paprika op, en ketchup. Daarbij vind ik het goed passen. Als ik tot de McDonalds veroordeeld was bestelde ik altijd een QP zonder augurk omdat die dan vers gemaakt moest worden, maar toen ik dat een keer vergat was het toch lekkerder. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 augustus 2021 @ 20:05 |
Ja, al zijn er tegenwoordig in NL ook wagyu koeien. Voor de japanse betaal je gewoon meer. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 augustus 2021 @ 20:08 |
Maar op een lekkere hamburger hoort uiteraard gewoon Stompetoren jong belegen kaas. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 augustus 2021 @ 20:09 |
Eens | |
Bocaj | dinsdag 17 augustus 2021 @ 20:13 |
Ja, heerlijk bij rundvlees inderdaad! | |
borbit | dinsdag 17 augustus 2021 @ 20:28 |
Ik heb het gereedschapje niet om daar plakjes van te maken. Dus makkelijker om gewoon individuele plakjes in ieder hun eigen verpakking te kopen. Ook handig als ik ze in de auto laat in de zon. Het smelt wel. Maar omdat ze ieder hun eigen plastic jasje hebben kun je ze ook gesmolten nog als plakje beschouwen. | |
Weltschmerz | dinsdag 17 augustus 2021 @ 20:37 |
Wat mij de laatste tijd goed bevalt is ui slordig in ringen snijden (wat dan slierten worden vanwege de isnijding in het ui). Dan bak ik die in bruine boter maar omdat het zo slordig gesneden is van verschillende dikte, heb je nog een beetje rauwe ui smaak, een beetje gefruit ui smaak en de gebakken ui smaak. Dan heb je een heel spectrum van ui- smaak zeg maar. Dat werkt vooral op hamburgers erg goed. . | |
#ANONIEM | dinsdag 17 augustus 2021 @ 20:40 |
Gewoon met n kaasschaaf? En Je kan die kaas ook in plakken bestellen hoor. | |
borbit | dinsdag 17 augustus 2021 @ 20:43 |
Ok, Lekkere kaas! | |
Kanaroe | dinsdag 17 augustus 2021 @ 22:19 |
Filmpje bekeken, een beetje zitten watertanden ook nog....ttdat er 2 en zelfs 3 burgers op 1 broodje werden geschoven. Nee, dat is too much! Voorts, de ananasversie zou ik niet hoeven en de 3 verschillende sauzen zijn vaag. Vanavond wel broodje hamburger gegeten, beetje van mezelf en een beetje van Jumbo | |
Basp1 | dinsdag 17 augustus 2021 @ 22:28 |
4 pakjes kopen dan heb je 200% ceddar. | |
Jan_Onderwater | woensdag 18 augustus 2021 @ 10:36 |
jep Iedere kaasboer snijdt je kaas ook aan plakken. | |
Pinnenmutske | zaterdag 28 augustus 2021 @ 09:52 |
KROKETTEKENTET Huisgemaakte scampiburger in een krokant jasje, ijsbergsla, dunne schijfjes tomaatlimoen/paprikachutney Burgerij Antwerpen | |
Soury | zaterdag 11 september 2021 @ 17:52 |
Het zoveelste hamburger topic. Deze maak ik het liefst.Altijd lekker | |
Weltschmerz | maandag 13 september 2021 @ 12:27 |
Ik ken de specifieke crackers niet, maar paneer van beschuit of andere harde graanrproducten maak je volgens mij het handigst met een zeef.. | |
Ferdii | maandag 13 september 2021 @ 15:16 |
Moeilijk gedoe over de perfecte burger hier, gooi een picanha door de molen, beetje peper/zout erbij en klaar. maar nog beter, eet die picanha gewoon zo op ipv door de molen | |
Mutsaers__78 | maandag 13 september 2021 @ 16:25 |
Hell no. Hell yeah | |
Bzzzzt | maandag 13 september 2021 @ 16:31 |
Indd gewoon zelf gehakt maken van een mooie vette entrecote. | |
Jan_Onderwater | maandag 13 september 2021 @ 16:42 |
je kan beter vlees nemen dat veel bewogen heeft, wangen, nek, staartstuk, dat geeft veel meer smaak. Hoe meer vlees bewogen heeft, hoe beter de smaak. | |
Mutsaers__78 | maandag 13 september 2021 @ 16:47 |
Gehakt maken van stukken goed vlees is ontzettend zonde van dat goede vlees. Zeker voor een hamburger... | |
Ferdii | maandag 13 september 2021 @ 17:13 |
dat is een platgeslagen gehaktbal | |
Ferdii | maandag 13 september 2021 @ 17:13 |
precies, liever gewoon die biefstuk Ik maak mijn burgers meestal van de weggesneden restanten van brisket | |
Jan_Onderwater | maandag 13 september 2021 @ 17:17 |
Valt me nog mee dat ie geen HOH gebruikt. | |
Soury | maandag 13 september 2021 @ 18:52 |
Ja dat kan ook. Ik blijf maar maar dat recept | |
potjecreme | maandag 13 september 2021 @ 19:01 |
In ieder geval lekkerder dan alleen peper en zout. | |
Bzzzzt | maandag 13 september 2021 @ 21:20 |
De beste hamburgers worden van goed vlees gemaakt! | |
Mutsaers__78 | maandag 13 september 2021 @ 21:23 |
Culinaire hamburgers (van die chefkoks enzo) worden van goed vlees gemaakt. Dat is wat anders dan de beste hamburgers. | |
Bzzzzt | maandag 13 september 2021 @ 21:27 |
Ik heb het op meerdere manieren gemaakt, en dit is wat voor mij het beste werkt! Ook mijn gasten delen die mening met mij. Dus laat mij lekker m’n geld daar aan uitgeven. Pleur er zelf maar afgekeurde vlees van de noodslacht in. | |
potjecreme | maandag 13 september 2021 @ 21:29 |
Gasten kunnen ook beleefd zijn. | |
fathank | maandag 13 september 2021 @ 21:33 |
Lekker man zo'n tournedos door de gehaktmolen | |
Bzzzzt | maandag 13 september 2021 @ 21:46 |
Mijn gasten melden het wel als ze iets niet lekker vinden. | |
Ferdii | maandag 13 september 2021 @ 23:03 |
Feit blijft dat een hamburger van vet vlees lekkerder is. En tja, waar vind je mals vet vlees? Dan kom je snel op de stakes uit |