abonnement Unibet Coolblue
pi_200948100
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 09:18 schreef borbit het volgende:

[..]
Is zeker wel kaas. Cheddar kaas. En het is 5% per plakje dus een heel pakje is 50% cheddar.
:D
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_200948666
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 08:46 schreef borbit het volgende:

[..]
Zout is niet perse slecht voor je. En ik combineer het vaak met ketchup. Was laatst nog op de radio dat rode groente gezonder zijn dan groene groente. Dus ketchup is gezonder als brocoli ofzo. En ik neem ook niet te veel. Max een pakje per dag. De smaak is oke. En het weekeind heb ik soms toegang tot een tostiijzer dat is wel lekkerder. Maar door de week is de smaak rauw ook prima.
Zeg ook niet dat het slecht of vies is, maar dit soort kazen smaken vooral naar zout ipv naar kaas
pi_200951431
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 10:33 schreef 111210 het volgende:

[..]
Zeg ook niet dat het slecht of vies is, maar dit soort kazen smaken vooral naar zout ipv naar kaas
Het smaakt dan ook niet prima op een burger. De desinformatie over de hamburger komt van twee kanten. De industriele fastfoodsector olv McDonalds heeft mensen het verkeerde idee gegeven dat er een zeer geel vierkant plakje cheddarhoudend product op een hamburger zou moeten. Er is best lekkere cheddar maar het is niet beter of geschikter dan Goudse of zo. Neem gewoon lekkere kaas die er een beetje overheen kan smelten.

Anderzijds heb je de dikdoenerij rondom de hamburger. Je maakt gehakt van vlees omdat het anders heel lang moet stoven, dat is niet zozeer mindere kwaliteit vlees als wel een andere kwaliteit vlees die goedkoper is. Vet vlees is lekkerder voor een hamburger, dus dan is de voorpoot geschikt, en moet je geen mager gehakt hebben. Angus en Wagyu zijn onzin omdat die vooral goed zijn in de marmering, terwijl je er ook gewoon een dikke vetrand doorheen kan hakken, dat verdeelt zichzelf dan wel zoals marmering dat doet voor een intact stuk vlees. Lamsgehakt is ook vrij vet.

Ik vind het uit de hand kunnen eten nou juist lekker, het is een kwestie van smaak maar ik zou zeggen als je een prikker en mes en vork nodig hebt is het niet echt een hamburger meer. Je moet gerechten met de kracht van de eenvoud niet ingewikkeld proberen te maken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 17 augustus 2021 @ 16:18:18 #54
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_200953441
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 13:46 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Het smaakt dan ook niet prima op een burger. De desinformatie over de hamburger komt van twee kanten. De industriele fastfoodsector olv McDonalds heeft mensen het verkeerde idee gegeven dat er een zeer geel vierkant plakje cheddarhoudend product op een hamburger zou moeten. Er is best lekkere cheddar maar het is niet beter of geschikter dan Goudse of zo. Neem gewoon lekkere kaas die er een beetje overheen kan smelten.

Anderzijds heb je de dikdoenerij rondom de hamburger. Je maakt gehakt van vlees omdat het anders heel lang moet stoven, dat is niet zozeer mindere kwaliteit vlees als wel een andere kwaliteit vlees die goedkoper is. Vet vlees is lekkerder voor een hamburger, dus dan is de voorpoot geschikt, en moet je geen mager gehakt hebben. Angus en Wagyu zijn onzin omdat die vooral goed zijn in de marmering, terwijl je er ook gewoon een dikke vetrand doorheen kan hakken, dat verdeelt zichzelf dan wel zoals marmering dat doet voor een intact stuk vlees. Lamsgehakt is ook vrij vet.

Ik vind het uit de hand kunnen eten nou juist lekker, het is een kwestie van smaak maar ik zou zeggen als je een prikker en mes en vork nodig hebt is het niet echt een hamburger meer. Je moet gerechten met de kracht van de eenvoud niet ingewikkeld proberen te maken.
Dit
pi_200953499
Ik vind de burgers die ik zelf maar van rundergehakt en op de bbq flikker erg lekker altijd.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_200955187
Ik vind dat augurk vloekt op een hamburger... Dat 'zuurtje' verpest de rest van de smaak...

Jullie?
pi_200956004
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 18:32 schreef Bocaj het volgende:
Ik vind dat augurk vloekt op een hamburger... Dat 'zuurtje' verpest de rest van de smaak...

Jullie?
Nee, maar ik doe er ook gebakken ui en vaak gegrilde paprika op, en ketchup. Daarbij vind ik het goed passen. Als ik tot de McDonalds veroordeeld was bestelde ik altijd een QP zonder augurk omdat die dan vers gemaakt moest worden, maar toen ik dat een keer vergat was het toch lekkerder.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_200956625
quote:
0s.gif Op zondag 15 augustus 2021 13:27 schreef Bocaj het volgende:

[..]
Dat zijn toch die Japanse koeien die gemasseerd worden en bier krijgen?
Ja, al zijn er tegenwoordig in NL ook wagyu koeien. Voor de japanse betaal je gewoon meer.
pi_200956673
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 09:18 schreef borbit het volgende:

[..]
Is zeker wel kaas. Cheddar kaas. En het is 5% per plakje dus een heel pakje is 50% cheddar.
Maar op een lekkere hamburger hoort uiteraard gewoon Stompetoren jong belegen kaas.
pi_200956690
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 18:32 schreef Bocaj het volgende:
Ik vind dat augurk vloekt op een hamburger... Dat 'zuurtje' verpest de rest van de smaak...

Jullie?
Eens
pi_200956736
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 19:24 schreef Weltschmerz het volgende:
...gebakken ui en vaak gegrilde paprika...
Ja, heerlijk bij rundvlees inderdaad! :9
  dinsdag 17 augustus 2021 @ 20:28:15 #62
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n?
pi_200957040
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 20:08 schreef Emmerdeur het volgende:

[..]
Maar op een lekkere hamburger hoort uiteraard gewoon Stompetoren jong belegen kaas.
[ afbeelding ]
Ik heb het gereedschapje niet om daar plakjes van te maken. Dus makkelijker om gewoon individuele plakjes in ieder hun eigen verpakking te kopen. Ook handig als ik ze in de auto laat in de zon. Het smelt wel. Maar omdat ze ieder hun eigen plastic jasje hebben kun je ze ook gesmolten nog als plakje beschouwen.
pi_200957204
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 20:13 schreef Bocaj het volgende:

[..]
Ja, heerlijk bij rundvlees inderdaad! :9
Wat mij de laatste tijd goed bevalt is ui slordig in ringen snijden (wat dan slierten worden vanwege de isnijding in het ui). Dan bak ik die in bruine boter maar omdat het zo slordig gesneden is van verschillende dikte, heb je nog een beetje rauwe ui smaak, een beetje gefruit ui smaak en de gebakken ui smaak. Dan heb je een heel spectrum van ui- smaak zeg maar. Dat werkt vooral op hamburgers erg goed. .
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_200957248
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 20:28 schreef borbit het volgende:

[..]
Ik heb het gereedschapje niet om daar plakjes van te maken. Dus makkelijker om gewoon individuele plakjes in ieder hun eigen verpakking te kopen. Ook handig als ik ze in de auto laat in de zon. Het smelt wel. Maar omdat ze ieder hun eigen plastic jasje hebben kun je ze ook gesmolten nog als plakje beschouwen.
Gewoon met n kaasschaaf?
En Je kan die kaas ook in plakken bestellen hoor.
  dinsdag 17 augustus 2021 @ 20:43:45 #65
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n?
pi_200957308
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 20:40 schreef Emmerdeur het volgende:

[..]
Gewoon met n kaasschaaf?
En Je kan die kaas ook in plakken bestellen hoor.
Ok,

Lekkere kaas!
pi_200958959
quote:
Filmpje bekeken, een beetje zitten watertanden ook nog....ttdat er 2 en zelfs 3 burgers op 1 broodje werden geschoven. Nee, dat is too much!
Voorts, de ananasversie zou ik niet hoeven en de 3 verschillende sauzen zijn vaag.

Vanavond wel broodje hamburger gegeten, beetje van mezelf en een beetje van Jumbo :)
pi_200959070
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 09:45 schreef Sicstus het volgende:

[..]
:D
4 pakjes kopen dan heb je 200% ceddar. *O*
  woensdag 18 augustus 2021 @ 10:36:40 #68
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_200962778
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 20:40 schreef Emmerdeur het volgende:

[..]
Gewoon met n kaasschaaf?
En Je kan die kaas ook in plakken bestellen hoor.
jep
Iedere kaasboer snijdt je kaas ook aan plakken.
  zaterdag 28 augustus 2021 @ 09:52:29 #69
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_201106255
KROKETTEKENTET

Huisgemaakte scampiburger in een krokant jasje, ijsbergsla, dunne schijfjes tomaatlimoen/paprikachutney

Burgerij Antwerpen
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_201309617
Het zoveelste hamburger topic. Deze maak ik het liefst.
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juni 2010 21:12 schreef Soury het volgende:
Alle ballen verzamelen. Maar heel eerlijk via Noek ..
Maar regelmatig gemaakt

Een te gekke hamburger van Jamie Oliver
Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 6 personen, Anders

Toevoegen aan Mijn

Boodschappenlijst

Toevoegen aan Mijn Bewaarde recepten
Recept printenE-mail dit recept.Ingredinten
12 Jacob's creamcrackers
8 takjes peterselie
2 theelepels dijonmosterd
500 gram rundergehakt
1 groot ei
zeezout
peper
olijfolie
1 krop sla
3 tomaten
1 rode ui
3 augurken
6 hamburgerbroodjes
.Bereiden
De hamburger maken:

Doe de crackers in een theedoek en stamp ze fijn, breek de grootste stukjes kleiner met je handen en doe alles in een grote kom. Wat nog handiger is om de crackers fijn te malen in de keukenmachine) Hak de peterselie fijn inclusief steeltjes. Doe de peterselie, mosterd en gehakt ook in de kom. Breek het ei erbij en strooi er een flinke snuf zout en peper op. Kneed alles door elkaar. Verdeel het mengsel in zessen en maak 6 ronde platte schijven. Besprenkel de burgers met olie, leg ze op een bord, dek ze af en zet ze in de koelkast tot je ze gaat bakken (ze worden wat steviger)

De hamburgers bakken:

Verhit een grote grillpan of koekenpan een minuut of vier op hoog vuur. Zet het vuur wat lager. Leg de burgers in de pan en druk ze een beetje plat meteen spatel, zodat ze zo veel mogelijk contact met de pan hebben. Bak ze 3 tot 4 minuten aan elke kant.

De hamburgers serveren:

Plakjes tomaat, plakjes augurk in de lengte en uien in ringen snijden.

Maak de pan schoon met keukenpapier. snijd de broodje door en grill ze kort in de pan. Beleg de broodjes met hamburger,eventueel kaas, sla,tomaat,augurk. Naar smaak tomatenketchup en/of mayo toevoegen. Eet smakelijk!!
.Bronvermelding
Jamie Oliver Kookrevolutie
. :Y)
Altijd lekker
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_201337820
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 september 2021 17:52 schreef Soury het volgende:
Het zoveelste hamburger topic. Deze maak ik het liefst.
[..]
Altijd lekker
Ik ken de specifieke crackers niet, maar paneer van beschuit of andere harde graanrproducten maak je volgens mij het handigst met een zeef..
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_201339750
Moeilijk gedoe over de perfecte burger hier, gooi een picanha door de molen, beetje peper/zout erbij en klaar.

maar nog beter, eet die picanha gewoon zo op ipv door de molen
hardcoholic
pi_201340575
quote:
0s.gif Op maandag 13 september 2021 15:16 schreef Ferdii het volgende:
Moeilijk gedoe over de perfecte burger hier, gooi een picanha door de molen, beetje peper/zout erbij en klaar.
Hell no. :N
quote:
maar nog beter, eet die picanha gewoon zo op ipv door de molen
Hell yeah :Y
pi_201340628
Indd gewoon zelf gehakt maken van een mooie vette entrecote.
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
  maandag 13 september 2021 @ 16:42:27 #75
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201340762
quote:
0s.gif Op maandag 13 september 2021 16:31 schreef Bzzzzt het volgende:
Indd gewoon zelf gehakt maken van een mooie vette entrecote.
je kan beter vlees nemen dat veel bewogen heeft, wangen, nek, staartstuk, dat geeft veel meer smaak. Hoe meer vlees bewogen heeft, hoe beter de smaak.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')