De originele Philly Steak maak je met fijne gesneden reepjes Ribeye A la Plancha(grill plaat) met Provolone kaas op een Cuban Medianoche broodje.
Voor Provolone moet je meestal naar een echte kaaswinkel.
De Cuban Medianoche moet je zelf maken, denk niet dat er hier een bakker is die dat verkoopt. Het is i.i.g. een luchtig zoetig broodje een soort Kadetje. Het grote verschil, qua structuur en smaaknuance is dat het bereid wordt met Reuzel (Varkensvet) i.p.v. Boter of Margarine of wat de Amerikanen vaak gebruiken is de plantaardige Crisco Shortening.
Hier vind je het recept (Waar Lard dus de Reuzel is)
https://hostessatheart.com/cuban-medianoche-bread-recipe/Er zijn natuurlijk tal van varianten zoals met Cheddar kaas of andere bief en ander brood. Dan heb je een Cheese Steak sandwich, kan allemaal lekker zijn maar verdiend niet de naam Philly Cheese Steak.
[ Bericht 0% gewijzigd door Watuntrik op 11-08-2021 14:43:36 ]