abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  zondag 8 augustus 2021 @ 17:36:50 #1
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_200817320
Winter in noord Amerika


In het hoge noorden van Canada zakt de temperatuur inmiddels al weer onder het vriespunt en valt de eerste sneeuw. De winters in Canada en de VS kunnen streng zijn en staan bekend om de vele Blizzards die elk jaar weer voor veel sneeuw zorgen.
De bedoeling van dit topic is om het nieuws rond de winter in noord Amerika te volgen. Nieuws, foto's, video's etc etc zijn hier welkom.

Winter in Canada

In de winter is het koud in het noorden en het midden. Temperaturen dalen daar gemakkelijk tot -30 graden. Op 1 februari werd in Snag de allerlaagste Canadese temperatuur bereikt van -62.8 graden. Alleen het uiterste westen heeft een mild klimaat. In Vancouver komt het minste vorst voor.Noord Canada
Zuid Canada
Oost Canada

De noordoostelijke staten van de USA

De winter in New England staat bekend als een koude winter. De wind is in het winterhalfjaar noordwestelijk en droge arctische lucht uit Canada stroomt ver naar het zuiden. Deze kou-invallen gaan soms gepaard met blizzards. Opdringende warme lucht uit het zuiden zorgt af en toe voor flinke ijzel.

Gemiddeld vriest het bij de Canadese grens in januari zo'n -13 graden. In New Jersey vriest het zo'n 5 graden. In het noordoostelijke puntje van New England daalt in januari de thermometer gemiddeld elke nacht tot -19 graden. De extremen in het gebied liegen er ook niet om. Op 19 januari werd het in Van Buren (Maine) -44,4 graden. Old Forge (New York) mat op 18 februari 1979 zelfs een minimum van -46,7 graden. Het zeewater daalt in januari en februari tot +4 graden in zowel Boston als in New York.De zuidoostelijke staten van de USA

In de winter komt de gemiddelde kou tot Atlanta. In Maryland, Virginia, de Appalachen en de hoger gelegen staten als Kentucky vriest het veelvuldig. De ergste kou vinden we nog noordelijker in Michigan en Ontario. In West Virginia vinden we de allerlaagste temperatuur van het gebied terug. Op 30 december 1917 daalde in Lewisburg de thermometer tot -38,3 graden.

Het gebied langs de Golf van Mexico beleeft een relatief milde en korte winter. Toch kan het hier soms flink vriezen. Neem bijvoorbeeld de -28 graden die in Corinth (Mississippi) op 30 januari 1966 werd gemeten. In Florida neemt de invloed van de oceaan toe. Dit is vooral merkbaar aan de gemiddelde nachttemperatuur in het zuiden. In zeer uitzonderlijke situatie vriest het hier of valt er sneeuw. Op de Key's komt de temperatuur nooit onder nul. De allerlaagste temperatuur in Florida bedroeg -18,9 graden en werd gemeten in Tallahassee.

De staten Virginia, West Virginia en Maryland krijgen in de winter soms te maken met sneeuwstormen. Deze staan bekend als Nor'easters en komen oktober en april. Ze zijn berucht om de grote hoeveelheid sneeuw, regen en de flinke wind.
Een Nor'easter komt voor als een lagedrukgebied warme vochtige subtropische lucht uit de Golf van Mexico naar het noorden voert. De lucht wordt vermengd met vochtige lucht uit de Atlantische Oceaan. Een hogedrukgebied boven Canada biedt tegenwicht en stuwt arctische lucht naar het zuiden. Daar waar de luchtsoorten bij elkaar komen, ontstaat hevige neerslag.

De meest actieve Nor'easter is de sneeuwstorm die naar het oosten trekt en de straalstroom volgt. Vooral Washington DC, Philadelphia, New York City en Boston worden dan getroffen en krijgen grote hoeveelheden regen en sneeuw te verwerken.Het midden van de Verenigde Staten

De winters in het noorden zijn streng. Bismarck in North Dakota heeft in januari een gemiddelde temperatuur van -12,7 graden. International Falls op de grens van Canada en Minnesota heeft zelfs een gemiddelde januari-temperatuur van -17,2 graden. De nachtelijke temperaturen bedragen hier gemiddeld -23,3 graden en de dagtemperatuur -11,2 graden.

De staten langs de Canadese grens en de Grote Meren krijgen ook in de winter vaak te maken met 'blizzards', die zeer koude lucht aanvoeren vanuit het arctische Canada. Het gebied is dan bedekt met een sneeuwlaag. Veel is dit niet. In januari valt er slechts enkele tientallen millimeters neerslag.

Veel nachten verlopen helder en de aanwezigheid van een sneeuwdek helpt mee aan een lage temperatuur. De allerlaagste temperatuur in North Dakota werd gemeten op 15 februari 1936. In Parshall werd het -51,1 graden. Op 2 februari 1996 gebeurde hetzelfde in Towar, Minnesota.

Naar het zuiden neemt de strengheid van de winter af. Tot in Kansas is de gemiddelde januaritemperatuur onder nul. In Texas loopt deze snel op. Niet alleen de zuidelijke ligging, maar ook de aanwezigheid van de Golf van Mexico speelt daarbij een rol. In Brownsville op de grens met Mexico is het in januari overdag 20,5 graden en incidenteel boven de 33 graden.

Toch krijgen relatief zuidelijk gelegen gebieden 's winters soms te maken met extreme koude situaties, doordat luchtstromen uit het hoge noorden van Canada hun weg zuidwaarts zoeken tussen de Rocky Mountains en de Appalachen. Zo was het in het ogenschijnlijk warme Texas op 3 februari 1933 in Seminole -30,6 graden.


Westen van de Verenigde Staten

In de winter heerst de meeste kou in de hoger gelegen delen van de Rocky Mountains. Arctische lucht uit Canada zorgt voor strenge winters in het noorden, zoals in Montana, Wyoming en Colorado. In Montana richt de snijdend koude wind geregeld slachtingen aan onder de veestapel. De allerlaagste temperatuur in Montana werd gemeten op 20 januari 1954. Op Rogers Pass werd het toen -56,7 graden onder nul.

In Wyoming waar ook lange strenge winters voorkomen, staat het minimumrecord op bijna -53 graden vorst. Het berggebied van Idao, Utah en Colorado is koud en sneeuwachtig. Vooral in Colorado valt veel sneeuw. Temperaturen tot onder de -50 graden zijn incidenteel mogelijk. De hoogvlakte van Nevada is eveneens koud. In Ely op 1900 meter hoogte vriest het in januari 's nachts zo'n -12,5 graden. Dit wordt tevens veroorzaakt door de vele heldere nachten in het gebied.

Warmer is het in Washington en Oregon. Het kan hier behoorlijk vriezen, maar aan zee is de winter relatief mild. De regen valt vooral tussen oktober en april. In de bergen gaat het dan om sneeuw en worden wegen afgesloten.

In het zuidwesten van Californi blijft het winters klimaat aangenaam en vriest het zelden. Het is daar dan ook regentijd. Toch kan de winter flink uithalen. Vooral in de Sierra Nevada is dat het geval. De allerlaagste temperatuur in Californi die is gemeten bedraagt -42,8 graden. In New Mexico tenslotte zijn de winters koel maar niet extreem koud.Alaska

In de noordelijke Amerikaanse staat Alaska heersen verschillende klimaten. Zeestromingen, bergruggen en een lage zonnestand bepalen voornamelijk het klimaat. In het noorden komen poolwoestijnen voor, in het zuiden heerst een mild klimaat dat vergelijkbaar is met Nederland.

Bron:

De bedoeling van dit Topic is om het winterweer in Noord Amerika te volgen.
B.v. via onderstaande site's


Weather Channel
Accuweather
Winter Weather cnn
Google News
US wind kaart
Great Lakes map

vorige delen:
Topicreeks: Winter in Noord Amerika
WKN / Winter in VS 2012/2013 - Meer sneeuw en storm op komst
WKN / Winter in noord Amerika 2013/2014
WKN / Winter in Noord-Amerika 2014/2015
WKN / Winter in Noord-Amerika 2015/2016
WKN / Winter in Noord-Amerika 2016/2017
WKN / Winter in Noord Amerika 2017/2018
WKN / Winter in noord Amerika 2018/2019
WKN / Winter in noord Amerika 2019/2020
WKN / Winter in noord Amerika 2020/2021: Halve meter sneeuw voor NY

verwante topics

WKN / Hurricane Season 2021
WKN / Winter in Europa 2021/2022
WKN / Poolkappen, IJsbergen en Gletsjers #5

De huidige temperaturen in noord AmerikaKaartje waarop de sneeuwhoogte en uitbreiding van het noordpoolijs is te volgen.


Aanvullingen of opmerkingen over de OP kan via:

WKN / [WKN FeedBack] Waar depressies aan de orde komen

[ Bericht 0% gewijzigd door aloa op 08-08-2021 17:47:39 ]
94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
  dinsdag 17 augustus 2021 @ 17:46:40 #2
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_200954565
Zeeijs voor de kust van Barrow. Vanaf december is dit gedeelte veelal dichtgevroren. De nachten zijn koud, maar nog geen vorst (laatste vorstdag, dit jaar was 13 juli).

94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
  dinsdag 17 augustus 2021 @ 17:56:11 #3
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_200954674
Nog wat aanvullende informatie over Barrow:

quote:
Barrow is een van de meest noordelijke plaatsen in de wereld en de noordelijkste plaats van de Verenigde Staten. De meeste toeristen komen hier voor de Beaufortzee en de Noordelijke IJszee en het indrukwekkende poolgebied. De stad dient voornamelijk als weerstation en als basis voor wetenschappelijk onderzoek. De oorspronkelijke bevolking, de Inuit, leven hier als sinds de 9e eeuw n.Chr.

Barrow heeft een poolklimaat. Dit klimaat kenmerkt zich door enorm lage temperaturen, in de winter kan het -58 C worden. Dit in combinatie met harde wind maakt het leven in Barrow erg moeilijk. Zelfs in de zeer korte zomermaanden blijft het erg koel. Door de ligging aan de zee is de temperatuur in vergelijking met andere poolsteden minder laag. Er valt in Barrow weinig neerslag, de neerslag die er valt zal dat voornamelijk doen in de late zomer en de herfst.

https://klimaatinfo.nl/kl(...)erika/alaska/barrow/
94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
  woensdag 18 augustus 2021 @ 14:11:43 #4
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_200966171
Volgende week mogelijk wat sneeuw. Plaatselijk is 10 cm haalbaar.


quote:
Snow expected to fall in Colorado as cold front approaches

A quick cold front is expected to push through the state on Thursday, bringing light snowfall to high points of elevation.

According to Mountain Project, light rain could turn to snow over Quandary Peak on Thursday. Snow could also fall above Rocky Mountain National Park late Thursday afternoon and evening, expected to dust parts of Longs Peak.

Snow is also expected to blanket several other fourteener summits, including but not limited to Mount Elbert, Mount Princeton, Grays and Torreys Peaks.

Further south on the Front Range, Pikes Peak is not expected to get any snow until Saturday afternoon. This happens to be the same day of the Pikes Peak Ascent, the 13.3 mile race travels from Manitou Springs to the 14,115-foot summit of Pikes Peak.

While totals are expected to be low, chances of high country flurries will likely continue into the weekend.

https://www.outtherecolor(...)ef-2b94aff21aa7.html
94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
  woensdag 18 augustus 2021 @ 16:47:27 #5
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_200968034
twitter
94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
  zaterdag 21 augustus 2021 @ 10:57:12 #6
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201010205
quote:
Whiteout conditions, ice forced closure of 2 mountain roads Friday morning
Rocky Mountain National Park was one of a few places that got its first dusting of snow for the season
https://news.google.com/a(...)S&gl=US&ceid=US%3Aen
94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
  zaterdag 21 augustus 2021 @ 11:07:43 #7
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201010322


94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
  zondag 29 augustus 2021 @ 10:04:12 #8
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201119584
twitter
94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
pi_201135596
Potverdikkie wat mooi weer!
  maandag 6 september 2021 @ 19:22:07 #10
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201243187
twitter
94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
  Miss 200.000.000! maandag 6 september 2021 @ 19:25:54 #11
367000 roos94
pi_201243235
Genotsweer
  zondag 19 september 2021 @ 19:29:38 #12
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201431035
Lagedrukgebied zorgt voor sneeuw in Barrow. De temperatuur ligt net onder nul hier.

94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
  maandag 20 september 2021 @ 18:17:11 #13
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201443719
Granite Pass Wyoming. Gister en vandaag...

94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
  maandag 20 september 2021 @ 22:33:08 #14
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201447772
Besneeuwde bergen in Alaska.

94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
  dinsdag 21 september 2021 @ 18:28:19 #15
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201458441
Here is a view from the
@AlaskaDOTPF
webcam along the Alaska Highway at Dot Lake at 8:15 this morning. Areas along the Alaska Highway will see more snow today!

94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
  vrijdag 24 september 2021 @ 18:32:15 #16
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201501298
twitter
94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
  vrijdag 24 september 2021 @ 19:15:23 #17
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201501773
Winter in Alaska ~:)


94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
  vrijdag 24 september 2021 @ 19:26:40 #18
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201501903
Mooie plaatjes hoor.

94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
  zaterdag 25 september 2021 @ 22:45:58 #19
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201519586
twitter
94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
  woensdag 29 september 2021 @ 23:30:54 #20
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201573686
twitter
94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
  vrijdag 1 oktober 2021 @ 18:56:33 #21
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201595706
FRIDAY COMMUTE: Current look at Richardson Highway @ Tenderfoot MP 292.6. Roads are getting covered and snow is already falling on the Richardson as far west as Birch Lake.
FAIRBANKS: Expect snow to begin in the next couple of hours. Heaviest snow is expected during rush hour.

94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
  zondag 3 oktober 2021 @ 18:45:28 #22
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201622944
De winter rukt steeds verder op. In Alaska al veel kou, maar ook in Canada gaat het steeds kouder worden.

De hoeveelheid sneeuw neemt ook verder toe. Onderstaande foto is van nu en iets meer dan een week verder.94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
pi_201630188
Ook lekker rustig op de weg, ziet er heerlijk uit!
  maandag 4 oktober 2021 @ 17:14:25 #24
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201634274
94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
  maandag 4 oktober 2021 @ 19:01:10 #25
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201635655
Alaska bereid zich voor op de winter.

twitter
94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
  maandag 11 oktober 2021 @ 07:55:39 #26
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201712554
Veel sneeuw verwacht in de VS.

94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
  maandag 11 oktober 2021 @ 07:59:07 #27
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201712580
Een marathon is stopgezet vanwege de sneeuw.

quote:
More than 80 ultra-marathoners were rescued in northern Utah on Saturday after extreme weather dumped 12 to 18 inches of snow, causing near white-out conditions during the DC Peaks 50 race, according to the Davis County Sheriff's Office.

The 50-mile race was cut short around 9:30 a.m. when the sheriff's office was notified of an "emergency situation" involving 87 runners competing in blizzard-like conditions. Search and rescue teams descended on the area, in the Wasatch Mountain range north of Salt Lake City, and the race was suspended.

All runners were accounted for by 2:45 p.m, the sheriff's department said. Several participants were treated for hypothermia and released at the scene. At least one person was treated for hypothermia and a minor injury due to a fall.

https://www.nbcnews.com/n(...)rthern-utah-n1281175

94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
  woensdag 13 oktober 2021 @ 08:13:40 #28
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201737371
Ook in de Rocky Mountains sneeuw

Behalve in Scandinavi slaat de winter aan de andere kant van de Oceaan ook in de Rocky Mountains in het westen van de Verenigde Staten toe. Onder meer in de bergen in de staat Colorado kan de komende dagen tot 45 centimeter aan sneeuw vallen. Naast winterse ongemakken wakkert die sneeuw ook de hoop aan. Niet alleen op een mogelijk goed wintersportseizoen in de komende winter, maar ook omdat het in Colorado, net zoals in het overgrote deel van de rest van West-Amerika, bijzonder droog is. De hoop is nu dat met deze sneeuw het pad is geffend voor meer neerslag in de komende periode. Of dit ook het geval zal zijn, blijft de vraag. Vorig jaar viel de vroegste sneeuw in Colorado nog eerder dan nu, maar volgde in de rest van de winter vrijwel niets meer.

bron
94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
  woensdag 13 oktober 2021 @ 19:43:29 #29
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201744865
twitter
94257 - 478969
Nothing left for me to say
It's time for me to walk away
I am alright
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')