abonnement bol.com Coolblue
  zondag 8 augustus 2021 @ 17:36:50 #1
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_200817320
Winter in noord Amerika


In het hoge noorden van Canada zakt de temperatuur inmiddels al weer onder het vriespunt en valt de eerste sneeuw. De winters in Canada en de VS kunnen streng zijn en staan bekend om de vele Blizzards die elk jaar weer voor veel sneeuw zorgen.
De bedoeling van dit topic is om het nieuws rond de winter in noord Amerika te volgen. Nieuws, foto's, video's etc etc zijn hier welkom.

Winter in Canada

In de winter is het koud in het noorden en het midden. Temperaturen dalen daar gemakkelijk tot -30 graden. Op 1 februari werd in Snag de allerlaagste Canadese temperatuur bereikt van -62.8 graden. Alleen het uiterste westen heeft een mild klimaat. In Vancouver komt het minste vorst voor.Noord Canada
Zuid Canada
Oost Canada

De noordoostelijke staten van de USA

De winter in New England staat bekend als een koude winter. De wind is in het winterhalfjaar noordwestelijk en droge arctische lucht uit Canada stroomt ver naar het zuiden. Deze kou-invallen gaan soms gepaard met blizzards. Opdringende warme lucht uit het zuiden zorgt af en toe voor flinke ijzel.

Gemiddeld vriest het bij de Canadese grens in januari zo'n -13 graden. In New Jersey vriest het zo'n 5 graden. In het noordoostelijke puntje van New England daalt in januari de thermometer gemiddeld elke nacht tot -19 graden. De extremen in het gebied liegen er ook niet om. Op 19 januari werd het in Van Buren (Maine) -44,4 graden. Old Forge (New York) mat op 18 februari 1979 zelfs een minimum van -46,7 graden. Het zeewater daalt in januari en februari tot +4 graden in zowel Boston als in New York.De zuidoostelijke staten van de USA

In de winter komt de gemiddelde kou tot Atlanta. In Maryland, Virginia, de Appalachen en de hoger gelegen staten als Kentucky vriest het veelvuldig. De ergste kou vinden we nog noordelijker in Michigan en Ontario. In West Virginia vinden we de allerlaagste temperatuur van het gebied terug. Op 30 december 1917 daalde in Lewisburg de thermometer tot -38,3 graden.

Het gebied langs de Golf van Mexico beleeft een relatief milde en korte winter. Toch kan het hier soms flink vriezen. Neem bijvoorbeeld de -28 graden die in Corinth (Mississippi) op 30 januari 1966 werd gemeten. In Florida neemt de invloed van de oceaan toe. Dit is vooral merkbaar aan de gemiddelde nachttemperatuur in het zuiden. In zeer uitzonderlijke situatie vriest het hier of valt er sneeuw. Op de Key's komt de temperatuur nooit onder nul. De allerlaagste temperatuur in Florida bedroeg -18,9 graden en werd gemeten in Tallahassee.

De staten Virginia, West Virginia en Maryland krijgen in de winter soms te maken met sneeuwstormen. Deze staan bekend als Nor'easters en komen oktober en april. Ze zijn berucht om de grote hoeveelheid sneeuw, regen en de flinke wind.
Een Nor'easter komt voor als een lagedrukgebied warme vochtige subtropische lucht uit de Golf van Mexico naar het noorden voert. De lucht wordt vermengd met vochtige lucht uit de Atlantische Oceaan. Een hogedrukgebied boven Canada biedt tegenwicht en stuwt arctische lucht naar het zuiden. Daar waar de luchtsoorten bij elkaar komen, ontstaat hevige neerslag.

De meest actieve Nor'easter is de sneeuwstorm die naar het oosten trekt en de straalstroom volgt. Vooral Washington DC, Philadelphia, New York City en Boston worden dan getroffen en krijgen grote hoeveelheden regen en sneeuw te verwerken.Het midden van de Verenigde Staten

De winters in het noorden zijn streng. Bismarck in North Dakota heeft in januari een gemiddelde temperatuur van -12,7 graden. International Falls op de grens van Canada en Minnesota heeft zelfs een gemiddelde januari-temperatuur van -17,2 graden. De nachtelijke temperaturen bedragen hier gemiddeld -23,3 graden en de dagtemperatuur -11,2 graden.

De staten langs de Canadese grens en de Grote Meren krijgen ook in de winter vaak te maken met 'blizzards', die zeer koude lucht aanvoeren vanuit het arctische Canada. Het gebied is dan bedekt met een sneeuwlaag. Veel is dit niet. In januari valt er slechts enkele tientallen millimeters neerslag.

Veel nachten verlopen helder en de aanwezigheid van een sneeuwdek helpt mee aan een lage temperatuur. De allerlaagste temperatuur in North Dakota werd gemeten op 15 februari 1936. In Parshall werd het -51,1 graden. Op 2 februari 1996 gebeurde hetzelfde in Towar, Minnesota.

Naar het zuiden neemt de strengheid van de winter af. Tot in Kansas is de gemiddelde januaritemperatuur onder nul. In Texas loopt deze snel op. Niet alleen de zuidelijke ligging, maar ook de aanwezigheid van de Golf van Mexico speelt daarbij een rol. In Brownsville op de grens met Mexico is het in januari overdag 20,5 graden en incidenteel boven de 33 graden.

Toch krijgen relatief zuidelijk gelegen gebieden 's winters soms te maken met extreme koude situaties, doordat luchtstromen uit het hoge noorden van Canada hun weg zuidwaarts zoeken tussen de Rocky Mountains en de Appalachen. Zo was het in het ogenschijnlijk warme Texas op 3 februari 1933 in Seminole -30,6 graden.


Westen van de Verenigde Staten

In de winter heerst de meeste kou in de hoger gelegen delen van de Rocky Mountains. Arctische lucht uit Canada zorgt voor strenge winters in het noorden, zoals in Montana, Wyoming en Colorado. In Montana richt de snijdend koude wind geregeld slachtingen aan onder de veestapel. De allerlaagste temperatuur in Montana werd gemeten op 20 januari 1954. Op Rogers Pass werd het toen -56,7 graden onder nul.

In Wyoming waar ook lange strenge winters voorkomen, staat het minimumrecord op bijna -53 graden vorst. Het berggebied van Idao, Utah en Colorado is koud en sneeuwachtig. Vooral in Colorado valt veel sneeuw. Temperaturen tot onder de -50 graden zijn incidenteel mogelijk. De hoogvlakte van Nevada is eveneens koud. In Ely op 1900 meter hoogte vriest het in januari 's nachts zo'n -12,5 graden. Dit wordt tevens veroorzaakt door de vele heldere nachten in het gebied.

Warmer is het in Washington en Oregon. Het kan hier behoorlijk vriezen, maar aan zee is de winter relatief mild. De regen valt vooral tussen oktober en april. In de bergen gaat het dan om sneeuw en worden wegen afgesloten.

In het zuidwesten van Californi blijft het winters klimaat aangenaam en vriest het zelden. Het is daar dan ook regentijd. Toch kan de winter flink uithalen. Vooral in de Sierra Nevada is dat het geval. De allerlaagste temperatuur in Californi die is gemeten bedraagt -42,8 graden. In New Mexico tenslotte zijn de winters koel maar niet extreem koud.Alaska

In de noordelijke Amerikaanse staat Alaska heersen verschillende klimaten. Zeestromingen, bergruggen en een lage zonnestand bepalen voornamelijk het klimaat. In het noorden komen poolwoestijnen voor, in het zuiden heerst een mild klimaat dat vergelijkbaar is met Nederland.

Bron:

De bedoeling van dit Topic is om het winterweer in Noord Amerika te volgen.
B.v. via onderstaande site's


Weather Channel
Accuweather
Winter Weather cnn
Google News
US wind kaart
Great Lakes map

vorige delen:
Topicreeks: Winter in Noord Amerika
WKN / Winter in VS 2012/2013 - Meer sneeuw en storm op komst
WKN / Winter in noord Amerika 2013/2014
WKN / Winter in Noord-Amerika 2014/2015
WKN / Winter in Noord-Amerika 2015/2016
WKN / Winter in Noord-Amerika 2016/2017
WKN / Winter in Noord Amerika 2017/2018
WKN / Winter in noord Amerika 2018/2019
WKN / Winter in noord Amerika 2019/2020
WKN / Winter in noord Amerika 2020/2021: Halve meter sneeuw voor NY

verwante topics

WKN / Hurricane Season 2021
WKN / Winter in Europa 2021/2022
WKN / Poolkappen, IJsbergen en Gletsjers #5

De huidige temperaturen in noord AmerikaKaartje waarop de sneeuwhoogte en uitbreiding van het noordpoolijs is te volgen.


Aanvullingen of opmerkingen over de OP kan via:

WKN / [WKN FeedBack] Waar depressies aan de orde komen

[ Bericht 0% gewijzigd door aloa op 08-08-2021 17:47:39 ]
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  dinsdag 17 augustus 2021 @ 17:46:40 #2
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_200954565
Zeeijs voor de kust van Barrow. Vanaf december is dit gedeelte veelal dichtgevroren. De nachten zijn koud, maar nog geen vorst (laatste vorstdag, dit jaar was 13 juli).

94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  dinsdag 17 augustus 2021 @ 17:56:11 #3
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_200954674
Nog wat aanvullende informatie over Barrow:

quote:
Barrow is een van de meest noordelijke plaatsen in de wereld en de noordelijkste plaats van de Verenigde Staten. De meeste toeristen komen hier voor de Beaufortzee en de Noordelijke IJszee en het indrukwekkende poolgebied. De stad dient voornamelijk als weerstation en als basis voor wetenschappelijk onderzoek. De oorspronkelijke bevolking, de Inuit, leven hier als sinds de 9e eeuw n.Chr.

Barrow heeft een poolklimaat. Dit klimaat kenmerkt zich door enorm lage temperaturen, in de winter kan het -58 C worden. Dit in combinatie met harde wind maakt het leven in Barrow erg moeilijk. Zelfs in de zeer korte zomermaanden blijft het erg koel. Door de ligging aan de zee is de temperatuur in vergelijking met andere poolsteden minder laag. Er valt in Barrow weinig neerslag, de neerslag die er valt zal dat voornamelijk doen in de late zomer en de herfst.

https://klimaatinfo.nl/kl(...)erika/alaska/barrow/
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  woensdag 18 augustus 2021 @ 14:11:43 #4
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_200966171
Volgende week mogelijk wat sneeuw. Plaatselijk is 10 cm haalbaar.


quote:
Snow expected to fall in Colorado as cold front approaches

A quick cold front is expected to push through the state on Thursday, bringing light snowfall to high points of elevation.

According to Mountain Project, light rain could turn to snow over Quandary Peak on Thursday. Snow could also fall above Rocky Mountain National Park late Thursday afternoon and evening, expected to dust parts of Longs Peak.

Snow is also expected to blanket several other fourteener summits, including but not limited to Mount Elbert, Mount Princeton, Grays and Torreys Peaks.

Further south on the Front Range, Pikes Peak is not expected to get any snow until Saturday afternoon. This happens to be the same day of the Pikes Peak Ascent, the 13.3 mile race travels from Manitou Springs to the 14,115-foot summit of Pikes Peak.

While totals are expected to be low, chances of high country flurries will likely continue into the weekend.

https://www.outtherecolor(...)ef-2b94aff21aa7.html
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  woensdag 18 augustus 2021 @ 16:47:27 #5
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_200968034
twitter
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  zaterdag 21 augustus 2021 @ 10:57:12 #6
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201010205
quote:
Whiteout conditions, ice forced closure of 2 mountain roads Friday morning
Rocky Mountain National Park was one of a few places that got its first dusting of snow for the season
https://news.google.com/a(...)S&gl=US&ceid=US%3Aen
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  zaterdag 21 augustus 2021 @ 11:07:43 #7
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201010322


94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  zondag 29 augustus 2021 @ 10:04:12 #8
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201119584
twitter
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
pi_201135596
Potverdikkie wat mooi weer!
  maandag 6 september 2021 @ 19:22:07 #10
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201243187
twitter
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  Miss 200.000.000! maandag 6 september 2021 @ 19:25:54 #11
367000 roos94
pi_201243235
Genotsweer
  zondag 19 september 2021 @ 19:29:38 #12
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201431035
Lagedrukgebied zorgt voor sneeuw in Barrow. De temperatuur ligt net onder nul hier.

94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  maandag 20 september 2021 @ 18:17:11 #13
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201443719
Granite Pass Wyoming. Gister en vandaag...

94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  maandag 20 september 2021 @ 22:33:08 #14
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201447772
Besneeuwde bergen in Alaska.

94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  dinsdag 21 september 2021 @ 18:28:19 #15
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201458441
Here is a view from the
@AlaskaDOTPF
webcam along the Alaska Highway at Dot Lake at 8:15 this morning. Areas along the Alaska Highway will see more snow today!

94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  vrijdag 24 september 2021 @ 18:32:15 #16
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201501298
twitter
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  vrijdag 24 september 2021 @ 19:15:23 #17
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201501773
Winter in Alaska ~:)


94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  vrijdag 24 september 2021 @ 19:26:40 #18
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201501903
Mooie plaatjes hoor.

94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  zaterdag 25 september 2021 @ 22:45:58 #19
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201519586
twitter
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  woensdag 29 september 2021 @ 23:30:54 #20
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201573686
twitter
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  vrijdag 1 oktober 2021 @ 18:56:33 #21
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201595706
FRIDAY COMMUTE: Current look at Richardson Highway @ Tenderfoot MP 292.6. Roads are getting covered and snow is already falling on the Richardson as far west as Birch Lake.
FAIRBANKS: Expect snow to begin in the next couple of hours. Heaviest snow is expected during rush hour.

94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  zondag 3 oktober 2021 @ 18:45:28 #22
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201622944
De winter rukt steeds verder op. In Alaska al veel kou, maar ook in Canada gaat het steeds kouder worden.

De hoeveelheid sneeuw neemt ook verder toe. Onderstaande foto is van nu en iets meer dan een week verder.94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
pi_201630188
Ook lekker rustig op de weg, ziet er heerlijk uit!
  maandag 4 oktober 2021 @ 17:14:25 #24
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201634274
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  maandag 4 oktober 2021 @ 19:01:10 #25
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201635655
Alaska bereid zich voor op de winter.

twitter
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  maandag 11 oktober 2021 @ 07:55:39 #26
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201712554
Veel sneeuw verwacht in de VS.

94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  maandag 11 oktober 2021 @ 07:59:07 #27
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201712580
Een marathon is stopgezet vanwege de sneeuw.

quote:
More than 80 ultra-marathoners were rescued in northern Utah on Saturday after extreme weather dumped 12 to 18 inches of snow, causing near white-out conditions during the DC Peaks 50 race, according to the Davis County Sheriff's Office.

The 50-mile race was cut short around 9:30 a.m. when the sheriff's office was notified of an "emergency situation" involving 87 runners competing in blizzard-like conditions. Search and rescue teams descended on the area, in the Wasatch Mountain range north of Salt Lake City, and the race was suspended.

All runners were accounted for by 2:45 p.m, the sheriff's department said. Several participants were treated for hypothermia and released at the scene. At least one person was treated for hypothermia and a minor injury due to a fall.

https://www.nbcnews.com/n(...)rthern-utah-n1281175

94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  woensdag 13 oktober 2021 @ 08:13:40 #28
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201737371
Ook in de Rocky Mountains sneeuw

Behalve in Scandinavi slaat de winter aan de andere kant van de Oceaan ook in de Rocky Mountains in het westen van de Verenigde Staten toe. Onder meer in de bergen in de staat Colorado kan de komende dagen tot 45 centimeter aan sneeuw vallen. Naast winterse ongemakken wakkert die sneeuw ook de hoop aan. Niet alleen op een mogelijk goed wintersportseizoen in de komende winter, maar ook omdat het in Colorado, net zoals in het overgrote deel van de rest van West-Amerika, bijzonder droog is. De hoop is nu dat met deze sneeuw het pad is geffend voor meer neerslag in de komende periode. Of dit ook het geval zal zijn, blijft de vraag. Vorig jaar viel de vroegste sneeuw in Colorado nog eerder dan nu, maar volgde in de rest van de winter vrijwel niets meer.

bron
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  woensdag 13 oktober 2021 @ 19:43:29 #29
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201744865
twitter
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  zondag 31 oktober 2021 @ 19:15:34 #30
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_201974923
twitter
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  dinsdag 30 november 2021 @ 13:17:31 #31
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_202404539
twitter
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  zaterdag 4 december 2021 @ 19:22:35 #32
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_202469149
twitter
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  zaterdag 11 december 2021 @ 11:44:26 #33
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_202565039
Tot 30 cm sneeuw zorgt voor overlast in de VS.quote:
A major winter storm is causing travel problems at Minneapolis−Saint Paul International Airport, where around 3-5 inches of snow is expected to fall.

As of 5 p.m. Eastern time, 209 flights had been canceled for this evening and an additional 91 were delayed, according to Flight Aware.

Pictures taken at Minneapolis−Saint Paul airport on Friday show a snowy tarmac with crews assisting in removing the snow.

The weather system is expected to last all weekend and drop up to 14 inches of snow in some parts of the Upper Peninsula of Michigan.
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  vrijdag 17 december 2021 @ 22:56:58 #34
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_202673529
twitter
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  dinsdag 28 december 2021 @ 12:37:30 #35
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_202862725
Winterstorm treft westen VS: een meter sneeuw in 24 uur

SACRAMENTO - De westelijke staten in de VS - Californi, Oregon en Washington - hebben deze week te maken met een flinke winterstorm. In de Sierra Nevada-bergketen viel op sommige plekken de afgelopen 24 uur een meter sneeuw. Er worden nog meer sneeuwbuien verwacht in de hoger geleden gebieden van de drie staten.

Californi heeft twee droge winters achter de rug die tot uitzonderlijke droogte hebben geleid. Dat vergroot het risico op catastrofale bosbranden in de zomer en de herfst.

lees hier verder
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  dinsdag 28 december 2021 @ 12:39:11 #36
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
  woensdag 29 december 2021 @ 17:50:40 #37
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_202901662
Overlast door hevige sneeuwval en kou in westen Verenigde Staten

Het westen van de Verenigde Staten heeft nog steeds te kampen met hevige sneeuwval en extreem winters weer. Vooral in de noordwestelijke staten en het Sierra Nevada-gebergte in Californi is de overlast groot. Sinds zondag trekken hevige sneeuwbuien over het gebied.

Door een combinatie van ijs, sneeuw en ongebruikelijk lage temperaturen is het verkeer ontregeld en worden mensen gedwongen om een toevlucht te zoeken tot verwarmde plaatsen, meldt de Amerikaanse omroep CBS News.

In het westen van de noordwestelijke staten Oregon en Washington zijn noodlocaties geopend waar mensen kunnen schuilen voor de koude wind die vanuit het poolgebied over de staten waait. Deze zogenoemde arctic blast houdt volgens meteorologen nog aan tot het weekend.

Iets zuidelijker, in Californi, zijn delen van de snelweg tussen San Francisco en Reno, in Nevada, voor de derde dag op rij enige tijd afgesloten geweest. Dat kwam door een recordhoeveelheid sneeuw die in de buurt van Lake Tahoe viel, in het noorden van de Sierra Nevada-bergketen.

Door de sneeuw vielen ook elektriciteitspalen om in Californi. Daardoor zaten tienduizenden inwoners van het noorden van de staat tijdelijk zonder stroom en internet. De autoriteiten hebben een winterstormwaarschuwing afgegeven voor het gebied.

21 centimeter in 24 uur
De sneeuwbuien begonnen zondag in het noordwesten van de Verenigde Staten. Dat leidde tot zo'n 15 centimeter sneeuw in de omgeving van Seattle.

Maandag en gisteren begon het eveneens te sneeuwen verderop in het westen van Washington en Oregon en later ook in delen van Californi en Nevada. In het afgelopen etmaal kwam er zo'n 21 centimeter sneeuw bij.

Volgens meteorologen gaat het om de op twee na zwaarste sneeuwval in n maand in de regio sinds 1970.

https://nos.nl/artikel/24(...)ten-verenigde-staten
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  woensdag 29 december 2021 @ 17:59:11 #38
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_202901913
twitter
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
pi_202946545
Een kennis van mij is in Alaska ingesneeuwd, Zit thuis en verkeer is onmogelijk. Probleem is ontstaan door een ongebruikelijke storm. Inderdaad een blizzard.
  vrijdag 31 december 2021 @ 07:38:09 #40
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_202950761
Wildfires in december. :@ 8)7
Boulder Colorado.

Al 500+ huizen afgefikt door harde wind.

https://wildfiretoday.com(...)ar-boulder-colorado/


[ Bericht 6% gewijzigd door Hyperdude op 31-12-2021 09:06:03 ]
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_202994267
twitter

Gaat niet goed daar....
  dinsdag 4 januari 2022 @ 19:12:44 #42
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_203034659
Monsterfile in VS: automobilisten uren vast in sneeuw en vrieskou

In de Amerikaanse staat Virginia hebben honderden automobilisten urenlang vastgezeten in een file, sommigen zitten nog altijd vast. Ze werden overvallen door hevige sneeuwval en konden geen kant op. Een aantal automobilisten zat de hele nacht vast in hun auto, met temperaturen onder de 0, en zonder eten of drinken.

Een van de gedupeerden zegt op Twitter dat ze al meer dan tien uur vaststaat. "We hebben honden bij ons, moeten naar de wc en hebben benzine nodig. Nabijgelegen hotels zijn niet open", schrijft ze.

Lokale autoriteiten proberen met sneeuwschuivers en sleepwagens mensen te bevrijden. De tachtig kilometer lange file staat op Interstate 95, een belangrijke snelweg aan de oostkust van de VS. Op sommige plaatsen ligt zeker dertig centimeter sneeuw op de weg.

Een journalist van de lokale nieuwssite WTOP zegt dat hulpdiensten wel controleren bij de gestrande automobilisten. Mensen die in de problemen raken kunnen een speciaal noodnummer bellen.

Senator voor Virginia Tim Kaine zit ook vast in de monsterfile. "Ik begon mijn twee uur durende autorit naar Washington DC gisteren om 13.00 uur. Negentien uur later, ben ik nog steeds niet bij het Capitool", schrijft hij op Twitter.

Een gestrande journalist van NBC, Josh Lederman, zei dat hij nog "wat kauwgom en een derde van een fles water" over heeft. "En ik heb nog wat hondenvoer liggen, maar ik hoop dat het niet zover komt. Als er nu een noodgeval zou zijn, is er geen enkele manier dat iemand je kan bereiken." Lederman is inmiddels de file ontsnapt en heeft zijn huis bereikt.

De autoriteiten hopen dat het daglicht de reddingsactie gaat versnellen; in de staat is het zes uur vroeger dan in Nederland. Het noodweer heeft niet alleen tot problemen op de weg geleid. Ook scholen in de regio zijn noodgedwongen gesloten, vliegtuigen moeten aan de grond blijven en op sommige plaatsen is de elektriciteit uitgevallen.

https://nos.nl/artikel/24(...)n-sneeuw-en-vrieskou
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  maandag 17 januari 2022 @ 07:38:51 #43
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_203231556
Tienduizenden inwoners zuidoosten VS zonder stroom vanwege sneeuw

Het oosten en zuidoosten van de Verenigde Staten heeft momenteel te maken met overlast door sneeuw en ijs. Zeker 200.000 mensen zaten gisteren zonder stroom, inmiddels zijn dat er nog tienduizenden. Duizenden vluchten zijn geannuleerd. In totaal kan er tot 30 centimeter sneeuw vallen, de meeste sneeuw wordt de komende uren verwacht.

Delen Verenigde Staten last van sneeuwstorm
In Virginia, Georgia en North en South Carolina is de noodtoestand uitgeroepen vanwege het weer. De US National Weather Service (NWS) waarschuwde eerder al voor stroomuitval en schade door bomen. In North Carolina is op sommige plekken al 25 centimeter sneeuw gevallen.

Een woordvoerder van de snelwegpolitie van North Carolina zei dat ze zondagmiddag al driehonderd meldingen van auto-ongelukken hadden verwerkt.

Twee mensen kwamen om bij een auto-ongeluk. De 41-jarige man en vrouw reden mogelijk te hard voor de weeromstandigheden en botsten tegen een boom toen ze van de weg raakten.

https://nos.nl/artikel/24(...)troom-vanwege-sneeuw
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  maandag 17 januari 2022 @ 07:42:25 #44
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
  Moderator zaterdag 22 januari 2022 @ 23:48:41 #45
8781 crew  Frutsel
pi_203325794
twitter
  Redactie Frontpage zaterdag 22 januari 2022 @ 23:57:17 #46
381571 crew  Stephan5
Primusch
pi_203325990
Zomer in Noord-Amerika klinkt mij vl beter in de oren.
Of winter in Australie.
.
Alle gekheid.... een heel boeiend klimaat is Amerika. Met soms heftige verschijnselen. De winterse beelden zijn prachtig inderdaad. Ik als de weerman van FOK! duik dan het liefst onder 100 dikke dekens, en een winterslaap. :D :D
Ik hou niet van klussers. Boren, timmeren en schuren is uit den boze.
  zondag 23 januari 2022 @ 14:30:05 #47
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_203331851
Deze week werden ijspannenkoeken gevonden langs de kustlijn van Chicago (Lake Michigan).De ijsbedekking van de Grote Meren is momenteel 21,9% , wat het hoogste is (gelijk aan 2019) voor deze datum in de afgelopen zes jaar . Lake Michigan schommelt ook rond 20% ijsbedekking, in de buurt van het gemiddelde tot nu toe .https://edition.cnn.com/2(...)-pancakes/index.html
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  Moderator zaterdag 29 januari 2022 @ 09:39:49 #48
8781 crew  Frutsel
pi_203414199
Grote sneeuwstorm op komst? 60 cm mogelijk in Boston
  zaterdag 29 januari 2022 @ 09:51:50 #49
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_203414276
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2022 09:39 schreef Frutsel het volgende:
Grote sneeuwstorm op komst? 60 cm mogelijk in Boston
Flinke storm idd.

94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
  zaterdag 29 januari 2022 @ 12:59:43 #50
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_203416103
94257 - 478969
Push The Goddamn Button!
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')