abonnement Unibet Coolblue
pi_200905403
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 augustus 2021 05:17 schreef IxCalypso het volgende:

[..]
Z'n auto is niet beter, niet beter zoals de Mercedes beter was laatste jaren.
Auto's ontlopen zich dit jaar vrij weinig. En als hij zo goed is als gezegd, moet ie dit seizoen gewoon winnen. Like Hamilton in 2008 deed.
  Redactie Sport zaterdag 14 augustus 2021 @ 10:13:47 #127
274204 crew  Mexicanobakker
pi_200905515
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 22:53 schreef Repentless het volgende:

[..]
Dat is toch voor niemand realistisch, winnen in een Aston Martin? Incidenteel wel, maar niet structureel.

Alle F1-kampioenen ooit zaten gewoon bij een van de topteams van dat seizoen. Er is nog nooit een coureur kampioen geworden in een inferieure auto. Daarbij konden verschillende factoren van invloed zijn, bijvoorbeeld:

- de snelste auto hebben
- de betrouwbaarste auto hebben
- een ontwerpvoordeel hebben aan het begin van het seizoen, waardoor je voorsprong na het wegvallen van dat voordeel dusdanig is dat de concurrentie je niet meer in kan halen

Maar naast deze technische factoren, moet je ook gewoon een uitstekende coureur zijn om kampioen te worden. En helemaal om dat meerdere keren te worden.

Schumacher heeft in zijn drie seizoenen bij Mercedes geen enkele overwinning behaald en eindigde voor het overgrote deel van de races achter Rosberg, die nog een overwinning in de wacht heeft gesleept. Hij kan dan wel ouder zijn geweest, maar met de goddelijke status die hem hier nu wordt toebedeeld, hadden die resultaten toch wel beter moeten zijn. Of, zoals jij zegt: als hij echt de beste aller tijden is, dan moet ie ook daar kunnen winnen.

Grappig ook om te zien wat de tand des tijds hier doet. Schumacher is een groot coureur en wellicht de beste aller tijden. Maar in zijn actieve carrière werd hij ook vaak genoeg verguisd om zijn onsportieve acties (die hem zelfs een kampioenschap hebben opgeleverd) en werd de FIA ook wel spottend 'Ferrari International Assistance' genoemd, vanwege beslissingen die in hun voordeel uitvielen.

Maar nu Hamilton alle records aan het verbreken is, is er opeens een groepje Max Verstappen-fans die pretenderen er verstand van te hebben en doen alsof dat weinig voorstelt, hij slechts geluk heeft met de beste auto en Mercedes aan alle kanten geholpen wordt door de FIA. En die verafgoden Schumacher nu als een ongenaakbare coureur van buitenaardse klasse die qua niveau ver boven Hamilton uit zou stijgen. En dat alles op basis van 1 minder fraaie actie van Hamilton en 1 van zijn teamgenoot, terwijl Schumacher er meerdere op zijn naam heeft staan.

Deze mensen zouden in de jaren '90 en '00 exact hetzelfde over Schumacher hebben gezegd, als het op dat moment de opponent van Max Verstappen was geweest. :')

Overigens doen mensen hier alsof Mercedes het allerbeste team was toen Hamilton er ging rijden. Dat was het dus totaal niet. In 2009 een uitzonderlijke uitschieter als Brawn GP met de diffuser waardoor Jenson Button uit het niets kampioen werd. Daarvoor dus als Honda, BAR en Tyrrell in de verste verte geen topteam meer (al 35 jaar geen kampioenschap).

Hamilton nam een gok door een topteam als McLaren te verruilen voor Mercedes, omdat er geen enkele garantie op succes was. Het team was op dat moment uiterst middelmatig. Mede dankzij zijn verdiensten zijn ze binnen zeer korte tijd het topteam geworden dat ze zijn. Dan kunnen mensen nu wel beweren dat het allemaal weinig voorstelt en dat hij alleen maar geluk heeft gehad, maar daarmee maken ze zichzelf compleet belachelijk. :')

Nog even voor de duidelijkheid: ik ben geen Hamilton-fan en hoop uiteraard altijd dat Verstappen wint. Maar als je zijn uitzonderlijke prestaties zo bagatelliseert, ben je echt niet serieus te nemen.
Dat werd in de media zo gebracht, maar volgens mij werd toen wel al gespeculeerd dat Mercedes het voordeel van de motorwissel het best kon uitbouwen. Dat dat voordeel al 8 seizoenen bestaat had niemand kunnen bedenken nee.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Redactie Sport zaterdag 14 augustus 2021 @ 10:36:27 #128
274204 crew  Mexicanobakker
pi_200905899
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 augustus 2021 10:06 schreef DombohetOlifantje1 het volgende:

[..]
Auto's ontlopen zich dit jaar vrij weinig. En als hij zo goed is als gezegd, moet ie dit seizoen gewoon winnen. Like Hamilton in 2008 deed.
Met de snelste auto maar slechtere betrouwbaarheid moet je net als Lewis in 2012 gewoon kampioen wor— oh ja nee dat werd ie toen niet.

Dat is gewoon een onderdeel van het spel. Bovendien is ontwikkeling van de auto ook een grote factor. In 2012 heeft die ontwikkeling Red Bull en Ferrari naast McLaren gezet. In 2003 versloeg Ferrari McLaren en Williams door een dubieuze regelvoering. Prost had in 1986 de mazzel dat er een band sprong bij Mansell. Beide Rosbergs hebben ook veel geluk gehad bij het behalen van hun kampioenschap. En ja, geluk dwing je af. Als Nico niet veel scherper was geweest aan het begin van 2016 had ie die titel nooit kunnen winnen. Dus ja, geluk komt je deels toe, maar het is altijd een factor.

De discussie over de grootste aller tijden is bijna niet op te lossen, waardoor mensen het snelst naar statistieken gaan graaien. Maar statistieken zijn nooit uniform interpreteerbaar omdat ze over verschillende tijden gaan. Een “beste” aanwijzen gaat voor mij niet. Voor mij persoonlijk steken er sinds de jaren 70 (van de rest zijn echt te weinig beelden beschikbaar) wel drie bovenuit: Schumacher, Prost en Hamilton. En dan noem ik Senna, Alonso en Vettel, die ook vaak benoemd worden, om voor mij logische redenen niet: Senna was op snelheid vergelijkbaar, maar op mentaal en tactisch vlak nog wat minder weerbaar dan Hamilton. Maar die schuurt er nog tegenaan. Alonso en Vettel hebben wat mij betreft dan wel echt te weinig laten zien in goede auto’s.
Die andere drie kun je op verschillende dingen beoordelen, wat allemaal andere winnaars geeft. Op cijfers zeg je Hamilton. Op tactisch gebied Prost. Op efficiëntie is het voor mij Schumacher. Maar die drie kun je, doordat ze ook nog eens in een totaal andere tijd reden, absoluut niet vergelijken. Wel duidelijk is dat zij de drie beste uit hun tijd zijn, voor mij althans, waardoor zij als de drie beste gezien kunnen worden.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  zaterdag 14 augustus 2021 @ 10:56:36 #129
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_200906161
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 augustus 2021 05:42 schreef theguyver het volgende:

[..]
Ik ben maar bij 1 F1 race geweest.
Dus dan zou ik alleen de coureurs uit die tijd mogen noemen??
Of vanaf de tijd dat ik F1 ben gaan volgen?

Er is nog best wat beeld materiaal uit die tijd en informatie terug te vinden, en als ik het zo bekijkt was dit toch een ongekend goede coureur die helaas nooit kampioen werd.
Nee, niet alleen uit die tijd. Maar ik vind het niet zo realistisch om een coureur in een persoonlijk lijstje "beste ooit" op te nemen die nooit kampioen is geweest, slechts op basis van wat verhalen en summiere beelden uit een tijd waarin F1 totaal nog niet was wat het nu is. De andere coureurs die je noemt zijn deels ook uit een tijdperk dat je niet bewust hebt meegemaakt (ik ook niet), maar die hebben een track record dat het onderbouwt.
  zaterdag 14 augustus 2021 @ 11:02:40 #130
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_200906230
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 augustus 2021 01:45 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:

[..]
Dus het aantal woorden maakt dat iemand een punt heeft. Oke
Nee, dat zeg ik niet. Maar in de hele verhandeling staan verschillende argumenten om aan te geven dat Hamilton vaak het maximale uit zijn materiaal wist te halen en zelfs een keer kampioen is geworden terwijl hij niet de beste auto van het seizoen had.

Als je enige reactie dan "Wat je hier eigenlijk bevestigt is dat Lewis alleen in een uitgesproken betere auto het WK weet te winnen." is, is dat een beetje vreemd.
  zaterdag 14 augustus 2021 @ 11:29:47 #131
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_200906620
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 augustus 2021 10:56 schreef Repentless het volgende:

[..]
Nee, niet alleen uit die tijd. Maar ik vind het niet zo realistisch om een coureur in een persoonlijk lijstje "beste ooit" op te nemen die nooit kampioen is geweest, slechts op basis van wat verhalen en summiere beelden uit een tijd waarin F1 totaal nog niet was wat het nu is. De andere coureurs die je noemt zijn deels ook uit een tijdperk dat je niet bewust hebt meegemaakt (ik ook niet), maar die hebben een track record dat het onderbouwt.
Coureurs tegenwoordig rijden harder en veel en veel meer.
Toen zaten er veel en veel meer risico's aan verbonden.
De coureurs moesten het toen hebben van hun stuurmanskunst en niet zozeer electronica.

Moss zat vaak in een veel slechtere auto en wist alsnog te winnen!
Persoonlijk gezien de beste coureur die nooit kampioen werd, al kwam hij wel ontzettend dichtbij!

En nou dat IK hem daarom beter vind dan menig coureur van deze tijd!
Mijn mening!

Hamilton maakt naar mijn mening te veel fouten als hij niet voorop kon rijden in een veel snellere auto.
Maar dus zodra hij tegen andere auto's moet race of iemand die een beetje van zijn kaliber is hij het vaak liet afweten.
Er staat nog een vraag voor u open!!
  zaterdag 14 augustus 2021 @ 13:37:58 #132
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_200908222
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 augustus 2021 03:21 schreef TheFlyingFinn het volgende:

Of Hamilton had gewoon als blanke geboren moeten zijn om erkenning te krijgen, schijnbaar. Want daar ruikt het allemaal naar. Mijn god, een gevoel van onbehagen bekruipt mij. De wanhoop om Hamilton te downtalken neemt extreme vormen aan.
Ach, natuurlijk, de racismekaart. :O
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  zaterdag 14 augustus 2021 @ 14:05:39 #133
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_200908496
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 augustus 2021 10:06 schreef DombohetOlifantje1 het volgende:

[..]
Auto's ontlopen zich dit jaar vrij weinig. En als hij zo goed is als gezegd, moet ie dit seizoen gewoon winnen. Like Hamilton in 2008 deed.
Behalve als hij er nog een paar keer door een Mercedes afgerost wordt, natuurlijk.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_200908541
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 augustus 2021 11:02 schreef Repentless het volgende:

[..]
Nee, dat zeg ik niet. Maar in de hele verhandeling staan verschillende argumenten om aan te geven dat Hamilton vaak het maximale uit zijn materiaal wist te halen en zelfs een keer kampioen is geworden terwijl hij niet de beste auto van het seizoen had.

Als je enige reactie dan "Wat je hier eigenlijk bevestigt is dat Lewis alleen in een uitgesproken betere auto het WK weet te winnen." is, is dat een beetje vreemd.
Ik las daar vooral in dat Hamilton toch in het overgrote deel van de gevallen het 'geluk' van het beste materiaal had. Wellicht bij uitzondering een keer niet. Dus ja dan kun je daar heel veel woorden bij gebruiken maar dat helpt in mijn ogen niet met het sterker maken van het argument.
  zaterdag 14 augustus 2021 @ 14:11:38 #135
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_200908545
Godstalent Lewis Hamilton. _O_
  Redactie Sport zaterdag 14 augustus 2021 @ 14:18:18 #136
274204 crew  Mexicanobakker
pi_200908605
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 augustus 2021 14:11 schreef maxi-mus het volgende:
Godstalent Lewis Hamilton. _O_
Kun je even onderbouwen waarom je dit vindt, als absolute kenner?
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  zaterdag 14 augustus 2021 @ 14:21:52 #137
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_200908637
quote:
10s.gif Op zaterdag 14 augustus 2021 14:18 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Kun je even onderbouwen waarom je dit vindt, als absolute kenner?
quote:
1s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 18:09 schreef TheFlyingFinn het volgende:
Ik zal, als fervente F1 liefhebber sinds 1997, door middel van argumenten en feitelijke onderbouwing proberen uit te leggen waarom Lewis (op z'n minst) één van de beste coureurs aller tijden is, zo niet de beste.

Hamilton maakte in 2007 zijn debuut bij McLaren, op dat moment één van de twee absolute grootmachten op de grid. McLaren had voor dat jaar zich ook al verzekerd van Fernando Alonso's diensten, op dat moment de regerend en tevens tweevoudig wereldkampioen.

Alonso, die het jaar ervoor de grote Michael Schumacher wist te verslaan in een rechtstreeks gevecht om de wereldtitel, werd op dat moment alom beschouwd als de beste coureur op de grid en de natuurlijke opvolger van mannen als Schumacher/Senna/Prost/Lauda, als F1's grote ster van zijn generatie. De enige andere coureur die op dat moment (eind 2006/begin 2007) met Alonso kon wedijveren om die titel was Kimi Raikkonen. Dat Alonso beduidend beter dan Raikkonen was werd in de jaren daarna wel pijnlijk duidelijk en in 2014, als teamgenoten bij Ferrari, onderstreepte Alonso dit door Kimi finaal in de pan te hakken.

Afijn, terug naar 2007. Als brookie mag je debuteren bij wat historisch gezien één van de twee grootste renstallen is, naast ene Fernando Alonso: De teammate-slayer. Over prestatiedruk gesproken. De eerste race in Melbourne, de lichten gaan uit en het eerste wat Hamilton doet is zijn tweevoudig-wereldkampioen teamgenoot buitenom passeren. Visitekaartje afgegeven. Hamilton wist direct in zijn eerste race het podium te bereiken door als 3e te finishen.

In de 3 daaropvolgende races wist Hamilton telkens als 2e over de finishlijn te komen. Aanbeland bij race 5, op Monaco, en hier begint het interessant te worden. Fernando Alonso had namelijk tot dan het privilege om op de zaterdagen ten opzichte van Hamilton met minder brandstof aan boord te kwalificeren. Vanzelfsprekend ging McLaren voor het seizoen vanuit dat Alonso hun beste optie voor het wereldkampioenschap was en het voor Hamilton slechts bij een leerjaar zou gaan blijven. Met deze gedachte en verwachtingspatroon binnen het McLaren-kamp (Ron Dennis, Norbert Haug en Martin Whitmarsh) werd Alonso t/m Monaco op de zaterdagen bevoordeeld. Hamilton, op dat moment bij aanvang van de GP van Monaco de koploper in het kampioenschap, wist natuurlijk dat trackposition in Monaco key is en kon het zich niet veroorloven om zich te kwalificeren met een zwaardere wagen dan zijn teamgenoot. Alonso wist uiteindelijk, in een lichtere wagen, de pole position te veroveren en een snellere Hamilton achter zich te houden, mede omdat Hamilton van McLaren geen groen licht kreeg om een undercut te doen dan wel een inhaalpoging wagen op zijn teamgenoot. Deze teamorders zijn later na de race ook onderzocht door de FIA maar McLaren werd hier van vrij gesproken omdat de FIA het niet zwart op wit hard kon maken.

Monaco zou echter een sleutelmoment en een kanteling blijken. Hamilton, die na de GP van Monaco, nog steeds de kampioenschapsleider was eiste een gelijke behandeling. McLaren stemde in en de coureurs mochten door middel van een roulatiesysteem om de race zich lichter kwalificeren dan de ander. Uiteindelijk zou Hamilton in de resterende 12 weekenden Alonso in de kwalificatie-battle met maar liefst 9-3 verslaan. Overall werd het 10-7 maar dus met kanttekening dat Alonso in de eerste 5 races een nummer 1 status genoot.

Uiteindelijk zou Hamilton in de eerst beste race na Monaco zowel zijn eerste pole scoren als eerste race winnen. Hij zou het kampioenschap leiden tot aan de laatste race in Brazilië. Door een kapitale inschattingsfout van McLaren de race ervoor, in China, die hem 30+ ronden te lang buiten hielden op versleten banden en een technische mankement in Brazilië deden Hamilton slechts 2 punten tekort komen voor de titel. Raikkonen, op basis van zijn mechanische pech in 2003 en 2005, kroonde zich tot een sympathieke en verdiende wereldkampioen. Maar Hamilton zou uiteindelijk de morele winnaar blijken en 'pound for pound' de titel beste coureur op de grid van Alonso toen al hebben overgenomen, door hem in gelijkwaardig materiaal te kloppen. Een fenomenale debuutseizoen.

Dan 2008, zijn 2e seizoen: Naar mijn persoonlijke mening één van zijn mindere seizoenen maar nog steeds van een dusdanig hoog niveau dat hij toch zich tot wereldkampioen wist te kronen in een McLaren wat overall gezien dat jaar geen partij was voor de Ferrari. Ter illustratie, zijn teamgenoot eindigde dat seizoen slechts op een 7e stek in het wereldkampioenschap. Tevens maakt Hamilton dit de enige coureur die in de 21e eeuw de titel wist te winnen in een wagen wat niet het constructeurskampioenschap won.

In 2009, toen McLaren het heel zwaar had en slechts het 3e/4e/5e team was, wist hij alsnog 2 races te winnen en maar liefst 4 pole positions te scoren!

In de jaren erna kwam McLaren in sommige seizoen niet aan te pas qua snelheid (ten opzichte van Red Bull) en anderzijds wanneer ze wel de snelheid hadden (zoals in 2012) kwamen ze flink tekort op gebied van betrouwbaarheid en race-management. Desondanks wist Hamilton hele mooie dingen te laten zien en had hij met iets meer geduld vanuit zijn kant de titel in 2010 (Monza & Singapore) kunnen winnen. Dit geldt ook voor 2012, maar toen lag de blaam volledig bij McLaren. Persoonlijk vind ik 2012, na 2018, zijn op een-na-beste seizoen. Aan zijn rijden lag het dat jaar niet en de overstap naar Mercedes was daar een gevolg van.

De Mercedes jaren daarna spreken voor zich en is het logische gevolg als je één van de beste/de beste coureur van zijn generatie koppelt aan zo'n materiaal, zoals het geval was met Schumacher/Ferrari begin jaren tweeduizend. Het feit dat coureurs als Hamilton en Schumacher zo succesvol zijn komt omdat uiteindelijk de beste coureurs in de beste zitjes terechtkomen. Als het puur de wagen geweest zou zijn, zoals sommigen doen suggereren, had Ferrari destijds of Mercedes nu de Schumacher's en Hamilton's van deze wereld geen salarissen van 50 tot 60 miljoen geboden. Dan hadden ze ook wel een Villeneuve of een Ricciardo erin kunnen zetten voor 3x het mindere. Zulke grote organisaties weten echt wel waar ze mee bezig zijn.

-Hamilton zou met zijn 26 pole positions voor McLaren, vergaard tussen 2007 en 2012 zonder over de beste wagen te beschikken laat staan een dominante, ook in de top-10 lijstje meeste pole-positions staan.
-Hamilton heeft, op Alain Prost na, interne concurrentie gekend wat zijn weerga niet kent. Heeft 3 wereldkampioenen als teamgenoot gekend en ze allemaal verslagen. Versus Alonso: 1-0. Versus Button: 2-1. Versus Rosberg: 3-1. Hierbij vergeleken heeft Schumacher het stukken gemakkelijker gekend met teamgenoten als Jos Verstappen, Irvine en Barrichello.
-Hamilton is een ware regenspecialist, zoals Schumacher dat ook was. Kijk even zijn optreden op Silverstone in 2008 terug, waar hij bijna het gehele veld op een rondje wist te zetten en in sommige fases van de race gewoon 3 a 4 seconden per ronde harder dan iedereen ging, of zijn kwalificaties op Monza 2017 en Oostenrijk 2020 waar hij beiden keren 1.2 seconden los was van de nummer 2.
-Hamilton heeft in alle seizoenen dat hij actief in de Formule 1 is altijd zowel een pole position als een race overwinning weten te scoren.

Kortom, de man is zeker een kandidaat voor de "GOAT" conversation. Of hij daadwerkelijk de beste is durf ik geen antwoord op te geven, daarvoor heb ik ook ene Michael Schumacher te veel op mijn beeldscherm voorbij zien komen. Hamilton zijn teamgenoten CV spreekt iig in zijn voordeel in een rechtstreekse vergelijking met Schumacher.

En waarom hij zoveel bekritiseerd dan wel gehaat wordt en men hier in Nederland zijn prestaties downtalken? Simpel. 90% volgt de Formule pas sinds Barcelona 2016 en laat Hamilton nou net diegene zijn die het voor mogelijk houdt dat "die Nederlander" nog steeds geen wereldkampioen is. Want hoe spijtig ook, volgen de nieuwe successupporters enkel daarom Formule 1: Om de landgenoot zien te winnen. En daarom kun je ook een hoop reacties in deze topic met een korreltje zout nemen. Gebrek aan kennis in combinatie met blinde nationalisme heeft nooit tot slimme dingen geleid.

Was getekend,

Een groot Mika Hakkinen fan.
Dat wordt al perfect gedaan in deze post. :)
  Redactie Sport zaterdag 14 augustus 2021 @ 14:29:52 #138
274204 crew  Mexicanobakker
pi_200908698
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 augustus 2021 14:21 schreef maxi-mus het volgende:

[..]
[..]
Dat wordt al perfect gedaan in deze post. :)
Jeetje, wat een luiheid.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_200908708
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 augustus 2021 14:11 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:

[..]
Ik las daar vooral in dat Hamilton toch in het overgrote deel van de gevallen het 'geluk' van het beste materiaal had. Wellicht bij uitzondering een keer niet. Dus ja dan kun je daar heel veel woorden bij gebruiken maar dat helpt in mijn ogen niet met het sterker maken van het argument.
Je leest wat je wilt lezen.

Al zijn teamgenoten verslagen: Check.
3 wdc teamgenoten verslagen: Check.
Als enige coureur in de 21e eeuw WDC geworden met een wagen wat niet het WCC won: Check.
Heeft sinds zijn debuut in elke seizoen minimaal 1 pole position als 1 race overwinning behaald. Check.

Gemiddelde gekke Gerrit & Gerda die sinds Barcelona 2016 Formule 1 volgen: Hij heeft de beste wagen.

En ondertussen in hun verheerlijking en zaligverklaring van hun Max wel doodleuk voorbijgaan aan het feit dat diezelfde Max 2-1 geklopt is door de enige competitieve teamgenoot die hij bij RB gekend heeft.

Max fans zijn helaas niet de allerslimste groep wat Nederland heeft voortgebracht, het is ze vergeven.
Suzuka 1998
Suzuka 1999
  Redactie Sport zaterdag 14 augustus 2021 @ 14:37:56 #140
274204 crew  Mexicanobakker
pi_200908787
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 augustus 2021 14:30 schreef TheFlyingFinn het volgende:

[..]
Je leest wat je wilt lezen.

Al zijn teamgenoten verslagen: Check.
3 wdc teamgenoten verslagen: Check.
Als enige coureur in de 21e eeuw WDC geworden met een wagen wat niet het WCC won: Check.
Heeft sinds zijn debuut in elke seizoen minimaal 1 pole position als 1 race overwinning behaald. Check.

Gemiddelde gekke Gerrit & Gerda die sinds Barcelona 2016 Formule 1 volgen: Hij heeft de beste wagen.

En ondertussen in hun verheerlijking en zaligverklaring van hun Max wel doodleuk voorbijgaan aan het feit dat diezelfde Max 2-1 geklopt is door de enige competitieve teamgenoot die hij bij RB gekend heeft.

Max fans zijn helaas niet de allerslimste groep wat Nederland heeft voortgebracht, het is ze vergeven.
Nouja, Hamilton is in principe wel 2x door een teamgenoot verslagen natuurlijk. Maar daarbij zat 1x wel een kleine dosis pech. Beetje vergelijkbaar met de 2017-pech van Max.
Hamilton heeft overigens ook vrijwel altijd een wagen gehad die in ieder geval dicht tegen de top aan zat - 2009 uitgezonderd. Ik vind de 'als enige een rijderskampioenschap zonder een constructeurskampioenschap' statistiek trouwens niet zo heel interessant - daarbij moet je zijn teamgenoot ook beoordelen.

Even los van dat het duidelijk mag zijn dat Lewis wel tot dit soort lijstjes behoort en dat Max daar nog zeker 5-10 jaar op mag wachten. Wie weet voegen we hem dan toe aan de lijst Prost/Schumacher/Hamilton.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_200908944
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 augustus 2021 14:37 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Nouja, Hamilton is in principe wel 2x door een teamgenoot verslagen natuurlijk. Maar daarbij zat 1x wel een kleine dosis pech. Beetje vergelijkbaar met de 2017-pech van Max.
Hamilton heeft overigens ook vrijwel altijd een wagen gehad die in ieder geval dicht tegen de top aan zat - 2009 uitgezonderd. Ik vind de 'als enige een rijderskampioenschap zonder een constructeurskampioenschap' statistiek trouwens niet zo heel interessant - daarbij moet je zijn teamgenoot ook beoordelen.

Even los van dat het duidelijk mag zijn dat Lewis wel tot dit soort lijstjes behoort en dat Max daar nog zeker 5-10 jaar op mag wachten. Wie weet voegen we hem dan toe aan de lijst Prost/Schumacher/Hamilton.
Klopt. Maar overall gezien heeft hij al z'n teamgenoten weten te verslaan. Iets wat niet gezegd kan worden van Verstappen, of zo'n <90% van alle coureurs in de Formule 1 historie. En dan te denken dat hij naast 3 zeer sterke coureurs heeft gereden waarvan één (Alonso) een all-time great is.

Hoe je het wendt of keert, Hamilton komt in elke aspect als één van de besten ooit uit de bus. En dat zit gewoon bij een hoop mensen (lees: Nederlandse F1 "fans") niet lekker.
Suzuka 1998
Suzuka 1999
pi_200908993
Wat is er zo knap aan wat die doet dan, hij heeft de snelste auto en rijdt als eerste over de streep; auto's die een gevaar vormen rijden hij of zijn kameraad van de baan. Tja dat klinkt niet heel lastig.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  zaterdag 14 augustus 2021 @ 14:58:10 #143
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_200909003
quote:
16s.gif Op zaterdag 14 augustus 2021 14:57 schreef FlippingCoin het volgende:
Wat is er zo knap aan wat die doet dan, hij heeft de snelste auto en rijdt als eerste over de streep; auto's die een gevaar vormen rijden hij of zijn kameraad van de baan. Tja dat klinkt niet heel lastig.
_O_ _O-
94257 - 478969
In my dreams I'm dying all the time
  Redactie Sport zaterdag 14 augustus 2021 @ 14:59:13 #144
274204 crew  Mexicanobakker
pi_200909010
quote:
16s.gif Op zaterdag 14 augustus 2021 14:57 schreef FlippingCoin het volgende:
Wat is er zo knap aan wat die doet dan, hij heeft de snelste auto en rijdt als eerste over de streep; auto's die een gevaar vormen rijden hij of zijn kameraad van de baan. Tja dat klinkt niet heel lastig.
:')
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_200909036
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 augustus 2021 14:59 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
:')
Graag inhoudelijk reageren of niet.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  zaterdag 14 augustus 2021 @ 15:03:17 #146
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_200909060
Aller tijden zeker wel.
Maar Max heeft allang bewezen dat het nu een betere coureur is.
94257 - 478969
In my dreams I'm dying all the time
  FOK!fotograaf zaterdag 14 augustus 2021 @ 15:06:44 #147
842 Zorro
Z
pi_200909098
Jim Clark. Opgelost. Topic kan dicht.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  Redactie Sport zaterdag 14 augustus 2021 @ 15:16:27 #148
274204 crew  Mexicanobakker
pi_200909180
quote:
6s.gif Op zaterdag 14 augustus 2021 15:06 schreef Zorro het volgende:
Jim Clark. Opgelost. Topic kan dicht.
Daar zijn nauwelijks goede volledige beelden van, dus moeilijk vast te stellen. Topic kan weer open!
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Redactie Sport zaterdag 14 augustus 2021 @ 15:16:55 #149
274204 crew  Mexicanobakker
pi_200909188
quote:
16s.gif Op zaterdag 14 augustus 2021 15:01 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]
Graag inhoudelijk reageren of niet.
Misschien moet je meer dan twee weken ver kijken voordat je het rijden van een coureur beoordeelt.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_200909207
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 augustus 2021 15:16 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Misschien moet je meer dan twee weken ver kijken voordat je het rijden van een coureur beoordeelt.
Ik ga geen ouwe koeien uit de sloot halen.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')