abonnement Unibet Coolblue
pi_200830594
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 15:38 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]

Waarop baseer je dat de Islam de enige ware godsdienst is. Hoe weet je dat?
Denken over de Schepper en de schepping, de islamitische bronnen onderzoeken, andere geloven onderzoeken....
pi_200830944
@BookFreak
Je hypocrisie is ongelooflijk. Anderen betichten van arrogantie, terwijl niemand zo uit de hoogte doet met zijn persoonlijke waarheid als jij.
"Anderen corrigeren met weerlegging van de materie". Ik heb je het nog geen enkele keer zien doen in de laatste twee delen van deze reeks. Je poneert je visie zonder onderbouwing en negeert het wanneer je gewezen wordt op een hypocriete redenering.
Extremistisch gematigd.
  maandag 9 augustus 2021 @ 16:15:43 #178
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_200831097
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 15:40 schreef BookFreak het volgende:

[..]

Denken over de Schepper en de schepping, de islamitische bronnen onderzoeken, andere geloven onderzoeken....
Een religie die intolerantie predikt (jegens anders- en niet gelovigen en afwijkend seksueel gedrag) kan nooit de ware zijn.

quote:
grote ongeloof begaat
Net of (niet-) geloven een keuze is die je zo maar even maakt.

[ Bericht 2% gewijzigd door hoatzin op 09-08-2021 16:42:11 ]
pi_200831109
quote:
13s.gif Op maandag 9 augustus 2021 16:05 schreef P8 het volgende:
@:BookFreak
Je hypocrisie is ongelooflijk. Anderen betichten van arrogantie, terwijl niemand zo uit de hoogte doet met zijn persoonlijke waarheid als jij.
"Anderen corrigeren met weerlegging van de materie". Ik heb je het nog geen enkele keer zien doen in de laatste twee delen van deze reeks. Je poneert je visie zonder onderbouwing en negeert het wanneer je gewezen wordt op een hypocriete redenering.
Ja dit bedoel ik nou. Veel mensen geloven een geloof omdat ze er in zijn opgegroeid. Net zoals iemand in Rotterdam meestal een Feyenoord-supporter is. Het heeft niets met de waarheid te maken, maar alles wat je met de paplepel is ingegoten. En dan maar schoppen naar een ander.
Dat bedoel ik met: hoe weet je het zo zeker? Want hoe kan het dan dat er amper moslims wonen in bijvoorbeeld Japan?
pi_200831129
quote:
1s.gif Op maandag 9 augustus 2021 13:18 schreef Libertarisch het volgende:

[..]

Ik begrijp dat je voor Jezus kiest als je christelijk bent opgevoed en spiritueel gevoelig bent. Maar Allah doet ook aan wonderen, mensen sterven voor Allah. De moslims kunnen dus gelijk hebben, of de Joden. Er is volgens mij geen specifieke ervaring die jou in de richting van Jezus i.p.v. Mohammed kan sturen, corrigeer me als ik het mis heb.
Vanuit het christelijk oogpunt en de bijbel, volgen de Joden de zelfde God (YHWH).
Christenen zijn de gelovigen uit de volken die de joden heidenen noemen in het nieuwe testament ook af en toe "de Griek" genoemd door in ieder geval Paulus.

Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het Evangelie van Christus, want het is een kracht van God tot zaligheid voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook voor de Griek.

Ik denk dat het komt omdat men in die tijd ook veel van doen had met de Grieken het nieuwe testament is dan ook niet voor niets in het Grieks geschreven i.p.v. Aramees of Hebreeuws.

De Joden zijn de tamme olijf boom en de Christenen zijn de wilde loten die daarop geënt worden, nadat er eerst gesnoeid was. Maar ook zij zullen al dan niet deels weer terug geplaatst worden.
Christenen zijn takken van de wilde olijf, dat is dus de zondige wereld, maar door het tot geloof komen wordt je dus van die wereld afgeknipt en geplaatst op de tamme boom die staat voor Israël.
Maar er zal dus een moment komen dat de verblinding van Israël zal verdwijnen.
En Israël dus weer hun plaats zullen in nemen.
Maar daar gaat eerst het 1 en ander aan vooraf zoals je in het volgende stuk kunt lezen.

Romeinen 11:24 Want als u afgehouwen bent uit de olijfboom die van nature wild was, en tegen de natuur in op de tamme olijfboom geënt bent, hoeveel te meer zullen zij die natuurlijke takken zijn, geënt worden op hun eigen olijfboom.
25. Want ik wil niet, broeders, dat u geen weet hebt van dit geheimenis (opdat u niet wijs zou zijn in eigen oog), dat er voor een deel verharding over Israël is gekomen, totdat de volheid van de heidenen is binnengegaan.
26. En zo zal heel Israël zalig worden, zoals geschreven staat: De Verlosser zal uit Sion komen en zal de goddeloosheden afwenden van Jakob.
27. En dit is het verbond van Mij met hen, wanneer Ik hun zonden zal wegnemen.
28. Zij zijn weliswaar wat het Evangelie betreft vijanden vanwege u, maar wat de verkiezing betreft geliefden vanwege de vaderen.
29. Want de genadegaven en de roeping van God zijn onberouwelijk.
30. Zoals ook u immers voorheen God ongehoorzaam was, maar nu ontferming verkregen hebt door hun ongehoorzaamheid,
31. zo zijn ook zij nu ongehoorzaam geworden, opdat ook zij door de ontferming die u bewezen is, ontferming zouden verkrijgen.
32. Want God heeft hen allen in hun ongehoorzaamheid opgesloten om Zich over allen te ontfermen.
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
pi_200831486
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 16:15 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Een religie die intolerantie predikt (jegens anders- en niet gelovigen en afwijkend seksueel gedrag) kan nooit de ware zijn.
Wat bedoel je met intolerantie hier? Watvoor intolerante zaken predik ik als moslim dan in mijn dagelijks leven?
pi_200831622
Ook ik ben opgegroeid in een christelijk gezin, maar ik heb nooit geroepen dat deze godsdienst de waarheid is. Ik ben afkerig van de Islam omdat daar zo verschrikkelijk veel geweld in zit.
  maandag 9 augustus 2021 @ 17:06:21 #183
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_200831814
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 16:42 schreef BookFreak het volgende:

[..]

Wat bedoel je met intolerantie hier? Watvoor intolerante zaken predik ik als moslim dan in mijn dagelijks leven?
oh jij niet natuurlijk, maar kom op zeg...moet ik het moslimgerelateerd geweld van vandaag even opnoemen? Het is blijkbaar een enorme voedingsbodem, die koran.
pi_200831837
quote:
1s.gif Op maandag 9 augustus 2021 15:35 schreef BookFreak het volgende:

[..]

Dan heb je niet goed gelezen. Nog een keer. Alleen een moslim kan naar het Paradijs, dan weet ik en alle andere moslims wel. Dat is ons geloof.

En moslim is geen geboren ras he voor degenen die het nog niet door hebben. Iedereen kan gewoon een moslim worden.
En ook nog een keer voor jou dan, en zoals je zelf zegt: een moslim “KÁN” naar het paradijs, en nogmaals m.a.w.:

Jij weet het niet van jezelf, dus kun je het ook niet bepalen voor een ander. <--- Hier ging het om.

Verder is "moslim" een breed begrip, het betekent letterlijk iemand die zich 'overgeeft' aan God. Dat kan ook een inboorling zijn die nooit van de islam of Mohammed gehoord heeft, maar die zich ‘overgegeven’ heeft aan God. Dat is ook de reden waarom moslims alle voorgaande profeten en hun eerste volgelingen als 'moslim' zien, terwijl dezen vóór de Islam en Mohammed kwamen en die zich niet met die termen hebben gelabeld. M.a.w. het is niet zo zwart/wit als je denkt.

quote:
[..]

Het één sluit het ander niet uit. Het is wijsheid om arrogante houdingen die de meeste hier presenteren te counteren met weerleggingen over de materie. Ja misschien niet leuk nee als je gecorrigeerd wordt. En tegelijkertijd, moge Allah jullie allen leiden naar het rechte pad en daarop laten sterven.
Arrogantie bestrijden met arrogantie is als vuur op vuur gooien, het werkt averechts, dat moet je toch wel opgevallen zijn uit je voorgaande topic? Waar je alleen maar meer onbegrip en haat jegens het salafisme hebt gekweekt en vooroordelen hebt bevestigd. Nee, je ego schuilt zich achter deze smoes van jou om zich te kunnen uiten. Het heeft niks met wijsheid te maken, maar dat die arrogantie in jezelf zit. Waarheid heeft geen arrogantie nodig, het spreekt voor zich. Zie bijv. dat je bidt voor leiding voor ons, maar niet voor jezelf. M.a.w. jij bent er al, jij zit al daar boven naast God.

quote:
[..]

Je kan wel alles op een hoop gooien eb denken dat je wat over Islam weet, maar zo val je steeds in fouten. Wat je zei geldt alleen als ze geen deelgenoten toekennen aan de Schepper. Zolang iemand deelgenoten toekent in de aanbidding of grote ongeloof begaat en zo sterft, dan baten alle goede daden hem niet.
Je nuanceert het nu, daar ging het om, het is dus niet zo zwart/wit als je het stelde.

quote:
[..]

Je blijft het constant doen. En daarom moet ik types als jou een beetje op hun plek zetten en nederiger maken want jullie houding is alleen maar de les willen lezen, terwijl je onbekend bent met de materie.
Dat is nou die arrogantie die in jezelf zit, en niks met ons te maken heeft. De arrogantie om ons op onze “plek” te zetten en “nederig” maken en je ervan uitgaat dat alleen jij kennis omtrent deze materie bezit. Het is deze arrogantie die jou zelfs als moslim met veel “goede daden” de hel kan kosten.

Maar misschien moet jij ook op je plek gezet worden en nederig gemaakt worden?

quote:
0s.gif Op zondag 8 augustus 2021 11:50 schreef BookFreak het volgende:

[..]

Het enige geloof die de juiste eigenschappen aan God geeft is Islaam. Christenen verlagen God met menselijke tekortkomingen.
Is het niet zo dat het salafisme leert dat God letterlijk een hand, oog, gezicht, dijen en voet heeft, die rent, op en neer daalt en letterlijk boven op een troon zit (wat de meeste moslims verwerpen en als blasfemisch zien)? Zijn dit de “juiste eigenschappen” van God waar je het over hebt en is dit niet het “verlagen van God met menselijke tekortkomingen”?
pi_200831956
Ik kan me niet voorstellen dat een God je straft omdat je, hoe is dat woord ook alweer, bladfeminisch bent.
Want dat zijn kenmerken van een psychopaat die het niet kan hebben dat je zes keer per dag op je smoel gaat voor hem.
pi_200832016
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 16:54 schreef -Sigaartje het volgende:
Ook ik ben opgegroeid in een christelijk gezin, maar ik heb nooit geroepen dat deze godsdienst de waarheid is. Ik ben afkerig van de Islam omdat daar zo verschrikkelijk veel geweld in zit.
Lekker roeren in een bijennest en dan zeggen: wat zijn die bijen verschrikkelijk gewelddadig. Je moet ons (westers) aandeel in dat geweld niet vergeten.
pi_200832071
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 17:17 schreef ZoonVan het volgende:

[..]

Lekker roeren in een bijennest en dan zeggen: wat zijn die bijen verschrikkelijk gewelddadig. Je moet ons (westers) aandeel in dat geweld niet vergeten.
Klopt, waarom denk je dat ik anders ben gaan geloven. De roomse kerk is geen haar beter.
  maandag 9 augustus 2021 @ 17:24:03 #188
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_200832109
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 17:21 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]

Klopt, waarom denk je dat ik anders ben gaan geloven. De roomse kerk is geen haar beter.
Inderdaad wordt ook door het christen (en joden-)dom geweld verheerlijkt. Geweld in het verleden wordt goedgepraat (want in opdracht van God) en geweld in de toekomst uiteraard ook, want in opdracht.... (lees Openbaring)
pi_200832114
Ik ben een keer in Rome geweest en heb het St. Pieter bekeken. Ik keek mijn ogen uit. Dit is geen goedkope shit. En de rest van de wereld ligt te verrekken van de honger…
pi_200832124
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 17:24 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Inderdaad wordt ook door het christen (en joden-)dom geweld verheerlijkt. Geweld in het verleden wordt goedgepraat (want in opdracht van God) en geweld in de toekomst uiteraard ook, want in opdracht.... (lees Openbaring)
Helemaal mee eens.
  maandag 9 augustus 2021 @ 17:25:49 #191
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_200832142
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 17:24 schreef -Sigaartje het volgende:
Ik ben een keer in Rome geweest en heb het St. Pieter bekeken. Ik keek mijn ogen uit. Dit is geen goedkope shit. En de rest van de wereld ligt te verrekken van de honger…
Het verweer is: ook de joden vereerden God met goud en kostbaarheden (tabernakel, ark, tempel).
pi_200832171
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 16:18 schreef sjoemie1985 het volgende:

[..]

Vanuit het christelijk oogpunt en de bijbel, volgen de Joden de zelfde God (YHWH).
Christenen zijn de gelovigen uit de volken die de joden heidenen noemen in het nieuwe testament ook af en toe "de Griek" genoemd door in ieder geval Paulus.

Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het Evangelie van Christus, want het is een kracht van God tot zaligheid voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook voor de Griek.

Ik denk dat het komt omdat men in die tijd ook veel van doen had met de Grieken het nieuwe testament is dan ook niet voor niets in het Grieks geschreven i.p.v. Aramees of Hebreeuws.

De Joden zijn de tamme olijf boom en de Christenen zijn de wilde loten die daarop geënt worden, nadat er eerst gesnoeid was.
Ok maar voor jou is Jezus de verlosser en voor Joden niet. Wat heeft jou overtuigd dat Jezus de messias is? En waarom is Mohammed niet de juiste profeet, eigenlijk?

Want Allah doet ook wonderen, mensen zijn bereid te sterven voor Allah. De overeenkomsten met het joods-christelijk wereldbeeld zijn groot.

Het enige dat je zekerheid kan geven in je geloof is je eigen ervaring, en daar gaan wij voor (de oosterse spiritualiteit). En als ik mijn ervaring opschrijf en zeg:"dit is verlichting", dan kan een ander denken dat het een bizarre fantasie is. Maar je kunt niet oordelen voordat je zelfs maar aan de spirituele zoektocht begonnen bent.

[ Bericht 0% gewijzigd door Libertarisch op 09-08-2021 17:40:21 ]
pi_200832252
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 17:25 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Het verweer is: ook de joden vereerden God met goud en kostbaarheden (tabernakel, ark, tempel).
Klopt.
pi_200832265
Die katholieke kathedralen zijn natuurlijk wel machtig mooi en een uiting van extreme devotie.
pi_200832302
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 17:25 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Het verweer is: ook de joden vereerden God met goud en kostbaarheden (tabernakel, ark, tempel).
Zoals je weet heb ik ook helemaal niets met het oude testament. Een God die eist dat je je kind offert. Wat voor waardeloze God ben je dan? Dit is trouwens pure kindermishandeling.
pi_200832303
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 16:42 schreef BookFreak het volgende:

[..]

Wat bedoel je met intolerantie hier? Watvoor intolerante zaken predik ik als moslim dan in mijn dagelijks leven?
Wat je in het dagelijks leven doet, doet niet terzake. Je intolerantie heb je al meermaals tentoongesteld.

Ongelovigen hebben geen recht van spreken .

Jij persoonlijk moordt niet omdat het niet van je god mag

Moslims die niet vijfmaal daags bidden mogen van jou geen moslims genoemd worden

Goedpraten van iedereen die volgens de Sharia dood mag. “Mag natuurlijk niet in een niet-Islamitsch land”

Doe niet alsof je niet intolerant bent. Dat ben je wel degelijk naar alles dat ingaat tegen jouw wereldbeeld.
Extremistisch gematigd.
pi_200832351
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 17:33 schreef Libertarisch het volgende:
Die katholieke kathedralen zijn natuurlijk wel machtig mooi en een uiting van extreme devotie.
Lekker lullen, want jij bent die god. Ik ben trouwens opgehouden met bidden, want ik heb geen zin om naar Libertarisch te bidden. Ik had heel iets anders in mijn gedachten.
pi_200832378
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 17:39 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]

Lekker lullen, want jij bent die god. Ik ben trouwens opgehouden met bidden, want ik heb geen zin om naar Libertarisch te bidden. Ik had heel iets anders in mijn gedachten.
Eens :)
pi_200832392
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 17:07 schreef ZoonVan het volgende:

Is het niet zo dat het salafisme leert dat God letterlijk een hand, oog, gezicht, dijen en voet heeft, die rent, op en neer daalt en letterlijk boven op een troon zit
De termen zijn alleen hetzelfde, maar niet vergelijkbaar met wat wij ons voorstellen. Dus een hand is niet zoals ons hand. Hoe precies wel, dat weten wij niet en is ook niet belangrijk om te weten. Wat we wel weten is dat het niet een hand is zoals wij voorstellen.
pi_200832413
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 16:54 schreef -Sigaartje het volgende:
Ik ben afkerig van de Islam omdat daar zo verschrikkelijk veel geweld in zit.
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 17:06 schreef hoatzin het volgende:

[..]

oh jij niet natuurlijk, maar kom op zeg...moet ik het moslimgerelateerd geweld van vandaag even opnoemen? Het is blijkbaar een enorme voedingsbodem, die koran.
Kunnen jullie even de koran teksten hier quoten die oproepen tot geweld jegens andersgelovigen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')