Nja dat lijkt mij ook de betere oplossing, maar weet dus niet of dit echt een italiaans recept is, dan wel rode wijn in elk geval.quote:Op maandag 2 augustus 2021 17:40 schreef Mutsaers__78 het volgende:
Geen bier, maar gewoon wijn als een echte Italiaan.
Dat had ik ook net gevondenquote:Op maandag 2 augustus 2021 17:44 schreef ZarB het volgende:
Het gaat om bier ín het recept lijkt me? Mijn eerste ingeving was ook wijn. Maar het gaat hier niet om drinken.
Hier toevallig hetzelfde recept en de maker heeft zowel licht als donker bier geprobeerd. Guiness beviel goed lees ik. https://www.cookingdom.nl(...)saus-voor-spaghetti/
Ik googelde "welk bier in spaghetti met spek" was dit de eerste hit.quote:
Pils is dan ook geen bierquote:Op maandag 2 augustus 2021 17:39 schreef PS. het volgende:
Pils gebruik in wat voor vorm dan ook lijkt me sowieso niet echt meerwaarde hebben.
Er gaat 60mL worcestersaus in. Dat wordt nooit Bolognese.quote:Op maandag 2 augustus 2021 21:41 schreef Sorella het volgende:
Als ik er wijn in gooi dan wordt het een soort van bolognese saus en dat is nu net niet de bedoeling.
Ik kan het wel eens proberen met een guiness maar is dat niet te zwaar ? lijkt het een beetje op die warsteiner winter ?
Naam van het gerecht (wat al gevonden is) erbij gezet :)
Ik heb even gegoogled op guiness maar het smaakt ook naar koffie
Volgens mij pleurden ze daar helemaal geen tomaat in hoor.quote:Op dinsdag 17 augustus 2021 10:52 schreef Watuntrik het volgende:
Dit is zeker geen Italiaans recept, die zijn veel simpeler met veel minder ingrediënten en specerijen. Zoals de authentieke Ragu Bolognese kent alleen maar Ui, wortel, selderij, tomaat, gehakt met een scheur wijn, peper en zout en op het eind een scheutje melk.
Gooi er wat anders in wordt het je eigen Ragu en niet de Bolognese... Is ook niets mis mee als het maar lekker is.
Wat ook absoluut niet Italiaans is aan dit recept is het advies Spaghetti of Bucatini. De Italianen volgen hier heel pietepeuterig een vaste regel hoe de pasta de saus moet complimenteren. Lichte sauzen voor de Spaghetti en de wat zwaardere dikke saus voor de Bucatini. De pasta moet de saus op kunnen nemen, de Spaghetti bv neemt een dikke saus niet op hiervoor is de holle pijp van Bucatini beter geschikt die zuigt de dikke saus naar binnen en houd het vast. Een licht dunnere saus zou uit de Bucatini lopen.
Dus kortom is de saus ideal voor Spaghetti is het niet ideal voor Bucatini en andersom.
Kijkend naar de type saus vind je in Italië dan ook geen Spaghetti Bolognese, Ragu Bolognese is voor Spaghetti veel te dik de Italianen eten dit met Tagliatelle.
Zoek ook maar eens het recept Spaghetti Carbonara (Dunne romige saus) en de Bucatini Amatriciana (Dikke tomatensaus).
Wat bier betreft kun je er van alles ingooien ook hier geldt als het maar lekker is. En wat lekker is bepaal je nog altijd zelf. Ik gebruik ook wel eens bier, overwegend bij vleesgerechten en dan vind ik Duvel wel lekker of een Trappist die hebben wat krachtigere smaak . Maar je kan zo met bier eventueel ook de fruitige kant op met bv. kersenbier.
Mooi.quote:Op maandag 16 augustus 2021 21:38 schreef Sorella het volgende:
Ik heb bruine leffe gebruikt en het was lekker.
P.s. als ik een bolognese saus wilde maken had ik dat recept wel gebruikt maar dat wou ik dus niet
Geen idee welke pasta ik heb aangehaald jij bedoeld.quote:Op dinsdag 17 augustus 2021 17:18 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Volgens mij pleurden ze daar helemaal geen tomaat in hoor.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |