abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_200671190
quote:
Idee tegen woningtekort: plaats meer mensen in bestaande huizen

vandaag, 07:27

NOS/CBS
Ellenlange wachtlijsten voor sociale huurwoningen en een ton overbieden om nog een koophuis te kunnen bemachtigen: er is een woningtekort in Nederland en daarom is de maatschappelijke druk groot om er snel huizen bij te bouwen.

Maar je kunt ook anders naar dit probleem kijken, zegt onderzoeksbureau Platform31 in een recent rapport: in 40 procent van de huizen woont nog maar ťťn persoon, en dat percentage was nog nooit zo hoog.

In Nederland hebben we gemiddeld 65 vierkante meter woonruimte per persoon, meer dan ooit en ook meer dan in omliggende landen. In Duitsland is het gemiddeld 47 m2 per persoon, in Vlaanderen 47 in eengezinswoningen en 43 in appartementen. Volgens deskundigen zijn er dan ook heel wat huizen waar meer mensen in passen.

Gemiddeld wonen er maar iets meer dan twee mensen in een huis. In de jaren 70 waren dat er meer dan drie:

Die 65 vierkante meter woonruimte per persoon is natuurlijk een gemiddelde. Er zijn hele gezinnen die op 50 m2 wonen, maar ook alleenstaanden die een groot huis 'bezetten'. Voor veel mensen is zoveel ruimte hebben een bewuste keuze. Toch zijn er allerlei maatregelen mogelijk om mensen te 'verleiden' en zo meer personen in een huis te krijgen. "Vaak worden huizen maar weinig efficiŽnt gebruikt. Samenwonen moet meer lonen", zegt Frank Wassenberg van Platform31. "Hoe meer mensen in bestaande woningen terechtkunnen, hoe minder je hoeft te bouwen."

Uitkering en samenwonen

"Er zijn nu een aantal zaken die het belemmeren om woonruimte met meer mensen te delen", zegt Ellen van Bueren, hoogleraar Urban Development Management aan de TU Delft. "Hypotheekverstrekkers maken het bijvoorbeeld lastig om een verdieping in je huis te verhuren. En de wetgever stelt bepaalde voorwaarden aan een uitkering."

Zo loont het voor twee mensen met een uitkering en allebei een eigen sociale huurwoning vaak niet om te gaan samenwonen en een woning op te geven: een alleenwonende krijgt 1075 euro, dus twee alleenwonenden 2150. Samenwoners krijgen samen 1535 euro, terwijl ze netto aan hun huur (dus inclusief toeslag) maar zo'n 350 euro minder kwijt zijn.

Onder meer de Woonbond en vakbond FNV vinden dat die regel moet verdwijnen. Want dan zullen mensen met een uitkering sneller gaan samenwonen en komen er meer woningen vrij, vindt ook Platform31. "Waarom zou je nu die tweede woning niet aanhouden? Als reserve voor als het samenwonen niet gaat, als opslag, enzovoorts", aldus Wassenberg. "Je kunt je afvragen of je als samenleving wel die paar honderd euro wil besparen door een lagere uitkering, terwijl je tegelijk extra woningen moet bouwen die zo twee, drie ton kosten."

Wachttijd optellen

En zo zijn er meer ideeŽn om meer mensen in een huis te krijgen. Op een sociale huurwoning moet je vaak ook jarenlang wachten. Om te stimuleren dat meerdere personen een huurwoning betrekken kun je bijvoorbeeld de wachttijd van mensen bij elkaar optellen als ze samen gaan huren. Dan ben je dus met zijn tweeŽn of drieŽn sneller aan de beurt.

Corporatie Zayaz in Den Bosch is sinds 2019 iets soortgelijks aan het uitproberen. De corporatie maakt huizen geschikt voor woningdelen, bijvoorbeeld met een tweede badkamer. Woningzoekenden kunnen daar samenwonen met een bekende of onbekende. "Het vraagt wel een zorgvuldig matchingsproces om mensen te vinden die zo willen samenleven", aldus de corporatie. Inmiddels zijn er zes huurders in drie huizen die woningdelen.

Mensen die een sociale huurwoning achterlaten vanwege samenwonen, kun je ook de tijdelijke garantie geven dat ze naar een andere woning kunnen als de relatie mislukt. Dan zijn ze ook minder geneigd om een eigen woning te behouden.

Terugkeer van de hospita?

Vroeger was het best normaal om een kamer in je huis te verhuren, aan een student bijvoorbeeld. Maar dit inwonen bij een hospita gebeurt nog maar weinig. Volgens Platform31 kan, naast privacy-verlies, de angst voor strenge huurbescherming van de huurder een belemmering zijn.

De regel is nu dat in de eerste negen maanden de verhuurder de huur mag opzeggen. Daarna heeft de huurder huurbescherming. "Het heeft een imagoprobleem", zegt Wassenberg. "Met het idee: je haalt een leuke student in huis, die zich ontpopt tot tiran die je niet meer uit je huis krijgt. Maar met voorlichting en enthousiasmerend beleid, bijvoorbeeld met meer bescherming voor de verhuurder, zou dit weer kunnen groeien. Er zijn steeds meer ouderen die alleen wonen en eenzaamheid ervaren. Dan denk je toch: ťťn plus ťťn is twee?"

Friends-contracten en verkamering

Er zijn andere manieren om woningen beter te vullen, schrijft Platform31: bij friends-contracten (vernoemd naar de populaire tv-serie) huur je met meerdere mensen een woning en ben je samen verantwoordelijk voor de huur. Bij 'verkamering' huur je individueel een kamer in een grotere woning en heb je je eigen huurcontract.

Sommige gemeenten nemen juist maatregelen om deze vormen van verhuur tegen te gaan: appartementen met veel, vaak jonge mensen bij elkaar kunnen in een wijk tot overlast leiden. Gemeenten vrezen ook dat verhuurders steeds meer verkameren om meer aan woningen te verdienen. Zo blijven er voor gezinnen minder woningen over.

"Het is een beetje een makkelijke reactie: meer mensen leidt tot meer overlast", zegt Wassenberg van Platform 31. "Het zijn echt niet allemaal losgeslagen feestende studenten. Neem als gemeente dan specifiek maatregelen tegen overlast, maar verbied niet dat mensen samen in een huis wonen. De meeste verhuurders zijn geen huisjesmelkers die alleen maar voor de maximale huur gaan. Dat zijn excessen, pak die dan aan."

Hoeveel woningwinst?

Het is moeilijk om te voorspellen hoeveel minder woningen je hoeft te bouwen door meer mensen in bestaande huizen te krijgen. "Het is de moeite waard om allemaal maatregelen uit te proberen, want het kan op korte termijn verlichting geven", zegt Ellen van Bueren van de TU Delft. "Het ingewikkelde is wel dat er niet bij iedereen evenveel urgentie is om het woningtekort te verlichten."

Platform31 schat dat het woningtekort jaarlijks met zo'n 15.000 woningen omlaag kan gaan door bestaande woningen meer te benutten. Dat tekort is nu zo'n 279.000 woningen, dus ook hiermee heb je dat niet snel opgelost. Maar het kan de situatie wel iets minder nijpend maken.
Laten we de huisjesmelkers nog meer mogelijkheden bieden om de overspannen woningmarkt onder druk te zetten door meer verkamering _O-

wat een idioten bij platform31, ik hoop niet dat hier gemeenschapsgeld aan wordt verspild.
pi_200671232
Hoe is het eigenlijk gegaan bij die deug BN'ers die wel een asielzoeker in huis wilde nemen?
  zondag 1 augustus 2021 @ 11:36:17 #3
451138 babylon
Ya Hya Chouhada
pi_200671292
Er komt hier niemand bij wonen. Ik en mijn vrouw. Klaar.
We moeten nu alles inzetten op het tegenhouden van de bewezen door mensen veroorzaakte klimaatcatastrofe!
pi_200671293
Nouja als ze een lekker wijf bij me in huis zetten prima. Mag ook best een vluchteling zijn. Zag laatst een dame uit Eritrea die er wel erg goed uit zag.
pi_200671304
quote:
10s.gif Op zondag 1 augustus 2021 11:29 schreef xminator het volgende:

[..]

Laten we de huisjesmelkers nog meer mogelijkheden bieden om de overspannen woningmarkt onder druk te zetten door meer verkamering _O-

wat een idioten bij platform31, ik hoop niet dat hier gemeenschapsgeld aan wordt verspild.
Het zou de kwaliteit van je topic ten goede komen als je het bericht dat je post zelf ook leest (en begrijpt).
pi_200671312
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 11:36 schreef babylon het volgende:
Er komt hier niemand bij wonen. Ik en mijn vrouw. Klaar.
Nou ja, plus die andere man, wanneer jij er niet bent.

Of wist je dat nog niet?
pi_200671347
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 11:36 schreef Sapstengel het volgende:
Nouja als ze een lekker wijf bij me in huis zetten prima. Mag ook best een vluchteling zijn. Zag laatst een dame uit Eritrea die er wel erg goed uit zag.
Ja, want die krijgt het natuurlijk spontaan heel warm van zo'n zweterige, dikke, bleke zolderkamernerd als jij. Succes verzekerd.
pi_200671351
Is het dan nu eindelijk tijd om te zeggen dat Nederland vol is? Of misschien hadden we nooit bejaardenhuizen moeten afbreken, is toch absurd hoeveel 85 plussers er in woningen van minimaal +2 slaapkamers wonen.
  zondag 1 augustus 2021 @ 11:41:57 #9
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_200671371
Ook weer bijzonder dat ze samenwonen in de bijstand willen "belonen" met een hogere uitkering.

Hebben 2 alleenstaande bijstanders die gaan samenwonen straks een veel hogere bijstandsuitkering dan een gezin.

Voor AOW'ers zal dan wel hetzelfde gaan gelden, en ook dan hebben 2 alleenstaanden die samen gaan wonen dus veel meer dan een stel.

Dat gaat m dus niet worden, tenzij je dat oplost door bedragen gelijk te trekken.
Het is een illusie dat de bedragen die nu voor een stel in de AOW of bijstand gelden met zoveel omhoog zullen gaan (want gekoppeld aan het minimumloon), en dus zal het vooral betekenen dat de bedragen voor alleenstaanden in de bijstand en AOW naar beneden gaan, zodat ze min of meer gedwongen worden een woning te gaan delen.

Altijd leuk dit soort geroeptoeter over niet beperken van de alleenstaandenuitkering bij samenwonen, maar men realiseert zich niet dat dat alleen maar kan door de alleenstaandenuitkering in de basis te beperken tot 50% van de uitkering voor een stel en daar geen toeslagen meer bovenop te doen.
De gevolgen van dit soort voorstellen zullen dus zijn dat alleenstaanden met een uitkering nog minder ontvangen, want het alternatief is dat alle stellen veel meer gaan ontvangen, en dat gaat niet gebeuren.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zondag 1 augustus 2021 @ 11:41:59 #10
451138 babylon
Ya Hya Chouhada
pi_200671373
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 11:37 schreef Sodemieters het volgende:

[..]

Nou ja, plus die andere man, wanneer jij er niet bent.

Of wist je dat nog niet?
Dat is een logee, die woont hier niet.
We moeten nu alles inzetten op het tegenhouden van de bewezen door mensen veroorzaakte klimaatcatastrofe!
pi_200671405
Gaaf plan!

Gr gr de VVD.
pi_200671427
He ik heb een idee, zullen we anders een realistische oplossing bedenken? Ik noem iets heel geks, bijvoorbeeld bouwen
  zondag 1 augustus 2021 @ 11:45:45 #13
203089 Scuidward
Vleugje cynisme, vol verstand
pi_200671428
Leuk voorstel. Voor het laag segment, gericht op huur.
pi_200671522
sja als we met zn alle terug zouden gaan in tijd hoe het vroeger was.

vrouw blijft thuis om voor de kinderen te zorgen en de ander huishoudelijke taken, zit niet heel de dag op internet op mannen te jagen.

man werkt heel de dag komt met honger thuis gaat eten en slapen.

minder scheidingen, meer huizen.
pi_200671529
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 11:53 schreef hoechst het volgende:
sja als we met zn alle terug zouden gaan in tijd hoe het vroeger was.

vrouw blijft thuis om voor de kinderen te zorgen en de ander huishoudelijke taken, zit niet heel de dag op internet op mannen te jagen.

man werkt heel de dag komt met honger thuis gaat eten en slapen.

minder scheidingen, meer huizen.
Alsof je op 1 salaris een heel gezin kunt onderhouden.
  zondag 1 augustus 2021 @ 11:56:16 #16
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_200671554
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 11:54 schreef Fugue het volgende:

[..]

Alsof je op 1 salaris een heel gezin kunt onderhouden.
Alsof het geen pure kapitaalvernietiging is dat iemand gaat studeren en vervolgens "alleen maar" het huishouden doet en de kinderen opvoedt.

Maar het is natuurlijk ook een mooi argument om vrouwen niet meer te laten studeren ;)
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_200671555
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 11:54 schreef Fugue het volgende:

[..]

Alsof je op 1 salaris een heel gezin kunt onderhouden.
nee niet meer
vroeger wel :P
pi_200671557
@River is welkom bij mij, dat weet ze.
pindazakje
pi_200671558
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 11:45 schreef Fugue het volgende:
He ik heb een idee, zullen we anders een realistische oplossing bedenken? Ik noem iets heel geks, bijvoorbeeld bouwen
Waarom vind je dit idee niet realistisch dan?
In feite wordt er alleen een idee gegeven om beleid, dat het moeilijk maakt om huizen over meerdere mensen te delen, tegen te gaan. Dat is morgen al in te voeren. Bouwen kost heel veel tijd en zorgt eveneens voor andere type maatschappelijke offers zoals het omgooien van de ruimtelijke ordening.
Het is prima als iemand niet wil samenwonen met een ander, maar het is ook prima dat alleen wonen duurder is.
snIRC het gratis chatbotje voor onder andere triviant
pi_200671560
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 11:45 schreef Fugue het volgende:
He ik heb een idee, zullen we anders een realistische oplossing bedenken? Ik noem iets heel geks, bijvoorbeeld bouwen
Of nog beter, een stop op de aanwas van migranten die met 500 per week hier aankomen.
pi_200671572
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 11:56 schreef ColorCartridge het volgende:

[..]

Of nog beter, een stop op de aanwas van migranten die met 500 per week hier aankomen.
pi_200671589
Zullen we eerst eens beginnen met gemeentes die bouwgrond kunstmatig schaars en duur houden? Zo moeilijk is het niet om 10 procent van de bestemmingsplannen van agrarische en industriŽle grond vrij te geven.
🐶🐶🐶🐶🐶 Grafiekjes
pi_200671592
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 11:56 schreef snabbi het volgende:

[..]

Waarom vind je dit idee niet realistisch dan?
In feite wordt er alleen een idee gegeven om beleid, dat het moeilijk maakt om huizen over meerdere mensen te delen, tegen te gaan. Dat is morgen al in te voeren. Bouwen kost heel veel tijd en zorgt eveneens voor andere type maatschappelijke offers zoals het omgooien van de ruimtelijke ordening.
Het is prima als iemand niet wil samenwonen met een ander, maar het is ook prima dat alleen wonen duurder is.
De enige die hiervan gaat profiteren is de huisjesmelker die zoveel mogelijk mensen in een huis gaat proppen voor zoveel mogelijk geld.
pi_200671595
quote:
1s.gif Op zondag 1 augustus 2021 11:56 schreef Leandra het volgende:

[..]

Alsof het geen pure kapitaalvernietiging is dat iemand gaat studeren en vervolgens "alleen maar" het huishouden doet en de kinderen opvoedt.

Maar het is natuurlijk ook een mooi argument om vrouwen niet meer te laten studeren ;)
Laten we meteen de huishoudschool weer oprichten.
  zondag 1 augustus 2021 @ 12:00:20 #25
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_200671616
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 11:56 schreef snabbi het volgende:

[..]

Waarom vind je dit idee niet realistisch dan?
In feite wordt er alleen een idee gegeven om beleid, dat het moeilijk maakt om huizen over meerdere mensen te delen, tegen te gaan. Dat is morgen al in te voeren. Bouwen kost heel veel tijd en zorgt eveneens voor andere type maatschappelijke offers zoals het omgooien van de ruimtelijke ordening.
Het is prima als iemand niet wil samenwonen met een ander, maar het is ook prima dat alleen wonen duurder is.
Het is niet realistisch omdat je daarmee veel hogere uitkeringen krijgt voor mensen die gaan samenwonen in vergelijking tot stellen die dat al deden.
Dat zal men willen voorkomen en dat gaat men niet oplossen door de uitkering voor stellen te verhogen...
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zondag 1 augustus 2021 @ 12:01:37 #26
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_200671637
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 11:59 schreef Fugue het volgende:

[..]

Laten we meteen de huishoudschool weer oprichten.
Is ook wel nodig dan, want thuisbezorgd kan men zich niet meer permitteren op 1 inkomen voor een gezin.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_200671686
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 11:45 schreef Fugue het volgende:
He ik heb een idee, zullen we anders een realistische oplossing bedenken? Ik noem iets heel geks, bijvoorbeeld bouwen
Of wat minder mensen toelaten tot NL.
pi_200671715
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 11:45 schreef Fugue het volgende:
He ik heb een idee, zullen we anders een realistische oplossing bedenken? Ik noem iets heel geks, bijvoorbeeld bouwen
Je zal vooral naar de vorm van bouwen moeten kijken. Voor gemeenten, ontwikkelaars en bouwers is het nu het meest gunstig om rijtjeswoningen met 3 slaapkamers te bouwen. En als we die onder de 100m2 houden, noemen we het een 'starterswoning'. Terwijl die nog steeds te duur en vooral te groot zijn voor de vraag die er is (steeds meer alleenstaanden).
Bouw (kleinschalige) appartementen, die nemen minder ruimte in en zijn wel betaalbaar/gewenst. Maar ja, minder marge...
pi_200671742
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 11:56 schreef ColorCartridge het volgende:

[..]

Of nog beter, een stop op de aanwas van migranten die met 500 per week hier aankomen.
Als je denkt dat dit probleem (voor het grootste deel) veroorzaakt wordt door immigratie, heb je wat gemist. Het is uiteraard onderdeel van, maar demografische ontwikkelingen zijn veel grotere invloed (meer mensen die geen gezin starten, ouderen die langer thuis (moeten) wonen etc.).
pi_200671824
quote:
1s.gif Op zondag 1 augustus 2021 12:07 schreef Piles het volgende:

[..]

Als je denkt dat dit probleem (voor het grootste deel) veroorzaakt wordt door immigratie, heb je wat gemist. Het is uiteraard onderdeel van, maar demografische ontwikkelingen zijn veel grotere invloed (meer mensen die geen gezin starten, ouderen die langer thuis (moeten) wonen etc.).
4 miljoen migranten hebben we in NL. Weet niet eens of daar de honderdduizenden expats en tienduizenden buitenlandse studenten en Polen bij zitten. Als je denkt dat dit niet significant bijdraagt ........ heb je wat gemist.
  zondag 1 augustus 2021 @ 12:14:24 #31
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_200671847
Met het onbeperkt stapelen van uitkeringen los je het woningtekort niet op.

De enige oplossing is het massaal bouwen van betaalbare appartementen van 40 m2 a 50 m2.

[ Bericht 44% gewijzigd door Van_Poppel op 01-08-2021 12:20:43 ]
pi_200671939
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 12:12 schreef Alpha0 het volgende:

[..]

4 miljoen migranten hebben we in NL. Weet niet eens of daar de honderdduizenden expats en tienduizenden buitenlandse studenten en Polen bij zitten. Als je denkt dat dit niet significant bijdraagt ........ heb je wat gemist.
4 miljoen maar? Ik dacht dat er 15 miljoen migranten waren in NL.
pi_200672238
Ik zie het echt gebeuren dat ze mensen (met uitkeringen) in sociale huurwoningen gaam dwingen om migranten op te nemen.

Zolang ze niks tegen die instroom en huisjesmelkers doen vind ik niet dat ze het probleem serieus nemen.
pi_200673785
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 11:58 schreef Fugue het volgende:

[..]

De enige die hiervan gaat profiteren is de huisjesmelker die zoveel mogelijk mensen in een huis gaat proppen voor zoveel mogelijk geld.
Huisjesmelkers zijn inderdaad een praktisch probleem, maar in mijn ogen niet op elk deel van de gestelde ideeŽn van toepassing.
Volgens mij profiteren ook mensen die op deze wijze wel een huis kunnen betalen/willen wonen?

quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 12:00 schreef Leandra het volgende:

[..]

Het is niet realistisch omdat je daarmee veel hogere uitkeringen krijgt voor mensen die gaan samenwonen in vergelijking tot stellen die dat al deden.
Dat zal men willen voorkomen en dat gaat men niet oplossen door de uitkering voor stellen te verhogen...
Het stuk geeft meerdere voorbeelden, niet alleen uitkeringen. In mijn ogen is het wat te kort door de bocht om op basis van 1 argument wat niet specifiek genoeg is/niet in je straatje past daarmee alles van tafel te vegen als onzin. En zelfs op het deel van de uitkeringen zie ik niet echt een uitsluiting dat zij de betreffende verhoging niet willen toewijzen aan bestaande gevallen.

De stelling dat je niet alleen naar bijbouwen hoeft te kijken, maar ook stimuleert samen te wonen is wmb een gezond onderdeel.
snIRC het gratis chatbotje voor onder andere triviant
pi_200673846
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 12:12 schreef Alpha0 het volgende:

[..]

4 miljoen migranten hebben we in NL. Weet niet eens of daar de honderdduizenden expats en tienduizenden buitenlandse studenten en Polen bij zitten. Als je denkt dat dit niet significant bijdraagt ........ heb je wat gemist.
Tja zo heb je ook weer Nederlandse mensen die emigreren. Het migratiesaldo vanaf 2000 tot nu staat op ongeveer 7ton. En het grootste deel daarvan zijn inderdaad Polen.
snIRC het gratis chatbotje voor onder andere triviant
  zondag 1 augustus 2021 @ 13:45:15 #36
35768 descon
Music is the answer
pi_200673948
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 12:14 schreef Van_Poppel het volgende:
Met het onbeperkt stapelen van uitkeringen los je het woningtekort niet op.

De enige oplossing is het massaal bouwen van betaalbare appartementen van 40 m2 a 50 m2.
Dit dus, er zijn veel meer 1 persoons huishoudens tegenwoordig.
Mixing for a living
  zondag 1 augustus 2021 @ 13:45:56 #37
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_200673961
Niet eens zo'n heel slecht idee. Hieraan is reeds eerder gedacht en via de media werd dit zelfs al eerder geopperd.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  zondag 1 augustus 2021 @ 13:48:56 #38
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_200674037
Iedereen in de toekomst een bezemkast ipv van een huis! Voor waarschijnlijk dezelfde huurprijs!

Supergaaf.
De VVD is zich hier ondertussen al op af aan het trekken.
"Waarom hebben we dit zelf niet bedacht?"
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  Moderator zondag 1 augustus 2021 @ 13:52:02 #39
54278 crew  Tijger_m
42
pi_200674111
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 11:58 schreef raptorix het volgende:
Zullen we eerst eens beginnen met gemeentes die bouwgrond kunstmatig schaars en duur houden? Zo moeilijk is het niet om 10 procent van de bestemmingsplannen van agrarische en industriŽle grond vrij te geven.
Dat is meestal niet aan de gemeente maar aan de provincie.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_200674195
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 11:58 schreef raptorix het volgende:
Zullen we eerst eens beginnen met gemeentes die bouwgrond kunstmatig schaars en duur houden? Zo moeilijk is het niet om 10 procent van de bestemmingsplannen van agrarische en industriŽle grond vrij te geven.
Ten eerste is het niet of-of, maar en-en. Waarom zou je je beperken tot ťťn manier van aanpak, terwijl je ook tegelijkertijd meerdere manieren in kunt zetten?

Ten tweede is het vaak wel moeilijk om bestemmingsplannen van industriegebied e.d. aan te passen. Ik kan zo al twee voorbeelden van gemeenten die woningen wilden realiseren in een dergelijke omgeving, maar bij de RvS zijn teruggefloten. Komt dan omdat er in de buurt van die woningen nog wel industrie ligt en de woningen daarmee in de hindercirkels van de industrie zouden komen.
pi_200674245
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 12:12 schreef Alpha0 het volgende:

[..]

4 miljoen migranten hebben we in NL. Weet niet eens of daar de honderdduizenden expats en tienduizenden buitenlandse studenten en Polen bij zitten. Als je denkt dat dit niet significant bijdraagt ........ heb je wat gemist.
Och jee, is het weer eens zo ver? Statistiek is echt niet jouw ding hŤ?

Als je dit soort aantallen leest, denk je dan zelf ook niet "hmm, 4 miljoen is wel ťcht idioot veel, misschien begrijp ik het verkeerd"?
pi_200674312
quote:
11s.gif Op zondag 1 augustus 2021 13:45 schreef Scjvb het volgende:
Niet eens zo'n heel slecht idee. Hieraan is reeds eerder gedacht en via de media werd dit zelfs al eerder geopperd.
Goh de huisjesmelker vindt het geen slecht idee. Wat verrassend. _O- :W

Je ziet natuurlijk al kansen om dit soort praktijken toe te passen.

https://www.at5.nl/artike(...)d-meest-bizarre-ooit
pi_200674328
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 11:36 schreef Sapstengel het volgende:
Nouja als ze een lekker wijf bij me in huis zetten prima. Mag ook best een vluchteling zijn. Zag laatst een dame uit Eritrea die er wel erg goed uit zag.
Vind dit een goed plan. We creŽren er een platform voor waar vraag en aanbod bij elkaar gebracht wordt, inclusief beoordelingssysteem voor de migranten. Maak er ook gelijk een leuke tv-show bij, win-win iedereen blij. *O*
Helaas berusten deze posts niet op de werkelijkheid
  zondag 1 augustus 2021 @ 14:03:24 #44
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_200674332
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 14:02 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Goh de huisjesmelker vindt het geen slecht idee. Wat verrassend. _O- :W

Je ziet natuurlijk al kansen om dit soort praktijken toe te passen.

https://www.at5.nl/artike(...)d-meest-bizarre-ooit
Trap niet in die act joh, nepkakker is het.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
pi_200674345
quote:
1s.gif Op zondag 1 augustus 2021 11:41 schreef Leandra het volgende:
Ook weer bijzonder dat ze samenwonen in de bijstand willen "belonen" met een hogere uitkering.

Hebben 2 alleenstaande bijstanders die gaan samenwonen straks een veel hogere bijstandsuitkering dan een gezin.

Voor AOW'ers zal dan wel hetzelfde gaan gelden, en ook dan hebben 2 alleenstaanden die samen gaan wonen dus veel meer dan een stel.

Dat gaat m dus niet worden, tenzij je dat oplost door bedragen gelijk te trekken.
Het is een illusie dat de bedragen die nu voor een stel in de AOW of bijstand gelden met zoveel omhoog zullen gaan (want gekoppeld aan het minimumloon), en dus zal het vooral betekenen dat de bedragen voor alleenstaanden in de bijstand en AOW naar beneden gaan, zodat ze min of meer gedwongen worden een woning te gaan delen.

Altijd leuk dit soort geroeptoeter over niet beperken van de alleenstaandenuitkering bij samenwonen, maar men realiseert zich niet dat dat alleen maar kan door de alleenstaandenuitkering in de basis te beperken tot 50% van de uitkering voor een stel en daar geen toeslagen meer bovenop te doen.
De gevolgen van dit soort voorstellen zullen dus zijn dat alleenstaanden met een uitkering nog minder ontvangen, want het alternatief is dat alle stellen veel meer gaan ontvangen, en dat gaat niet gebeuren.
Natuurlijk moet er dan gekeken worden naar dit soort effecten. Het is geen kwestie van ťťn bedrag opplussen. Dat zou een lapmiddel zijn. Je moet het hele stelsel onder de loep nemen.

Ik vind dat namelijk wel een terecht punt. Aan de ene kant woningnood, aan de andere kant word je keihard gestraft als je samen gaat wonen. Zeker voor mensen in de bijstand zijn dat hele substantiŽle bedragen, dus dan denk je wel drie keer na voor je samen gaat wonen. Of je denkt twee keer na gaat de lege woning voor veel geld onderverhuren - ook niet wenselijk.
  zondag 1 augustus 2021 @ 15:13:46 #46
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_200676525
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 13:59 schreef Sodemieters het volgende:

[..]

Och jee, is het weer eens zo ver? Statistiek is echt niet jouw ding hŤ?

Als je dit soort aantallen leest, denk je dan zelf ook niet "hmm, 4 miljoen is wel ťcht idioot veel, misschien begrijp ik het verkeerd"?
De autochtone bevolking staat al decennia stabiel op 14 miljoen, we gaan nu richting de 18 miljoen inwoners in totaal. Zo kom je aan 4 miljoen, maar laat ik jou je zin geven en maak er 3 miljoen van. Nog steeds schandalig veel en die wonen niet allemaal onder een brug.
  zondag 1 augustus 2021 @ 15:28:49 #48
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_200676808
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 11:31 schreef tjoptjop het volgende:
Hoe is het eigenlijk gegaan bij die deug BN'ers die wel een asielzoeker in huis wilde nemen?
Als ze daarmee beginnen lossen we al een deel op inderdaad.
pi_200676837
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 15:21 schreef Alpha0 het volgende:

[..]

De autochtone bevolking staat al decennia stabiel op 14 miljoen, we gaan nu richting de 18 miljoen inwoners in totaal. Zo kom je aan 4 miljoen, maar laat ik jou je zin geven en maak er 3 miljoen van. Nog steeds schandalig veel en die wonen niet allemaal onder een brug.
Tel je daar iedereen bij van wie minimaal 1 van de ouders (oorspronkelijk) uit het buitenland komt ofzo?
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')