abonnement Unibet Coolblue
pi_200713559
Gewoon terugsturen. Laat Syrie maar kijken wat ze er mee moeten. Het is gewoon een veilig land.
The media's the most powerful entity on earth. They have the power to make the innocent guilty and to make the guilty innocent... They control the minds of the masses.
pi_200713584
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 09:45 schreef Cherni het volgende:
Als er ook nog maar enig familielid en met name de ouders leeft van dit meisje moet je je als ouders toch schamen om een 11 jarig kind achter te laten of op pad te sturen.

Maar er is verder totaal niets bekend. En dan kun je niet anders dan zorgen voor opvang etc.
Ergens vind ik het begrijpelijker dan als vader je vrouw en kinderen in een oorlogsgebied achter te laten. Maar er zal hier wel wat meer aan de hand zijn.
“Weak or strong, clever or simple, we are all brothers.”
pi_200713620
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 12:28 schreef Alpha0 het volgende:
Met de geboorteakte in de hand. Man hoe naïef moet je zijn om niet door te hebben dat dit in scène is gezet. Ze is gewoon in Amersfoort of zo op de trein gezet. Indien het een internationale trein is in Bochum of iets dergelijks.
Gezien haar schone en nette kleding en haardracht kan het nooit een hele lange reis zijn geweest.
pi_200713664
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 12:40 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Denk dat Peter vooral fantaseert dat het zo is.

Ze zag er verzorgd uit, dan kan ze niet van ver zijn gekomen, punt.
Ga maar eens op reis dagenlang, als je van heel ver zou moeten komen, je niet kan wassen of eten.

Ze had geen honger, dat is raar, ze zou moeten sterven van de honger als ze zogenaamd half Europa had door moeten zwerven in dr eentje.

Peter moet leren deductief te denken in plaats van naar kinderen te kijken op het station.
Peter kreeg er een strakke plasser van.
  dinsdag 3 augustus 2021 @ 21:46:05 #155
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_200724173
https://www.nu.nl/uit-and(...)trecht-centraal.html

In haar ene hand een rolkoffer, in de andere haar geboorteakte. Nog maar 11 jaar oud, moederziel alleen op het razenddrukke Utrecht Centraal. Ze trekt de aandacht van een NS-medewerker. Die weet: hier klopt iets niet.

Iets voor vieren doet een NS-medewerker van de afdeling Veiligheid en Service zijn vaste ronde over het station in Utrecht. Het spotten van opvallend gedrag, opmerken van bijzonderheden: dat is waar zijn ogen op getraind zijn. Een jong meisje trekt zijn aandacht. Ze loopt tussen de mensenmassa onder het hoge bollendak en is - op een rolkoffer na - helemaal alleen. Zijn gevoel zegt direct: hier is iets niet in de haak.

Als hij haar aanspreekt, blijkt communicatie lastig. Hij probeert Nederlands en Engels, maar daar reageert ze niet op. Het meisje is in tranen. Ik heb hulp nodig, denkt de NS-medewerker. Omdat het meisje niet-westers oogt, worden collega's opgeroepen die Arabisch spreken. Zij kunnen haar wat geruststellen, maar er wordt snel opgemerkt dat zij niet hetzelfde dialect spreken als het meisje

De politie wordt ingeschakeld. Ondertussen besluit het NS-personeel wat te eten voor het meisje te halen; er is kans dat ze lang gereisd heeft en hongerig is. Bij een stationssnackbar kopen ze een koud flesje Fanta en een bakje patat met mayonaise.

Om 15.55 uur krijgen wijkagent Peter Brons en zijn collega een melding binnen: of zij de NS-collega's op het station willen ondersteunen? Ze hebben een jong meisje helemaal alleen aangetroffen en weten niet goed wat ze met haar aan moeten. Brons zit op dat moment in de auto en haast zich naar het station.

Tranen

Als hij daar vervolgens onder het bollendak doorloopt, ziet hij haar zitten. Een 'arme ziel' op een bankje, zoals hij haar zelf omschrijft, middenin het mierennest dat Utrecht Centraal heet. Naast haar een koffertje. Tranen in haar ogen. Het steekt hem. 'Wat gaat er om in dat koppie?' vraagt de agent zich af.

Zijn oog valt op een papier dat het meisje in haar hand heeft. Het lijkt op een geboorteakte, ziet Brons, maar dan in het Arabisch en voor hem moeilijk te ontcijferen. Ze komen er in ieder geval achter dat het meisje in 2010 geboren is. En verder heeft ze dus die grijze koffer bij zich. Daarin zit wat kleding, hooguit voor een paar dagen.

De agenten en NS-medewerkers strijken met het meisje neer op een bruine bank ter hoogte van de snackbar Smullers. Daar komt Mohammed Bilal (24) rond half vijf voorbij. Zijn dienst bij de Döner Company in de stationshal begint bijna, maar Bilal is vroeg en besluit nog even naar buiten te gaan. Hij ziet zeker vijf medewerkers om een jong meisje zitten. Het meisje huilt.

Koerdisch

"Kan ik helpen?" vraagt hij. Bilal geeft aan dat hij Arabisch spreekt en vraagt in die taal aan het meisje hoe het gaat, maar daar reageert ze niet op. "Spreek je soms Koerdisch?" vraagt hij, en dat blijkt zo te zijn. Bilal, die zelf uit Syrië komt, vraagt aan het meisje hoe ze heet, waar ze vandaan komt, waar haar ouders zijn, of ze weet waar ze nu is.

Nee, is het antwoord op de laatste vraag. Ze laat weinig los. Langzaam ontvlecht Bilal waar het meisje vandaan komt, wat haar naam is. Hij begrijpt dat haar ouders in Syrië ziek zijn. Veel praten doet ze niet; sommige vragen stelt hij wel vier keer.

Bilal probeert haar gerust te stellen, zegt haar dat het goedkomt, dat de mensen om haar heen haar willen helpen. Door zijn woorden ontspant het meisje. Ze neemt een paar frietjes, maar heeft geen honger, zegt ze. Bilal ziet hoe netjes ze eruit ziet in haar donkere broek, hoe haar lange donkere haren tot net over haar schouderbladen hangen. Hij ziet hoe ze rilt in haar dunne spijkerjas. Even zoeken naar de regio in Noord-Syrië waar ze vandaan moet komen, wijst uit dat het daar nu boven de 40 graden Celsius is.

Opluchting

Ook wijkagent Brons neemt het meisje goed in zich op. Ze komen wel eens vaker verdwaalde of weggelopen kinderen tegen op het station, maar deze situatie is anders, realiseert hij zich. Hij ziet in haar ogen dat ze veel heeft meegemaakt voor een meisje van 11. Dat ze dingen gezien heeft die kinderen van 11 nog helemaal niet gezien horen te hebben. Haar ogen spreken boekdelen. Ze zijn leeg, vindt de wijkagent. Maar anderzijds stralen ze rust uit. Alsof ze wil zeggen: ik ben hier nu, het is me gelukt.

Bilal hoort dat er een politiebusje op het meisje wacht. Hij vertelt haar dat het goedkomt, geeft haar zijn nummer zodat ze hem kan bellen als ze iets nodig heeft. "Ik ben blij dat ik iets kon doen, maar had graag meer gedaan."

Terwijl het meisje samen met de agenten het station verlaat, worden er verschillende protocollen in werking gezet. De ene na de andere instantie zal zich over haar situatie buigen. Wijkagent Brons voelt ondertussen opluchting. Hij weet: hier in Nederland is ze in goede handen. Geen duistere types of louche figuren die met haar aan de haal gaan. De situatie raakt hem. Maar het komt goed met haar, dat weet hij zeker. "Dat straalde ze uit."

[ Bericht 1% gewijzigd door slashdotter3 op 03-08-2021 21:51:31 ]
  Moderator dinsdag 3 augustus 2021 @ 21:54:07 #156
249559 crew  Lavenderr
pi_200724323
Wat een soapstory. Daar trapt toch niemand in?
pi_200724722
quote:
0s.gif Op maandag 2 augustus 2021 07:30 schreef Basp1 het volgende:

[..]

De westerse wereld gaat ten onder aan populisten die we hier in dit topic weer veel hun ranzige onderbuik zien legen.

Kijk het is natuurlijk makkelijk om overal maar kritiek op te blijven leveren maar als ze zelf niet met werkbare regels binnen de gemaakt internationale afspraken kunnen komen slaat het natuurlijk nergens op.
"Hurrdurr gewoon in een bootje droppen op zee!!"

Wel handig, dan kan Rutte gewoon op de fiets naar het ICC. Is maar 10 minuten ofzo.
"Pools are perfect for holding water"
pi_200724854
quote:
0s.gif Op maandag 2 augustus 2021 09:54 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Ja ja, alles is opeens populisme of racisme als je wat realistischer naar de situatie durft te kijken.

Die internationale regels stellen geen hol voor als je land of continent er aan onderdoor dreigt te gaan.
En dat is zo. :W

Wij zijn een ander niets verschuldigd, echte vluchtelingen zijn altijd welkom, maar als het conflict of gebeuren stabiel of beëindigt is, terug naar huis aub.

Dat gebeurt nauwelijks, maar nee nee, het is populisme.

Ik kan dat ook omdraaien, dat het populisme is om voor half Afrika te importeren zijn.
En jouw oplossing is? Die internationale afspraken / wetgeving breken? De Nederlandse grens weer gaan bewaken en elke asielzoeker buiten sluiten? Alle afgewezen asielzoekers onder dwang met een vliegtuig illegaal afzetten op grondgebied van een ander land? Of illegaal op zee droppen?

En ga jij dat dan doen, of mag een ander zijn handen daar aan vuil maken? (om die 'deugdlinksen die geen vluchtelingen in huis nemen' maar eens om te draaien).
"Pools are perfect for holding water"
pi_200725056
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 22:14 schreef probeer het volgende:

[..]

En jouw oplossing is? Die internationale afspraken / wetgeving breken? De Nederlandse grens weer gaan bewaken en elke asielzoeker buiten sluiten? Alle afgewezen asielzoekers onder dwang met een vliegtuig illegaal afzetten op grondgebied van een ander land? Of illegaal op zee droppen?

En ga jij dat dan doen, of mag een ander zijn handen daar aan vuil maken? (om die 'deugdlinksen die geen vluchtelingen in huis nemen' maar eens om te draaien).
Punt is dat er geen schone oplossingen zijn.

Maken we het veilig en gemakkelijk dan hebben we half Afrika binnen een jaar hier. En ik gun die mensen alle geluk en snap hun redenen maar dat wordt een onbetaalbaar gebeuren.

De huidige situatie zorgt voor doden en mensonterende toestanden op zee en in noord Afrika maar houdt onze handen relatief schoon omdat we andere landen betalen om het probleem op te lossen.

Een Bluecard systeem zou kunnen werken maar gaat voor een nog grotere braindrain zorgen van Afrika.

Punt blijft dat de non vluchtelingen zoals bv Marokkanen het draagvlak voor echte vluchtelingen zwaar ondermijnen. Ook omdat we ze met geen mogelijkheid het land uitkrijgen maar ze terecht ook niet belonen met staatsburgerschap.

Het beste zou zijn als de herkomst landen ze weer terug op zouden nemen en als de situatie in grote delen van Afrika sterk verbeterd zodat men niet hier heen hoeft te komen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 3 augustus 2021 @ 22:34:50 #160
152047 Yurithemaster
Winter is coming
pi_200725348
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 22:14 schreef probeer het volgende:
reken? De Nederlandse grens weer gaan bewaken en elke asielzoeker buiten sluiten? Alle afgewezen asielzoekers onder dwang met een vliegtuig illegaal afzetten op grondgebied van een ander land? Of illegaal op zee droppen?
Syriers kunnen de procedures hier volgens maar Iedereen uit Afrika, Azie enz. kan van mij morgen direct op het vliegtuig naar land van herkomst. dat zijn geen vluchtelingen maar migranten.
pi_200725485
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 21:54 schreef Lavenderr het volgende:
Wat een soapstory. Daar trapt toch niemand in?
Ik vrees van wel. Zal niet lang duren of de hele familie Koerd is herenigd met hun arme dochter
pi_200725553
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 22:23 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Punt is dat er geen schone oplossingen zijn.
Ook geen werkbare 'vuile oplossingen'.

quote:
Maken we het veilig en gemakkelijk dan hebben we half Afrika binnen een jaar hier. En ik gun die mensen alle geluk en snap hun redenen maar dat wordt een onbetaalbaar gebeuren.

De huidige situatie zorgt voor doden en mensonterende toestanden op zee en in noord Afrika maar houdt onze handen relatief schoon omdat we andere landen betalen om het probleem op te lossen.

Een Bluecard systeem zou kunnen werken maar gaat voor een nog grotere braindrain zorgen van Afrika.

Punt blijft dat de non vluchtelingen zoals bv Marokkanen het draagvlak voor echte vluchtelingen zwaar ondermijnen. Ook omdat we ze met geen mogelijkheid het land uitkrijgen maar ze terecht ook niet belonen met staatsburgerschap.

Het beste zou zijn als de herkomst landen ze weer terug op zouden nemen en als de situatie in grote delen van Afrika sterk verbeterd zodat men niet hier heen hoeft te komen.
Klopt punt voor punt.

[ Bericht 8% gewijzigd door probeer op 03-08-2021 22:50:57 ]
"Pools are perfect for holding water"
pi_200725642
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 22:34 schreef Yurithemaster het volgende:

[..]

Syriers kunnen de procedures hier volgens maar Iedereen uit Afrika, Azie enz. kan van mij morgen direct op het vliegtuig naar land van herkomst. dat zijn geen vluchtelingen maar migranten.
En die vliegtuigen kunnen daar gewoon landen? Ja, de eerste paar keer vast wel. Maar daarna zullen die landen lijnvluchten uit Nederland weren. Omdat we dus zonder hun toestemming mensen zonder papieren op hun vliegvelden afzetten.

En militaire vliegtuigen lijken me al helemaal geen optie. Een hercules ergens op een vlak stukje Marokko landen en die lui het vrachtruim uit jagen is niet zo'n slim idee. Vindt Marokko's luchtmacht niet zo leuk, als je daar zomaar binnen vliegt.

Om over de internationale gemeenschap maar helemaal niet te spreken.

Dus, heel praktisch, hoe ga je dat aanpakken, dat "direct op het vliegtuig naar land van herkomst"?

[ Bericht 0% gewijzigd door probeer op 03-08-2021 22:59:07 ]
"Pools are perfect for holding water"
pi_200725686
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 12:43 schreef Posergoth6667 het volgende:
Gewoon terugsturen. Laat Syrie maar kijken wat ze er mee moeten. Het is gewoon een veilig land.
Anders kijk je even hier: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/syrie/reizen/reisadvies

quote:
Rood: niet reizen

Reis niet naar Syrië. Dit heeft te maken met de burgeroorlog in het land. Het hele land is onveilig. Er is veel geweld in het hele land. Er vinden dagelijks explosies, aanslagen en gevechten plaats. Ook zijn er luchtaanvallen en bombardementen. Ook op plekken waar veel burgers zijn. Nederlanders die in Syrië zijn, moeten zelfstandig het land verlaten. Het is onvoorspelbaar wanneer de grenzen open zijn.

Bij de grens met Turkije vinden militaire acties plaats vanuit Turkije.

Ook Jihadistische netwerken beïnvloeden de veiligheidssituatie in het land. Deze netwerken zijn actief in grote delen van het land. Zowel Syriërs als buitenlanders zijn het doelwit.
Nog afgezien dat we het hier over een alleenstaand minderjarige hebben.
pi_200725739
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 22:52 schreef Makrelis het volgende:
niet reizen

Reis niet naar Syrië. Dit heeft te maken met de burgeroorlog in het land. Het hele land is onveilig. Er is veel geweld in het hele land. Er vinden dagelijks explosies, aanslagen en gevechten plaats. Ook zijn er luchtaanvallen en bombardementen. Ook op plekken waar veel burgers zijn. Nederlanders die in Syrië zijn, moeten zelfstandig het land verlaten. Het is onvoorspelbaar wanneer de grenzen open zijn.

Bij de grens met Turkije vinden militaire acties plaats vanuit Turkije.

Ook Jihadistische netwerken beïnvloeden de veiligheidssituatie in het land. Deze netwerken zijn actief in grote delen van het land. Zowel Syriërs als buitenlanders zijn het doelwit.

Grotendeels van het land is veilig en ze kan gewoon zonder problemen terug. Overdragen aan de regering daar en klaar. Dat ze minderjarig is, is alleen maar nog een reden om terug te sturen. Laat de overheid daar maar zorgen dat ze terug kan naar familie.
The media's the most powerful entity on earth. They have the power to make the innocent guilty and to make the guilty innocent... They control the minds of the masses.
pi_200725855
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 22:55 schreef Posergoth6667 het volgende:

[..]

Grotendeels van het land is veilig en ze kan gewoon zonder problemen terug. Overdragen aan de regering daar en klaar. Dat ze minderjarig is, is alleen maar nog een reden om terug te sturen. Laat de overheid daar maar zorgen dat ze terug kan naar familie.
Verspilde moeite met jou te communiceren. Je kunt niet eens lezen.
  dinsdag 3 augustus 2021 @ 23:03:41 #167
152047 Yurithemaster
Winter is coming
pi_200725861
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 22:49 schreef probeer het volgende:
ationale gemeenschap maar helemaal niet te spreken.

Dus, heel praktisch, hoe ga je dat aanpakken, dat "direct op het vliegtuig naar land van herkoms
Denk dat die landen meer zichzelf er mee hebben als ze een vlucht niet toelaten dan andersom. De landen van herkomst kan het allemaal toch niks schelen want die weten wel dat we op het moment nu toch niks kunen doen dus die denken laat mijn staatsburgers maar lekker daar heb ik een geen last van.

En als ze echt moeilijk zijn er vats wel santies te verzinnen.
pi_200725869
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 21:54 schreef Lavenderr het volgende:
Wat een soapstory. Daar trapt toch niemand in?
Wat precies niet? Empathie tonen voor een 11-jarig Koerdisch meisje wat alleen naar Utrecht gestuurd is? Volgens mij zijn er gelukkig aardig wat mensen die daar prima toe in staat zijn. Mensen die beseffen dat dit meisje een slachtoffer is.
"Pools are perfect for holding water"
pi_200725940
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 22:23 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Het beste zou zijn als de herkomst landen ze weer terug op zouden nemen en als de situatie in grote delen van Afrika sterk verbeterd zodat men niet hier heen hoeft te komen.
Jaaaa.. *poef* en toen was het sprookje uit.. oogjes dicht en snaveltjes toe.. slaap lekker.
pi_200725956
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 23:04 schreef probeer het volgende:

[..]

Wat precies niet? Empathie tonen voor een 11-jarig Koerdisch meisje wat alleen naar Utrecht gestuurd is? Volgens mij zijn er gelukkig aardig wat mensen die daar prima toe in staat zijn. Mensen die beseffen dat dit meisje een slachtoffer is.
Dat kind is hooguit slachtoffer van het gespuis dat haar op de wereld heeft gezet.
pi_200726180
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 23:10 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Dat kind is hooguit slachtoffer van het gespuis dat haar op de wereld heeft gezet.
Gezien de taal die ze spreekt is de kans toch aardig groot dat ze uit oorlogsgebied komt. Ik zou denken dat dat haar wel een slachtoffer maakt. Oorlogen hebben namelijk wel vaker een negatief effect op het welzijn van kinderen.

En stel dat haar ouders dus niet ziek in Syrië zitten, maar ergens in Europa rondzwerven en haar op de trein gezet hebben. Maakt dat het minder zielig voor dat meisje? Ze is dan nog steeds moederziel alleen naar een compleet vreemd land gestuurd. Nog steeds gebruikt door haar ouders.

Dat kind is slachtoffer. Dat kind is zielig. Dat kind verdient onze empathie. Daar doet het gedrag of de intenties van de volwassenen om haar heen niets aan af. Ik heb er begrip voor dat er aardig wat users zijn die zich sterk uitspreken over die volwassenen, van de fuckers die haar land verwoesten, via de onmenselijke mensenhandelaren tot haar mogelijk zeer hardvochtige ouders. Maar ik vind het erg misplaatst om die harde toon ook bij dat meisje te bezigen.

[ Bericht 6% gewijzigd door probeer op 03-08-2021 23:28:59 ]
"Pools are perfect for holding water"
pi_200726263
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 23:23 schreef probeer het volgende:

[..]

Gezien de taal die ze spreekt is de kans toch aardig groot dat ze uit oorlogsgebied komt. Ik zou denken dat dat haar wel een slachtoffer maakt. Oorlogen hebben namelijk wel vaker een negatief effect op het welzijn van kinderen.

En stel dat haar ouders dus niet ziek in Syrië zitten, maar ergens in Europa rondzwerven en haar op de trein gezet hebben. Maakt dat het minder zielig voor dat meisje? Ze is dan nog steeds moederziel alleen naar een compleet vreemd land gestuurd. Nog steeds gebruikt door haar ouders.
Geen idee wat de geschiedenis is van dat meisje maar ik zou niet meteen van het meest dramatische uit gaan. De reis van dat meisje is goed voorbereid, door wie dat is nog de vraag. Ze zal ook wel een telefoon hebben gehad en onderweg contact hebben gehouden.. dus oh oh oh wat is het zielig allemaal. Nee, dat is het niet. De mensen die het 'zielige meisje' op pad hebben gestuurd, weten heel goed waar de media en autoriteiten in dit land gevoelig voor zijn. Kinderleed wordt gewoon schaamteloos misbruikt. 11 jaar is overigens geen klein kind meer he..gewoon bijna een puber.
pi_200726396
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 23:28 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Geen idee wat de geschiedenis is van dat meisje maar ik zou niet meteen van het meest dramatische uit gaan. De reis van dat meisje is goed voorbereid, door wie dat is nog de vraag. Ze zal ook wel een telefoon hebben gehad en onderweg contact hebben gehouden.. dus oh oh oh wat is het zielig allemaal. Nee, dat is het niet.
Voor iemand die geen idee heeft of ze uit oorlogsgebied komt en wat haar geschiedenis is, weet je wel weer erg goed hoe haar reis er uit gezien moet hebben.

quote:
De mensen die het 'zielige meisje' op pad hebben gestuurd, weten heel goed waar de media en autoriteiten in dit land gevoelig voor zijn. Kinderleed wordt gewoon schaamteloos misbruikt.
Klopt. En het werkt. Omdat wij weigeren om kinderen die hulp nodig hebben te weigeren. Wanneer blijkt dat ze oorlogsslachtoffer krijgt ze desgewenst waarschijnlijk zelfs asiel. Zou jij die twee zaken willen veranderen dan? Zou jij een land willen zijn waarin we dat meisje niet helpen? Of waar we oorlogsvluchtelingen geen asiel verlenen?

quote:
11 jaar is overigens geen klein kind meer he..gewoon bijna een puber.
Klopt. Een kind dus. Laatste jaar basisschool.
"Pools are perfect for holding water"
pi_200726456
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 23:36 schreef probeer het volgende:

[..]

Voor iemand die geen idee heeft of ze uit oorlogsgebied komt en wat haar geschiedenis is, weet je wel weer erg goed hoe haar reis er uit gezien moet hebben.
[..]

Klopt. En het werkt. Omdat wij weigeren om kinderen die hulp nodig hebben te weigeren. Wanneer blijkt dat ze oorlogsslachtoffer krijgt ze desgewenst waarschijnlijk zelfs asiel. Zou jij die twee zaken willen veranderen dan? Zou jij een land willen zijn waarin we dat meisje niet helpen? Of waar we oorlogsvluchtelingen geen asiel verlenen?
[..]


Na een grondig onderzoek zou dat meisje best mogen blijven maar daar zou het ook bij moeten blijven. We weten alleen dat het zo niet zal gaan waarschijnlijk. Dat irriteert mij mateloos.
pi_200726566
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 23:40 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Na een grondig onderzoek zou dat meisje best mogen blijven maar daar zou het ook bij moeten blijven.
En dan? Allemaal de reguliere instellingen voor verlaten / verwaarloosde kinderen (tot 18 jaar) in? Dat zijn momenteel al zo'n 51.000 kinderen/jongeren in Nederland. Vullen we dat dan tot de 100.000? 200.000?

quote:
We weten alleen dat het zo niet zal gaan waarschijnlijk. Dat irriteert mij mateloos.
Klopt. Kinderen met asielstatus komen in aanmerking voor gezinshereniging. In Nederland.

[ Bericht 3% gewijzigd door probeer op 04-08-2021 00:03:15 ]
"Pools are perfect for holding water"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')