abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_200615981
ESBJERG - Sinds de Duitse hoofdtrainer Peter Hyballa zijn intrede deed bij de Deense club Esbjerg fB, wordt er al bericht over de omstandigheden waarin de spelers van de club hebben moeten werken onder hem. En die liegen er niet om, als we de Deense media mogen geloven.Bedreigingen met ontslag, spot, seksistische en vernederende opmerkingen zouden er aan de orde van de dag zijn bij Esbjerg fB, net zoals er fysieke straffen zijn geweest in de vorm van bijvoorbeeld het ’blazen op en draaien van een tepel’. Dit meldt de Deense krant Ekstra Bladet.

De spelersgroep heeft geklaagd over de omstandigheden onder hun nieuwe coach, maar zonder succes, aangezien het management van Esbjerg Hyballa tot nu toe 100 procent heeft gesteund. De coach zelf heeft de aantijgingen in de media altijd ontkend.

Spelersgroep heeft er genoeg van
Maar nu heeft de spelersgroep in Esbjerg fB er genoeg van. Maarliefst 21 spelers trekken er nu massaal op uit en bevestigen alle incidenten die in de pers zijn beschreven. Dit is dus een totale selectie van spelers en niet een paar individuele ’troublemakers’, naar wie de Amerikaanse eigenaren herhaaldelijk hebben verwezen.

De 21 spelers hebben een brief gestuurd naar de directie in Esbjerg, waarin ze hun diepe wantrouwen jegens Hyballa en zijn staf uitspreken.

Brief gepubliceerd
De spelers hebben de brief naar de directie gestuurd in een poging tot actie te komen. Maar volgens de informatie van Ekstra Bladet heeft het management in Esbjerg opnieuw niet gereageerd.
Daarom hebben de spelers geen andere manier gezien dan de brief te publiceren. „Naar onze mening heeft Peter Hyballa niet de nodige professionele of menselijke kwaliteiten om de ploeg te leiden”, begint de brief.

Pesten
De verwijten liegen er niet om: „We hebben dagelijks te maken gehad met dreigementen met ontslag, spot, seksistische en vernederende opmerkingen, en wat naar onze mening kan worden ge´nterpreteerd als regulier pesten, dat veel verder gaat dan de toch al brede grenzen die in de voetbalwereld bestaan.”

„Zoals in de media is beschreven, heeft het coachingsteam foto’s van ons, spelers, met ontbloot bovenlichaam gemaakt om zogenaamd onze conditie te ’meten’. Wij zijn van mening dat de foto’s op een privÚmobiel apparaat staan van iemand van het coachingsteam.”

Bodyshaming en dom paard
Zonder namen te noemen, zou de voormalig trainer van onder andere NAC ook aan ’bodyshaming’ hebben gedaan. „Een speler wordt herhaaldelijk onderworpen aan zogenaamde bodyshaming. De speler is herhaaldelijk dik genoemd en de coach heeft tijdens de training meermaals getraind, zowel de zijkant van de buik van de speler als de borstkas vastgepakt om zijn ontevredenheid over het lichaam van de speler te benadrukken.

Of Hyballa noemde ze dom: „Een speler is herhaaldelijk ’dom’ en ’dom paard’ genoemd. Niets van dit alles wordt gezegd met een twinkeling in de ogen of iets dergelijks. Het wordt allemaal geroepen met een zeer spottende en neerbuigende toon.” Dit is slechts maar een gedeelte van de brief.

Reactie Amerikaanse eigenaar
De Amerikaanse eigenaar Paul Conway heeft via de krant Jydske Vestkysten alsnog gereageerd op de brief van de spelers. „Dit is zˇ onprofessioneel, ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Het kan nooit zo zijn dat de spelers bepalen wie er spelen en wie de trainer is. Onze trainer is Peter Hyballa en we hebben het volste vertrouwen in hem. Daar verandert dit niets aan.’

Conway heeft maandag nog met de spelersgroep gesproken en spreekt dan ook zijn verbazing uit. „We waren het erover eens dat we vrijdag weer met elkaar zouden praten. Ondertussen komen ze dan met deze brief naar buiten. Ik heb dit gedrag nog nooit meegemaakt, het is belachelijk”, aldus Conway, die wel een oplossing weet: de spelers in kwestie kunnen hun contract laten ontbinden.

https://www.telegraaf.nl/(...)rainer-peter-hyballa

:7 ~O>

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  donderdag 29 juli 2021 @ 14:44:39 #2
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_200616040
Hyballa is een leuke rubriek.
pi_200620741
Kees Luijckx kan zich goed voorstellen dat Peter Hyballa en de Deense voetballers van Esbjerg met elkaar gebotst zijn. De verdediger speelde in het land en denkt dat het conflict te verklaren valt door een verschil in karakter.

De Duitse oefenmeester maakte zich onmogelijk bij Esbjerg door een harde aanpak te hanteren. Dat noopte 21 spelers ertoe om een openbaar statement te ondertekenen waarin om ontslag van Hyballa wordt gevraagd. "Hyballa is, zoals ik het van de buitenkant zie, heel extreem", zegt Luijckx tegen het Algemeen Dagblad. "En Denen zijn dat helemaal niet. Dat zijn geen overlevers. Zij willen vooral dat het leuk blijft. En ze hebben moeite met de directheid van communiceren."

De nu 35-jarige Castricummer ondervond het verschil in karakter zelf ook. "Ik was als speler ook wel streberig. Dat zorgde dan ook wel eens voor weerstand. Je kan goed met ze samenwerken, ze zijn sympathiek en behulpzaam. Maar Denen zijn ook conflictschuw. Niet recht voor de raap. En zeker niet extreem in beleving van topsport. Dat Hyballa een tegenpool is van de Deense mentaliteit, kan ik me prima voorstellen."

Het verbaast Luijckx dan ook niet dat de Deense spelers, die een andere opvoeding en behandeling gewend zijn, in opstand komen. "Denen hebben een soort curling-opvoeding. Alles wordt door de ouders voor de kinderen van de weg geveegd. Je wordt in Denemarken beschermd opgevoed. En de trigger om de top te halen is er maar mondjesmaat, want het leven is op voorhand toch al prima."

https://www.voetbalprimeu(...)het-leuk-houden.html

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  donderdag 29 juli 2021 @ 19:53:15 #4
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_200620762
Dus dat vinden jullie reden voor ontslag?

pi_200621117
Snowflakes dus
pi_200624346
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juli 2021 19:53 schreef Nober het volgende:
Dus dat vinden jullie reden voor ontslag?

Nu Derksen er over in Sportzomer.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_200630894
Als je een paar spelers hebt die dwarsliggen kun je die er nog wel uitschoppen. Maar het wordt anders als het over 21 spelers gaat.

Hyballa kan alvast zijn spullen inpakken.
  woensdag 11 augustus 2021 @ 13:51:47 #8
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_200861284
twitter
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')