abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_200565521
quote:
Rusland blokkeert 49 websites die aan Navalny gelinkt zijn

De Russische internetwaakhond Roskomnadzor heeft maandag 49 websites geblokkeerd die gelinkt zijn aan Kremlincriticus Alexei Navalny, schrijft The Moscow Times. Zijn persoonlijke website Navalny.com is ook geblokkeerd. Daar publiceerde hij zijn onderzoeken naar vermeende corruptie binnen de overheid, die de afgelopen jaren in heel Rusland tot protesten hebben geleid.

Navalny.com is sinds maandagmiddag niet meer toegankelijk. Op de site staat het bericht dat de toegang is beperkt op basis van de Russische informatiewet. In een verklaring zegt de internetwaakhond de aan Navalny gelinkte websites te hebben geblokkeerd wegens "propaganda en verboden extremistische activiteiten".

Leonid Volkov, een bondgenoot van de verbannen Navalny, beweert dat bijna vijftig aan de gevangen oppositiefiguur gelinkte sites tegelijkertijd werden geblokkeerd. Ook de website van advocaat Lyubov Sobol, die Navalny's stichting FBK vertegenwoordigt, en die van Navalny's regionale politieke netwerk zijn verdwenen.

FBK vermoedt dat de autoriteiten Navalny's website Smart Voting binnenkort ook gaat blokkeren. Daar kunnen aanhangers informatie krijgen over verkiezingskandidaten die kritisch tegenover het Kremlin staan, zodat zij strategisch kunnen stemmen.

In juni werd FBK door een rechter in Moskou verboden. De uitspraak leidde tot internationale kritiek. "Met het verbieden van de corruptiebestrijdingsorganisatie en het politieke netwerk van Kremlincriticus Navalny gaat Rusland verder dan ooit tevoren", aldus de Europese Unie. FBK laat echter weten het verbod te negeren.

Navalny, die zelf in een strafkolonie zit, reageerde op de uitspraak via een mededeling op Instagram. Hij erkende dat zijn aanhangers hun werkwijze nu moeten aanpassen. "Maar we blijven vasthouden aan onze doelen en ideeŽn. Dit is ons land en ons enige land."

Door: NU.nl https://www.nu.nl/algemee(...)l#coral_talk_wrapper
Poetin is weer lekker bezig. Maar het verwijderen van websites van politieke tegenstanders is natuurlijk nooit echt slim. Uiteindelijk gaan meningen ondergronds en komen ze toch wel weer boven.
pi_200565542
Haha Putin is bang voor iemand die de rest van zijn leven in een strafkamp zit wat een sneue droeftoeter
pi_200566796
Iets laten verdwijnen of blokkeren zorgt net voor nog meer argwaan.
Cindy De Vuyst
pi_200567544
Zo beken je juist kleur, zonder het te zeggen.
Google is your friend, abuse your friends
pi_200568126
Moeten hun weten.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_200670920
De oppositie in Rusland wordt verder de duimschroeven aangedraaid:

quote:
Rusland wil dat YouTube oppositievideo’s verwijdert in aanloop naar verkiezingen

Op alle mogelijke manieren proberen de Russische autoriteiten te voorkomen dat de regerende partij Verenigd Rusland in september de parlementsverkiezingen verliest. De druk op oppositie en kritische media ging deze week onverkort verder.

Woensdag verrichtte de politie een huiszoeking bij Roman Dobrochotov, hoofdredacteur van de Russischtalige, onafhankelijke nieuwssite The Insider. Het was geen toeval dat het openbaar ministerie dezelfde dag nog bekendmaakte dat er een smaadzaak tegen de onderzoeksjournalist was begonnen.

Dat gebeurde op initiatief van de Nederlandse blogger Max van der Werff, van wie Dobrochtov eerder had verklaard dat hij voor de Russische militaire inlichtingendienst GROe werkt. ,,Een grove leugen’’, verklaart Van der Werff, die op zijn blog veel kritiek uit op het MH17-onderzoek van het Joint Investigation Team (JIT).

Voorlopig is Dobrochotov nog getuige in de zaak, maar in Rusland draait dat er vaak op uit dat je vrijwel automatisch verdachte wordt. The Insider, vorige week nog onder curatele gesteld als ‘buitenlands agent’, staat in Letland geregistreerd en kan daarom lastig vanuit Rusland worden aangepakt. Mogelijk dat de autoriteiten daarom nu Dobrochotov persoonlijk aanpakken met de beschuldigingen van laster.

Ook andere oppositiesites moesten het deze week ontgelden. De Russische internetwaakhond Roskomnadzor eiste dinsdag van YouTube, dat het alle video’s van de medewerkers van Aleksej Navalny verwijdert. Maandag al blokkeerde Roskomnadzor 49 sites die verbonden zijn met de gevangengenomen oppositieleider.

Volgens de autoriteiten zouden de sites onder meer oproepen tot rellen en ‘extremistische activiteiten’. De rechter verbood in juni Navalny’s anticorruptiefonds FBK, alsmede alle onderafdelingen die in heel Rusland lokaal corruptieonderzoek doen.

Vorige week blokkeerde Roskomnadzor al de website van Komanda-29, een advocatencollectief dat FBK verdedigde tijdens de rechtszaak. Daarop besloot de groep zich te ontbinden, uit vrees voor nieuwe stappen tegen de medewerkers. Navalny’s website ‘Slim stemmen’ is nog niet gesloten, maar FBK twitterde maandag te vrezen dat dat een kwestie van tijd is.

Met het concept ‘Slim stemmen’ hoopt Navalny’s beweging bestuurlijke zetels te veroveren. Het komt erop neer dat kiezers stemmen op iedere kandidaat die de meeste kans maakt tegen de deelnemers van regeringspartij Verenigd Rusland.

In SiberiŽ boekten aanhangers van Navalny er in september 2020 al bescheiden successen mee tijdens lokale verkiezingen en ook tijdens de Doemaverkiezingen komende maand moet de tactiek Verenigd Rusland een flinke dreun verkopen, hopen aanhangers van Navalny.

Groedinin
Opvallend is, dat de loyale ‘systeemoppositie’ - partijen die op grote lijnen meestemmen met voorstellen van de regering – inmiddels ook niet meer veilig lijkt. Zo schrapte de Centrale kiescommissie de communist Pavel Groedinin van de deelnemerslijst van de Communistische Partij van Rusland (KPRF).

Groedinin is een tamelijk geliefd politicus, die tijdens de presidentsverkiezingen van 2018 verrassend tweede werd achter Poetin. Volgens de kiescommissie heeft de baas van een collectieve boerderij net buiten Moskou echter gezondigd door niet te vermelden, dat hij aandelen had in een offshorebedrijf in Belize.

Om de stembus≠gang verder te beÔnvloe≠den, lieten de autoritei≠ten vorige week weten dat er in de stemloka≠len geen toezichtscamera’s meer zullen hangen

Groedinin zelf zegt, dat hij het pakket al in 2017 heeft verkocht. Ingewijden stellen dat het Kremlin hem ziet als een potentieel gevaar voor de zittende macht en dat hij gestraft moest worden voor zijn populariteit.

Kandidaten van Verenigd Rusland, soms in bezit van complete bedrijven, legt de kiescommissie intussen geen strobreed in de weg voor verkiezingsdeelname. Zo zou parlementsvoorzitter Vjatseslav Volodin eigenaar zijn van een vastgoedonderneming met appartementen in en om Moskou, onthulde FBK vorige week.

Het bedrijf staat op naam van zijn (vermeende) echtgenote, moeder en schoonvader. Onder de holding hangen nog meer vastgoedbedrijven en ook zou Volodin veelvuldig gebruik maken van een regeringsvliegtuig, aldus FBK.

Om de stembusgang verder te beÔnvloeden, lieten de autoriteiten vorige week weten dat er in de stemlokalen geen toezichtscamera’s meer zullen hangen. Daarop was vijf jaar geleden nog te zien hoe kiescommissieleden stapels extra stemmen in stembussen propten. https://www.ad.nl/buitenl(...)rkiezingen~a34a7eb5/
Er mogen zelfs geen camera's meer hangen in de verkiezingslokalen.

Ja, de mensen zouden eens zien hoe er gefraudeerd wordt. :')
  zondag 1 augustus 2021 @ 11:23:09 #7
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_200671059
quote:
0s.gif Op maandag 26 juli 2021 22:37 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Poetin is weer lekker bezig. Maar het verwijderen van websites van politieke tegenstanders is natuurlijk nooit echt slim. Uiteindelijk gaan meningen ondergronds en komen ze toch wel weer boven.
Tjah volgens mij wordt Navalny een beetje vergeleken met een Willen Engel hier en zou het ook wel beter zijn dat hem de toegang tot de digitale snelweg ontzegt wordt.
N/A
Disclaimer: ik ben geen expert maar shitposter, dit is geen advies en aan deze post zijn geen rechten te ontlenen
pi_200671104
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 11:23 schreef nils7 het volgende:

[..]

Tjah volgens mij wordt Navalny een beetje vergeleken met een Willen Engel hier en zou het ook wel beter zijn dat hem de toegang tot de digitale snelweg ontzegt wordt.
Als je je verdiept in Navalny zie je dat het een slimme kerel is die hele redelijke dingen zegt.

Hij had ook een youtubeprogramma waarin hij misstanden wat betreft corruptie aan de kaak stelde, wat dat betreft is hij meer een journalist zoals Peter R. de Vries.
pi_200863113
Russische justitie fabriceert weer een nieuw misdrijf.

quote:
Nieuwe aanklacht tegen Russische oppositieleider Navalny

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - De gevangen Russische oppositieleider Aleksej Navalny is opnieuw aangeklaagd. Een Russische onderzoekscommissie wil dat hij wordt vervolgd voor het oprichten van een organisatie die "een bedreiging vormt voor de rechten van Russische burgers."

De onderzoekers, die zich buigen over grote misdrijven in Rusland, doelen daarmee op de stichting tegen corruptie van Navalny. Die organisatie was onlangs als "extremistisch" bestempeld en zodoende illegaal geworden. De stichting zou burgers hebben aangezet tot het plegen van illegale handelingen. Het kan drie jaar extra cel voor Navalny betekenen.

De bekende criticus van het regime in Moskou moest eerder dit jaar naar een strafkamp nadat hij was teruggekeerd uit Duitsland voor een behandeling tegen een vergiftiging. Hij moet een straf van 2,5 jaar uitzitten voor fraude. https://www.msn.com/nl-nl(...)ANcj0l?ocid=msedgntp
pi_200863217
Niet raar dat ze dat doen,
Zouden wij in de EU ook moeten doen.

Alle Russische websites weren en blokkeren, Russische vakantiegangers idem net als Russische online gamers etc etc. Weg d'r mee.
pi_200863839
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 11:25 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Als je je verdiept in Navalny zie je dat het een slimme kerel is die hele redelijke dingen zegt.

Hij had ook een youtubeprogramma waarin hij misstanden wat betreft corruptie aan de kaak stelde, wat dat betreft is hij meer een journalist zoals Peter R. de Vries.
Behalve dan dat hij er ook nog wel wat extreem rechtse ideeen op na hield, zo'n fijne kerel is het nou ook weer niet echt.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')