abonnement Unibet Coolblue
  zondag 25 juli 2021 @ 20:31:44 #1
432997 Ven1972
Man met humor
pi_200544194
Hoie kijken we terug op jaren '80 en '90 van vorige eeuw, toen we allemaal jong waren In die jaren gingen we van maandag tot en met vrijdag naar (middelbare) school in eigen woonplaats. We droegen allemaal walkman waar men iemand muziek kon luisteren. Jonge vrouwen hadden vaak lange gekleurde haren, make-up en gekleurde nagels. Elk pubermeisje was idolaat van een bekende popzanger(es) of een popband. Maar jongeren gingen toen ook al stappen op zaterdagavond naar een discotheek om 22.00 uur of zoiets.

Ik herinner me nog veel van mijn puberjaren zodat ik veel vrienden had om samen leuke dingen te doen. Ik zat toen op een speciale scoutingclub voor gehandicapte kinderen als verkenner en later gevorderd tot rowan. Op deze club trok ik meest op met normale mensen zonder beperking die pivo (vrijwilligers) waren en dat was een waanzinnige leuke tijd. Iemand die even oud als mij was een jongen die met mij veel optrok was mijn beste jeugdvriend waar mee ik eerst een lange tijd geen contact mee had en nu weer af en toe contact via LinkedIn. Het voelde voor mij zeer prettig en goed dat ik onder normale mensen begaf dan met bij mensen met een beperking, dat is gewoon zo. Bij de club waren ook leuke meiden die even oud als ik zijn waarmee ik ook verkering mee zou hebben,. maar dat was nooit ten sprake geweest dat een meisje misschien verliefd op mij was geweest. We gingen in 1986 samen met zijn allen 2 weken zonder ouders op vakantie met de boot naar Engeland, was ook mooiste weken van mijn leven waar ik veel met jeugdvriend was. Dit zal ik nooit vergeten,.

Door mijn jeugdvriend was ik ook een onderdeel van zijn vriendenkring waarmee hij regelmatig omging en we spraken ook af en toe over samen op vakantie te gaan zonder ouders bijvoorbeeld naar Frankijk of Spanje. Later kwam dit onderwerp niet meer ten sprake dat mijn oude jeugdvriend minder op de club was en paar maanden nam hij afscheid van ons allemaal via brief van de club. Ik vond zijn manier van afscheid niet echt passend zodat we beste vrienden van elkaar waren, vooral was ik van binnen echt teleurgesteld en boos op hem omdat hij zo deed. Ik gaf echt heel veel om hem en andersom gaf hij veel om mij als meer dan gewone vrienden, zeg maar kamerraad. Voor duidelijkheid zijn wij echt geen homofielen en zo. Ik besprak veel met hem over van alles, vrouwen, seks, vrienden en de familie.

En nog een paar jaren bleef ik nog bij de club, waar ook iemand anders ook vriend van mij was, maar dat was wel minder dan bij oude jeugdvriend.

Hoe hebben jullie jeugd/puberjaren in jaren '80 of '90 van vorige eeuw beleefd?
Humor, serieus en vrolijk!
  Moderator donderdag 19 augustus 2021 @ 11:29:32 #2
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_200979130
De jaren 80 dat was tot mijn 9de herinner ik me door een kinderbril en door de tv, de eerste house muziek french kiss van lil louis maakte een indruk op me en was een voorbode voor de opkomende gabber. Als ik bandjes terugluister van de eind jaren 80 vind ik het grappig dat ik toen al heel erg richting electronische muziek ging die raar was. Verder waren de jaren 80 vooral heel veilig. Ik heb wat oudere ouders (geboren in '40 en '43) en ben dus denk ik wat meer 70's opgevoed dan 80s. Ik zag dan ook om mij heen ouders en kinderen die veel moderner in het leven stonden :D Wat ik vooral zag bij die 'modernere' mensen was een enorme consumeer drang. Als één iemand in de straat zo springbal met een rand had dan wilde en kreeg de hele straat die, zo ook met vliegers, jojo's, skatebikes, plakhandjes, metalen klikarmbanden, slinkies, etc etc.

Wat ik ook typisch jaren 80 vind uit mijn jeugd is oorlogje spelen gewapend met pvc buizen in geweer vorm (zelf gemaakt) in legerjas pang roepen tegen iedereen die je tegenkomt, of uren in een bosje liggen de denkbeeldige vijand opwachten. Dit waarschijnlijk ook aangewakkerd door series a the a-team, mash en later tour of duty. Iets later maar ook nog 80s was er een enorme crossfiets rage (bmx) wat werd gevolgd door skateboards.

Met andere woorden voor mijn gevoel was ik het grootste deel van de jaren 80 en begin van de jaren 90 buiten. Hoe ouder ik werd hoe meer aantrekkingskracht plekken kregen waar je niet mocht zijn, leegstaande gebouwen of schuurtjes die semi verlaten waren, bouwpaatsen, kruipruimtes, oud ijzer containers en heel veel fikkie stoken. Ook was ik wel binnen natuurlijk dan keek je op tv wat er op was, veel avro service salon herinner ik me, met een segmentje met een dierenarts. Kinder tv was er maar weinig vooral op zondag ochtend een blok, wij hadden geen kabel dus ik moest het met de VPRO doen theo en thea en later rembo en rembo, purno, mevrouw ten cate, etc. En we hadden een computer om spelletjes op te doen een MSX die vol met mogelijkheden zat maar die er nogal moeilijk uit te krijgen waren, dus dat was magazines bij de bibliotheek halen en uitzoeken hoe je daar dingen op kon doen.

Al met al wat ik mee heb gekregen is een veilig omgeving waarin ik zelf het gevaar zocht.En de opkomst van het grote consumeren waar mijn ouders minder aan mee deden wat soms ook wel eens een beetje frustreerde.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')