abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_201372940
quote:
0s.gif Op woensdag 15 september 2021 10:43 schreef Autoscooter het volgende:
@ Hexagon : eens.

Daarom ben je eigenlijk ook redelijk fucked wanneer je als single 30+ persoon niet in één van de circa 7 grote steden van Nederland woont.

Op plekken als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en in mindere mate plekken als Haarlem, Groningen, Breda en Nijmegen enzo kun je je op die leeftijd nog redelijk eenvoudig verenigingen in bijvoorbeeld een politieke vereniging of een LARP vereniging mocht je daar behoefte aan hebben of zo je wilt of een tafeltennisclub.

Ik woon in een woonplaats met 30.000 inwoners, en als ik hier bijvoorbeeld kijk naar de voetbal- of roeiclub dan zie ik daar met name leden <20 en daarna pas weer eind 30/begin 40 zodra mensen kinderen hebben die uit de luiers zijn en als ze wel een beetje klaar zijn met elke zaterdagavond met hun vrouw/man of (schoon)ouders op de bank hangen. Mogelijkheden om je te verenigen onder een politieke of alternatieve stroming zijn er eigenlijk niet.

Je kunt dan wel reizen naar een grotere stad, maar je wordt dan altijd beperkt omdat je altijd weer eerder weg moet / niet mee kunt borrelen omdat je weer de laatste trein naar huis moet hebben die op z'n laatst om half 12 gaat. Je blijft dan wel een beetje een buitenstaander. Zelf overweeg ik ook om weer in Amsterdam te gaan wonen. Daar heb je tenminste nog genoeg single dertig plussers. Elke dertig plusser die hier woont is gesetteld.
Dat is natuurlijk onzin. Leden van een politieke partij kruipen opeens uit alle hoeken en gaten tijdens de verkiezingen, in elk kutdorp. Die gaan echt wel eens naar een vergadering hoor, al is het maar om even te horen waar ze de folders moeten halen en met wie ze flyeren.

Dat ze bij stemmingen misschien moeten verzamelen in een stad van hun regio zou best kunnen maar dat is regelmatig wel binnen fiets afstand. Dat jij nooit een partij kantoor bent binnen gestapt is natuurlijk je zelf aan te rekenen.

Surf gewoon even naar de partij website van jouw favoriete partij en er staat vast uit gelegd hoe je je aan meld en waar je informatie kunt krijgen betreffende jouw regio.

PS: ik ben zelf geen partij lid, @Hexagon kan je er meer over vertellen.
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_201375826
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 september 2021 23:51 schreef Autoscooter het volgende:
Even dit topic nieuw leven inblazen met een vraag : zijn er meer dertigers die last hebben van sterke fear of missing out gevoel?

Wat heeft leeftijd met FOMO te maken? Sommige mensen zijn daar gevoelig voor en sommige minder of niet. Volgens mij komt dat zelden uit de lucht vallen bij iemand. Degenen bij wie het later inslaat zijn ook wel degenen waarbij het te verwachten is, in de zin van een stukje passiviteit en niet altijd evenveel regie over hun leven durven te nemen.
Op vrijdag 2 december 2022 18:43 schreef ChevyCaprice het volgende: Is goed. Mail maar een end weg. Daag.
  donderdag 16 september 2021 @ 10:01:19 #163
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_201380723
quote:
1s.gif Op woensdag 15 september 2021 19:03 schreef Godshand het volgende:

[..]
Dat is natuurlijk onzin. Leden van een politieke partij kruipen opeens uit alle hoeken en gaten tijdens de verkiezingen, in elk kutdorp. Die gaan echt wel eens naar een vergadering hoor, al is het maar om even te horen waar ze de folders moeten halen en met wie ze flyeren.

Dat ze bij stemmingen misschien moeten verzamelen in een stad van hun regio zou best kunnen maar dat is regelmatig wel binnen fiets afstand. Dat jij nooit een partij kantoor bent binnen gestapt is natuurlijk je zelf aan te rekenen.

Surf gewoon even naar de partij website van jouw favoriete partij en er staat vast uit gelegd hoe je je aan meld en waar je informatie kunt krijgen betreffende jouw regio.

PS: ik ben zelf geen partij lid, @:Hexagon kan je er meer over vertellen.
Nou is het in de plaatselijke politiek in duffe provinciestadjes van minder dan 50k inwoners wel doorgaans een geheel van grijze hoofden. De jeugd zit meer in de steden en/of is vaker meer met landelijke, internationale onderwerpen bezig.

Maar je hoeft niet beperkt te zijn tot je woonplaats. Ik heb in iedere stad in NL de terrassen onderhand wle leren kennen.
pi_201382543
@Autoscooter dit ervaar ik ook wel zo ja. Ik vind het niet per se heel erg, het is zoals het is maar je kan het niet ontkennen.
Ik woon in de provincie, iedereen die ik ken van mijn leeftijd heeft een gezin en staat daardoor heel anders in het leven dan ik.

Niet dat we een hekel aan elkaar hebben of dat ik nergens voor open sta, maar alle vrienden/kennissen/oud-collega's die ik gehad heb die een gezin hebben is weer verwaterd. Vaak zijn die gezinnen zo enorm hectisch en worden ze compleet geleefd, ze hebben het over woningonderhoud, hun baan die ze 9/10 keer niet leuk vinden maar vanwege verantwoordelijkheden niet kunnen verlaten, relatieproblemen, schoonfamilie, Kamado's en Efteling tickets, puppy's, school, logistieke uitdagingen en dat soort dingen, het staat gewoon ver van me af. Je kan nooit spontaan met ze afspreken (wat begrijpelijk is, maar wel onhandig). Als ze een keer uitgaan willen ze direct helemaal los en de boel op stelten zetten, maar kakken ze steevast om 22:30 uur volledig in en gaan ze toch maar verstandig zijn want morgenvroeg staat er weer eentje naast hun bed.

Andersom had ik ook wel dat ze mij maar een oude vrijster vinden die maar wat rondklooit, waardoor ik nergens over mee kan praten wat de échte uitdagingen in het leven betreft zoals het hebben van een huwelijk, hypotheek en kinderen (is ook zo).

Mensen met relatie maar zonder kinderen werkt dan weer wel, mits het vrouwen zijn want vrienden zijn met mannen in relaties werkt ook weer niet echt (uberhaupt werkt vriendschap met mannen niet echt).

Ik word er ook wel eens moe van dat mensen die hier zelf geen ervaring mee hebben gaan lopen pushen dat het allemaal aan je eigen mentaliteit zou liggen. Ik kan hier wel bij 100 clubjes gaan, ik zit ook wel bij clubjes en ken best wel wat mensen maar kindloze leeftijdgenoten uit de stad heb ik steevast veel meer raakvlakken en klik mee. Het is dat het er zo pleurisdruk, duur en lawaaierig is en ik liever buitenaf woon, anders zou ik weer in de stad gaan wonen.

Mensen zoals ik zijn hier natuurlijk wel, maar de spoeling is dun en dan moet je ook maar net een klik hebben als je er 1 tegenkomt. Dus het resultaat is dat ik allemaal mensen ken die 10 jaar jonger zijn dan ik en mensen die minstens 10 jaar ouder zijn, dat werkt ook wel op zich. Maar met eigen generatiegenoten omgaan is toch wel anders.
What's the name of the game?
pi_201382777
Precies Marz, erg herkenbaar.

Het is allemaal ook geen ramp : tot op zekere hoogte heb je zelf de touwtjes in handen. Maar dat hier nog wordt ontkend dat kleinere / meer regionale woonplaatsen ook minder jongere ''outgoing'' mensen hebben, vind ik wel vreemd.

Ja natuurlijk is er in mijn woonplaats ook vast wel een politiek gezelschap, alleen dat komt bij elkaar rond verkiezingstijd en bestaat doorgaans uit veertig plussers en is geen jonger gezelschap dat -ongeacht wel of geen verkiezingstijd- bij elkaar komt naast politiek inhoudelijke redenen ook sociale redenen.

Verder wat je zegt over de levens van mensen met kinderen : daar zit inderdaad ook een enorm verschil in. Dat is geen verwijt (ik zou zelf ook zo zijn met al die verplichtingen), maar een constatering. Zelf kom ik vrij veel over de vloer bij een vriend met 2 kleine kinderen, maar het voelt toch altijd een beetje ongelijkwaardig ofzo. Ik ben altijd maar bezig om mij aan te passen aan hem en zijn (on) mogelijkheden, maar andersom nooit. Dat kan niet anders, maar ik denk eerlijk gezegd de laatste tijd wel steeds vaker : aardig van die kerel dat hij mij zovaak uitnodigt, maar zijn huis zou niet de plek moeten zijn waar ik als single mijn zaterdagavonden doorbreng :P

Ik snap dat hij (en zijn vriendin) mij er prima bij kunnen/willen hebben. Ik ben rustig, verantwoordelijk, ze hebben samen niet zoveel gespreksstof dus na een week samen met het bord voor de TV is het voor hen ook een opluchting als ik langskom waarschijnlijk, en zélf vind ik het ook wel leuk, maar ik besef ook : als ik wat meer assertiviteit en ondernemingsdrang in m'n reet had gehad, zat ik niet bijna elke zaterdagavond thuis op de bank bij een stelletje met twee dreumessen.

Uiteindelijk heb je het tot op zekere hoogte ook wel zelf in de hand. Erover klagen heeft niet zoveel zin, en tegen de stroom inzwemmen ook niet. Gelukkig biedt de moderne digitale tijd een hoop opties, ook als je niet in een traditionele grote stad woont. Maar ik denk dat het beste in onze situatie eigenlijk is om je zo veel mogelijk te omringen met gelijkgestemden. Als je een kikker bent, ga je ook in een vijver zitten en niet in een bos :P
pi_201382820
Ik ben sinds 2,5 jaar weer single en herken dit probleem dus totaal niet.
Je bent toch niet verplicht om in je dorp te blijven voor vertier?
Ik kom leuke mensen tegen op mijn werk, bij crossfit en daarnaast ben ik pas weer begonnen met dansen in een stad in de buurt.
Als vriendinnen een keer niet uit willen als ik dochter niet heb doe ik iets met NMLK of ga alleen sporten of dansen……
Als een vlinder die toch vliegen kan tot in de blauwe lucht.
Als een vlinder altijd vrij en voor het leven op de vlucht. Wil ik sterven op het water maar dat is een zorg van later Ik wil nu als vlinder vliegen op de bloemenbladeren wiegen.
pi_201383375
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 12:21 schreef Avianflu het volgende:
Ik ben sinds 2,5 jaar weer single en herken dit probleem dus totaal niet.
Je bent toch niet verplicht om in je dorp te blijven voor vertier?
Ik kom leuke mensen tegen op mijn werk, bij crossfit en daarnaast ben ik pas weer begonnen met dansen in een stad in de buurt.
Als vriendinnen een keer niet uit willen als ik dochter niet heb doe ik iets met NMLK of ga alleen sporten of dansen……
Juist dit soort reacties is dus zo irritant af en toe.

Ik kom ook zat leuke mensen tegen. Dat staat er toch los van?

Het is een constatering dat er in deze leeftijdscategorie wat minder beschikbaarheid is dan in de categorie 20ers en 40ers, omdat mensen in deze leeftijd jonge gezinnen hebben. Vooral in een dorp. Volgens mij is het gewoon een feit.

En dan wordt er door sommige mensen direct gezegd "nee hoor, dat ligt toch heus aan jezelf, je kan namelijk dit, dat, zus en zo!"

Als jij zegt "ik woon niet in de buurt van een bos, op zich wel eens jammer want ik hou van bossen" kan ik je uiteraard ook gaan vertellen dat er zat mooie bossen zijn in Nederland waar je gratis in mag, want ik doe dat ook, ik ga elke week naar het bos, ik ga daar hardlopen, kamperen, noem maar op, ik kom niets tekort hoor. Je bent toch niet verplicht om thuis te blijven zitten?

Maar dat was helemaal het punt niet.

Daarom begin ik er niet zo snel meer over, heeft toch geen zin (sowieso niet want je doet er toch niets aan).
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 12:19 schreef Autoscooter het volgende:
Ik snap dat hij (en zijn vriendin) mij er prima bij kunnen/willen hebben. Ik ben rustig, verantwoordelijk, ze hebben samen niet zoveel gespreksstof dus na een week samen met het bord voor de TV is het voor hen ook een opluchting als ik langskom waarschijnlijk, en zélf vind ik het ook wel leuk, maar ik besef ook : als ik wat meer assertiviteit en ondernemingsdrang in m'n reet had gehad, zat ik niet bijna elke zaterdagavond thuis op de bank bij een stelletje met twee dreumessen.
Dat is wel herkenbaar, dan word je zo'n huisvriend en entertainment voor de zaterdagavond. En zij vinden het dan leuk om de spectaculaire verhalen over je liefdesleven te horen zodat ze denken "dan hebben wij het zo slecht nog niet eigenlijk."

Ik ben wel een sociaal persoon, zit ook bij NMLK en nog wat clubjes, sport, yoga, werk, ik organiseer zelf ook wel eens iets en dat is allemaal leuk, ook alleen kan ik me meestal wel vermaken. Maar ik kan wel heel erg opleven als ik een gelijkgestemde leeftijdsgenoot ontmoet. En dat komt best weinig voor ondanks alles.

Ik las laatst iets dat dertigers tegenwoordig ook maar vaak liever in een slechte relatie blijven omdat alleen zijn zo eenzaam is in deze tijd. Dat maakte wel dat ik dacht dat dit dus wel een realiteit is en niet alleen mijn eigen perceptie.
What's the name of the game?
pi_201383836
quote:
0s.gif [b]Op
[..]
Dat is wel herkenbaar, dan word je zo'n huisvriend en entertainment voor de zaterdagavond. En zij vinden het dan leuk om de spectaculaire verhalen over je liefdesleven te horen zodat ze denken "dan hebben wij het zo slecht nog niet eigenlijk."

Ik ben wel een sociaal persoon, zit ook bij NMLK en nog wat clubjes, sport, yoga, werk, ik organiseer zelf ook wel eens iets en dat is allemaal leuk, ook alleen kan ik me meestal wel vermaken. Maar ik kan wel heel erg opleven als ik een gelijkgestemde leeftijdsgenoot ontmoet. En dat komt best weinig voor ondanks alles.

Ik las laatst iets dat dertigers tegenwoordig ook maar vaak liever in een slechte relatie blijven omdat alleen zijn zo eenzaam is in deze tijd. Dat maakte wel dat ik dacht dat dit dus wel een realiteit is en niet alleen mijn eigen perceptie.
Oh, de huisvriend inderdaad. Pijnlijk herkenbaar. Opzich wel gezellig hoor, maar drie zaterdagavonden per maand is misschien wel een beetje too much :D

Plus nu je het zo zegt : voor hen fungeer ik misschien ook wel als een soort spiegel die ze zichzelf voorhouden, van : ''we hebben dan wel gebroken nachten en dreumessen met poepluiers, we ergeren ons soms aan elkaar, maar we hadden ook Autoscooter kunnen zijn'' :P Misschien toch maar iets meer zelfrespect kweken en wat minder vaak daarheen gaan haha.

En blijven hangen in een ''slechte'' relatie kan ik tot op zekere hoogte ook nog wel begrijpen eigenlijk.Althans, het hangt ervanaf wanneer je het als slecht beschouwt. Vrijwel elk koppel om me heen signaleer ik ook irritaties, onderlinge onoverbrugbare verschillen, zelfs hardop in elkaars bijzijn uitspreken dat het gras bij de buren wel eens groener zou kunnen zijn :D

Maar of het als single dan per sé beter is? Precies dat voorbeeld van ''de huisvriend''. Voor je het weet kom je in dat soort situaties terecht. Ik accepteer sinds meer mensen om me heen kinderen/relaties hebben veel meer uitnodigingen waar ik voorheen nooit op in zou zijn gegaan. En zo beland ik een maand geleden opeens bij een collega van een voormalige baan voor een tuin-bbq. 80 km naar hem toe gereden met al het idee in mijn achterhoofd : wat ga ik hier eigenlijk doen? Ik spreek die gozer nooit meer en ik rij er zo'n eind voor. Toen ik daar aankwam was er onaangekondigd nog een ander stel met 2 kleine kinderen die ik dus totaal niet kende.

Toen dacht ik echt : dan heb ik liever een niet perfecte relatie dan dit soort shit de hele tijd :P
  donderdag 16 september 2021 @ 13:56:50 #169
262052 TaMieke
Bah-a-la-la-la-la-la
pi_201384083
Wat is het probleem nou eigenlijk?
Mensen nodigen jullie uit zodat je niet alleen zit, maar zelfs dat is niet goed? :? Want je bent daar ter vermaak?
Ga je daarom niet met mensen/vrienden om, voor elkaars vermaak? Zodat je lol hebt MET elkaar?

Ik heb ook niet altijd zin om het 5e wiel aan de wagen te zijn, dus dan sla ik wel eens iets af. Maar de meeste mensen bedoelen het gewoon goed.
Op woensdag 13 juni 2018 15:27 schreef gcjoel het volgende:
JIj bent raar, dat snap je wel he? :D
pi_201384236
Ik voel mij dus echt geen huisvriendin.
Doen die vrienden van jullie dan nooit iets zonder partner :? .
Als een vlinder die toch vliegen kan tot in de blauwe lucht.
Als een vlinder altijd vrij en voor het leven op de vlucht. Wil ik sterven op het water maar dat is een zorg van later Ik wil nu als vlinder vliegen op de bloemenbladeren wiegen.
pi_201384238
Iets is nooit alleen maar zwart of wit.

Natuurlijk bedoelen ze het goed, maar kijk alleen al naar de manier waarop je het zélf verwoordt ''Mensen nodigen je uit zodat je niet alleen zit'' Alleen al hoe je dat verwoordt, impliceert al een bepaalde mate van ongelijkheid. Het ''welwillende'' koppel nodigt de ''zielige'' single uit zodat die maar niet alleen zit.

Voor mijn gevoel moet samenkomen altijd wel gelijkwaardig zijn, en omdat je als koppel met twee kinderen en single al snel in zulke verschillende situaties zit, ontstaat er al snel een soort onbalans.
pi_201384267
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 14:05 schreef Avianflu het volgende:
Ik voel mij dus echt geen huisvriendin.
Doen die vrienden van jullie dan nooit iets zonder partner :? .
Nja hoe zou jij het vinden als je met een kind van 1,5 zit en met een baby van 4 maanden en je vriend is elke zaterdagavond van huis (of andersom).

Nee, in deze fase doen ze weinig zonder elkaar.
pi_201384270
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 13:56 schreef TaMieke het volgende:
Wat is het probleem nou eigenlijk?
Mensen nodigen jullie uit zodat je niet alleen zit, maar zelfs dat is niet goed? :? Want je bent daar ter vermaak?
Ga je daarom niet met mensen/vrienden om, voor elkaars vermaak? Zodat je lol hebt MET elkaar?

Ik heb ook niet altijd zin om het 5e wiel aan de wagen te zijn, dus dan sla ik wel eens iets af. Maar de meeste mensen bedoelen het gewoon goed.
Wie zegt dat het niet goed bedoeld is?

Wil alleen niet zeggen dat het ook altijd goed voor je is. Zoals je zelf zegt, je hebt niet altijd zin om het 5e wiel te zijn.

En ja mensen met dreumesen ondernemen weinig buiten de deur, wat logisch is.

Ter extra verduidelijking; als ik ergens de huisvriend word is dat omdat ik dat zelf doe, niet de schuld van die mensen. Het kan wel verleidelijk zijn als ze je steeds uitnodigen en je denkt ach of ik nou alleen een film kijk of gezellig daar een drankje doe. Maar het is niet altijd per se beter voor iedereen dat het zo gaat. Dat is iets om zelf alert op te zijn, als je graag een grotere sociale kring wil of graag een relatie wil.
What's the name of the game?
  donderdag 16 september 2021 @ 14:14:17 #174
262052 TaMieke
Bah-a-la-la-la-la-la
pi_201384337
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 14:05 schreef Autoscooter het volgende:
Iets is nooit alleen maar zwart of wit.

Natuurlijk bedoelen ze het goed, maar kijk alleen al naar de manier waarop je het zélf verwoordt ''Mensen nodigen je uit zodat je niet alleen zit'' Alleen al hoe je dat verwoordt, impliceert al een bepaalde mate van ongelijkheid. Het ''welwillende'' koppel nodigt de ''zielige'' single uit zodat die maar niet alleen zit.

Voor mijn gevoel moet samenkomen altijd wel gelijkwaardig zijn, en omdat je als koppel met twee kinderen en single al snel in zulke verschillende situaties zit, ontstaat er al snel een soort onbalans.
Oke, ik snap wat je bedoelt. Dat niet alleen zitten heb ik alleen als ze vragen of ik kom eten. Alsof ik ineens niet meer voor mezelf kan koken :D

Maar volgens jouw logica is elke vriendschap ongelijk zodra iemand een relatie krijgt?! Dat lijkt me ook geen goede manier om naar vriendschappen/relaties te kijken.
Gelijkwaardig waarin trouwens? Het aantal mensen?
Denk vooral dat iedereen zich in elkaars situatie moet kunnen inleven. Als het echt alleen maar over de kinderen gaat en er geen plek meer is voor jouw verhalen/leven, dan wordt het ongelijkwaardig en zou ik ook niet meer snel op bezoek gaan.

Dat diegene met jonge kinderen niet meer elke zaterdag in de kroeg hangt, is logisch. Maar misschien 1 zaterdag met de mannen op stap moet toch wel kunnen, lijkt me?!

quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 14:07 schreef -marz- het volgende:

[..]
Wie zegt dat het niet goed bedoeld is?

Wil alleen niet zeggen dat het ook altijd goed voor je is. Zoals je zelf zegt, je hebt niet altijd zin om het 5e wiel te zijn.

En ja mensen met dreumesen ondernemen weinig buiten de deur, wat logisch is.
Niemand zegt dat, maar daar ben je dan wel zelf bij. Het is je eigen keuze om er ja op te zeggen.
Dan niet achteraf zeuren dat het niet spannend is, dat weet je van te voren.

Edit op jouw edit. We snappen elkaar ;) :)
Op woensdag 13 juni 2018 15:27 schreef gcjoel het volgende:
JIj bent raar, dat snap je wel he? :D
pi_201384457
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 14:07 schreef Autoscooter het volgende:

[..]
Nja hoe zou jij het vinden als je met een kind van 1,5 zit en met een baby van 4 maanden en je vriend is elke zaterdagavond van huis (of andersom).

Nee, in deze fase doen ze weinig zonder elkaar.
Ene weekend papa en andere weekend mama ?
Prima dat zij dat niet doen maar het is echt niet zo dat dat iets onmogelijks is.
Als een vlinder die toch vliegen kan tot in de blauwe lucht.
Als een vlinder altijd vrij en voor het leven op de vlucht. Wil ik sterven op het water maar dat is een zorg van later Ik wil nu als vlinder vliegen op de bloemenbladeren wiegen.
pi_201384517
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 14:14 schreef TaMieke het volgende:

[..]
Oke, ik snap wat je bedoelt. Dat niet alleen zitten heb ik alleen als ze vragen of ik kom eten. Alsof ik ineens niet meer voor mezelf kan koken :D

Maar volgens jouw logica is elke vriendschap ongelijk zodra iemand een relatie krijgt?! Dat lijkt me ook geen goede manier om naar vriendschappen/relaties te kijken.
Gelijkwaardig waarin trouwens? Het aantal mensen?
Denk vooral dat iedereen zich in elkaars situatie moet kunnen inleven. Als het echt alleen maar over de kinderen gaat en er geen plek meer is voor jouw verhalen/leven, dan wordt het ongelijkwaardig en zou ik ook niet meer snel op bezoek gaan.

Dat diegene met jonge kinderen niet meer elke zaterdag in de kroeg hangt, is logisch. Maar misschien 1 zaterdag met de mannen op stap moet toch wel kunnen, lijkt me?!
Het trekt automatisch een bepaalde kant op zodra er kinderen komen. Dat is niet de schuld van het koppel, maar dat is gewoon hoe het loopt.

Laatst was ik bijvoorbeeld met dit koppel op een terras, en de kinderwagen stond er ook bij. Iedereen sprak hen aan, over hun kind, hoe het ging, of de baby goed slaapt enzo. Vervolgens was het 20:00 uur en werd de baby een beetje huilerig en besloot de moeder dat we gingen afrekenen en naar huis gingen.

Al dit soort dingen zijn natuurlijk hartstikke logisch. Ze kunnen die baby niet alleen thuis laten. Op een gegeven moment is zo'n baby er klaar mee en moet het naar bed. Maar onderaan de streep zit ik er de helft van de tijd een beetje bij als een lulletje rozenwater en heb ik ook weinig in de melk te brokkelen over hoe laat we naar huis gaan. Dat besluiten de ouders, omdat het tijd wordt voor de baby.

Nogmaals : heel normaal allemaal vanuit het perspectief van de baby en de ouders gezien. Maar voor mij als single is het niet echt gezond. Wel af en toe, maar niet structureel. In mijn situatie kun je beter je eigen weg/pad kiezen waarin je zélf de teugels in handen kunt nemen en niet jouw avond voor een groot deel wordt bepaald door de baby van een ander koppel nota bene. In die zin is het niet gelijk. Misschien wel gelijkwaardig, maar niet gelijk.

Maar zoals Marz inderdaad zegt : daar ben je zelf altijd nog bij en je beslist zelf hoe ver je het laat komen. En door dit hier nu eens aan te stippen besef ik mij dat ik misschien soms een beetje te veel erin ben meegegaan. Je moet toch zelf ervoor zorgen dat je je boeltje op orde krijgt.
  Moderator donderdag 16 september 2021 @ 14:55:06 #177
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_201384892
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 14:27 schreef Autoscooter het volgende:

[..]
Het trekt automatisch een bepaalde kant op zodra er kinderen komen. Dat is niet de schuld van het koppel, maar dat is gewoon hoe het loopt.

Laatst was ik bijvoorbeeld met dit koppel op een terras, en de kinderwagen stond er ook bij. Iedereen sprak hen aan, over hun kind, hoe het ging, of de baby goed slaapt enzo. Vervolgens was het 20:00 uur en werd de baby een beetje huilerig en besloot de moeder dat we gingen afrekenen en naar huis gingen.

Al dit soort dingen zijn natuurlijk hartstikke logisch. Ze kunnen die baby niet alleen thuis laten. Op een gegeven moment is zo'n baby er klaar mee en moet het naar bed. Maar onderaan de streep zit ik er de helft van de tijd een beetje bij als een lulletje rozenwater en heb ik ook weinig in de melk te brokkelen over hoe laat we naar huis gaan. Dat besluiten de ouders, omdat het tijd wordt voor de baby.

Nogmaals : heel normaal allemaal vanuit het perspectief van de baby en de ouders gezien. Maar voor mij als single is het niet echt gezond. Wel af en toe, maar niet structureel. In mijn situatie kun je beter je eigen weg/pad kiezen waarin je zélf de teugels in handen kunt nemen en niet jouw avond voor een groot deel wordt bepaald door de baby van een ander koppel nota bene. In die zin is het niet gelijk. Misschien wel gelijkwaardig, maar niet gelijk.

Maar zoals Marz inderdaad zegt : daar ben je zelf altijd nog bij en je beslist zelf hoe ver je het laat komen. En door dit hier nu eens aan te stippen besef ik mij dat ik misschien soms een beetje te veel erin ben meegegaan. Je moet toch zelf ervoor zorgen dat je je boeltje op orde krijgt.
Je kunt toch gewoon met andere mensen optrekken in plaats van met koppels die kinderen hebben?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_201384922
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 14:55 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Je kunt toch gewoon met andere mensen optrekken in plaats van met koppels die kinderen hebben?
Uiteraard. Besef me door deze discussie ook dat het voor mij beter is om dat wat meer te gaan doen.

Enfin, ik ben ook een beetje kwijt hoe we precies in deze discussie terecht zijn gekomen of wat de relevantie er precies van is.
  Moderator donderdag 16 september 2021 @ 14:59:29 #179
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_201384941
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 14:57 schreef Autoscooter het volgende:

[..]
Uiteraard. Besef me door deze discussie ook dat het voor mij beter is om dat wat meer te gaan doen.

Enfin, ik ben ook een beetje kwijt hoe we precies in deze discussie terecht zijn gekomen of wat de relevantie er precies van is.
Nou volgens mij begon het 6 dagen gelezen toen je dit topic nieuw leven inblies met een post over fear of missing out. Daar is dit nu uiteindelijk volgens mij een beetje het gevolg van.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_201384985
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 14:59 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Nou volgens mij begon het 6 dagen gelezen toen je dit topic nieuw leven inblies met een post over fear of missing out. Daar is dit nu uiteindelijk volgens mij een beetje het gevolg van.
Nja vanuit mijn eigen perceptie zijn dat dingen waar je als single 30ér tegenaan kunt lopen. De één vindt het zo te lezen totale onzin, de ander herkent zich erin. En nu hebben we opeens een zijpad over koppels met kinderen gevonden. Echter is dat maar een deel van het verhaal.
pi_201384990
Ik vind het iig fijn om ervaringen uit te wisselen over de beschikbaarheid van gelijkgestemde leeftijdsgenoten in de niet-grootstedelijke omgeving.

Aangezien het topic gaat over single 30ers lijkt me dat wel ontopic.
What's the name of the game?
  Moderator donderdag 16 september 2021 @ 15:05:52 #182
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_201385010
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 15:04 schreef Autoscooter het volgende:

[..]
Nja vanuit mijn eigen perceptie zijn dat dingen waar je als single 30ér tegenaan kunt lopen. De één vindt het zo te lezen totale onzin, de ander herkent zich erin. En nu hebben we opeens een zijpad over koppels met kinderen gevonden. Echter is dat maar een deel van het verhaal.
Naja ik herken het wel, maar de oplossing kan maar 2 kanten op he. Of je stoort je er gewoon niet aan, of je moet (meer) met andere mensen omgaan die niet een koppel met kinderen zijn natuurlijk.
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 16 september 2021 @ 15:24:00 #183
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_201385228
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 14:05 schreef Autoscooter het volgende:
Iets is nooit alleen maar zwart of wit.

Natuurlijk bedoelen ze het goed, maar kijk alleen al naar de manier waarop je het zélf verwoordt ''Mensen nodigen je uit zodat je niet alleen zit'' Alleen al hoe je dat verwoordt, impliceert al een bepaalde mate van ongelijkheid. Het ''welwillende'' koppel nodigt de ''zielige'' single uit zodat die maar niet alleen zit.

Voor mijn gevoel moet samenkomen altijd wel gelijkwaardig zijn, en omdat je als koppel met twee kinderen en single al snel in zulke verschillende situaties zit, ontstaat er al snel een soort onbalans.
Ze hebben toch zelf ook behoefte om sociaal contact met iemand te hebben? Niet uit medelijden maar gewoon omdat ook mensen met een gezin dat graag willen. Alleen niet ergens op een of andere party maar thuis.

Het idee dat ze het puur uit medelijden met je doen gaat natuurlijk ook nergens over. Dan vind je eerder jezelf zielig.
pi_201385452
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 15:24 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Ze hebben toch zelf ook behoefte om sociaal contact met iemand te hebben? Niet uit medelijden maar gewoon omdat ook mensen met een gezin dat graag willen. Alleen niet ergens op een of andere party maar thuis.

Het idee dat ze het puur uit medelijden met je doen gaat natuurlijk ook nergens over. Dan vind je eerder jezelf zielig.
Wat ik meer bedoel, is de beeldvorming.

Van dit koppel weet ik dat ze het net zo leuk vinden om mij over de vloer te hebben, dan als ik het vind om naar hen toe te gaan.

Maar ik merk wel dat buitenstaanders er al snel een bepaald beeld bij krijgen. Zo was ik laatst bij hen, toen er ook nog een ander persoon was. Die zei tegen mij ''Jij bent ook vaak hier he. Nou wees maar blij met zo'n goede vriend als Chris, want de meeste mensen met pasgeboren baby's en dreumessen willen niet meer elk weekend iets doen''.

M'n eigen moeder zei het laatst ook nog : ''Ga je nou alweer naar Chris? Zorg je wel dat je niet te veel bent daar? Die kinderen hebben rust, reinheid en regelmaat nodig en vindt Lisa (zijn vriendin) het ook wel leuk als jij komt? Ik kan me goed voorstellen dat ze erg druk is de hele week met die kinderen en dat ze even behoefte heeft aan rust.

Dus voor je het weet heb je zo'n beeld over jezelf gecreeerd waarin je een soort van treurige single bent die wordt ''opgevangen'' ofzo. En hoewel ik weet dat het feitelijk niet zo is, zit ik ook niet zo te wachten op zo'n imago. Op de een of andere manier vinden mensne het toch vreemd ofzo valt me op.
  donderdag 16 september 2021 @ 15:57:21 #185
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_201385618
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 15:05 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Naja ik herken het wel, maar de oplossing kan maar 2 kanten op he. Of je stoort je er gewoon niet aan, of je moet (meer) met andere mensen omgaan die niet een koppel met kinderen zijn natuurlijk.
Het is inderdaad zo simpel. Als je behoeftes hebt en je vrienden kunnen die door hun nieuwe levensstijl niet meer vervullen dan kun je 2 dingen doen.
1. Je sociale netwerk uitbreiden met mensen die wel mee willen naar festivals en kroegen. En tussen de bedrijven op bezoek bij je gesettelde vrienden, voor zover je er nog een band mee hebt
2. Er eindeloos over zeuren dat hun levensstijl wat anders is dan de jouwe, je tekort gedaan voelen omdat ze niet enkel met jou rekening kunnen houden en boos zijn dat je die behoeftes mist

Om een of andere vage reden schijnen sommigen het tweede de voorkeur te geven.
pi_201385675
Joh, soms kun je toch ook gewoon je bevindingen en ervaringen (waar je tegenaan loopt enzo) met elkaar bespreken?

Dit heeft helemaal niks met eindeloos zeuren te maken.

Daarnaast : als je zo klinisch overal tegenaan gaat kijken, kun je zo'n antwoord wel in elk R&P topic gaan neerkwakken ''Je kan er wel over blijven zeuren, maar [...]''
pi_201385751
Er sluipt soms wel wat superioriteit in als je als vrijgezel omgaat met stellen. Bijvoorbeeld als ze dan een vrijgezelle vriend uitnodigen om je te koppelen.

In dit geval was die vriend verslaafd en 100% arbeidsongeschikt wegens psychische problemen, toen heb ik gevraagd waarom vinden jullie dit een geschikte man voor mij? Wil je me graag de vernieling in helpen of is het een grap?

Dat was toch wel vanuit een soort medelijden (iig naar die kerel toe) en de gedachte van laten we die arme eenzame zielen eens bij elkaar brengen, wie weet wat voor moois er opbloeit. Mag je niets van vinden natuurlijk, want "het was goed bedoeld" en je kan altijd nee zeggen toch, maar komop zeg, ik kan me niet voorstellen dat ik zelf ooit zoiets zou doen.

quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 15:57 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Het is inderdaad zo simpel. Als je behoeftes hebt en je vrienden kunnen die door hun nieuwe levensstijl niet meer vervullen dan kun je 2 dingen doen.
1. Je sociale netwerk uitbreiden met mensen die wel mee willen naar festivals en kroegen. En tussen de bedrijven op bezoek bij je gesettelde vrienden, voor zover je er nog een band mee hebt
2. Er eindeloos over zeuren dat hun levensstijl wat anders is dan de jouwe, je tekort gedaan voelen omdat ze niet enkel met jou rekening kunnen houden en boos zijn dat je die behoeftes mist

Om een of andere vage reden schijnen sommigen het tweede de voorkeur te geven.
Tja men moet eerst iets ervaren om een conclusie te kunnen trekken. Eindeloos over zeuren is wel weer heel negatief. Als je eerst beste maatjes was met iemand en zijn/haar hele leefsituatie is inmiddels veranderd waardoor het scheef groeit, dan duurt het soms ff voordat je voelt dat je er niet zo veel meer uit haalt. Stellen kunnen geneigd zijn om je gewoon wekelijks uit te blijven nodigen heb ik gemerkt, als je dan zelf ook niets te doen hebt ga je er makkelijk op in, is ook wel lekker comfortabel.

Want nieuwe mensen leren kennen gaat ook niet altijd over rozen, het is niet dat je op elke straathoek fantastische nieuwe hechte vriendschappen sluit dat weet ook iedereen. Zoiets kost best wat tijd en energie.

Het is wel beter om toch die stap te zetten idd, uiteindelijk levert het je meer voldoening op. Maar volgens mij is iedereen het daar al over eens.
What's the name of the game?
  donderdag 16 september 2021 @ 16:13:02 #188
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_201385823
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 15:42 schreef Autoscooter het volgende:

[..]
Wat ik meer bedoel, is de beeldvorming.

Van dit koppel weet ik dat ze het net zo leuk vinden om mij over de vloer te hebben, dan als ik het vind om naar hen toe te gaan.

Maar ik merk wel dat buitenstaanders er al snel een bepaald beeld bij krijgen. Zo was ik laatst bij hen, toen er ook nog een ander persoon was. Die zei tegen mij ''Jij bent ook vaak hier he. Nou wees maar blij met zo'n goede vriend als Chris, want de meeste mensen met pasgeboren baby's en dreumessen willen niet meer elk weekend iets doen''.

M'n eigen moeder zei het laatst ook nog : ''Ga je nou alweer naar Chris? Zorg je wel dat je niet te veel bent daar? Die kinderen hebben rust, reinheid en regelmaat nodig en vindt Lisa (zijn vriendin) het ook wel leuk als jij komt? Ik kan me goed voorstellen dat ze erg druk is de hele week met die kinderen en dat ze even behoefte heeft aan rust.

Dus voor je het weet heb je zo'n beeld over jezelf gecreeerd waarin je een soort van treurige single bent die wordt ''opgevangen'' ofzo. En hoewel ik weet dat het feitelijk niet zo is, zit ik ook niet zo te wachten op zo'n imago. Op de een of andere manier vinden mensne het toch vreemd ofzo valt me op.
Ik zou in een situatie dat een stel met kinderen me iedere week uitnodigt eerder denken dat het andersom is en er niemand ander bij hen op bezoek wil komen voor hun sociale behoeften. Als single zijn er immers een stuk meer mogelijkheden om wat te gaan doen.

Maar het beeld van een treurige single kan niet echt ontstaan als het niet ook daar aan grenst. Als je immers een goed gevulde agenda hebt dan is er namelijk geen reden te denken dat het uit medelijden is.
pi_201385955
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 16:13 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Ik zou in een situatie dat een stel met kinderen me iedere week uitnodigt eerder denken dat het andersom is en er niemand ander bij hen op bezoek wil komen voor hun sociale behoeften. Als single zijn er immers een stuk meer mogelijkheden om wat te gaan doen.

Maar het beeld van een treurige single kan niet echt ontstaan als het niet ook daar aan grenst. Als je immers een goed gevulde agenda hebt dan is er namelijk geen reden te denken dat het uit medelijden is.
Nja dat bedoel ik inderdaad : als single krijg je in dat geval vaak te maken met een soort sticker op je hoofd. ''Hij is daar elk weekend. Wat treurig, hij heeft waarschijnlijk niks anders te doen''. Terwijl als koppel is dat niet het geval, en word je eerder aangemerkt als de personen die zich heel empatisch over de single ''ontfermen''.

Terwijl in de praktijk kan voor het koppel natuurlijk precies hetzelfde gelden als voor de single.

In mijn geval is het overigens wel zo dat mijn sociale agenda niet meer zo vol is nu als 32 jarige, dan hij was toen ik 22 was. Dat vind ik ook niet zo erg, want mijn behoeftes zijn ook anders. Maar ik heb wel degelijk genoeg alternatieven. Echter is het vaak een bewuste keuze om op zaterdagavond naar dit koppel toe te gaan, in plaats van naar een andere vriend. Immers vind ik het onderaan de streep gezellig, wonen ze op fietsafstand in plaats van 1 uur rijden verderop of in een binnenstad waardoor ik om 23:00 's avonds alweer rekening ermee moet houden dat ik mijn laatste trein mis.

Dat is juist een beetje die scheve stigmatisering die ik bedoel.
  donderdag 16 september 2021 @ 16:54:06 #190
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_201386209
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 16:26 schreef Autoscooter het volgende:

[..]
Nja dat bedoel ik inderdaad : als single krijg je in dat geval vaak te maken met een soort sticker op je hoofd. ''Hij is daar elk weekend. Wat treurig, hij heeft waarschijnlijk niks anders te doen''. Terwijl als koppel is dat niet het geval, en word je eerder aangemerkt als de personen die zich heel empatisch over de single ''ontfermen''.

Terwijl in de praktijk kan voor het koppel natuurlijk precies hetzelfde gelden als voor de single.

In mijn geval is het overigens wel zo dat mijn sociale agenda niet meer zo vol is nu als 32 jarige, dan hij was toen ik 22 was. Dat vind ik ook niet zo erg, want mijn behoeftes zijn ook anders. Maar ik heb wel degelijk genoeg alternatieven. Echter is het vaak een bewuste keuze om op zaterdagavond naar dit koppel toe te gaan, in plaats van naar een andere vriend. Immers vind ik het onderaan de streep gezellig, wonen ze op fietsafstand in plaats van 1 uur rijden verderop of in een binnenstad waardoor ik om 23:00 's avonds alweer rekening ermee moet houden dat ik mijn laatste trein mis.

Dat is juist een beetje die scheve stigmatisering die ik bedoel.
Maar als je dan iedere week daar op bezoek gaat lig je wel weer wakker van "fear of missing out" omdat je niet op een plek bent waar je vrouwen kan scoren? Dan begint het meer op een dwangneurose te lijken die bezoeken.

Maargoed, hoe er tegen je aan gekeken wordt als single is ook ene kwestie van hoe je single leven eruit ziet en erover praat. Dat kan zowel deerniswekkend als jaloersmakend zijn. Wie voor het tweede zorgt zal niet snel last hebben van een imao van het eerste.
  donderdag 16 september 2021 @ 18:14:05 #191
491017 MizzezAmy
Raad het liedje
pi_201387235
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 16:13 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Maar het beeld van een treurige single kan niet echt ontstaan als het niet ook daar aan grenst. Als je immers een goed gevulde agenda hebt dan is er namelijk geen reden te denken dat het uit medelijden is.
Naja er zijn mensen die singles per definitie zielig vinden, omdat ze geen relatie hebben. Zij zien je goedgevulde agenda niet, dus weten niet dat je niet zielig bent. Het hebben van een partner (en kinderen) is nog steeds de standaard en als je daar van af wijkt, is het voor sommige mensen moeilijk voor te stellen dat je ook gelukkig kan zijn. Als je zelf tevreden bent, heb je een stuk minder last van de stigmatisering. Maar ja, de meeste mensen willen toch wel een relatie, dus daar zal het beeld van de zielige single ook wel door komen.

Ik herken het "probleem" ook wel dat vrienden kinderen krijgen en minder tijd hebben en hun agenda door de kinderen bepaald wordt. Ik spreek er dan automatisch ook wat minder mee af. Laatst wel apart dat ik niet was uitgenodigd voor een baby-shower van mn vriendengroep, omdat ik geen kinderen heb, maar vond ik eigenlijk ook wel prima, ben toch niet zo dol op die feestjes. En heb inderdaad ook wat gelijkgestemde vrienden verzameld, dat is wel zo fijn.

Ik vind het ook wel eens storend dat er verwacht wordt dat je je als single wel aan kan passen, omdat je met niemand hoeft af te stemmen. Net als dat je in het hoogseizoen geen vakantie kan nemen, omdat dan de mensen met kinderen vakantie moeten hebben. Nu heb ik daar in mijn functie geen last van, maar wel de klachten gehoord van single /kinderloze collega's op een andere afdeling. (maar ok, dit is wel wat offtopic)
Counting all the assholes in the room. Well I'm definitely not alone..🎶
  donderdag 16 september 2021 @ 21:06:16 #192
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_201390026
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 18:14 schreef MizzezAmy het volgende:

[..]
Naja er zijn mensen die singles per definitie zielig vinden, omdat ze geen relatie hebben. Zij zien je goedgevulde agenda niet, dus weten niet dat je niet zielig bent. Het hebben van een partner (en kinderen) is nog steeds de standaard en als je daar van af wijkt, is het voor sommige mensen moeilijk voor te stellen dat je ook gelukkig kan zijn. Als je zelf tevreden bent, heb je een stuk minder last van de stigmatisering. Maar ja, de meeste mensen willen toch wel een relatie, dus daar zal het beeld van de zielige single ook wel door komen.
Ik om ze niet tegen maar mogelijk heb ik sowieso al niks met mensen die een dergelijke eendimensionale kijk op het leven hebben. Ik ben tot vorig jaar 3 jaar single geweest. Eigenlijk nooit gemerkt dan mensen me deerniswekkend vonden.

Het komt ook neer op hoe je jezelf branded. Als ik as single op een verjaardag met gezinnetjes kom en ik vertel de hele middag enthousiast verhalen over wat voor tofs ik meegemaakt, gedaan of geleerd heb dan worden ze een beetje jaloers, omdat ze dat zelf niet in die mate kunnen. Als ik daar kom en een beetje ga klagen over dat ik iedere avond in mijn eentje voor netflix zit en ik zo baal dat ik alleen ben dan zullen ze me inderdaad al snel een loser vinden.

quote:
Ik herken het "probleem" ook wel dat vrienden kinderen krijgen en minder tijd hebben en hun agenda door de kinderen bepaald wordt. Ik spreek er dan automatisch ook wat minder mee af. Laatst wel apart dat ik niet was uitgenodigd voor een baby-shower van mn vriendengroep, omdat ik geen kinderen heb, maar vond ik eigenlijk ook wel prima, ben toch niet zo dol op die feestjes. En heb inderdaad ook wat gelijkgestemde vrienden verzameld, dat is wel zo fijn.
Dat zou ik wel als verraad beschouwen trouwens.

Maar ik heb wat vrienden met kinderen en wat zonder. De optelsom is een mooi sociaal leven.

quote:
Ik vind het ook wel eens storend dat er verwacht wordt dat je je als single wel aan kan passen, omdat je met niemand hoeft af te stemmen. Net als dat je in het hoogseizoen geen vakantie kan nemen, omdat dan de mensen met kinderen vakantie moeten hebben. Nu heb ik daar in mijn functie geen last van, maar wel de klachten gehoord van single /kinderloze collega's op een andere afdeling. (maar ok, dit is wel wat offtopic)
Ik kan er niet zo mee zitten. Kinderen zijn nou eenmaal vrijheidsberovend maar ook weer noodzakelijk voor de maatschappij. Dus dan begrijp ik dat er iets meer aanpassingsvermogen van mij verwacht wordt. En dan vind ik het ook wel weer fijn dat ik die heb. Daar zal menig ouder weer een beetje jaloers op zijn. Want ik ben heel flexibel, dus waarom het dan niet gebruiken? Daar hoef ik me niet tekort gedaan over te voelen.

Ook met vakanties heb ik er alle begrip voor. Ik zou het behoorlijk sneu vinden als de kinderen van mijn collega niet op vakantie kunnen omdat ik per se zijn plek moet hebben. Terwijl ik en mijn vriendin het hele jaar wel kunnen als we willen.
pi_201390156
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 16:54 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Maar als je dan iedere week daar op bezoek gaat lig je wel weer wakker van "fear of missing out" omdat je niet op een plek bent waar je vrouwen kan scoren? Dan begint het meer op een dwangneurose te lijken die bezoeken.

Maargoed, hoe er tegen je aan gekeken wordt als single is ook ene kwestie van hoe je single leven eruit ziet en erover praat. Dat kan zowel deerniswekkend als jaloersmakend zijn. Wie voor het tweede zorgt zal niet snel last hebben van een imao van het eerste.
Er is ook nog een middenweg tussen deerniswekkend en jaloersmakend denk ik. Wat mij betreft is mijn single leven niet deerniswekkend, maar ik streef er ook niet naar dat het per sé jaloersmakend zou moeten zijn, en dat is het volgens mij ook niet.

Daarnaast brengt het hebben van FOMO op bepaalde punten ook niet per sé mee dat je dan dus maar een treurig single bestaan hebt zonder alternatieven en dat ik elke zaterdagavond maar weer hoop door dit ene stel te worden uitgenodigd omdat ik verder niets anders in mijn leven heb en huilend en eenzaam op de bank lig thuis.

Op zich heb ik genoeg vrienden. Het nadeel is alleen dat de meeste van die vrienden een relatie en/of kinderen hebben en veel minder dan ik de behoefte hebben om naar bepaalde plekken te gaan waar je eerder vrouwen ontmoet. Dus ondanks dat ik best wel de nodige opties heb, heb ik niet alle opties.

Maar onderaan de steep is het denk ik wel zo dat als je van binnenuit 100% content en tevreden bent met de manier waarop je leeft, dat het je ook geen fuck boeit hoe anderen daarover denken. Dat ik me dat kennelijk nogal aantrek, betekent kennelijk toch dat er in mij nog wel het nodige ongemak aanwezig is t.a.v. mijn single zijn. En dat klopt opzich ook wel. Ik ben opgevoed met het idee dat huisje, boompje, beestje het streven zou moeten zijn. En ik denk dat zolang ik dat niet heb ik het altijd als falen zal blijven zien, en dat het ongemak ook altijd sluimerend aanwezig zal blijven.

Dan kan ik het hebben over in het weekend bij koppels zitten en hoe dat dan weer door andere mensen wordt beoordeeld, fear of missing out in nachtclubs ; de bron van die gevoelens is hetzelfde en dat is onvrede met de huidige situatie. Wat dat betreft heb je gelijk: daar kun je nog topics over vol schrijven, maar dat gaat niks veranderen.
pi_201391801
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 21:13 schreef Autoscooter het volgende:

[..]
Er is ook nog een middenweg tussen deerniswekkend en jaloersmakend denk ik. Wat mij betreft is mijn single leven niet deerniswekkend, maar ik streef er ook niet naar dat het per sé jaloersmakend zou moeten zijn, en dat is het volgens mij ook niet.

Daarnaast brengt het hebben van FOMO op bepaalde punten ook niet per sé mee dat je dan dus maar een treurig single bestaan hebt zonder alternatieven en dat ik elke zaterdagavond maar weer hoop door dit ene stel te worden uitgenodigd omdat ik verder niets anders in mijn leven heb en huilend en eenzaam op de bank lig thuis.

Op zich heb ik genoeg vrienden. Het nadeel is alleen dat de meeste van die vrienden een relatie en/of kinderen hebben en veel minder dan ik de behoefte hebben om naar bepaalde plekken te gaan waar je eerder vrouwen ontmoet. Dus ondanks dat ik best wel de nodige opties heb, heb ik niet alle opties.

Maar onderaan de steep is het denk ik wel zo dat als je van binnenuit 100% content en tevreden bent met de manier waarop je leeft, dat het je ook geen fuck boeit hoe anderen daarover denken. Dat ik me dat kennelijk nogal aantrek, betekent kennelijk toch dat er in mij nog wel het nodige ongemak aanwezig is t.a.v. mijn single zijn. En dat klopt opzich ook wel. Ik ben opgevoed met het idee dat huisje, boompje, beestje het streven zou moeten zijn. En ik denk dat zolang ik dat niet heb ik het altijd als falen zal blijven zien, en dat het ongemak ook altijd sluimerend aanwezig zal blijven.

Dan kan ik het hebben over in het weekend bij koppels zitten en hoe dat dan weer door andere mensen wordt beoordeeld, fear of missing out in nachtclubs ; de bron van die gevoelens is hetzelfde en dat is onvrede met de huidige situatie.
Wat dat betreft heb je gelijk: daar kun je nog topics over vol schrijven, maar dat gaat niks veranderen.
Ik snap op zich wel dat je dit denkt gezien je opvoeding en hoe de maatschappij er over denkt. Als je geen huisje boompje beestje hebt ben je niet “geslaagd” zogezegd. Zelf ben ik geen single maar ik ervaar dit ook wel, bijvoorbeeld op het gebied van kinderen krijgen en trouwen wat wordt geďdealiseerd. Zeker als vrouw moet je niet roepen dat je geen kinderen wil. Dan is het “waarom niet” of “wacht maar” (wel redelijk vergelijkbaar met single zijn denk ik wat dat betreft). Terwijl ik (bij kinderen vooral) dan denk: ja waarom wel eigenlijk? Nou vind ik persoonlijk dat het gezin teveel wordt geďdealiseerd, we leven niet meer in de jaren vijftig maar in 2021 waarin meer mensen dan ooit alleen wonen of zijn en het wordt alleen maar meer. Het is lang niet altijd vanzelfsprekend om bijvoorbeeld een relatie te hebben, of een gezin. Vind het ook belachelijk dat veel aanbiedingen in de supermarkt alleen handig zijn voor gezinnen, terwijl er enorm veel mensen alleen wonen. hallo 2021???

Tegelijkertijd zie ik ook bij mensen die wel “huisje boompje beestje” hebben het gevoel ontstaat van “oké nu heb ik alles wat ik wilde, en nu? Is dit het?” Ikzelf heb een relatie en geen kinderwens, het lijkt mij echt de hel als je leven geleefd wordt door een stel kinderen en je allerlei vrijheden kwijt bent (en verantwoordelijkheden ervoor in de plaats krijgt). Nee hoor, dan ga ik liever om met iemand die bijvoorbeeld veel hobby’s uitoefent en alleen woont en/of single is, dat is een stuk interessanter dan iemand die niet veel tijd heeft voor andere dingen dan werk en kinderen (en vermoedelijk ook over niet veel andere dingen kan praten).

In mijn eigen vriendenkring zie ik dit overigens ook. Ik en een vriendin hebben allebei een relatie en geen kinderwens. Een gezamenlijke vriendin van ons is erg bezig met het huisje boompje beestje verhaal en wij denken “oké mooi en fijn dat je dit wil en kan, maar wij hebben andere ambities dan trouwen en kinderen krijgen”. Ik en vriendin 1 kunnen elkaar daar goed in vinden, vriendin 2 daarentegen is erg bezig met haar aanstaande bruiloft en verdere toekomstplannen. Prima natuurlijk en het is haar gegund, maar je merkt dan wel dat de empathie voor mensen die andere ambities hebben afneemt. En dat is erg jammer. Je kunt ook zonder kinderen of partner een leuk leven hebben, is net wat je er zelf van maakt. Belangrijker is denk ik of je een leuke persoonlijkheid hebt en inlevingsvermogen, ook voor mensen die niet voldoen aan het verhaal van huisje boompje en beestje. En dat je bedenkt dat sommigen dit ook gewoon niet willen.
  donderdag 16 september 2021 @ 22:59:51 #195
491017 MizzezAmy
Raad het liedje
pi_201392219
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 21:06 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Het komt ook neer op hoe je jezelf branded. Als ik as single op een verjaardag met gezinnetjes kom en ik vertel de hele middag enthousiast verhalen over wat voor tofs ik meegemaakt, gedaan of geleerd heb dan worden ze een beetje jaloers, omdat ze dat zelf niet in die mate kunnen. Als ik daar kom en een beetje ga klagen over dat ik iedere avond in mijn eentje voor netflix zit en ik zo baal dat ik alleen ben dan zullen ze me inderdaad al snel een loser vinden.
Ja dat is wel zo, ik geloof dat er niemand in mijn naaste omgeving is die mij zielig vindt. Haha of ik heb het niet door, omdat ik mezelf niet zielig vind :) Ik ga ervan uit dat mijn collega's naar mijn weekend vragen, omdat ze verwachten dat ik iets leuks heb gedaan, maar misschien is het wel omdat ze bang zijn dat ik het hele weekend alleen thuis gezeten heb :D
En ze willen natuurlijk mijn date avonturen weten ;)

quote:
Dat zou ik wel als verraad beschouwen trouwens.
Ach, ik denk gewoon dat ze weten dat ze me er geen plezier mee doen.

quote:
Ook met vakanties heb ik er alle begrip voor. Ik zou het behoorlijk sneu vinden als de kinderen van mijn collega niet op vakantie kunnen omdat ik per se zijn plek moet hebben. Terwijl ik en mijn vriendin het hele jaar wel kunnen als we willen.
Ja, ik ga zelfs liever buiten het seizoen op vakantie en heb er ook best begrip voor, maar an sich heb ik evenveel recht op een vakantie in het seizoen. Bij de collega die er over klaagde was het ook zo dat hij een reden had om toch in het hoogseizoen te willen, maar de collega met kinderen vond dat hij meer recht had, want kinderen. Het vervelende was vooral dat hij zonder overleg zijn 3 weken had vastgelegd, want hij zag de noodzaak niet om met zijn kinderloze collega's te overleggen, aangezien die gewoon buiten het seizoen kunnen.
Counting all the assholes in the room. Well I'm definitely not alone..🎶
  donderdag 16 september 2021 @ 23:14:27 #196
491017 MizzezAmy
Raad het liedje
pi_201392395
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 21:13 schreef Autoscooter het volgende:

[..]
Dat ik me dat kennelijk nogal aantrek, betekent kennelijk toch dat er in mij nog wel het nodige ongemak aanwezig is t.a.v. mijn single zijn. En dat klopt opzich ook wel. Ik ben opgevoed met het idee dat huisje, boompje, beestje het streven zou moeten zijn. En ik denk dat zolang ik dat niet heb ik het altijd als falen zal blijven zien, en dat het ongemak ook altijd sluimerend aanwezig zal blijven.

Dan kan ik het hebben over in het weekend bij koppels zitten en hoe dat dan weer door andere mensen wordt beoordeeld, fear of missing out in nachtclubs ; de bron van die gevoelens is hetzelfde en dat is onvrede met de huidige situatie. Wat dat betreft heb je gelijk: daar kun je nog topics over vol schrijven, maar dat gaat niks veranderen.
Maar komt de onvrede omdat je het gevoel hebt dat je gefaald hebt als je geen huisje, boompje, beestje hebt, of omdat je zelf ook gewoon denkt gelukkiger te zijn als je je leven met iemand kan delen? Ik denk eigenlijk dat toch bijna iedereen graag een partner wil (ik ook). Alleen je moet jezelf niet minderwaardig vinden zo lang je geen partner hebt. Ook zonder partner kun je een prima en geslaagd leven leiden.
Maar het is ook logisch dat als je wel graag een partner wil, je eigenlijk wat anders wil dan op zaterdagavond op de bank zitten. Al kun je die zaterdagavond wel gebruiken om te swipen op tinder ;) de ervaring leert dat bezette mensen juist graag met me meekijken en beoordelen op tinder :)

[ Bericht 0% gewijzigd door MizzezAmy op 16-09-2021 23:23:28 ]
Counting all the assholes in the room. Well I'm definitely not alone..🎶
  donderdag 16 september 2021 @ 23:49:53 #197
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_201392665
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 12:04 schreef -marz- het volgende:
@:Autoscooter dit ervaar ik ook wel zo ja. Ik vind het niet per se heel erg, het is zoals het is maar je kan het niet ontkennen.
Ik woon in de provincie, iedereen die ik ken van mijn leeftijd heeft een gezin en staat daardoor heel anders in het leven dan ik.

Niet dat we een hekel aan elkaar hebben of dat ik nergens voor open sta, maar alle vrienden/kennissen/oud-collega's die ik gehad heb die een gezin hebben is weer verwaterd. Vaak zijn die gezinnen zo enorm hectisch en worden ze compleet geleefd, ze hebben het over woningonderhoud, hun baan die ze 9/10 keer niet leuk vinden maar vanwege verantwoordelijkheden niet kunnen verlaten, relatieproblemen, schoonfamilie, Kamado's en Efteling tickets, puppy's, school, logistieke uitdagingen en dat soort dingen, het staat gewoon ver van me af. Je kan nooit spontaan met ze afspreken (wat begrijpelijk is, maar wel onhandig). Als ze een keer uitgaan willen ze direct helemaal los en de boel op stelten zetten, maar kakken ze steevast om 22:30 uur volledig in en gaan ze toch maar verstandig zijn want morgenvroeg staat er weer eentje naast hun bed.

Andersom had ik ook wel dat ze mij maar een oude vrijster vinden die maar wat rondklooit, waardoor ik nergens over mee kan praten wat de échte uitdagingen in het leven betreft zoals het hebben van een huwelijk, hypotheek en kinderen (is ook zo).

Mensen met relatie maar zonder kinderen werkt dan weer wel, mits het vrouwen zijn want vrienden zijn met mannen in relaties werkt ook weer niet echt (uberhaupt werkt vriendschap met mannen niet echt).

Ik word er ook wel eens moe van dat mensen die hier zelf geen ervaring mee hebben gaan lopen pushen dat het allemaal aan je eigen mentaliteit zou liggen. Ik kan hier wel bij 100 clubjes gaan, ik zit ook wel bij clubjes en ken best wel wat mensen maar kindloze leeftijdgenoten uit de stad heb ik steevast veel meer raakvlakken en klik mee. Het is dat het er zo pleurisdruk, duur en lawaaierig is en ik liever buitenaf woon, anders zou ik weer in de stad gaan wonen.

Mensen zoals ik zijn hier natuurlijk wel, maar de spoeling is dun en dan moet je ook maar net een klik hebben als je er 1 tegenkomt. Dus het resultaat is dat ik allemaal mensen ken die 10 jaar jonger zijn dan ik en mensen die minstens 10 jaar ouder zijn, dat werkt ook wel op zich. Maar met eigen generatiegenoten omgaan is toch wel anders.
Niet alles in de stad is druk, lawaaierig en pleuris druk hoor. De kern wel vaak, maar genoeg wijken die er op fietsafstand vandaan liggen en vrij rustig zijn of bijna dorps aan doen.
  vrijdag 17 september 2021 @ 09:02:32 #198
262052 TaMieke
Bah-a-la-la-la-la-la
pi_201395161
Dat verplichte "huisje boompje beestje" is wel een dingetje nog in deze maatschappij. Iedereen roept gemakkelijk tegen singels "je moet gelukkig zijn met jezelf" maar vragen in hetzelfde gesprek net zo gemakkelijk wanneer je dan toch gaat daten of een vriend/vriendin krijgt. 8)7
Soms vraag ik me wel eens af of al die mensen in een relatie ook gelukkig zijn met zichzelf en het uberhaupt kunnen redden in hun eentje. (als het erop aan komt, kan iedereen dat uiteraard. maar zoals eerder ook al gezegd, veel mensen blijven maar in een relatie omdat ze niet alleen durven zijn).

Waar ik me iets meer aan stoor is de vaak wat beperkte kijk van bepaalde mensen. Ik moet me wel kunnen verplaatsen in het gezinsleven en struggles met kinderen, maar andersom is die inleving er een stuk minder. Misschien moet je de datingstruggles van dichtbij meemaken om het te snappen. Dat kan ook.
En het inderdaad geen kinderen willen als vrouw is helemaal een no-go. Want wat als je je bedenkt? En wat ga je met je leven doen als je oud bent?
Ik heb geen idee, maar ik ga geen kinderen op de wereld zetten zodat zij zich verplicht voelen om bij mij op bezoek te komen.
Op woensdag 13 juni 2018 15:27 schreef gcjoel het volgende:
JIj bent raar, dat snap je wel he? :D
pi_201396274
Dat is een kruis dat we als vrijgezellen / kinderlozen moeten dragen :P Ik herken wel de soms wat zelfgenoegzame houding van mensen met partner en kinderen die zelf menen ''hun boeltje helemaal op het droge'' te hebben en je dan soms kunnen aanspreken met zo'n toontje van ''Ik heb het allemaal al waargemaakt in het leven, heb niemand meer wat te bewijzen, wanneer ga jij het eens laten zien?''

Maargoed, ik denk ook wel dat het toch nog wel in ons DNA zit om kinderen te willen en te settelen met een partner. Dat is iets wat we als mens honderdduizenden jaren in min of meer die vorm hebben gedaan, en in het dierenrijk werkt het soms nog steeds zo dat dieren die niet voortplanten / geen partner vinden worden verstoten door de groep of vroeger sterven. :P

Ik vind het zelf erg dubbel. Moet eerlijk zeggen dat soms als ik een avond bij vrienden met baby's ben geweest, ik na thuiskomst nog wel eens 10 minuten op de bank voor me uit zit te staren. Dat ik het soms allemaal niet begrijp waarom mensen dit zichzelf allemaal aandoen en ze het ook zo vanzelfsprekend vinden allemaal. Het is zo enorm veel gedoe. Vind mijn vrienden er ook vaak slecht uitzien door alle gebroken nachten. Dan kom ik bij ze aan in het weekend en zeggen ze '''Jezus wat ben jij bruin joh!'' Ja tuurlijk, ik heb die twee mooie dagen vandeweek lekker op mijn bootje doorgebracht. En jullie zo te zien binnen met een poepend / kotsend kind dat het RS virus had opgelopen.

Ze moeten erg op het geld letten omdat het allemaal enorm veel kost (kinderopvang etc). Sommigen zijn al 2 jaar niet meer op vakantie geweest. Dan ben je begin dertig denk ik dan, sta je nog in de kracht/piek van je leven.

Aan de andere kant denk ik ook : wat voor uitdaging blijft het single leven nou op de lange termijn bieden? Als je mensen ernaar vraagt beginnen ze al snel over dingen als reizen, naar Bali gaan, hobbies en noem maar op. Maar in mijn oren komt dat vaak neer op het leven dat ik als tiener en twintiger al heb geleefd. Op een gegeven moment heb je dat ook allemaal wel een keer gezien. Contacten bij NMLK, via een Yoga Klasje of een ander clubje is natuurlijk hartstikke leuk, maar op geen enkele manier inwisselbaar tegen de liefde / band die je kunt voelen voor je eigen kinderen en partner. Wat dat betreft vind ik single en kinderloos zijn in zekere zin ook erg oppervlakkig en weet ik 100% zeker dat je nooit als single kunt ervaren hoe een ouder voelt voor het eigen kind. Dat brengt toch een enorm diepe dimensie in je leven. Dan kun je 300 musea bezoeken, maar dat gaat het nooit compenseren.
  Moderator vrijdag 17 september 2021 @ 10:27:32 #200
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_201396303
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 september 2021 10:24 schreef Autoscooter het volgende:
Dat is een kruis dat we als vrijgezellen / kinderlozen moeten dragen :P Ik herken wel de soms wat zelfgenoegzame houding van mensen met partner en kinderen die zelf menen ''hun boeltje helemaal op het droge'' te hebben en je dan soms kunnen aanspreken met zo'n toontje van ''Ik heb het allemaal al waargemaakt in het leven, heb niemand meer wat te bewijzen, wanneer ga jij het eens laten zien?''

Maargoed, ik denk ook wel dat het toch nog wel in ons DNA zit om kinderen te willen en te settelen met een partner. Dat is iets wat we als mens honderdduizenden jaren in min of meer die vorm hebben gedaan, en in het dierenrijk werkt het soms nog steeds zo dat dieren die niet voortplanten / geen partner vinden worden verstoten door de groep of vroeger sterven. :P

Ik vind het zelf erg dubbel. Moet eerlijk zeggen dat soms als ik een avond bij vrienden met baby's ben geweest, ik na thuiskomst nog wel eens 10 minuten op de bank voor me uit zit te staren. Dat ik het soms allemaal niet begrijp waarom mensen dit zichzelf allemaal aandoen en ze het ook zo vanzelfsprekend vinden allemaal. Het is zo enorm veel gedoe. Vind mijn vrienden er ook vaak slecht uitzien door alle gebroken nachten. Dan kom ik bij ze aan in het weekend en zeggen ze '''Jezus wat ben jij bruin joh!'' Ja tuurlijk, ik heb die twee mooie dagen vandeweek lekker op mijn bootje doorgebracht. En jullie zo te zien binnen met een poepend / kotsend kind dat het RS virus had opgelopen.

Ze moeten erg op het geld letten omdat het allemaal enorm veel kost (kinderopvang etc). Sommigen zijn al 2 jaar niet meer op vakantie geweest. Dan ben je begin dertig denk ik dan, sta je nog in de kracht/piek van je leven.

Aan de andere kant denk ik ook : wat voor uitdaging blijft het single leven nou op de lange termijn bieden? Als je mensen ernaar vraagt beginnen ze al snel over dingen als reizen, naar Bali gaan, hobbies en noem maar op. Maar in mijn oren komt dat vaak neer op het leven dat ik als tiener en twintiger al heb geleefd. Op een gegeven moment heb je dat ook allemaal wel een keer gezien. Contacten bij NMLK, via een Yoga Klasje of een ander clubje is natuurlijk hartstikke leuk, maar op geen enkele manier inwisselbaar tegen de liefde / band die je kunt voelen voor je eigen kinderen en partner. Wat dat betreft vind ik single en kinderloos zijn in zekere zin ook erg oppervlakkig en weet ik 100% zeker dat je nooit als single kunt ervaren hoe een ouder voelt voor het eigen kind. Dat brengt toch een enorm diepe dimensie in je leven. Dan kun je 300 musea bezoeken, maar dat gaat het nooit compenseren.
Maar, wat is nou de conclusie dan?
Breitling - Instruments for Professionals
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')