abonnement Unibet Coolblue
pi_200709593
quote:
1s.gif Op maandag 2 augustus 2021 17:43 schreef Libertarisch het volgende:

[..]

Natuurlijk wel, iedereen kan God vinden. Op elk moment, het antwoord is altijd al aanwezig. Het doel van het leven is om één te worden met God. Elke ziel maakt een reis door, en uiteindelijk eindigt die reis altijd bij God. Er zijn jonge zielen en er zijn oude zielen. Er zijn zielen die al verlichting hebben bereikt en terugkomen naar de aarde om goede daden te verrichten, of als spirituele leraar. Elke ziel is onderhevig aan reïncarnatie totdat het doel bereikt is, dat is de officiële doctrine. Het maakt niet uit of je hindoe bent of boeddhist of atheïst of christen.
Ik blijf dat hele reïncarnatie maar vreemd vinden, want dan zou ik toch ook de gedachten etc van iemand uit bijvoorbeeld de middeleeuwen moeten hebben?

Ik blijf er toch bij dat ieder mens die ooit geleefd heeft geheel uniek is en alleen zijn eigen geest, ziel en lichaam heeft of heeft gehad.
En dat ik door mijn geloof in het voltooide werk van Jezus gered ben voor de eeuwigheid en dat geld voor iedereen die geleefd heeft na dit werk van Jezus.
Mensen die voor die tijd leefden zullen anders geoordeeld worden door God, hoewel een aantal van hen ook op basis van een bepaald geloof/ vertrouwen in/ op God gerede zullen zijn.
Maar wij hebben Jezus nodig, dat is wat het N.T. ons leert.
En die leert ons niet dat we vaker een kans zullen krijgen om God te bereiken.
Nee ieder mens heeft maar 1 leven om tot geloof in God te komen, dus om de genade van Jezus aan te nemen.
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')