abonnement Unibet Coolblue
pi_201134900
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juli 2021 11:50 schreef Naardegallemiezen het volgende:
Wat nou als er andere mensen zijn die het wel erg vinden om dood te gaan en die gaan dan dood omdat jij die prik niet neemt.
Als je toch niet bang bent om dood te gaan kan je die prik toch net zo goed wel nemen :?
Uhh een prik neem je voor jezelf, niet voor een ander.
pi_201160849
quote:
0s.gif Op zondag 8 augustus 2021 09:21 schreef Gordeldiertje het volgende:
Ik zeg altijd als ik dood ben dan ben ik dood en dan kan ik het niet meer jammer vinden dat ik dood ben. Heb dus ook geen bucketlist die ik wil afvinken ofzo... als je dood bent kan je niet denken "o had ik dat nog maar gedaan".

Ik ben er dus ook niet bang voor en ik hoef ook geen prik. Als een ander hem neemt prima maar ik hoef hem niet. En als een ander wel bang is voor de dood en dan vind dat ik hem maar moet nemen voor hem dan heeft ie pech. Ik leef niet voor een ander en er is vast op deze wereld wel eens iemand dood gaan doordat ik de griep heb doorgegeven. Het boeit me echt heel erg weinig.
Maar wel bang zijn voor een prikje :')
pi_201166239
Ik vind het ook niet erg om dood te gaan (de gedachte dan) als het gebeurt dan gebeurt het maar het liefst wel pijnloos dan.

Ik ben niet suïcidaal en probeer zoveel mogelijk te genieten van wat het leven te bieden heeft, maar het is nu ook weer niet zo waardevol dat ik er alles aan probeer te doen om zo lang mogelijk te leven.

Zelfde met corona in de afgelopen jaren, ik wilde natuurlijk niet de goden verzoeken en bewust een besmetting op gaan lopen, maar heb er ook vrij weinig aan gedaan om dit te voorkomen.

Daarom was ik ook altijd fel gekant tegen die maatregelen, ik had het gevoel dat mijn keuzevrijheid om het risico te lopen ziek te worden of dood te gaan was afgenomen.

Ik heb me nooit onkwetsbaar gevoeld zoals vele jongeren, maar meer dat ik risico op ziekte met mogelijk de dood tot gevolg heb aanvaard om normaal van het leven te kunnen blijven genieten.

[ Bericht 0% gewijzigd door LanaMyst op 01-09-2021 13:48:47 ]
pi_201166336
Ik ben het eens met TS. Ik vind het ook niet zo erg als TS dood gaat.
pi_201295380
Doodgaan is voor degene die doodgaat ook nooit erg. Want op het moment dat je nog leeft, ben je niet dood, en op het moment dat je dood bent, leef je niet meer. Je gaat in feite dus nooit dood en zult ook niet merken dat je dood bent. De dood is ook the great equalizer: op het moment van je dood maakt het geen bal meer uit hoelang en hoe je geleefd hebt, wat je hebt gedaan of niet hebt gedaan en of je gelukkig of ongelukkig bent geweest.

De dood bestaat in feite niet, althans niet onze eigen dood voor onszelf.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_201295579
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 september 2021 17:53 schreef JohnDDD het volgende:
Doodgaan is voor degene die doodgaat ook nooit erg.
Nou....

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 september 2021 17:53 schreef JohnDDD het volgende:
Je gaat in feite dus nooit dood en zult ook niet merken dat je dood bent.
Amen.

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 september 2021 17:53 schreef JohnDDD het volgende:
De dood is ook the great equalizer: op het moment van je dood maakt het geen bal meer uit hoelang en hoe je geleefd hebt, wat je hebt gedaan of niet hebt gedaan en of je gelukkig of ongelukkig bent geweest.

De dood bestaat in feite niet, althans niet onze eigen dood voor onszelf.
Alles wat je doet maakt uit, in dit leven en in het volgende leven.
pi_201295718
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 september 2021 18:04 schreef Libertarisch het volgende:

[..]
Nou....
[..]
Amen.
[..]
Alles wat je doet maakt uit, in dit leven en in het volgende leven.
Nou, natuurlijk maakt het nu uit voor de mensen om je heen, maar uiteindelijk is het hele universum eindig; momenteel is er toch wel genoeg bewijs om aan te nemen dat alles ooit ten einde zal komen (en mogelijkerwijs weer met een big bang zal beginnen). Daarom is er uiteindelijk nooit enige zingeving mogelijk.

Het is overigens ook typisch menselijk om ergens zin aan te willen geven. Misschien zelfs typisch westers. Andere wezens dan mensen doen gewoon, zonder zich druk te hoeven maken over zingeving. Ik kan alleen maar vanuit mijzelf zin aan iets geven. Zelfs als ik beweer dat iets zin heeft omdat anderen daarvan profiteren (bijv. een donatie aan een goed doel), dan is dat nog steeds vanuit mijzelf geredeneerd (omdat ik daar bijv. een goed gevoel bij krijg of omdat ik het belangrijk vind dat die anderen profiteren van die donatie). Dus na de dood maakt dit dan ook allemaal niet meer uit, aangezien daarmee ook de persoonlijke zingeving komt te vervallen.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_201296447
@JohnDDD

De meeste mensen willen echt niet dood, en het proces dat leidt tot het uiteindelijke sterven is vaak een lijdensweg. Zowel fysiek als mentaal. Religie kan dus een steun zijn, wat niet impliceert dat het slechts wensdenken is.

Zin bestaat bij de gratie van het bewustzijn. Omdat wij kunnen voelen en denken is het leven zinvol. De onbewuste en fysieke kant van de realiteit is zonder het bewustzijn inderdaad zinloos. Als je met een helicoptervisie naar mensen gaat kijken blijft er ook niks van over. Kunst is ook zinloos op zichzelf, maar onze subjectieve ervaring maakt het zinvol.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')