abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  donderdag 22 juli 2021 @ 15:10:45 #1
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_200487424
Onrust door steekpartij in tbs-kliniek Nijmegen: 'Anderen willen voorbeeld volgen'

quote:
ZUTPHEN - Een steekincident dat afgelopen november plaatsvond in de Pompekliniek in Nijmegen zorgt voor veel onrust in de tbs-kliniek. Dat bleek donderdag tijdens de rechtszaak tegen de 29-jarige verdachte in Zutphen Volgens de officier van justitie voelen medewerkers zich onveilig en zien cliŽnten van de kliniek de verdachte als voorbeeld. “Ze zitten liever in de gevangenis dan in de kliniek.”

Het incident vond op 5 november 2020 plaats. De verdachte zou die dag een vrouwelijke medewerker op de grond hebben gegooid en aan de haren over de grond hebben gesleept. Een andere medewerker zag dat de verdachte de vrouw in de hals wilde steken en besprong de verdachte.

Die tweede medewerker liep meerdere steekwonden op, net als een derde collega die te hulp schoot. Twee slachtoffers deelden tijdens de zitting hun kant van het verhaal. “Ik dacht dat ze doodging”, zegt de man die de verdachte van de vrouw afwierp. Hij ervaart nog altijd de gevolgen van het incident. “Als ik mijn ogen sluit, zie ik alles weer voor me.”

'Vechten, vechten, terugvechten'
De vrouw zegt ook nog altijd last te hebben van dat moment. “Ik moest vechten, vechten, terugvechten, dat was het enige wat ik dacht.” De verdachte reageert op de verklaringen door te zeggen dat hij 'geen medelijden met die mensen' heeft.

De man gebruikte voor het incident twee scherpe pinnen, die hij waarschijnlijk van een oud wasrek had gemaakt. Tijdens de zitting verklaarde hij dat het niet zijn bedoeling was om mensen te verwonden, maar dat hij weg wilde uit de kliniek. Hij hoorde dat hij binnen de kliniek naar een andere groep zou gaan en was het daar niet mee eens. Naar eigen zeggen wilde hij liever naar de gevangenis dan nog langer in de kliniek te blijven.

Drie keer poging tot doodslag
Volgens de officier van justitie hadden de steken kunnen leiden tot de dood. Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt de verdachte in totaal drie keer poging tot doodslag.

Bovendien verwijt het OM de verdachte dat zijn acties grote gevolgen hebben binnen de Pompekliniek. “Medewerkers voelen zich niet meer veilig op hun werk. Bovendien zien we dat andere cliŽnten nu ook dreigen met geweld, als ze hun zin niet krijgen. 'Dan steek ik toch gewoon iemand neer, dan kom ik hier weg', zouden de cliŽnten zeggen”, aldus de officier van justitie.

Geen gevangenisstraf
Toch wil het OM geen gevangenisstraf voor de man. Volgens haar is de man daar niet mee geholpen, ook omdat het Pieter Baan Centrum de man verminderd ontoerekeningsvatbaar heeft verklaard. Zij wil daarom dat de man opnieuw tbs met dwangverpleging krijgt opgelegd.

De advocaat van de man vindt dat er geen sprake is van poging tot doodslag, maar van zware mishandeling. Hij vindt dat een nieuwe tbs-straf niet nodig is, maar dat de bestaande tbs al genoeg is.

De rechter doet op 5 augustus aanstaande uitspraak.

https://www.gld.nl/nieuws(...)len-voorbeeld-volgen
pi_200488633
Tsja.

Tijdens je behandeling zoiets uithalen. Dan maar beter achter slot en grendel en de sleutel weggooien. :W
  donderdag 22 juli 2021 @ 17:25:08 #3
493139 Kwaliteitscontroleur
Uiteindelijk komt alles goed
pi_200489357
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juli 2021 16:32 schreef Halcon het volgende:
Tsja.

Tijdens je behandeling zoiets uithalen. Dan maar beter achter slot en grendel en de sleutel weggooien. :W
Nee man, die TBS doktoren zijn tovenaars, die krijgen hem wel op het rechte pad. Hij kan binnnekort weer zo de straat op.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')