abonnement Unibet Coolblue
pi_200368066
Groeten uit Baflo – Kees Volkers



Uitgeverij Elmar

Met dank aan @Lienekien

Mijn favoriete type reisverhaal gaat behalve over belevenissen ook over de spirituele reis van schrijver of hoofdpersoon. De ondertitel van Groeten uit Baflo (auteur: Kees Volkers) tempert direct al een beetje de verwachtingen: Niet al te verre reisverhalen. Toch was ik er helemaal klaar voor om te lezen over hoe je ook dicht bij huis ervaringen kunt opdoen die je tot nieuwe inzichten brengen: iets over wat mensen beweegt, welke doelen in het leven de moeite waard blijken en welke toch meer het najagen van de wind bleken. Maar de ondertitel van het boek had evengoed kunnen luiden: Niet al te diepgravende reisverhalen.

Groeten uit Baflo is een verzameling van eerder gepubliceerde en speciaal voor deze uitgave geschreven verhalen. Schrijver Kees Volkers heeft een reeks wandelgidsen op zijn naam staan en vult als journalist in diverse kranten en magazines regelmatig kolommen over een bepaalde streek in Nederland en soms daarbuiten. Hij is ook historisch geograaf van zijn vak en ik moet zeggen dat de verhalen waarbij hij die pet op heeft, mij het meeste boeiden. Daar las ik iemand die wist waar hij over sprak. Iets aan de weet komen over de geschiedenis van een gebied waar je rondloopt geeft plezier in wat je ziet en wat niet meer zichtbaar maar de streek wel heeft getekend. De reisverhalen waarin hij verslag doet van de nodige lotgevallen op vakanties konden mij minder bekoren. Die hangen mij net iets te veel van flauwe clichés aan elkaar en de lolligheid ligt er wat te dik bovenop.

Om met goed fatsoen een recensie over Groeten uit Baflo te kunnen schrijven, heb ik het boek netjes uitgelezen. Ik weet dus ook waar de titel vandaan komt, maar ik zal niet spoileren. De eerlijkheid gebiedt me toe te geven dat ik een aantal pagina’s over schaakpartijen heb overgeslagen. Toch best een aardig boek om te lezen. Mee in de fietstas voor de kampeervakantie in eigen land of in de rugtas om te lezen in de trein naar Baflo.

Het boek is hier te koop.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 14-07-2021 22:03:50 ]
  Tettenkoning zaterdag 17 juli 2021 @ 12:35:18 #2
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_200407127
Geen aanrader dus, begrijp ik uit jouw review.
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_200418897
Hoeveel vangt FOK! hier nou voor?
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
pi_200423869
quote:
0s.gif Op zondag 18 juli 2021 08:09 schreef Neef_Wuppie het volgende:
Hoeveel vangt FOK! hier nou voor?
Voor deze recensie vrijwel niets lijkt me. Niet echt een promopraatje deze recensie.
pi_200424452
quote:
0s.gif Op zondag 18 juli 2021 08:09 schreef Neef_Wuppie het volgende:
Hoeveel vangt FOK! hier nou voor?
Niets, de recensent krijgt het boek en schrijft er iets over. Wij plaatsen dat op FOK!.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')