abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_200220483
quote:
Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid moet naar de rechter luisteren en gevraagde documenten over corona vrijgeven. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer.

Vorige week oordeelde de rechter, na een door Nieuwsuur aangespannen procedure, dat de manier waarop het ministerie van Volksgezondheid (VWS) met informatieverzoeken via de Wet openbaarheid van bestuur (WOB) omgaat, niet voldoet aan de wet. De Kamer wil dat de Jonge deze uitspraak respecteert.
'WOB kun je niet uitschakelen'

Vooral journalisten vroegen vorig jaar overheidsdocumenten op om te controleren hoe het coronabeleid tot stand kwam. Maar sinds het begin van de pandemie beoordeelt VWS individuele WOB-verzoeken niet meer. In plaats daarvan bepaalt het ministerie zelf welke informatie op welk moment naar buiten komt.

Kamerleden keuren deze werkwijze af en roepen de minister in Nieuwsuur op om de WOB na te leven. "Het is niet aan de macht om te bepalen wanneer wel en wanneer niet informatie ter beschikking wordt gesteld", zegt oud-Kamervoorzitter Khadija Arib.

VVD-Kamerlid Ulysse Ellian wil dat het ministerie het oordeel van de rechter volgt en dat het stopt met "deelplukjes" informatie te geven. "Dat is niet juist, dat hebben hoogleraren ook gezegd. Inwoners in Nederland moeten zich aan de wet houden. Dat geldt natuurlijk ook gewoon voor de overheid."Je ziet bewindspersonen overal in bladen met shoots, daar is kennelijk wél tijd voor.
Khadija Arib, Kamerlid PvdA

Demissionair minister De Jonge zei eerder dat zijn afwijkende werkwijze nodig is vanwege de grote hoeveelheid documenten en WOB-verzoeken in coronatijd. Daar heeft Arib geen begrip voor: "Je kan niet tijdens een crisis de WOB uitschakelen." Volgens haar is het juist dan belangrijk dat er "tegenspraak is". En als de druk te hoog is, "moet je extra mensen in dienst nemen".

Ook SP-Kamerlid Renske Leijten noemt de hoeveelheid van de documenten een "slecht argument". "Je zou geen regering moeten hebben die zegt: dit kost ons mensen. Een regering moet zeggen: en nu gaan we het regelen!"

Arib wijst erop dat er ook honderden communicatieadviseurs werken bij de overheid. Terwijl er geen tijd zou zijn voor het naleven van de WOB, "zie je bewindspersonen overal in bladen met shoots. Daar is kennelijk wel tijd voor."
Wat is een WOB-verzoek?

De Wet openbaarheid van bestuur (WOB) regelt dat iedere burger documenten openbaar kan laten maken door de overheid. Vooral journalisten maken gebruik van de wet. Als een overheidsinstantie een WOB-verzoek krijgt, moet die uiterlijk binnen acht weken worden behandeld.

Na de uitspraak van de rechter zei minister De Jonge dat hij de uitspraak zou gaan "bestuderen". Hij kon niet zeggen of hij de werkwijze ging aanpassen. Maar ondertussen, zo ontdekte Nieuwsuur, zoekt zijn ministerie sinds vorige week achter de schermen naar extra juridisch personeel.

Er gaat een e-mail van een detacheringsbureau rond met de tekst "spoedaanvraag ministerie van VWS", waaruit blijkt dat het ministerie vijftig extra juristen wil aantrekken. "De rechter heeft het ministerie namelijk op de vingers getikt over de alternatieve manier van Wob afhandeling", zo luidt de wervingstekst. Het ministerie bevestigt dat het die extra juristen zoekt.
'Bedelen' om informatie

Ook buiten de WOB-kwestie maakt PvdA'er Arib zich zorgen over de manier waarop de overheid met informatie omgaat. Zij zag dat Kamerleden afgelopen jaren moesten "bedelen" om informatie. "In bijna alle landen om ons heen gaat het heel normaal, informatie wordt op tijd en volledig verstrekt. In Nederland wordt zo geheimzinnig gedaan. Dan verbaast het me niet dat mensen wantrouwig zijn."

Vandaag debatteert de Kamer over de kwestie. Er zal onder andere worden gesproken over de informatiepositie van de Tweede Kamer en de Wet openbaarheid van bestuur.
Dwangsom

Een WOB-verzoek moet normaal binnen acht weken worden behandeld. Nieuwsuur diende in mei 2020 drie WOB-verzoeken in bij VWS, die nog steeds niet zijn behandeld. Naar aanleiding daarvan, en om de alternatieve werkwijze van het ministerie te toetsen, stapte Nieuwsuur naar de rechter.

De rechtbank oordeelde dat de afwijkende werkwijze van het ministerie niet past binnen de WOB. De minister moet binnen twee maanden alsnog een besluit nemen over de drie informatieverzoeken, op straffe van een verhoogde dwangsom.

Demissionair minister de Jonge wil niet zeggen of het ministerie in hoger beroep gaat of niet. "Het zou het mooiste zijn als VWS de uitspraak ter harte neemt", zegt VVD'er Ellian. "Ik denk dat het een heel gewogen uitspraak is, een keurige uitspraak van de rechter. Doe daar je voordeel mee zou ik zeggen."

In een reactie zegt het ministerie dat het zich nog steeds "beraadt" op de uitspraak, maar zegt na vragen van Nieuwsuur dat het inmiddels extra acties in gang zet. "We passen de [WOB-]software aan met de verwachting dat het daarmee sneller gaat. En we houden ons werkproces tegen het licht."
https://nos.nl/nieuwsuur/(...)documenten-vrijgeven

Juist wanneer de overheid CRISIS! roept en allerlei maatregelen neemt moet je ze kunnen controleren. Echt schandalig dat ze meer dan een jaar later nog steeds de wet niet gewoon uitvoeren. Dat een rechter hier überhaupt naar heeft moeten kijken en dat de kamer moet zeggen tegen de minister dat hij te luisteren heeft naar een rechter is schokkend.
  maandag 5 juli 2021 @ 20:42:23 #2
482094 Mikeytt
Die/hen/hun. 1997
pi_200220698
Na al deze heisa eindelijk de documenten ontvangen waarin alleen de lidwoorden niet weg zijn gehaald _O_
BLACK LIVES MATTER
Mannenvoetbal heeft een fascismeprobleem
Nazis deserve to be beaten. Tolerance of intolerance is cowardice *O*
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_200222459
quote:
11s.gif Op maandag 5 juli 2021 20:42 schreef Mikeytt het volgende:
Na al deze heisa eindelijk de documenten ontvangen waarin alleen de lidwoorden niet weg zijn gehaald _O_
Zie antwoord vraag 8.
Somebody that I used to know
  maandag 5 juli 2021 @ 22:28:29 #4
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_200222536
Genot.
pi_200222813
Tering, 50 extra juristen :')
pi_200222904
Goeie uitspraak
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  maandag 5 juli 2021 @ 22:51:52 #7
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_200222915
quote:
1s.gif Op maandag 5 juli 2021 22:45 schreef Heph844 het volgende:
Tering, 50 extra juristen :')
Hoe kan je de waarheid anders verhullen zonder strafvervolging.
pi_200222955
Goede uitspraak en logisch. Gevolg van huidige werkwijze is dus dat mensen wantrouwend gaan worden. Wil je minder wappies? Speel dan open kaart.

Sowieso belachelijk dat je meer dan een jaar moet wachten op een WOB-verzoek in een tijd waarin enkele uiterst discutabele besluiten zijn genomen onder het mom van crisis.
pi_200223148
quote:
1s.gif Op maandag 5 juli 2021 22:45 schreef Heph844 het volgende:
Tering, 50 extra juristen :')
We glijden lekker af zo. Ongelofelijk.
  maandag 5 juli 2021 @ 23:20:31 #10
385501 Starhopper
#JeSuisVidere
pi_200223321
quote:
1s.gif Op maandag 5 juli 2021 22:54 schreef Sapstengel het volgende:
Goede uitspraak en logisch. Gevolg van huidige werkwijze is dus dat mensen wantrouwend gaan worden. Wil je minder wappies? Speel dan open kaart.

Sowieso belachelijk dat je meer dan een jaar moet wachten op een WOB-verzoek in een tijd waarin enkele uiterst discutabele besluiten zijn genomen onder het mom van crisis.
Beter je eerst concentreren op de crisis ipv alle mensen op de wob's zetten. Dat het zolang duurt vind ik niet meer dan logisch. Wel vind ik dat nu de zaak redelijk onder controle is dat ze nu openheid kunnen geven.
Water towers can fly! :D
pi_200223454
quote:
16s.gif Op maandag 5 juli 2021 23:20 schreef Starhopper het volgende:

[..]

Beter je eerst concentreren op de crisis ipv alle mensen op de wob's zetten. Dat het zolang duurt vind ik niet meer dan logisch. Wel vind ik dat nu de zaak redelijk onder controle is dat ze nu openheid kunnen geven.
Mag ik bij de volgende economische crisis de belastingen ook gewoon even een jaartje overslaan? Beter je eerst concentreren op de crisis ipv je geld aan Rutte geven!

Als je niemand kan missen om de wet uit te voeren, dan moet je extra mensen aannemen. Bovendien zijn er volgens de wervingstekst juristen nodig en waren dat zijn nou niet echt de crisishandjes die oma gaan redden van corona.

Ik heb beb stage gelopen bij de provincie en degene die daar de wob verzoeken behandelde was geen jurist. Maar de achterliggende gedachte was dan ook niet: hoe kunnen we zoveel mogelijk censureren zonder gezeik. De Rutte doctrine leeft en dwaas Nederland staat nog steeds te juichen.
  Moderator dinsdag 6 juli 2021 @ 00:14:17 #12
54278 crew  Tijger_m
42
pi_200223842
Mischien kan de Kamer ook wat slagvaardiger zijn dan alleen ministers "op te roepen" hiertoe? Want hoewel het een goed signaal is heeft het tegelijkertijd ook nul komma nul dwingends.

Pas desnoods de WOB wetgeving aan en neem daar sancties of tijdspaden in op. Of vraag ik nu te veel?
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_200224230
quote:
1s.gif Op maandag 5 juli 2021 22:45 schreef Heph844 het volgende:
Tering, 50 extra juristen :')
Dat zegt niks. De vraag is wat die 50 juristen gaan doen.

WOB-verzoeken worden vaak afgehandeld door de juridische afdeling. Het kan dus goed zijn dat ze die 50 mensen juist nodig hebben om nu als de wiedeweerga aan de rechterlijke uitspraak te gaan voldoen. Niet om die uitspraak tegen te werken of aan te vechten. Wat dat betreft is het artikel niet erg duidelijk.
  dinsdag 6 juli 2021 @ 06:58:36 #14
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_200224667
Tekenend dat de Kamer zich hier uberhaupt over moet uitspreken.
  dinsdag 6 juli 2021 @ 07:13:08 #15
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_200224692
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juli 2021 01:34 schreef Sodemieters het volgende:

[..]

Dat zegt niks. De vraag is wat die 50 juristen gaan doen.

WOB-verzoeken worden vaak afgehandeld door de juridische afdeling. Het kan dus goed zijn dat ze die 50 mensen juist nodig hebben om nu als de wiedeweerga aan de rechterlijke uitspraak te gaan voldoen. Niet om die uitspraak tegen te werken of aan te vechten. Wat dat betreft is het artikel niet erg duidelijk.
Dat dus.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_200224739
Tijdens een crisis mag je best verwachten dat niet elke en iedere beslissing even zuiver genomen is.

Dat is onvermijdelijk.

Wob verzoeken in dit geval, draagt weinig bij.

Wat verwacht men immers?
Ik zie hoogstens een beerput wat betreft de NOW regeling, of andere beslissingen rondom waar het geld heen ging.
  dinsdag 6 juli 2021 @ 10:38:24 #17
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_200226387
De Jonge is gierend incompetent en blijft gewoon zitten :(
Schoffeert alle Nederlanders en blijft gewoon zitten :r
Maar eist wel respect :|W
Nou lul heb ik nieuws voor je, respect moet je verdienen en verantwoording draag je altijd, die neem je niet wanneer het je uitkomt
Stuk stront dat je er bent, binnenkort parlementaire enquête en daar ga je helemaal onderuit met je gepruts
*O*
pi_200226512
Je zou bijna gaan denken dat de Jonge iets te verbergen heeft.
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
  Moderator dinsdag 6 juli 2021 @ 10:57:43 #19
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_200226668
quote:
6s.gif Op dinsdag 6 juli 2021 10:38 schreef ikweethetookniet het volgende:
De Jonge is gierend incompetent en blijft gewoon zitten :(
Schoffeert alle Nederlanders en blijft gewoon zitten :r
Maar eist wel respect :|W
Nou lul heb ik nieuws voor je, respect moet je verdienen en verantwoording draag je altijd, die neem je niet wanneer het je uitkomt
Stuk stront dat je er bent, binnenkort parlementaire enquête en daar ga je helemaal onderuit met je gepruts
*O*
SODEJU!!!!
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  dinsdag 6 juli 2021 @ 11:00:23 #20
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_200226703
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juli 2021 10:48 schreef Netsplitter het volgende:
Je zou bijna gaan denken dat de Jonge iets te verbergen heeft.
Understatement van het jaar
Het is niet alleen intern bij het cda de puinhoop er is ook op VWS een hele grote berg met stront die koste wat kost ivm beeldvorming :r uit de publiciteit moet blijven
Bij opening beerput waarvan de druk inmiddels 200 bar is gaan er heel wat koppen rollen *O*
Grote biem aankomende en ik pak de popcorn 🍿 :7
pi_200227734
quote:
0s.gif Op maandag 5 juli 2021 20:29 schreef Glazenmaker het volgende:

Juist wanneer de overheid CRISIS! roept en allerlei maatregelen neemt moet je ze kunnen controleren. Echt schandalig dat ze meer dan een jaar later nog steeds de wet niet gewoon uitvoeren. Dat een rechter hier überhaupt naar heeft moeten kijken en dat de kamer moet zeggen tegen de minister dat hij te luisteren heeft naar een rechter is schokkend.
De kamer gaat vandaag wel gewoon de wet die covid19 de A-status geeft met alle bevoegdheden voor de minister die daarbij horen goedkeuren, nadat de minister die illegaal meer dan een jaar op de plank heeft laten liggen terwijl de onderliggende stukken nog steeds niet vrijgegeven zijn.

Het kartel laat zich gewoon langs partijlijnen piepelen, zonder een keer te bijten is dat geblaf dan ook nogal huichelachtig.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_200228082
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juli 2021 06:58 schreef detaris het volgende:
Tekenend dat de Kamer zich hier uberhaupt over moet uitspreken.
Tekenend voor wat? Waarschijnlijk vooral tekenend voor de scoringsdrift van sommige Kamerleden. Het lijkt allemaal een beetje voorbarig.

De Jonge heeft immers helemaal niet gezegd dat hij de uitspraak wil aanvechten, of negeren, of wat dan ook. Hij heeft alleen gezegd dat-ie de uitspraak wil bestuderen. Dat lijkt me altijd verstandig bij juridische kwesties. Pas als hij - na bestudering - zou concluderen dat het ministerie zich niet aan de uitspraak wil/kan houden, heb je iets om over te debatteren.

Tot die tijd is het vooral schieten op open doel, voor de wedstrijd begonnen is. En dan roepen 'kijk mij eens scoren, kijk mij eens stevige, daadkrachtige uitspraken doen tegen de minister!'
  dinsdag 6 juli 2021 @ 14:24:32 #23
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_200229609
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juli 2021 12:39 schreef Sodemieters het volgende:

[..]

Tekenend voor wat? Waarschijnlijk vooral tekenend voor de scoringsdrift van sommige Kamerleden. Het lijkt allemaal een beetje voorbarig.

De Jonge heeft immers helemaal niet gezegd dat hij de uitspraak wil aanvechten, of negeren, of wat dan ook. Hij heeft alleen gezegd dat-ie de uitspraak wil bestuderen. Dat lijkt me altijd verstandig bij juridische kwesties. Pas als hij - na bestudering - zou concluderen dat het ministerie zich niet aan de uitspraak wil/kan houden, heb je iets om over te debatteren.

Tot die tijd is het vooral schieten op open doel, voor de wedstrijd begonnen is. En dan roepen 'kijk mij eens scoren, kijk mij eens stevige, daadkrachtige uitspraken doen tegen de minister!'
Tekenend dat dit blijkbaar niet vanzelfsprekend is. En als het gaat over informatievoorziening vanuit het Kabinet kun je Kamerleden enige scoringsdrift en hijgerigheid niet kwalijk nemen.
  Moderator dinsdag 6 juli 2021 @ 14:37:18 #24
54278 crew  Tijger_m
42
pi_200229804
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juli 2021 14:24 schreef detaris het volgende:

[..]

Tekenend dat dit blijkbaar niet vanzelfsprekend is. En als het gaat over informatievoorziening vanuit het Kabinet kun je Kamerleden enige scoringsdrift en hijgerigheid niet kwalijk nemen.
Op zich prima maar als het blijft bij ministers "oproepen tot" dan is dat wel redelijk inhoudsloos scoren want er zit niets achter en de minister kan het gewoon negeren als hij/zij dat wil.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_200232070
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juli 2021 12:39 schreef Sodemieters het volgende:

[..]

Tekenend voor wat? Waarschijnlijk vooral tekenend voor de scoringsdrift van sommige Kamerleden. Het lijkt allemaal een beetje voorbarig.

De Jonge heeft immers helemaal niet gezegd dat hij de uitspraak wil aanvechten, of negeren, of wat dan ook. Hij heeft alleen gezegd dat-ie de uitspraak wil bestuderen. Dat lijkt me altijd verstandig bij juridische kwesties. Pas als hij - na bestudering - zou concluderen dat het ministerie zich niet aan de uitspraak wil/kan houden, heb je iets om over te debatteren.
Of het kan heeft de rechter al meegenomen in diens uitspraak en voor het niet willen houden aan de uitspraak is in de rechtsstaat geen plek.

Dus wat valt er te bestuderen dan door die trage leerling? De rechter heeft een verplichting geformuleerd, ermee aan de slag dus.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_200234230
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juli 2021 17:17 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Of het kan heeft de rechter al meegenomen in diens uitspraak en voor het niet willen houden aan de uitspraak is in de rechtsstaat geen plek.

Dus wat valt er te bestuderen dan door die trage leerling? De rechter heeft een verplichting geformuleerd, ermee aan de slag dus.
Haha, je bent en blijft een grappige user. :D

In andere topics sta je vooraan om de rechtspraak tot de enkels af te fikken, maar als het je uitkomt moeten we natuurlijk klakkeloos en zonder dralen aan de gang met een uitspraak.
pi_200234483
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juli 2021 19:48 schreef Sodemieters het volgende:

[..]

Haha, je bent en blijft een grappige user. :D

In andere topics sta je vooraan om de rechtspraak tot de enkels af te fikken, maar als het je uitkomt moeten we natuurlijk klakkeloos en zonder dralen aan de gang met een uitspraak.
Er wordt eindeloos herhaald hoe goed onze rechtspraak wel niet is, maar dat is een beetje als de DDR die zichzelf nadrukkelijk democratisch noemde. Ik ben er niet van onder de indruk maar dat verandert natuurlijk niks aan het feit dat de minister niet mag doen alsof een rechterlijke uitspraak iets is wat hij mag meenemen in zijn afweging of zo. Dat zou wel passen in de trend dat ministers en burgemeesters de wet en de grondwet slechts onderdeel van hun afweging maken maar zo werkt dat natuurlijk niet wanneer je pretendeert een rechtsstaat te zijn.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_200234571
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juli 2021 01:34 schreef Sodemieters het volgende:

[..]

Dat zegt niks. De vraag is wat die 50 juristen gaan doen.

WOB-verzoeken worden vaak afgehandeld door de juridische afdeling. Het kan dus goed zijn dat ze die 50 mensen juist nodig hebben om nu als de wiedeweerga aan de rechterlijke uitspraak te gaan voldoen. Niet om die uitspraak tegen te werken of aan te vechten. Wat dat betreft is het artikel niet erg duidelijk.
Oh ja, dat bedoelde ik inderdaad ook. Het verbaasde me meer dat je blijkbaar 50 juristen nodig hebt om aan die WOB-verzoeken te kunnen voldoen.
pi_200234936
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 juli 2021 20:08 schreef Heph844 het volgende:

[..]

Oh ja, dat bedoelde ik inderdaad ook. Het verbaasde me meer dat je blijkbaar 50 juristen nodig hebt om aan die WOB-verzoeken te kunnen voldoen.
Ik kan het me wel voorstellen. Corona is natuurlijk hét onderwerp van de afgelopen tijd, dus elke journalist op zoek naar een scoop, zal verzoeken in gaan dienen. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat er geen krant of actualiteitenprogramma is dat niet minstens een paar verzoeken heeft ingediend. Daarnaast zijn er op dit onderwerp natuurlijk ook nog allerlei 'kritische burgers' die graag 'de waarheid' willen onthullen.

Bovendien is een WOB-verzoek zo gedaan, terwijl het beantwoorden ervan serieus tijd kost. Zeker als je elk verzoek afzonderlijk moet behandelen, ook al is voor 98% gelijk aan het vorige verzoek.
pi_200473805
https://nos.nl/nieuwsuur/(...)gaat-in-hoger-beroep

De minister steekt de middelvinger op naar de rechter en de kamer. Ik was nog wel vergevingsgezind naar hem, maar dit gedrag is voor mij een doodzonde. Deze clown moet aftreden.
pi_200473852
Na al dat gefaal, loopt clown Hugo ook nog eens te rommelen met de WOB.

Hoe lang mag deze clown nog aanblijven?
  woensdag 21 juli 2021 @ 17:37:01 #32
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_200474500
quote:
0s.gif Op woensdag 21 juli 2021 16:38 schreef Halcon het volgende:
Na al dat gefaal, loopt clown Hugo ook nog eens te rommelen met de WOB.
Hoe lang mag deze clown nog aanblijven?
Het is geen clown het is iemand die zich niet aan de wet houdt, daarvoor op de vingers wordt getikt en zijn ongelijk niet wil toegeven
In het normale leven noemen we dat een crimineel die zijn leven niet wil beteren
Maar Rutte :r roept gewoon dat dan de wet maar aangepast moet worden
Het zijn allebei stukken stront die hun weerga niet kennen en gestraft moeten worden voor dit gedrag
  woensdag 21 juli 2021 @ 21:10:26 #33
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_200477307
Nu nog even het oordeel van een deskundige:

Hoogleraar staatsrecht Wim Voermans noemt de reactie van het ministerie opmerkelijk: "VWS probeert de rekening voor achterstallig onderhoud weg te leggen bij de WOB-verzoekers. Het ministerie heeft die documenten nauwelijks gearchiveerd of niet zó georganiseerd dat ze die snel ter beschikking zouden kunnen stellen als dat zou moeten."

"Welke bibliotheek zegt tegen een bezoeker als die om een boek vraagt: 'Onmogelijk! Weet u wel hoeveel boeken we hier hebben?' Die volumes zelf zeggen niks en vormen geen excuus."

https://nos.nl/nieuwsuur/(...)gaat-in-hoger-beroep

Hugo moet zich de ogen uit zijn kop schamen en heel snel :W
pi_200480972
In beroep gaan.

Echt.

DAN heb je wat te verbergen.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 22 juli 2021 @ 01:40:09 #35
408813 crew  trein2000
pi_200481009
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juli 2021 00:14 schreef Tijger_m het volgende:
Mischien kan de Kamer ook wat slagvaardiger zijn dan alleen ministers "op te roepen" hiertoe? Want hoewel het een goed signaal is heeft het tegelijkertijd ook nul komma nul dwingends.

Pas desnoods de WOB wetgeving aan en neem daar sancties of tijdspaden in op. Of vraag ik nu te veel?
Die zijn er door Ronald Plasterk juist uitgehaald omdat je in dit land droeftoeters hebt die dan hele dagen gemeenten gaan wobben puur voor de dwangsommen.

[ Bericht 0% gewijzigd door trein2000 op 22-07-2021 01:47:22 ]
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  Moderator donderdag 22 juli 2021 @ 01:52:18 #36
54278 crew  Tijger_m
42
pi_200481019
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juli 2021 01:40 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Die zijn er door Ronald Plasterk juist uitgehaald omdat je in dit land droeftoeters hebt die dan hele dagen gemeenten gaan wobben puur voor de dwangsommen.
Ja, zoals altijd heeft ieder voordeel een nadeel.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 22 juli 2021 @ 01:55:53 #37
408813 crew  trein2000
pi_200481024
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juli 2021 01:52 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Ja, zoals altijd heeft ieder voordeel een nadeel.
Een tijdspad staat er overigens wel in. Daar is De Jonge dus ook op gewezen door de rechter. Maar daar gaat ie dus tegen in beroep :')
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  Moderator donderdag 22 juli 2021 @ 01:57:13 #38
54278 crew  Tijger_m
42
pi_200481026
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juli 2021 01:55 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Een tijdspad staat er overigens wel in. Daar is De Jonge dus ook op gewezen door de rechter. Maar daar gaat ie dus tegen in beroep :')
Ik praat De Jonge niet goed, dat kan volgens mij helemaal niemand meer, ik vond het alleen dat de Kamer zich er te makkelijk vanaf maakte, da's wel vaker een probleem de laatste jaren.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  donderdag 22 juli 2021 @ 12:24:13 #39
222927 Lurf
Never explain, never apologize
pi_200485271
De WOB is gewoon een draak van een wet, en de WOO niet veel beter. In de kern gaat het hier om een vertrouwensprobleem dat veroorzaakt wordt door de afrekencultuur in de politiek. Zolang daar geen oplossing voor gevonden wordt gaat de informatievoorziening niet verbeteren. Openheid gedijt niet in een omgeving van wantrouwen en misbruik. In die zin begrijp ik wel dat Hugo zijn middelvinger opsteekt naar de rechter.
Why look for answers where none occur?
  donderdag 22 juli 2021 @ 12:29:40 #40
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_200485344
Een verhoogde dwangsom?

Wat, van geld wat toch al niet van hun is of is de minister hoofdelijk "aansprakelijk"/ te belasten met een boete?
Benzin im Blut.
Adrenalin im Tank.
[i]Stroh in der Birne[/i].
  zondag 25 juli 2021 @ 20:48:18 #41
198720 Coco
dat vind je leuk hè
pi_200544482
twitter
What can change the nature of a man?
  zondag 25 juli 2021 @ 20:48:55 #42
198720 Coco
dat vind je leuk hè
pi_200544488
What can change the nature of a man?
  zondag 25 juli 2021 @ 20:54:40 #43
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_200544595
quote:
0s.gif Op zondag 25 juli 2021 20:48 schreef Coco het volgende:
@:ikweethetookniet
Om te :r dus weer
Ze liegen en bedriegen er weer op los en van een nieuwe bestuurscultuur is helemaal niets te zien :(
Dit soort tuig moet eens hard onderuit getrapt worden })
  maandag 26 juli 2021 @ 11:26:54 #44
250282 fluitbekzeenaald2.0
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_200554317
Hele slechte zaak dit. Kan niet zeggen dat ik verbaasd ben, dedain voor de rechtstaat karakteriseert de afgelopen kabinetten. Behalve natuurlijk wanneer een burger iets verkeerd doet, dan zijn regels gewoon regels en is er geen ruimte voor nuance.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_200554492
Kan Nederland nog wel een rechtsstaat worden genoemd?
  Moderator maandag 26 juli 2021 @ 11:50:31 #46
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_200554668
Ja
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_200554893
quote:
0s.gif Op maandag 26 juli 2021 11:50 schreef sp3c het volgende:
Ja
Vertel.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 26 juli 2021 @ 12:09:10 #48
308523 the-eye
Practical Tactical
pi_200555025
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juli 2021 12:24 schreef Lurf het volgende:
De WOB is gewoon een draak van een wet, en de WOO niet veel beter. In de kern gaat het hier om een vertrouwensprobleem dat veroorzaakt wordt door de afrekencultuur in de politiek. Zolang daar geen oplossing voor gevonden wordt gaat de informatievoorziening niet verbeteren. Openheid gedijt niet in een omgeving van wantrouwen en misbruik. In die zin begrijp ik wel dat Hugo zijn middelvinger opsteekt naar de rechter.
Dat er reden tot wantrouwen is, is wel gebleken. Ook is gebleken dat het beloven van beterschap een wassen neus is. Nogal wiedus dat mensen afgerekend worden op hun daden en we zien dat dat zelfs geen enkel effect heeft. Mooie praatje en loze beloften dus ga de Zwarte Piet nu niet aan de tk uitdelen.
En met de afrekencultuur valt het reuze mee want kijk alleen maar hoe Rutte er nog steeds zit na gewoon klinkklaar de boel hebben staan te besodemieteren. Of zie een Grapperhaus die natuurlijk gewoon weg had moeten wezen want de man is compleet ongeloofwaardig geworden. We hebben een land vol bestuurders die maar wat graag de financiele vergoeding en voordeeltjes pakken maar verantwoordelijk nemen komt niet in het woordenboek voor.
Als men gewoon zorg

[ Bericht 4% gewijzigd door the-eye op 26-07-2021 12:23:09 ]
pi_200555034
Als ze dat gaan vrijgeven kunnen ze allemaal opstappen, en dat weten ze.
  Moderator maandag 26 juli 2021 @ 12:16:58 #50
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_200555180
quote:
0s.gif Op maandag 26 juli 2021 12:02 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Vertel.
Als jij een betere term weet vertel jij het maar
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')