abonnement Unibet Coolblue
pi_200023487
quote:
0s.gif Op woensdag 23 juni 2021 12:03 schreef Naardegallemiezen het volgende:
Heel erg herkenbaar.

Door mensen te pleasen denk jij misschien dat je het mensen naar de zin maakt en dat zo iedereen je aardig vind, maar wat je in essentie aan het doen bent is dat je ze leert dat je fungeert als een deurmat. En dat ze ook zo met jou om mogen gaan.
Goede post, maar wil toch wat aanvullen. Men hoeft je niet per se als deurmat te zien. Wat ts beschrijft als mensen tevreden willen zien, kan omgekeerd natuurlijk net zo. Dat ts als tevreden gezien wordt als hij zo kan doen, dus laat men hem ook precies dat doen. Niet alleen maar gemakzucht of misbruik, het kan ook vanuit het idee dat je als volwassene ook de vrijheid hebt om te mogen solliciteren naar wat je wil. En dat je daar zelf ook je grenzen bij bewaakt. Ook als die grenzen dus inhouden dat je kennelijk niet verder ontwikkelt en ietwat eenzijdig blijft. Dit kan versterkt worden als je omgekeerd anderen ook niet uitnodigt tot meer ontwikkeling die verder gaat, kom ik zo op terug.

quote:
Vraag jezelf af of de prijs die je betaalt zodat mensen je aardig vinden het waard is. Want het is leuk als mensen je mogen, maar moet je dan zelf maar continu over je heen laten lopen, je onzeker voelen of zelfs opgebrand raken?
Een beetje te kort door de bocht dit m.i. Het klinkt allemaal zo nobel als je jezelf wijsmaakt dat je het vooral voor de ander doet, maar stiekem ben je dus ook manipulatief bezig is als je doel is dat de ander je vooral of zelfs uitsluitend aardig moet vinden en maar tevreden moet zijn. Dan geef je misschien ook weinig ruimte voor andere meningen en emoties dan dat, waarmee je eigenhandig de grenzen zo strak afstelt dat verdieping niet wenselijk of mogelijk lijkt.
In dat opzicht kun je als "pleaser" dus net zo goed een gebruiker zijn, die over andermans grenzen heen gaat en schijt heeft aan hun onzekerheid en/of andere emoties zolang je daar zelf maar geen last van hebt en als een junk je bevestiging kan blijven scoren dat je een aardige boy/meid bent. Of the knight in shining armor (m/v/o) kan blijven spelen, waarmee je de ander zelfs klein kan houden zodat die afhankelijk blijft van jouw hulp en zich dus net als jullie contact niet verder ontwikkelt tot meer. De niet zo gezonde kant van het reddersyndroom..
pi_200023495
quote:
9s.gif Op woensdag 23 juni 2021 12:46 schreef Bart.Messen het volgende:

[..]

Niet alle mensen zitten zo in elkaar hoor. Maar misschien dat jij je vaak in zulke kringen bevind? :')
Profiteren ligt in de menselijke natuur.
Net als neuken en adem halen.
pi_200023520
Tering als je je daarover al druk maakt...dan geef je hem toch als nog een box..wat een zwaar leven moet jij hebben
Ik zwaai naar dieren.
  woensdag 23 juni 2021 @ 12:58:13 #29
496450 Bart.Messen
De elegantie zelve.
pi_200023529
quote:
0s.gif Op woensdag 23 juni 2021 12:56 schreef Werkman het volgende:

[..]

Profiteren ligt in de menselijke natuur.
Net als neuken en adem halen.
Uiteraard maar het maakt natuurlijk wel uit in welke kringen je je bevind.
Mijn echte naam begint met een D en eindigd op een O.
pi_200024113
quote:
te0s.gif Op woensdag 23 juni 2021 12:58 schreef Bart.Messen het volgende:
Uiteraard maar het maakt natuurlijk wel uit in welke kringen je je bevind.
Je hebt gelijk.
Als je in je ééntje over een begraafplaats loopt zal je er weinig van merken inderdaad.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')