FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Aardappelen
vliegendebaksteenwoensdag 16 juni 2021 @ 11:55
Beste mensen,

Is er een verschil tussen "vrij vastkokende" en "iets kruimige" aardappelen behalve dan de naam?

Thx
Aanmodderfakkerwoensdag 16 juni 2021 @ 11:57


[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 16-06-2021 14:17:37 (Superconstructieve bijdrage ) ]
mailywoensdag 16 juni 2021 @ 11:57
Vastkokers houden hun vorm, kruimige aardappels vallen eerder uit elkaar en zijn daardoor beter te prakken/stampen.
Fok-itwoensdag 16 juni 2021 @ 12:35
Schopje >CUL
Frozen-assassinwoensdag 16 juni 2021 @ 12:50
Een vraag in categorie: "Is er een verschil tussen rundergehakt en varkensgehakt?"

U heeft zelf uw vraag beantwoord. Succes met koken van je aardappelen!
airconditioningwoensdag 16 juni 2021 @ 12:51
quote:
1s.gif Op woensdag 16 juni 2021 11:57 schreef maily het volgende:
Vastkokers houden hun vorm, kruimige aardappels vallen eerder uit elkaar en zijn daardoor beter te prakken/stampen.
Dit is het juiste antwoord

[ Bericht 0% gewijzigd door airconditioning op 16-06-2021 12:59:38 ]
mailywoensdag 16 juni 2021 @ 12:53
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juni 2021 12:51 schreef airconditioning het volgende:

[..]

Dit is het juiste antwoortd
airconditioningwoensdag 16 juni 2021 @ 12:59
quote:
1s.gif Op woensdag 16 juni 2021 12:53 schreef maily het volgende:

[..]

Wat ganant van mij dat ik dat verkeert schrijf.. Thanks!
Lienekienwoensdag 16 juni 2021 @ 13:37
quote:
Vrij vastkokende aardappelen blijven ook heel als je ze kookt, maar de buitenkant wordt een beetje kruimig.
quote:
Iets kruimige aardappelen met een blanke schil. Ze zijn na het koken stevig in de kern en aan de buitenkant kruimelig en los van structuur.
Godfried_met_den_baardwoensdag 16 juni 2021 @ 13:44
Ik vind dit best een interessante vraag.
junkiesietzedonderdag 17 juni 2021 @ 13:14


[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 17-06-2021 16:30:35 (Zullen we het hele forum maar opdoeken dan?) ]
vliegendebaksteendonderdag 17 juni 2021 @ 14:53
quote:
4s.gif Op woensdag 16 juni 2021 13:37 schreef Lienekien het volgende:

[..]


[..]

Thx!ik dacht even dat dat hetzelfde was.

Naja goed genoeg voor de stoofpot dan maar :p
sirdanilotdonderdag 17 juni 2021 @ 15:10
Ik mis dit dus zo intens he. Ik woon nou in ierland, aardappelland bij uitstek zou je denken toch. Maar er staat niet eens op de verpakking of de aardappels vastkokend of kruimig zijn. Dat moet je gewoon maar weten.

Maris piper is meestal redelijk kruimig dus die pak ik vaak, maar soms staat er enkel 'irish new potato' op en dan weet je dus alsnog niks.
Lienekiendonderdag 17 juni 2021 @ 15:12
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juni 2021 14:53 schreef vliegendebaksteen het volgende:

[..]

Thx!ik dacht even dat dat hetzelfde was.

Naja goed genoeg voor de stoofpot dan maar :p
Euh. Ik post juist twee definities waardoor ik me ook afvraag: wat is het verschil?
Jan_Onderwaterzondag 20 juni 2021 @ 21:36
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juni 2021 15:10 schreef sirdanilot het volgende:
Ik mis dit dus zo intens he. Ik woon nou in ierland, aardappelland bij uitstek zou je denken toch. Maar er staat niet eens op de verpakking of de aardappels vastkokend of kruimig zijn. Dat moet je gewoon maar weten.

Maris piper is meestal redelijk kruimig dus die pak ik vaak, maar soms staat er enkel 'irish new potato' op en dan weet je dus alsnog niks.
In Nederland ben je gewoon erg verwend met aardappels.
boriszzondag 20 juni 2021 @ 21:43
Noord-Hollandse Doré in het najaar/winter en lente/zomer Bildtstar :+

Lichtkruimig en de laatstgenoemde vastkokend. Dat zijn de aardappelsoorten die ik dan meestal in huis heb,
Weltschmerzmaandag 21 juni 2021 @ 16:58
quote:
4s.gif Op woensdag 16 juni 2021 13:37 schreef Lienekien het volgende:

[..]

[..]

Ik denk dat iets vastkokend dan net iets vastkokender is dan iets kruimig.
Watuntrikvrijdag 25 juni 2021 @ 15:09
Gewoon beiden kopen en even testen... :)

Maar kruimig is heeft een poederachtige structuur, vooral aan de buitenkant, das de kruim. Is ook minder stevig en minder vlezig.

De vastkokende heeft die kruim dus niet is een stevige vlezige aardappel. Iets vastkokend zal zachter zijn maar niet kruimen.