abonnement Unibet Coolblue
pi_200150832
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juli 2021 00:54 schreef leolinedance het volgende:
Weer een mooie bullshit maatregel. Alsof de alcoholist nu opeens minder gaat drinken :') Die betalen gewoon iets meer of schakelen over naar een goedkoper alternatief. Hier worden alleen de supermarkten en belastingdienst beter van.
Dit

Typisch VVD beleid aangelengd met het moralistisch sausje van de CU :r
  donderdag 1 juli 2021 @ 07:12:38 #202
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_200151453
quote:
0s.gif Op woensdag 30 juni 2021 22:31 schreef -XOR- het volgende:

[..]

:?

Jij plaatst je posts altijd nuchter? Geloof er geen flikker van.
Slaat het bier over en gaat direct aan het sterke spul.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  donderdag 1 juli 2021 @ 07:17:15 #203
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_200151470
quote:
0s.gif Op maandag 21 juni 2021 19:01 schreef -Hakuna- het volgende:
Als bier zo duur dreigt te worden waarom gaan jullie hier niet overwegen om het eens zelf te brouwen? Als basis ingrediënt wordt gewoon kraanwater gebruikt. Heineken is er groot mee geworden. :)

Met slechts vier natuurlijke ingrediënten kunnen duizenden verschillende bieren gebrouwen worden.

Water. Bier bestaat voor meer dan 90% uit water. ...
Graan. Graan vormt een belangrijk ingrediënt voor de smaak, alcohol en kleur van het bier. ...
Hop. Hop is een klimplant die van nature in Nederland voorkomt. ...
Gist.
Ja, plus brouwbenodigdheden en ruimte om het op te slaan en te brouwen en de tijd die je er investeert. Tja, weet niet of dat die anderhalve euro prijsstijging goed maakt.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_200151751
quote:
1s.gif Op woensdag 30 juni 2021 22:29 schreef Sapstengel het volgende:
Kooo zelf sowieso nauwelijks drank in de aanbieding eigenlijk, dus zal weinig veranderen voor mij.

Denk ook niet dat mensen zich erg druk gaan maken om die 1.50 per kratje. Pakje sigaretten is ook in een paar jaar tijd 2 euro duurder geworden en mensen roken nog steeds even veel.
Ik ben vorig jaar gestopt met roken.
pi_200151988
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juli 2021 00:54 schreef leolinedance het volgende:
Weer een mooie bullshit maatregel. Alsof de alcoholist nu opeens minder gaat drinken :') Die betalen gewoon iets meer of schakelen over naar een goedkoper alternatief. Hier worden alleen de supermarkten en belastingdienst beter van.
Precies, de ondernemers liggen dubbel van het lachen, omdat zij de producten die zij aanbieden zelf goedkoper krijgen dan de arme klanten. Zodat er voor arme klanten geen winst is.
pi_200324405
Je had het nooit verwacht he:

quote:
Supermarktondernemers in de grensstreek maken zich zorgen over het toenemende alcoholtoerisme. Veel Nederlanders steken snel even de grens over om goedkoop bier en wijn in te slaan. Sinds het Nationaal Preventieakkoord dat op 1 juli is ingegaan zijn afprijzingen op alcohol van meer dan 25 procent niet meer toegestaan. "We merken nu al de impact, die is groot", aldus een een winkeleigenaar uit de Achterhoek vlakbij de grens.
Ik woon te ver van de grens om alcoholtoerist te kunnen zijn maar op de terugweg van vakantie dit weekeinde toch even in Duitsland gekeken naar goedkope wisky en wodka voor het mixen.
De reguliere (supermarkt)prijs voor een low budget wisky ligt daar toch zo'n 5 euro lager dan bij ons.
"Sommige mensen hebben juist genoeg gelezen om verkeerd te citeren."
pi_200747778
quote:
Piek alcoholverkoop in juni, voorafgaand aan nieuwe Alcoholwet

In de laatste weken voor 1 juli - toen de nieuwe Alcoholwet in werking trad - hebben consumenten nog flink wat bier en wijn ingeslagen. De verkopen stegen in die periode volgens marktonderzoeker IRI met gemiddeld 32 procent, met zelfs regionale uitschieters tot wel 70 procent. Ook marktleider Heineken zegt desgevraagd dat "juni qua verkoop in de supermarkt een recordmaand was".

In de eerste weken na 1 juli is volgens IRI juist een volumedaling in verkoop te zien van 19 procent. "Waarschijnlijk wordt nu de voorraad van de hamsterweken in juni opgemaakt", zegt Sjanny van Beekveld van IRI.

De nieuwe Alcoholwet stelt een maximum aan korting op bijvoorbeeld een krat bier. Die korting mag nu maximaal 25 procent zijn. Voor 1 juli was regelmatig sprake van aanbiedingen als '1+1 gratis' en 'zes euro korting per krat van 15 euro'. Met de nieuwe maatregel hoopt de overheid problematisch drankgebruik en alcoholmisbruik onder met name jongeren tegen te gaan.

Basisprijs nog onaangetast
IPVdata monitort van 17 supermarktketens de prijzen. Daar zien ze dat alle ketens zich sinds 1 juli strikt houden aan die maximale 25 procent korting, zegt Matthijs Neppelenbroek van IPVdata. "De verwachting van sommigen was dat supers zouden gaan morrelen aan de basisprijs, dus dat de basisprijs van een krat bier euro's verlaagd zou worden, om de beperking van de aanbiedingen te compenseren. Maar tot nu toe zien we dat niet."
https://nos.nl/artikel/23(...)an-nieuwe-alcoholwet
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')