FOK!forum / Culinesse à gogo / Vegetarische kaasschntizel
Starhoppermaandag 14 juni 2021 @ 16:55
Weet iemand hoe ik deze moet maken? Ik vind ze goddelijk maar de pan zit altijd vol uitgelopen kaas als ik ze bak. Hoog vuur, laag vuur, olie, boter, etc heb ik allemaal geprobeerd maar het lukt mij niet hoe ik ze goed gebakken krijgen. HELLUP!!!

230720201034_386921BAK-1_360x360_2.png
Ramptouristmaandag 14 juni 2021 @ 16:56


[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 14-06-2021 20:09:50 ]
intersekse93maandag 14 juni 2021 @ 16:58
kaas is vies

Maar als je ze wil bakken, dan op laag vuur. Regelmatig omkeren. Ze zijn waarschijnlijk al gaar van zichzelf.
Starhoppermaandag 14 juni 2021 @ 16:59
quote:
0s.gif Op maandag 14 juni 2021 16:58 schreef intersekse93 het volgende:
kaas is vies

Maar als je ze wil bakken, dan op laag vuur. Regelmatig omkeren. Ze zijn waarschijnlijk al gaar van zichzelf.
Dan loopt het er evengoed uit. Snap niet hoe dit steeds fout gaat. Ik doe mijn vegetarische vleesjes altijd op laag vuur en regelmatig omkeren maar met dit kaasding lukt het niet
Doug-Heffernanmaandag 14 juni 2021 @ 17:00


[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 14-06-2021 20:10:30 ]
intersekse93maandag 14 juni 2021 @ 17:01
quote:
16s.gif Op maandag 14 juni 2021 16:59 schreef Starhopper het volgende:

[..]

Dan loopt het er evengoed uit. Snap niet hoe dit steeds fout gaat. Ik doe mijn vegetarische vleesjes altijd op laag vuur en regelmatig omkeren maar met dit kaasding lukt het niet
Dan weet ik het ook niet
Hallojomaandag 14 juni 2021 @ 17:02
Gewoon frituren.
Pipajamaandag 14 juni 2021 @ 17:08
Bak ze de eerste minuut gelijk op hoog vuur van beiden kanten zodat ze gelijk goed dichtbakken. Daarna doorbakken op lager vuur ;)
Starhoppermaandag 14 juni 2021 @ 17:10
quote:
0s.gif Op maandag 14 juni 2021 17:08 schreef Pipaja het volgende:
Bak ze de eerste minuut gelijk op hoog vuur van beiden kanten zodat ze gelijk goed dichtbakken. Daarna doorbakken op lager vuur ;)
Dat heb ik nog niet getest :D Wat is beter, bakken in een een scheutje olie of boter?
Pipajamaandag 14 juni 2021 @ 17:11
quote:
16s.gif Op maandag 14 juni 2021 17:10 schreef Starhopper het volgende:

[..]

Dat heb ik nog niet getest :D Wat is beter, bakken in een een scheutje olie of boter?
Ik bak altijd met een beetje olie. Boter bakt snel aan als je op hoog vuur bezig bent.
Starhoppermaandag 14 juni 2021 @ 17:20
quote:
0s.gif Op maandag 14 juni 2021 17:11 schreef Pipaja het volgende:

[..]

Ik bak altijd met een beetje olie. Boter bakt snel aan als je op hoog vuur bezig bent.
Top! Ga ik even proberen :D Thanks! :D
Starhoppermaandag 14 juni 2021 @ 17:57
quote:
0s.gif Op maandag 14 juni 2021 17:11 schreef Pipaja het volgende:

[..]

Ik bak altijd met een beetje olie. Boter bakt snel aan als je op hoog vuur bezig bent.
Net ff gedaan en het ging beter :D Op hoog vuur aangebakken en daarna op laag vuur steeds omdraaien. Wel begonnen de bovenste kapjes op een gegeven moment los te komen. Het liep er net niet uit :T
AchJamaandag 14 juni 2021 @ 18:09
Sinds wanneer is kaas vegetarisch?
Sapstengelmaandag 14 juni 2021 @ 18:12
quote:
0s.gif Op maandag 14 juni 2021 18:09 schreef AchJa het volgende:
Sinds wanneer is kaas vegetarisch?
Sinds het geen vlees is? Veganistisch is het alleen niet.
AchJamaandag 14 juni 2021 @ 18:13
quote:
0s.gif Op maandag 14 juni 2021 18:12 schreef Sapstengel het volgende:
Sinds het geen vlees is? Veganistisch is het alleen niet.
Ik meende altijd begrepen te hebben dat kaas niet vegetarisch was...

quote:
Wist jij dat kaas eigenlijk niet vegetarisch is? Kaas bevat namelijk stremsel dat afkomstig is uit de maag van een kalf. Niet iedereen weet het, maar ook niet iedereen gaat er even streng mee om. Kaas is voor velen een grijs gebied; waar trek je de lijn? Sommige vegetariërs eten kaas wel, sommigen ook niet.
Bron
Sapstengelmaandag 14 juni 2021 @ 18:19
quote:
0s.gif Op maandag 14 juni 2021 18:13 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik meende altijd begrepen te hebben dat kaas niet vegetarisch was...
[..]

Bron
Bedankt voor de info, klinkt ergens wel logisch dan om het niet vegetarisch te noemen.
Lonaamaandag 14 juni 2021 @ 18:22
Niet alle kazen bezitten stremsel van dierlijke oorsprong. :)
Starhoppermaandag 14 juni 2021 @ 18:40
quote:
2s.gif Op maandag 14 juni 2021 18:22 schreef Lonaa het volgende:
Niet alle kazen bezitten stremsel van dierlijke oorsprong. :)
:Y
Adamesmaandag 14 juni 2021 @ 19:12
quote:
0s.gif Op maandag 14 juni 2021 18:13 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik meende altijd begrepen te hebben dat kaas niet vegetarisch was...
[..]

Bron
Vraag me af of hier echte kaas in zit, of hetzelfde spul als in die zakjes geraspte kaas: melk, aardappelzetmeel en kleurmiddel.
Tourniquetmaandag 14 juni 2021 @ 19:56
quote:
0s.gif Op maandag 14 juni 2021 19:12 schreef Adames het volgende:

[..]

Vraag me af of hier echte kaas in zit, of hetzelfde spul als in die zakjes geraspte kaas: melk, aardappelzetmeel en kleurmiddel.
Ingrediënten
- Smeltkaas 61% (kaas 33,9% [gepasteuriseerde melk, zout, zuursel, vegetarisch stremsel], water, aardappelzetmeel, boter [melk], smeltzouten: E339, E452, E341 en E450, natuurlijk aroma, conserveermiddel: E262)
- cornflakes (maïs, suiker, zout, gerstemoutextract)
- water
- paneermeel (tarwebloem, zout, gist, kurkuma)
- tarwezetmeel
- tarwebloem
Muckmaandag 14 juni 2021 @ 20:11
Reacties over vlees versus vega mogen elders :W
spinazieruikermaandag 14 juni 2021 @ 20:27
Heb je een airfryer?
Starhoppermaandag 14 juni 2021 @ 21:50
quote:
0s.gif Op maandag 14 juni 2021 19:56 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Ingrediënten
- Smeltkaas 61% (kaas 33,9% [gepasteuriseerde melk, zout, zuursel, vegetarisch stremsel], water, aardappelzetmeel, boter [melk], smeltzouten: E339, E452, E341 en E450, natuurlijk aroma, conserveermiddel: E262)
- cornflakes (maïs, suiker, zout, gerstemoutextract)
- water
- paneermeel (tarwebloem, zout, gist, kurkuma)
- tarwezetmeel
- tarwebloem
Kijk! @Lonaa en @AchJa
FutureFairytalemaandag 14 juni 2021 @ 21:51
Ik doe ze in de oven. Minuut of 8 op 190 graden. Daarna snel eruit zodat ze niet uitlopen.
AchJamaandag 14 juni 2021 @ 21:52
quote:
16s.gif Op maandag 14 juni 2021 21:50 schreef Starhopper het volgende:

Kijk! @:Lonaa en @:Achja
Alsof je daar ooit op gelet hebt he ouwe vleeseter! :')
Starhoppermaandag 14 juni 2021 @ 21:54
quote:
0s.gif Op maandag 14 juni 2021 21:51 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik doe ze in de oven. Minuut of 8 op 190 graden. Daarna snel eruit zodat ze niet uitlopen.
Oven vind ik teveel gedoe :T Ze moeten ze wat dikker maken vind ik
Starhoppermaandag 14 juni 2021 @ 21:55
D
quote:
1s.gif Op maandag 14 juni 2021 21:52 schreef AchJa het volgende:

[..]

Alsof je daar ooit op gelet hebt he ouwe vleeseter! :')
Daar heb ik niet op gelet inderdaad. Omdat ik aan neem dat als er vegetarisch op staat dat het ook vegetarisch is
FutureFairytaledinsdag 15 juni 2021 @ 07:13
quote:
16s.gif Op maandag 14 juni 2021 21:54 schreef Starhopper het volgende:

[..]

Oven vind ik teveel gedoe :T Ze moeten ze wat dikker maken vind ik
Ik vind oven juist makkelijker dan gas. Piep en klaar :)
#ANONIEMdinsdag 15 juni 2021 @ 07:17
quote:
16s.gif Op maandag 14 juni 2021 21:54 schreef Starhopper het volgende:

[..]

Oven vind ik teveel gedoe :T Ze moeten ze wat dikker maken vind ik
Waarom maak je ze niet zelf. T ziet er niet moeilijk uit en dan worden ze zo dik als je zelf wil. Ohja en je kunt een rits chemische hulpstoffen vermijden